Milyen videokártya?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Nekem háló kártyával sem volt soha gondom😊 Most sincs.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

zoliapu
Az Nforce2 lapomon nekem az USB2 sem ment rendesen. (Kiírta a Vista meg a Win7, de nem úgy ment csak USB 1 módban, az XP -re meg kis sem írta...)

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

arty
az alaplapi/vga kártyán levõ hangkártyák teljesen jók - ha digitálisan viszed belõlük a hangot a megjelenitõbe/erõsítõbe

Forza.

[HUN]FaTaL
5670

http://goo.gl/gd6Zi5

arty
ati gyorsabb, 3 ezrest megér

Forza.

[HUN]FaTaL
Hálókártyát írtam nem hangot. Alaplapi hangkártyákat kb leszarom, semmire sem jó vackok (mondjuk azon a lapodon nem tudom milyen volt).

Nem az összes termékük volt szar, de néhol a support csapnivaló volt a driverek tekintetében.

JaSoN HuNTeR
Radeon HD5670 csak ezt vedd.

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

zoliapu
Használt Radeon HD5670 15 000 Ft vagy 12 000 Ft Geforce 9600GT Green Edition 512 MB. A directX 11 nem érdekel ennyira, akkor jó vétel?

Her Laca
Ezt te sem mondod komolyan😊 Soha nem volt olyan jó alaplapi hangkártyám ,mint annó az NF7 ben. PL.
Abbahagyta de fájlalom is. Jókat csinált ,legalábbis szerintem. Meg még sokak szerint.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

[HUN]FaTaL
De nem vennék, vásárlókat vesztenének, és nem dilettáns barmok 😄

kifli
fikciónak is butaság, és nem érdekük ezt meglépni 😄
zoliapu
Nem vegyék inkább az AMD Radeon HD -ket bele. Persze ez csak egy fikció. 😊

[HUN]FaTaL
Igen, mert direkt egy komplett mérnökcsoport avval fog foglalkozni, hogy a usereknek csak a fele vegye meg az alaplapjait és processzorait, nyílván mert monopólhelyzetben van a cpu piacon, ugye?

zoliapu
Akkor lelasíthatja az Nvidia kártyákat, mindegy.

Van különben még Nforce Phenom II -höz is.

[HUN]FaTaL
Mondjuk ez nForce3 volt tied meg 4, de ezek akkoris urban legend szintjén maradnak. Egyébként, ha jól tudom az nv abba is hagyta a chipset gyártást.

[HUN]FaTaL
nForce nem azért szarakodott mert atit raktál bele, hanem azért mert az egy rakás szar 😄 Még az nforce lapokon lévõ hálókártya is drivere is összeakad a virtualpcvel lol 😄

[HUN]FaTaL
Persze😄 Mert ez az érdeke ám, lol 😄

zoliapu
Azért vannak nyilt forráskódú nem hivatalos Nvidia Driver -ek is.

kifli
a zártszabványosítás és hasonlóak az nv-re jellemzõek (nvidia kártya nem megy ati kártya melett mint physx társkártya, egy beta driverbõl kimaradt a tiltás, és hopp, mégis együtt tudtak mûködni a kártyák, azóta viszont egy "kihagyhatatlan" frisstéssel ismét le van tiltva)
Her Laca
Ezért mondtam ,hogy talányos a dolog😊
Athlon II X4 et .Ahogy néztem nagyon gyors rendszereket lehet építeni ezekkel a procikkal.
Eljárt már az alaplapom felett az idõ, no meg jön az IL2 COD .
Ja videó kártya is lesz,vagy gtx580 vagy még töprengek az Ati -n de úgyis 580 lesz😊 Az a legjobb VGA a piacon ez tény. Én nem vagyok híve a kétkártyás rendszereknek amúgy.

zoliapu
Mondjuk én is már sokat használtam Nforce chipset-es lapot AMD/ATI VGA kártyával.

arty
nekem az elmult években talán már minden variácio elõjött: amd lapban amd vga, amd lapban nvidia, intel lapban amd vga és intel lapban nvidia vga. soha, egyikkel se volt semmi gondom 😊 (szigoruan a teljesítményt nézve)

akkor az én példám eltörli a tiédet? 😄

1 példa nem trend, a pécé nem exakt tudomány, te pl megjártad, de ennek semmi köze az amd lap és az nvidia vgahoz - ha lenne, tömegével lennének ilyen gondok. nincsenek.

amugy milyen amdt akarsz sandyra cserélni és miért? vagy a 460 is cserélve lesz?

Forza.

Magiszter
Hasonló eset volt velem is, mikor GF6600-ról GF7900-ra váltottam. Egyik kártya kivesz, másik betesz, fagy, kékhalál, szétesik a kép...stb. Szûz rendszer feltesz, de a hiba megmaradt. 7900 kivesz, 6600 visszarak (még drivert se cseréltem) minden megy hibátlanul. 7900 betesz, haldoklás.
Nah vittem vissza a kártyát, de ott náluk minden kafán ment. Azért rendesek voltak és adtak egy másikat (7900 csak más márka, mert nem volt már amit én vettem). Betettem, mondom ez már jó lesz. Hát a nagy lópikulát. Hibák szintén ugyanazok voltak. Képzelheted mekkora volt a fejem. Ott tartottam hogy kettéfejelem az alaplapot, majd a kártyát és kivágom az ablakon az egészet asztalostul.
Néhány mély lélegzet után elmentem aludni egyet a problémára, másnap egy furcsa sugallatra kivettem a ramokat és kicseréltem az egyik akkori haverommal. (A két 512-esemet 4db 256-osra 😛). Már nem fagyott ki a gép, de még mindig kékhaldoklott és pár perc játék után szétesett a kép. Gondoltam kísérletezem tovább. Egyik ram kivesz (maradt bent 768). Hibátlanul ment a gép. Ram betesz, hibahegyek. Aztán rá pár nappal vettem új alaplapot és minden gondom elszállt. Utána egy szervízes ismerõsömet kértem hogy derítse már ki mi a pék van az alaplappal, mert piszkosul érdekelt ám. Állítólag az alaplap memória vezérléssel volt valami, de hogy ennek mi köze volt a VGA-hoz azt õ sem tudta. Viszont mondta hogy egy BIOS frissítéssel megoldódott a gond és az enyémhez hasonló konfigon is hibátlanul futott.

Nah urban legendek /OFF

zoliapu
Notiknál vannak ilyen gondok különben (néha sajnos azonos Nvidia vagy AMD/ATI kártyákkal csak más típussal is vannak kellemetlenségek sajna) Mondjuk ez a notik BIOS -ábol ered, elég fapados ugyanis.

Her Laca
NVIDIA nForce 570-SLI

Her Laca
Mit tudom én😊 Asus M2N SLI delux a lap.
Ja 8800GT volt benne . A lap még mindig üzemel most egy gtx460 el, 4 magos athlonnal ,tökéletes. De nyugdíjazom nemsokára,csak jönnének már a javított 1155 ös lapok.

Her Laca
Akkor Pl az én esetemet mivel magyarázod?😊 Vackok az ATI kártyák?😄
Na nehogy komolyan vedd😊)

zoliapu
Milyen Nforce (4?) és milyen Geforce 8800 (GT?)?

Solten
Tesztekkel bizonyitottak hogy sebesseg szempontjabol ennek semmi jelentosege (nvidia-chipset amd kartya, amd chipset - nvidia kartya), ugyhogy a felesleges urban legendek gyartogatasat keretik mellozni.

Saor Alba

Her Laca
Elárulom😊
Nforce-s a lapom. Most nem kívánok belemenni ATI vs NV vitába ,úgy hogy kérlek a helyén kezeld a mondandómat.
Tavaly az év elején felbuzdulva az Ati kártyák sikerén beszereztem egy 4850 est. Mindenki mondta,hogy remek . Nem ecsetelem,siralmas teljesítményt nyújtott a 8800 asom sokkal jobbnak tûnt. Mielõtt okosítanál,szûz rendszerbe tettem.😊 Vissza a boltba 4870 es kihoz beletesz ,szarakszik. Vissza 4890 es beletesz ,szarakszik.
Vissza ,NV kártya betesz ,hibátlan. Én nem állítom,hogy ez mindig így van ,de felettébb gyanús a dolog. Még ABU is eltöprengett ezen amikor értekeztünk errõl. Én azóta szkeptikus vagyok. Fiam gépében Ati kártya van és hibátlan ,de az AMD -s.

zoliapu
Benne sem csak neki nincs platformja.

BarackHUN
És az Nvidiában meg bízol? Az is csinálhat ilyet.

I S A e o e m o w s m !

zoliapu
Mind mondottam volt nem kell komolyan venni. 😊
(de mondjuk én nem bízok az AMD -ben simán megcsinálhatja, hogy nem menjenek az Nvidia kártyák a lapjaiban)

[HUN]FaTaL
Ezt a marhaságot már évek óta hallgatom, de mégis milyen alapokon nyugszik ez a nyílvánvaló baromság?😄

zoliapu
Nforce északi híddal készûlt lapba Geforce -ot.😉

arty
intelesbe meg intelt? nvidiásba meg nvidiást? 😉 nanemár!

Forza.

zoliapu
Igazad van egyik sem hímestojás.

Sztem AMD -s gépbe Radeon, de nem kell komolyan venni 😊.

arty
az olcsóbbat

(gtx460ból ugye az 1gigásra gondolsz? mert a 768as lassabb)

Forza.

Magiszter
HD6850-re szavaznék. Technológiai paramétereket vesd össze. Abból a szempontból az ATI elõrébb áll. nVidia mellett meg a Physx szól. Bár nem sok játék használja ez tény.
ATI = Új technológiák, friss széria
nV = Physix, játéktámogatás (mindenki ismeri az nV logót a játékok elején)

De te döntesz.

Her Laca
Én ezt nem értem<#nemtudom>
Még ha igaz is amit írsz (szerintem nem) akkor is mi köze ennek a kollega kérdéséhez. Azt kérdezte melyiket. KB egyformák. Jut eszembe akkor a 6850 es is késett másfél évet? Szóval visszatérve a kérdésre ,te mi alapján döntenél? Hogy szerinted másfél évet késett ezért jobb a másik?
Kíváncsivá tettél ,de komolyan😊

Jakuza001
A kerdesre a valasz, a 460 mindossze vagy 1,5 evet kesett a megjelenessel, hogy versenykepes legyen, ezekutan dontsd el. 😄

[HUN]FaTaL
😄D

DarkSector

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Her Laca
A kérdész😊)) re a válasz.
Amelyiket olcsóbban megkapod. Véleményem szerint tök mindegy.

biliard10
üdv mindenki videokártyát akarok venni és akkor az a kérdész hogy gtx460 vagy HD6850?

arty
akkor ne vegyél semmit most

olyan mintha elszórnád a szélbe az ezreseket...

Forza.

DJ YAYO
Am néztem Vga support listát alaplaphoz és rajta volt a Geforce FX5200 ^^
Mindíg utólag derülnek ki dolgok basszus xD

DJ YAYO
Thx neked is =)
Új alaplapra nincs pénz :/

DJ YAYO
Thx =D

arty
agi = "emulált" agp

lehet, hogy a beletett AGP-s kártya nem megy majd vele. ezt a gépet hagyd a francba, nincs vele továbblépési lehetõség

az 5200as nvidia egy hulladék, alig erõsebb az integrált megoldásnál - felesleges pénzkidobás lenne megvenni, ráadásul lehet nem is menne az AGI portban

Forza.