Milyen videokártya?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Saját, talán picit rövidebb nyák és picit jobb hûtés, mint a referencián. Van róla teszt a PH-n, ott pontosabban leírják. Ja és atom olcsó szokott lenni.

skymannn
SAPPHIRE 11169-08-20G HD5830 1GB GDDR5 XTREME PCIE
ez mitõl XTREME ? miben tér el az alap változattól?

Solten

Saor Alba

valamiért nem jelenik meg a physx fül az nV driver-ben. hmmm.

betettem a mostani hd5970 mellé egy gtx280-at hogy legyen physx,feltettem az nv drivert meg a physx drivert, és a hibrid grafikus rendszerhez az nv driver-hez való patch-et, most megy mindkét vga, és mindkét driver legfrisebb verziója, már csak az van vissza, hogy bekapcsoljam a physx-et, és játsszak...de hol is kapcsolható be? nv driver-ben nem találtam ilyet a beállításoknál. köszi

Ugyan ez az alaplapom van, nekem meg azt mondtátok, h cseréljem le, mert olan régi....... pfff

csizihungary
A CPU-t majd tudja késõbb cserélni.

Youtube: http://www.youtube.com/CSiZiHUNGARY1 BF3: csizihungary1 Intel Core2Quad Q8400| 4 GB RAM| Nvidia Geforce GTX 460 Gigabyte 1 GB| Gigabyte Superb 550W| Razer Abyssus | Razer Goliathus

[HUN]FaTaL
Erõsen CPU limites lesz.

http://goo.gl/gd6Zi5

csizihungary

Youtube: http://www.youtube.com/CSiZiHUNGARY1 BF3: csizihungary1 Intel Core2Quad Q8400| 4 GB RAM| Nvidia Geforce GTX 460 Gigabyte 1 GB| Gigabyte Superb 550W| Razer Abyssus | Razer Goliathus

kareszvagyok
Sziasztok! Tönkrement a videókártyám, és szeretnék venni egy újat, csak azt nem tudom hogy milyet 😊 Alapvetõen játékhoz kéne.

Az alaplapom: DualCore Intel Pentium D925, 3000 MHz ; ASRock ConRoe1333-DVI/H

20-30k-t szánnék rá

Optimus Prime
Szerintem ezen a téren csak az Indie fejlesztõkben bizakodhatunk.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

kifli
ha openclt használnának a fejlesztõt, akkor egy pár év múlva már belkezdhetnek az olyan játékokba, ahol a fizika használva van valamire.
Optimus Prime
A PhysX jó pár éve kisiklott az útról, amire tervezték. Ha anno az nVidia nem keb... karolja fel, mára elfelejtjük. A legtöbb játékban csak plusz por, levél vagy több fizikai elem van. Persze ez messze van a lényegtõl. Ha jól tudom ott van a régi Cellfactor(?) játék, mely tényleg a fizikát használta, meg a Warmonger. De talán még a RoboBlitz is idejön. Vagy erre épült az Alpha Prime is, végül azt hiszem mégse használta.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

kifli
steamnél elég nagy a mintavételezés, így tekinthetõ reprezentatívnak.

Más kövélemény kutatások esetében (ha nem az it-t nézzük akkor is), sokkal kisebb mintából vonnak le következtetéseket.

Amúgy a táblázat szerint is intel részesedése a legmagasabb...
MerlinW
"Steamon"?😊

[merlinw.org]

Jakuza001
Szerintem meg ez egy nem reprezentaqtiv lista, csak a Steamen fellelheto konfigok aranya. Ettol meg lehetnek egeszen masok a szamok, hiszen a Steamon kivul is van elet, arrol nem is beszelve, hogy amugty a valos adatok szerint Intel magasan adja e a legtobb VGA chipsetjeit, igaz ezek nem a jatek gep kategoriaba tartoznak, hanem az IGP eladasai miatt vezeti csak az eladast.

MerlinW
GPU Market Share 2011.05. Szemmel láthatólag NV még mindig zuhan folyamatosan (2010-ben köztudottan 20%-ot esett, buktak keményen a részvényesek, volt is balhé belõle).

[merlinw.org]

Ez alapján meg az AMD-nek 27% a részesedése, amit csak szeretne szerintem 😊

Ööö, Penumbrára nem írtam, hogy PhysX-es volt, példának hoztam fel a fizika játékmenetbe integrálására ...
Én mindíg is a Havoknak drukkoltam, csak basszus már az X1800 óta volt szó a HW gyorsításról, most HD6xxx van és még sehol semmi. Az X1800-hoz volt egy demo egy esõs utcáról, és ott a vízcseppek fizikáját a GPU számolta. Aztán késõbb volt valami másik fizikai demo HD2xxx kártyákról, de csak videó, azt se adták ki, ugyanakkor volt videó szintén GPU számolta A.I.-ra is, amikor több-száz ember rohangált tömegben utat keresve. Aztán azóta se volt semmi.

MerlinW
Örülök, hogy kivetted a lényeget az írásból😊
Nem mintha a Steam ~30 milliós tábora lefedné a milliárdos PC felhasználótábort.

[merlinw.org]

Solten
Steam statisztikaja nem reprezentativ, ergo semmit nem er. Mellesleg az Intel az IGP vackaival a piacvezeto eleg magasan... 😊

Saor Alba

nembaj, õ a többe tartozik

fotográfik kolomp edisön :D

Ams
"mióta több embernek van Radeonja, mint NV"

Steam szerint nvidia van több. LINK

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

MerlinW
Penumbra NGD-t használt (Newton Game Dynamics), nem PhysX-et. Fõleg hogy multiplatform volt (én pl Linuxon játszottam végig, ahol ugye egyébként sincs physx) Sosem használták úgy hogy fontos része legyen egy játéknak.
Ahogy lent is írtam nem tehetik meg, magukkal csesznének ki.

A másik, hogy Physx egy relatív elavult dolog. Ott az OpenCL amit minden kártya támogat, a HAVOK ami a mai napig a legelterjedtebb, valamint a PhysX-nek is ott van a nyílt APEX változata. Egy szó, mi száz CUDA az Nvidia egyik legnagyobb stratégiai melléfogása volt.

[merlinw.org]

Mondom elég baj a fejlesztõk hozásállása Volt pár bátor játék, ami támogatta vagy valamelyik fizikai szabványt, vagy sajátja volt, és fontos eleme volt a játékmenetnek (Pl. Penumbra), ezek pedig jók voltak. De ha a "nagyok" nem támogatják pl. a folyadék szimulációt, vagy a ruha/textúra fizikát, akkor tök mindegy PhysX vagy valamelyik másik fizikai motort használják szarul. 😞

DarkSector
Sõt továbbmegyek, kérdezni sem kell, megnézed a játékok gépigényét.

Itt elég a Metro 2033-at, az a legnagyobb teljesítményt igénylõ dx11-es játék, és veszel egy VGA-t ami az ajánlott gépigénynél van írva, és értelemszerûen a többi is fog menni majd.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
ha maxot akarod, mindegyik felsoroltban, akkor 4850/GTX460.

amúgy meg ez nem aszerint van hogy milyen régi egy játék, attól hogy régebbi még gépzabáló lehet.

DX11-nél meg 5850 legalább. (Metro 2033, AVP) GTX460 meg ugyanugy az tud dx11-et és szépen tudja.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Jakuza001
Metro 2033 ???? 😄DDD
öhhhh alig megy rendes sebeseggel a legmodernebb kartyakon, nem hogy a gt240-el.

Optimus Prime
Csak hogy engem nem a legújabb játékok izgatnak, hanem pár régebbi - ami megvan vagy ami még nincs. Mint a Riddick, Mirror's Edge, Monday Night Combat, AVP, Frontlines. Ezek nem mennek maxon. Ami még érdekel erõsebb játék a The Force Unleashed, Metro 2033 (bár ez demó alapján most is elmegy), Mafia II.

MerlinW
Sosem fogják a fejlesztõk komolyabb dologra használni a fizikszet, hiszen akkor elesnek a vásárlók nagy részétõl fõleg, mióta több embernek van Radeonja, mint NV. Ha a Physx-et úgy használnák ahogy kellene, egyszerûen még annyi játékot sem tudnának eladni mint most. Itt bukik meg az egész fiziksz téma.

[merlinw.org]

arty
szerintem ez a kártya fizixel nem fogja tudni élvezhetõ sebességgel futtatni a játékokat... ahoz valami komolyabb nvidia kéne

a gt240 = 9600gt. szerintem még gyûjts hozzá picit és vegyél egy 5750et. fizix nem lesz vele, de a játékok legalább élvezhetõen futnak majd 😊 gt240el is elmegy pár régebbi, de mai játékokhoz már igencsak kevés tud lenni

Forza.

OFF: PhysX nem volt parasztvakítás, a parasztvakítás az volt amire a T. fejlesztõk használták. Nem csak több particle effekthez (füst, szikra, köd, láng) volt kitalálva. Más kérdés, hogy a deicalt hW-val buktak. Tudtad, hogy volt A.i. kártya is? Na az se most fog elterjedni.

Optimus Prime
Én is erre gondoltam: hogy nem biztos csak mert gyorsabb jobb, elvégre a gyártástechnológia jobb és az új fejlesztések, amit tud. A másik kérdésem az lenne, hogy memóriából mennyi a célszerû? Olvastam, hogy lehet egy kártyán egy lassabb típusú 1 GB, de attól egy 320MB-os gyorsabb.
Egyébként Steamen fent vagy a baráti listámon, majd itt zavarlak még a többi kérdésemmel. ^^

MerlinW
Létezik, de ez nem jelent semmit. Nem attól lesz gyors egy eszköz, hogy magas órajelen jár. Physx pedig egy hatalmas parasztvakítás, butaság bedõlni neki.

[merlinw.org]

Optimus Prime
Nekem megér. 😊 De ahogy nézem még a jobb modelek is épphogy túllépik a mostani VGA-m paramétereit. A saját EXPERTool szoftvere szerint - Memory clock: 1800 MHz, Shader clock 1440 MHz, Core clock 625 MHz, létezik?

[HUN]FaTaL
Bizony, ezt írtam. 😊

MerlinW
Jó lesz az. Ha pedig kísérletezni szeretnél azt is húzhatod kényelmesen. A mai alaplapokon dualBIOS van, tehát ha valamit elszúrsz, akkor sincs gond, visszaállítja automatikusan az alapértékeket a másodlagos BIOS-ból.

[merlinw.org]

Közben proci gond is megoldódott! Találtam egy ilyet: Q9550 - Intel® Core™2 Quad Processor Q9550 (12M Cache, 2.83 GHz, 1333 MHz FS😎
Azt mondják ez nagyon jó proci, és hát 4 magos is.. Húzáshoz meg nem értek, szóval inkább nem nyúlkálnék bele!

A vga meg 6870 lesz, ez fér a keretbe!
MerlinW
Hmm az viszont sok. Emlékeim szerint 1,25 bõven elég neki 3,6-on. Célszerû tuning után miden auto értéket manuálisan beállítani a default értékekre, így nem birizgálja õket önállóan.

[merlinw.org]

[HUN]FaTaL
Fura mert 100mhz az alap, bár alatta is jó ezekszerint, felé nem mehet úgy értettem. 😊

A procifeszt nekem meg a régi lapom a legkisebb emelésre is 1.4V-ra tette 😄

MerlinW
8400-et 90Mhz-es PCIE-en használtam 3 évig és nem volt gond. Persze, ha instabil a rendszer, akkor emelni kell.

[merlinw.org]

[HUN]FaTaL
"(3,6Ghz-en minden további nélkül megy, csak FSB-t kell emelni 400-ra"

Meg a PCIE-t fixálni 100ra és valami értelmes feszültséget beállítani, mert az auto túlfeszel. 😊

MerlinW
Hátööö igen. Mondjuk ha tekersz rajta (3,6Ghz-en minden további nélkül megy, csak FSB-t kell emelni 400-ra), akkor ellehetsz vele egy darabig, lévén a játékok többsége VGA-ra könyököl és nem CPU-ra.

[merlinw.org]

MerlinW
Ha a fiziksz megér neked annyit, hogy drágábban veszel egy 15-20%-al lassabb kártyát, akkor vegyél 240-et. A döntés a tied😊

[merlinw.org]

Köszi szépen, még átgondolom anyagi helyzetem, aztán döntök😄 Amúgy jól sejtem hogy bármelyik kártya lesz is az Ati-tól, a procim kevés lesz hozzá?:\
Jakuza001
Ha 45 ezred van egy uj 6870 VGA-ra inkabb gyujts szerintem, meg hozza kb 5-6k forintot es vegyel egy 2GB-s 6950-t. 1GB-s 6950-t lattam mar 50 ezer alatt es meg ezzel a memoria merettel is kenterbe veri barmelyik 6870-t.
A GTX285 szerintem felejtos.

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni! Le szeretném cserélni a 4870-et és két kártya között vívódok! Az egyik egy Gtx 285 1Gb 35-ért havertól használtan garival, stb! A másik pedig egy Ati 6870 1Gb, ezt újonnan olyan 45-ért tudnám megszerezni. Avagy bár csak említés ként még gondoltam lehetne egy 5870 is, de ezt már olyan 55-60-ért tudnám szerezni! Kérdésem így leginkább az elsõ 2 vga-ra vonatkozik, a kérdés pedig egyszerû melyik éri meg jobban szerintetek? Dx11 annyira nem fontos, bár lehet haladni kéne a korral😄

Köszi elõre is!😊
Optimus Prime
Féltem, hogy valami hasonló tényeket kapok. 😊 Azért elég jó a GT 240? DX11 nem számít, mert még így is XP-s vagyok. De pl. a PhysX-es cuccok mennek vele simán? Mondjuk a Darkest of Days és a Mirror's Edge van nekem. Meg, ami engem izgat, hogy aránylag csendes modelek vannak belõle?

arty
a gt240 akár 20%-al is lasabb, miközben nem igazán olcsóbb... (ddr5 ramost szabad csak venni gt240bõl, ha játszanál is)

Forza.