Milyen videokártya?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pxxl
simán

All hail the double x!

Sziasztok!
Egy Intel Core i3 550 3.2 GHz CPU elbírna egy SAPPHIRE Radeon HD 5850 Xtreme - 1 GB GDDR5 videókártyát?

A vidaokari nem nagy pénz van Palit 450GTS 25-26000-ért!
Processzorra én is gondoltam,h megfoghatja így az meg (elméletileg Biosfrissítéssel...Az asusnak elég jó ilyen téren a vevõk igényeinek kielégítése...online lehet biost frissíteni.egy X2 7850-re gondoltam az még +10k.
Meg egy bolond ötletem még,h ott van az sli.Elméletileg a 8600as cuda alapú kártya,így használhatom kiegészítõként a gts mellett,de ezt már nem tudom biztosra,pont akkoriban maradtam le a dolgokkal kapcsolatban!!! 😄
arty
ram oké, az mindig jól jön, de a gts450 mennyiért lenne?

(késõbb esetleg egy proci fejlesztésen is elgondolkozhatnál, utána az lesz a szûk keresztmetszet)

Forza.

Sziasztok!
Jelen pillanatban a következõ konfigom van:

Alaplap:Asus M2N-E sli
Memoria:2gb ddr2 800mhz
Processzor: AMD Athlon64 X2 4200+
VGA: Asus Nvidia 8600Gt

Egy kis vérfrissítésre gondoltam a nyáron.Évente kb. 1-2hónapom van játszani,nem Full HD-ra kell!!!Nem fogok élsimítással,meg physix-el játszani semmit...Csak pár játékot szeretnék kipróbálni,meg az inventort továbbra is használni,de ahhoz a mostani konfig is elég,max memoria kell még hozzá 😊(amúgy leragadtam a pár évvel ezelõtti szinten,nem követem a hardverek fejlõdését!)
Szóval ezeknek fényében kiszemeltem egy Nvidia GTS450-est a kis masinámba +még 2gb ram-ot!
Véleményeket kérnék,megéri-e,ha nem akkor mit javasolnátok?
Válaszokat elõre is köszönöm!

egyébként csendes ez a kártya?
akinek van írhatna!

[HUN]FaTaL
Bõven elég.

http://goo.gl/gd6Zi5

üdv!
ennek a vga-nak elég ez ez a táp?a hivatalos oldalon 500w van megadva.
VGA
PSU
köszi

arty
az alaplapon nincs videokártya, csak egy dvi/hdmi kivezetés. a videokártya a processzorban van. az ebbe a lapba való procikban a vga az mkv fájlok nagy részét képes gyorsítani, de persze nem mindet - viszont egy i5 vagy i7 proci elég erõs ahoz, hogy a nyers cpu erõvel is lejátssza.

viszont szvsz socket 1156ot venni badarság, ha ott a nem sokkal drágább socket 1155, amibe egy jóval jobb és megintcsak alig drágább sandy bridge procit rakhatsz (amiben a vga SOKKAL jobb annál, mint amit venni tervezel)

Forza.

Sziasztok ezt ( Asus P7H55-M/USB3 Alaplap ) a típust néztem ki és az lenne a kérdésem, hogy az ezen lévõ alaplapi videókártya jólk viszi a full hd-s mkv fájlokat(meg youtube pl ) amit tv re kitennék 1080p be (és, hogy ilyen alapabb játékokat plants vs zombies meg ilyesmiket ez elvisz) vagy nem válaszotokat elõre is köszi.

Szia!
Nekem Gigabyte-tól van oc-s verzióba ez a kártya, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Halk, és több helyen is írták, mielõtt megvettem, hogy nagyon jó a hûtése.
MerlinW
<#eljen>

[merlinw.org]

UltraZord
kösz mindenkinek, bele is szerelmesedtem ebbe az 560ti be 😊

annyi érdekelne még, hogy ez a kártya ugye hasonszõrû a többi 560ti vel, csak gyártónként az órajel tér el nem sokkal ugye?! minõségben nincs rosszabb vagy jobb ugye?

Solten
vagy: link.

Saor Alba

arty
560ti, 52k

vagy amd 6870, 46k

viszont ha valahol találsz amd 5850-et, 30-33 ezerért, azt vedd - gyõzd le az elõítéleteidet, verhetetlen ár/teljesítményt kapni a mostani készletkiszóró akcióban

Forza.

UltraZord
50 alatt, és 8800gt nél jobbat szeretnék, de nem vagyok képben a mai árakkal, vagy, hogy mi éri meg
lehetõleg nvidiát

KLIKK

erre próbálj még +2K-t összeszedni, majdnem a duplája sebességben a 440-nek...

fotográfik kolomp edisön :D

Azóta kicsit utánanéztem, de én is ugyan ezt találtam. Amúgy ez a Palit márka megbízható? Még soha nem hallottam róla.

arty
az alaplap jó, de a tápra rákeresve ezt találtam:
táp

cserélj tápot vga vásárlás elõtt ... 😊

Forza.

arty
feljebb ment kicsit, 25k-ba már nem fér bele, de ez most a legjobb ár/telj kártya: 26k

Forza.

arty
mennyiért?

Forza.

arty
a cpu limit azt jelenti, hogy amíg a processzorod dolgozik, a vga malmozik és vár, hogy kapjon végre adatot a saját számításai elvégzéséhez. azaz hasonlóan erõs cpu kellene egy erõsebb videokártya alá, hogy ne egymásra várjanak

E8500 amugy nem annyira rossz, egy HD5830 (25k) jó párja lehetne. illetve, ha fullhdben játszol és késõbb jobb gépet vennél az új vga alá, akkor akár egy erõsebb kártyán is elgondolkodhatsz (gtx560ti, hd6950)

Forza.

arty
"Az alaplapom M2N4-SLI. Mindenképp rossz ár/teljesítményû vga-t szeretnék, és 20ezer Ft-nál többet nem akarnék rááldozni."

palit gt440

de ha mégse lennél megrögzötten a magad és pénztárcád ellensége, akkor ezt vennéd

Forza.

oylog
Szevasztok!

Gigabyte GA-P55-USB3 típusú az alaplapom és azt szeretném tudni a Gainward GTX 570 Phantom kompatibilis-e vele? Valamint a tápom elég lenne-e? Típusa: HKC USP 5550: 550W-os

Köszönöm elõre is a válaszokat!

Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség... De a világegyetemben nem vagyok biztos.

milyen kártyát vegyek 20-25 között? nem vagyok már naprakész, egyik havernak kéne valami használható ebben az árkategóriában ...

\"Többet kéne másnaposnak lennem. Ilyenkor a legjobb a hajam...\"

UltraZord
szevasztok
úgy fest tönkrement a 8800gt-m 😞 elkezdett csíkozódni a kép, de már biosnál, így csak az lehet a gond
néha winben is kikapcsolt , valami kernel, de vagy szemetelt utánna vagy helyreállt

szeretnék valamivel jobb korszerûbb kártyát venni ,de nem túl sok pénzem van, mit ajánlotok
945amd4mag,4giga ram mellé

Donchicco
Lecserélném a videókártyámat.
E8500-ös procihoz mit vegyek szerintetek?
Hallottam VGA és CPU limitrõl is de fogalmam sincs,hogy mit jelent...

Gigabyte GA-EP45 EXTREME,4GB 800MHz GAIL Black Dragon,Sapphire Radeon 4870,Intel Core 2 Duo E8500,Windows 7 64bit :-)

Jelenlegi proci: AMD 2magos 5200+
Jeleblegi videókari 8800GTS 320 MB.
Jövõ hónapban kerül bele +2 giga ram, így összesen 4 lesz.

Játékra kéne, de új gépet még legalább 1 évig nem akarok venni.

pxxl
sztem ahhoz a procihoz ami abban van, nem biztos h megéri. mire kellene am?

lehet elég lenne egy használt 8800gt (?)

All hail the double x!

Üdv!

Videókártya vásárláson gondolkodok, és szeretnék tanácsokat kérni.
Az alaplapom M2N4-SLI. Mindenképp Nvidiát szeretnék, és 20ezer Ft-nál többet nem akarnék rááldozni.

Elõre is köszönöm!

pxxl
iponon annyi, meg még drágább is 😄

All hail the double x!

arty
hátha nem, a gts450 28 ezerért egy nagyon rossz vicc 😊)

(hint: 5830 25k)

Forza.

pxxl
gondolom a gts 450-re válaszolt, bár jó lenne használni a VÁLASZ ERRE gombot...

All hail the double x!

arty
melyik?

Forza.

Az a gigabyte gyártmányú windforce II-es hûtõvel egész jó kis stabil kártya 28 ezerért iponon.
Megfelelõ procival simán lehet rajta COD 7-ni, crysis2-ni, HAWX2-ni.
Ezeket simán viszi 1680x1280-ba 16x-os AF-el és 8x-os AA-val.
Talán crysis2 alatt vissza kell venni az AF-et de nem nagyon veszed észre.
Szerintem jó vétel.

Battlefield Play4 Free nick név: [HUN]LACZA

arty
mennyiért?

Forza.

helosztok. az lenne a kérdésem hogy érdemes e vennem egy geforce gts 450 et, szal a kártya nincsen lebutítva nagyon ?
Solten
Hi, szvsz ez erosebb: link. Ez meg jobb lenne: link.

Saor Alba

Redbull756
üdv!
8800GT-m megadta magát, mit ajánlanátok helyette, ami tudásban hasonló?
köszi!

zoliapu
Én is szoktam játszani néha, egykaliber az enyémmel a GT210. Radeon X1650pro 512MB DDR2 és az újabb játékok alacsony felbontáson 1024/768 -on tûrhetõek, pl UT3 megy közepes grafika körûl. (igaz néha kevésebb az FPS, de játszható még.)

Én ha aztmondom fut a játék, akkor max közeli grafikai minõségre gondolom, és nem kis felbontáson.

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

Her Laca
460 vagy 560

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Sziasztok! Szeretnék új kártyát venni a jelenlegi Nvidia Gforce 8600 GT 256 mb helyett mert ez már gagyi. Tudtok mondani helyette egy olyat ami nvidia, elég erõs is és nem is túl drága?
Na kiváncsiságból letöltöttem a fraps-t.A crysis 2-nél 25 és 30 között ingázott az fps.A robbanások alatt se ment ez alá.
arty
frapsot ismered? azzal kiirathatod, mennyi fps-el megy a játék... meg fogsz lepõdni (tippem: 15-20fps) 😊 hidd el, tényleg nem mindenki egyformán érzékeny rá, nameg cry2ben van blur, az is "segit" a folyamatosság érzetének megteremtésében

az alant említett kártyákkal viszont van esélyed rá, hogy nem tul magas részletességen valóban jól elfusson

teszt: hd5550 vs gt240

az nvidiával (gt240) tényleg jól járnál, 12600ft-t megér

Forza.

Nem jól látod.Én meg is lepõdtem,de jól megy.Akkor ez hogy a pi**ba?Bár a beállításoknál csak a felbontást tudtam állítani.Az 800*600.
arty
nvidia driver fentvan rendesen? valami optimus technologiáról olvastam, ennek magától kéne kapcsolnia az erõsebb, nvidiát, ha játékot inditassz pl

nv driverben van ilyen?

Forza.

igen, csak az volt a furcsa, hogy mikor elindítottam egy játékot(Oblivion) akkor a beállitásoknál csak az intel hd graphic-ot engedte kiválasztani. De így is maxon futott szaggatás mentesen.
BarackHUN
Az Intel HD graphic szerintem az integrált (alaplapba épített VGA) lesz, elvileg (legalábbis laptopokba így van, PC-be nem tudom), a gép akkor áll át alaplapi VGA-ra (már ha van), amikor nem terheled (pl csak netezel).
Viszont ha jól tudom BIOS-ba be lehet állítani, hogy mindig az adott (jelen esetedben a GT 540-et) használja.
De várd meg más véleményét is.

I S A e o e m o w s m !

hi.
Vettem egy gépet és amikor megnézem a sajátgép, eszközkezelönél a videokártyát akkor azt irja h van egy Intel(r) hd graphic és egy nvidia gt 540. Ez miért van? 2 videokártya van? kilehet valahol választani h az nvidia 540 est használja a gép?
arty
mindkettõ SOKKAL jobb

gt210en pedig nem megy jól a cry2, csak ugy látszik nem vagy érzékeny az alacsony frémrátára... 😊

Forza.