41382
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
#35533 "4 üres molex kell akkor neked, mert egy vga csatis átalakításhoz 2 molex kell."
Pontosan ettől féltem, köszi. Akkor ilyet sem veszek öcsémnek :)
Egyébként az FSP400 táp elbírná, tud annyit mint a Superb460. -
mezarius #35532 Még nem vettem meg csak tervezem.
CPU-ból azért nézek AMD-t mert szerintem a processzorgyártásban azért tapasztaltak. És proci téren az AMD a nagyobb teljesítményt JÓVAL olcsóbban adja mint az Intel.
Athlon II X3-at meg azért tartom egy jó alternatívának mert ha pl egy játék 2 magra van írva akkor 1 mag foglalkozhat csak az op. rendszerrel és a háttérben futó folyamatokkal a másik 2 pedig teljesen rászállhat a játékra.
Egyébként lehet ebben igazad van mert nem tudom hogy a 6Mb L3-as cache mem. többet ér-e mint a +1 mag. -
szobipeet #35531 sztem az x2 azt akarja jelenteni, hogy a 6pinhez kell 2x 4pin molex -
szobipeet #35530 Nekem a 460as giga táp elbírja a gtx460at(768) meg phenom x4et, de nekem volt a tápon egy vga csati, meg adtak hozzá egy molex átalakítót. Neked nemhiszem hogy elbírná, meg 4 üres molex kell akkor neked, mert egy vga csatis átalakításhoz 2 molex kell. -
#35529 elvileg jár hozzá átalakító, bár ez kissé elbizonytalanított:
"6 PIN to 4 PIN Power Cable x 2"
:/
lehet a joárasitott cuccokhoz már nem adnak szinte semmit :/ -
szobipeet #35528 Ezzel az Athlon x3mal megint csak elárultad hogy mennyit értesz a dolgokhoz....ésakkor leszólod azt aki szívesen segítene neked...
Athlon x3áráért phenomot veszel, 2 magusat ugyan, de gyorsabb lényegesen mint 3 magos athlon. Egyébként ha szabad megkérdeznem, miért AMD procit vettél? Pár hozzászólással ezelőtt még irtóztál az AMDtől.. -
#35527 Én értékelném így laikusként, de lenne egy kérdésem.
FSP 400APN tápom van, amin ugye nincs PCI-E tápkábel, míg ha jól látom a hivatalos honlapon, az 5830-ra kettő is kéne.
1 szabad molexem van, ha nagyon kell, akad kettő.
Mi a teendő? -
mezarius #35526 Most nvidai geforce4 MX4000 meg mellé 1 Gb DDR RAM és egy AMD sempron 2600+ CPU (1.6 Ghz-es) :D
Nagyon komoly gép ám :D
Igen ezt az új VGA-t addig kívánom használni amíg el nem romlik vagy ha már nagyon elöregedett lessz.
Új CPU-t nem hinném hogy fogok venni.
Szerintem ez az Athlon II X2 kihajtja de ha nem akkor veszek inkább Atjoln II X3-at. -
szobipeet #35525 Nem engem sértegettél, hanem úgy összességében mindenkit aki segített neked(gondolom már megis bánták..:D) Elmondják hogy mit vegyél mert az hú de olcsó, te meg "haggymábaze nemérted hogy nemkell szar ati te segg"
Egyébként meg ha értenél hozzá, akkor tudnád hogy ati kevésbé procfüggő... Arról már nemis beszélve, hogy akkor nemkéne 20 hozzászóláson keresztül ecsetelgetni, hogy 5830at vegyél. Arányaiban véve ha az 5830 25ezret ér, akkor a gts450 kb 15ezret. Ezt csa azért írtam le, hogy így hátha sikerül felfognod a szitut. -
#35524 neked milyen géped van?
évekig meg lesz a most vásárolt vga?
ha igen, nem lehet, hogy jobb cpu is kerül majd egyszer alá?
5830 most akkora best buy, hogy aki nem azt veszi az nem értékeli a szerencséjét :) -
#35523 Nemis 5770-ről, hanem 5830-ról van már szó 25-ért. Ami olcsóbb és nem picit gyorsabb. -
#35522 "solten ezt a tesztet nemtom honnan szedted de mindegy."
A prohardvertől.
Akkor ahonnan te szedted a tesztet ott gratulálok a készítőnek egy cpu limites teszthez. -
mezarius #35521 Kedves szobipeet
Amíg én nem sértegetlek, addig te se engem rendben?
solten ezt a tesztet nemtom honnan szedted de mindegy.
Amúgy meg ez függ a tesztkonfig többi komponensétől is.
Mert amit én linkeltem teszt abban csak 2 magos intel CPU van meg mindössze 2 Gb DDR2-es RAM. És ott a 2 kártya szinte holtversenyben teljesített. Lehet hogy HD 5770 jobb egy core-i7 proci mellett de GTS 450 mellé ki vesz core-i7-et? -
szobipeet #35520 Lol hülyegyerek idejön segítséget kérni, mert gyök a hardverhez, aztán meg elkezdi fikázni atit. Tökéletes példánya a lúzer, elhiszem amit más mond féle zöldmániás tuskóknak. Okoskodik mintha értene valamihez...és csak annyihoz ért hogy majmolja az nvidiát.... -
#35519 Nem gyorsabb az 5770, a dehogy...:
Btw, egyiket se vegyed, inkabb ezt: link.
-
mezarius #35518 Kínában és tajvanon is lehet jó cuccokat gyártani csak a gyárban folyó minőségellenőrzés a kérdés.
Amúgy meg mivel jobb a HD 5770 mint a GTS450???
Teszt: http://www.hardver-teszt.hu/test.php?tID=330
Azt a +2-3 ezer Ft-t meg nem fogom sajnálni a GTS450-re.(de van ahol egy árban vannak.)
Meg ha 5770 gyorsabb lenne 2-3 neadjisten 4 FPS-el azt ki venné észre?
(de nem gyorsabb mint a tesztből kiderült.)
Na de ha valaki még úgy érzi hogy írjon egy HSZ-t az írjon én már fáradt vagyok ezt a vitát folytatni. -
#35517 sajnos a régi és az új kártyák időtartama csökknet, ami azért van, mert minél több teljesítmnyt próbálnak kicsalni úgy az ati kártyákból, mint az nvidiából.
4850-em nekem is döglött már meg, ugyanúgy, mint ismerősöm 9800gtx-e, majd gtx260-a.
De a garázsban lévő igen sokáig kihasznált ati x300-am mai napig működik, úgy mint rengeteg, 6600gt.
A kártyákon általában ami tönkremegy, az a memoria chip. Ez pedig nem ati vagy amd hiányossága. Olyan vga-t ahol a gpu halt meg, olyan ritkán lehet látni, mint tönkrement processzort. (najó nvidiánál más a helyzet, mert már volt 3 olyan driverük, ami a régi kártyákat tönkretette, és ott a gpu halt meg, emlékeim szerint :D)
Aztán kitudja, lehet olyan memoria chipek kerülnek egy ati kártyára mint nvidiára. Ezeket nem maguknak gyártják... -
oké, tőlem tényleg ugy cseszel ki magaddal, ahogy akarsz :) -
#35515 Nyilvan az olcsobb es jobb alternativakat vazoltak fel neked de ha neked a lassabb vas kell dragabban akkor csak szivasd magad az nvidiaval... :))
Az meg hogy melyik mikor sz@rik be, qrvara nem attol fugg hogy piros vagy zold oldalrol van a kartya, az osszes ilyen vackot tajvanon/kinaban gyartjak. -
mezarius #35514 oké oké lehet olcsóbb és jobb egy picit de mit mondjak már, nagy ívben leszarom.
Köszönöm szépen én nem kérek az ATI-ból.
Régről is voltak rossz emlékeim róla de most is 2 haverom vett ATI kártyákat.
Egyik 7 hónapot bírt másik haveromé 1 évet. Persze újjonnan vették szakboltba.
Saját nvidia kártyámat meg már kerek 7 éve nyúzom. -
#35513 pl -
#35512 27500forintért nem fogom neked egyiket se ajánlani! :D
(miközben 25k egy nagyságrendekkel jobb 5830 iponon) -
mezarius #35511 Oké és még egy kérdés hogy ha az MSI-t veszem akkor melyik hűtéssel vegyem? Mer van az a vörös burkolatos amit linkeltem meg van az a cyclone hűtéses. -
#35510 nincs. több gari = jobban megéri. kb ennyi :) -
#35509 szerintem most hogy zafíír csökkentett árat, a többiek is dobják majd olcsóbban a kártyákat + szerintem hoznak még majd ezekből is, csak készlethiány van :( -
mezarius #35508 Ok.
És nincs ilyen hogy ASUS megbízhatóbb mint az MSI?
Csak mert MSI-nek tuningolt példánya olcsóbb mint az ASUS kevésbé tuningolt darabja. -
#35507 El is fogyott :(
#35506: Valószínű ennyi volt, mert nem sok darab van belőle. Pl. nagykerben nem is láttam egyszer sem, nem tudom az ipon honnan rendelte, lehet, hogy szlovákiából (elég sok terméket rendelnek onnan). -
#35506 van pedig 5850 ennyiért :)
Ha valahol kifogyott, később tuti lesz, mert nem egyszeri ajánlat -
#35505 uhh
5850et nem látok 30ért, de 25ért tényleg az 5830 "A VÁLASZTÁS" :)
aki most akar vga-t venni, csapjon le rá! -
#35504 5770 drága. Sapphire 5830 iponon 25k, 5850 30k. -
#35503 5770 nem fér bele? (iponon 27k, miközben a 450es 1g-s ddr5ös 25k)
ha nem, 1g ddr5-el vedd a geforcet, minél nagyobb - ergo vszínűleg halkabb ventillátorral. tuningolt példányért nem érdemes többet fizetni, minimális órajeltöbblet játék alatt sose látszik meg :) -
mezarius #35502 Jah és ezeket a kártyákat ki tudja hajtani az AMD Athlon II X2 vagy izmosabb CPU kell ehhez a kártyához? -
mezarius #35501 Sziasztok.
Nézegettem az új gépembe GTS450-es videókártyákat és nagyon belezavarodtam már az egészbe, mert mindegyik gyártó készített egy csomó változatot: 512 Mb GDDR3, GDDR5, 1 Gb GDDR3, GDDR5, tuningolt verziók, nagyon tuningolt verziók , antituningolt verziók, nagy ventis példányok, kis ventisek, dupla ventisek stb stb stbk...
Mindezek kb 23 ezer Ft-tól egészen 33 e Ft-ig.
Szerintetek melyiket éri meg a legjobban venni?
Itt a számomra 2 legszimpatikusabb darab: http://pcu.hu/katalogus.php?termek=70053
http://pcu.hu/katalogus.php?termek=50706
Mennyit számít az MSi javára a + 40 Mhz GPU órajel és a + 400 Mhz mem. órajel?
ASUS megbízhatóbb vagy csak azért drágább mert rá van írva hogy ASUS?
-
#35500 kösziii srácookkk:)
ezer hála!!!:) -
#35499 9500 is tudja :)
#35497: Van a win7ben hozzá driver, de mivel nem tud sm2-t így aero sosem lesz vele. -
#35498 az ati 9250 nem támogat shader model 2.0-t, igy az aero akkor se futna, ha lenne hozzá w7 driver
ati 9550, ami már tudja az sm2.0-t -
#35497 üdv
azért jöttem ide, mert itt vidikarikhoz értők szoktak összegyülekezni, nekem pedig nagyon jo lenne ha végre tudna segiteni valaki orvoslni a régi problémámat, egy régi vidikarival kapcsolatban.
van egy gép, amit olyan foku munkára hzasnálok amibe nem kell jobb egy ati radeon 9250-nél. mindenki azt mondja h régi, dobjam ki vegyek újat. talán igazuk is van, de minek költsek rá, ha tökéletesen megfelel. ez a gond is inkább kényelmi probléma, és teszek még egy utolso kiserletet a megjavitasara, ha tud itt valaki segiteni.
egyszerű az egész: ezt a vidikarit szeretném használni, win7 alatt de nem találok hozzá olyan drivert ami működik is. rengetegszer átnyálaztam a googlet, feltettem többfélét is külföldi honlapokrol, de még mazota sem sikerult működteni. igazabol az aerot szeretném vele működésre birni, másra nem kell..
aki tud segiteni annak ezer hála, és bocsánat, hogy ide jöttem, de ide járnak is, és értenek is hozzá
kösziii -
#35496 jelenleg rendes boltokban is kapható 5850 40-ért.
Szerintem jobban megéri mint a 470 nemde? -
#35495 a megjelenés napjától kezdve az lesz a best buy kártya... -
#35494 5850 nem ellenfél? Éppen most árazza 30k körülre a sapphire. Bár egyelőre csak gagyishopokban kapható, hamarosan remélhetőleg megjelenik a normális boltokban is.