Milyen videokártya?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arty
morcosqtya
Sziasztok!

Játékok (konkrétan kettõ: Mass Effect 2, Fallout 3) alatt van egy problémám kb 1 óránként kifagy vagy kilép, arra hivatkozva, hogy a képernyõillesztõ hibát észlelt, majd leállt aztán újraindult. Néha elõfordul, hogy megakad a kép (Mass Effect 2 alatt leginkább ez volt) mintha kifagyna, de tovább megy és aztán már semmi baj nincs vele. Fallout-ot kevésbé szereti, ott sajnos crash-el.

nVidia 280.26 driver volt fent, majd javaslatokra visszaváltottam 275.33-ra.
Gigabyte GTX 560Ti SOC kártya, 8Gb RAM, 64 bites win7 Professional.
Ezzel a régebbi driverrel is ezt csinálja..
Mi lehet a baj?
Én nem hinném, hogy a kártyának fizikailag volna baja...

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Yoda001
szerintetek ezt (HD6770) megéri lecserélni erre (GTS 450 OC)?

http://9gag.com/gag/5135249

arty
Sziasztok. Szeretnék egy új videokarit venni, de már évek óta nem foglalkozom a témával, ezért fordulok hozzátok. Nem akarok túl sokat játszani, de azért fussanak el rajta az újak is. Max. nettó 30000Ft-ot áldoznék rá. ATI vagy Nvidia? Köszönöm.
Animefox
Köszi

arty
Animefox
A kettõ között tudok választani. Csak erre a kategóriára telik...

Animefox
HD 5670 vagy GT 430-at vegyek???

arty
milyen gép, milyen táp? (minél részletesebben)

Forza.

Remélem tudtok segíteni 😄 az elõzõ videokarim megfõtt ezért vettem egy hd 5670-et ami müxik is viszont ha terhelést kap akkor elkezd akadni a gép és olyan hangot ad mint amikor kihúzunk egy usb eszközt,én a tápra gyanakszok.... szerintetek mi lehet a probléma ?

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

DarkSector
Ha maxon tolja majd a HD6670, akkor PC-n a felbontás esetleg élsimítás miatt.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Animefox
4 gigás ram van 6-7 körül azt vennem kell de az intel core2 duo 2.6ghz mindenféle csõhûtéses fecskendezõ szerû már már a kocsim néz ki így 😄 szóval az jó.. azzal nem lesz gond... ha 18 ért van ez a HD6670 akkor jó de a másikra negyvenet azért nem fogok szánni mer az túlzás... ennyi erõvel megveszem a játékot boxra... Köszi a segítséget!!!!
ui.: melyiken fog szebben kinézni az assasins creed a 360-on vagy a HD6670 gépemen?

DarkSector
BF3-hoz tutira nem elég, az ACR és a FarCry3-hoz igen.
Legfeljebb nem 1920x1080-ba játszol, hanem leveszel picit a felbontásból.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
6670-el fog menni de nem feltétlen számíts max imum minõségre, ott lehet kompromisszumokat kell kötnöd a látvány és a sebesség kiegyensúlyozása végett.
De ez érthetõ is, mivel belépõszintû kártya a játékok terén a 6670-es.
Azért is 18.000ft.

Most néztem az ACB-t elég faszán viszi a videoban: KATT

***PERSZE ÖNNMAGÁBAN A VGA MÉG NEM MINDEN, HA A HÁTTÉR NINCS MEG HOZZÁ. (PROCI+RAM)***

Animefox
Okés és már csak tényleg az a kérdésem hogy 20 körül ha veszek HD6670-et akkor az új assasins creed megy rajta vagy a farcry3 vagy a bf3? Mi a véleményed?

DarkSector
XP esetében kb 250MB ram megy el, míg Win7-nél kb 8-900MB a maradék megy a játéknak.

Igen megy a wi-fi-s csak kell egy 3-4 ezer ft-os Recevier hozzá.
Ez a Recevier ami egy USB-s eszköz mint vevõegység funkcionál.

Animefox
HD6670-vel már nem fog menni az új Assasins Creed vagy a FarCry3 ugye?

Animefox
Nekem wifis 360 joy van.. azt mondod a sima xbox360 wifis joyt lehet használni? Töltõkábellel dugtam csak rá a gépre és azt automatikusan telepítette és felismerte. Na mindegy a lényeg hogy tudom használni..
A játékra fordítható ramot hol tudom megnézni? Hogy mennyi a szabad felhasználhatóságú ram

DarkSector
Ja.

DarkSector
Tudod hát, ha feltetted a drivert a joy-hoz akkor mennie kellene, bár nekem wi-fi-s van. De a kábelesnek is mennie kéne, beállitások nélkül.
Tutira tudod majd használni, a mászkálós játékoknál mindegyik támogatja.

Animefox
és a FarCry3-nak elég lesz a GTX460-HD6850???

Animefox
Hát az Assasins Creedet nem egérrel szeretném tolni, tudom használni a 360-as joyt?

DarkSector
Itt nem is értem igazából mi a kérdés. 😊
Ha rákötötted és felismerte, akkor mi a gond? Játékon bellül nem megy?

DarkSector
BF3-hoz nem tudsz olyan gépet összerakni majd amin ne akadozzon.
Az AC Revelation (nem Revolution) -hoz meg egy GTX460-HD6850 untig elég lenne, meg a stratégiai cuccoknak is.

Animefox
az Xbox360 wireless kontrolleremet vezetékesen rákötöttem a gépre és a windows7 felismerte... megeshet hogy vezetékre kötve tudom használni számítógépen is?

Animefox
Hát igazándiból nincsennek nagy kívánságaim ugyanis 2004 óta vagyok konzolos pedig PC-n nõttem fel, szóval 2004 óta gondolhatod mi hiányzott a legjobban és pedig a stratégia játékok. Rome Total War, Medieval2 Total Wars, de a leginkább amihez jó gép kell a Napoleon Total War és van még az a gyarmati total war nem ugrik be a címe. World of Tanks is érdekelne ezeken túl az Assasins Creed Revolution ami most fog kijönni, akkor a FarCry3 meg a Battlefield3 ezeket tervezgetem...

DarkSector
ááá értem, és milyen játékok érdekelnének?
Mert ha párat írsz, abból lehetne átlagolni, hogy milyen konfig kell hozzá.

Animefox
Halvány lila fingom sincs... kifingott a tápja, apám vett bele újat de aztán kiderült továbbra se megy a gép... a ramokkal is baszakodás volt, a bátyámmal piszkálgatták a gépet de semmi levitték a tárolóba én meg 1 év múlva gondoltam egyet és elvittem a szerelõhöz. Tegnap, 3 ropiért kicserélt benne 2 kábelt, kiderült az egyik vinyó is halott és a driver teszten megbukott a gép és valamit vissza kellett állítani... most nem tudom mennyi a ram valós adata mert 2GB de sztem most csak 1 mert le lett butítva asszem... konzolos vagyok de ha megy a játék ezen a gépen akkor nem veszem meg 13 ezerért a játékot hanem.. letöltöm mert nagyon nagyon nagyon rosszul állok most anyagilag 😞

DarkSector
Hát nagyban függ hogy mennyi lóvéd van rá.
GTX460 vagy HD6850-nél indulnák el ha játszani szeretnék, de aránylag olcsón, aztán innét csak a csillagos ég a határ.

De lehet kapni 20k környékén is vga-t HD6670 pl amivel messze jobban teljesít a 8500 GT de nem maxon vinné a maikat.

Gondolom a mostani kártyád is PCI Express-es.

Animefox
mennyibe kerül egy jobb video kari amivel menne? és ráfér az alaplapomra

DarkSector
Szar mai játékok valszeg minimum grafikával és kis felbontás mellett fognak menni.

Animefox
GeForce 8500 GT az szar? nekem az van... menni fog rajta egy mai játék? most kaptam a gépet... intel core 2 duo-s a gép 2.6ghz

rvn
De vissza fogja fogni. 6850 mell már illik egy alacsonyabb órajelû 4 magos. Vagy egy magasabb órajelû 2 magos szerintem.

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

Köszi a választ. A proci nem fogná vissza teljesítményét?
rvn
6850 35000 Hardveraprón zsír újjan. 40000 6870.

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. A jelenlegi videókártyám (Geforce 8800GT) megadta magát, ebbe a konfigba kéne új:
Alaplap: Asus P5-KC
Proci: Intel Core2Duo e6850 3.00GHz
Memória: 2x2GB
Táp: Chieftec 650W
Ati és Nvidia oldalról is jöhetnek ötletek. Árban 20 és 35 (max.40) ezer között van rá keretem.
Azóta drágább lett(miután megvettem). Láttam olcsóbban is amúgy, de gyorsan kellett.

arty
az nagyon szar ár érte 😊 38k egy 6850...

Forza.

akarom mondani XP alatt nem lehet kikapcsolni. Win7 alatt egyenlõre úgytûnik, ez a "látványkapcsoló" mégis csinál valamit.

És nem, a kártya szépen duruzsol(na), a driver az, ami visszafogja oly módon, hogy a láncon lévõ lakat kulcsát nem adták át vele eggyütt. Magyar: XP alatt nem is érhetõ el az energiagazdálkodás mód beállítás, de win7 alatt se ér semmit. Hiába próbálnék bármit is kapcsolgatni, ha nincs is mit, avagy az csak egy látványkapcsoló.

De ugyanez fennáll benchmark progiknál is.

Volt persze reinstall, most csináltam meg (végre) a dual-bootot is, de XP-n sem hagyja 405 Mhz fölé vinni. Nemtom miért hiszi, hogy nekem az nem kell...

Azt vettem 😊 37k lesz. Egyébként 1280x1024-ben játszok.

arty
ebbe én már egy 450esnél nem vennék drágábbat... de milyen felbontásban játszol? mennyit szánsz rá?

Forza.

Mint mondtam lehet tök véletlen volt. Viszont holnap reggelig kéne valami tipp, mivel akkor rendelik meg. ATI-t majd talán az új PC-mbe veszek, de az még legalább 1 év.

kifli
nekem csak legutóbbi 3 kártyám volt tûlük, de egyikkel se volt gondom, se olyan bugal nem találkoztam, ami nem fordul elõ minden rendszeren, csak ati kártyákon...
Kongy
AMD-m van mióta az eszemet tudom, és eddig egyel se szoptam.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Utóbbi évek tapasztalata miatt, igen. Ismeretségi körben akinek ATI-ja volt elég sokat szívott a játékokkal, nekem semmi ilyen gondon nem volt. Aztán lehet ez tök véletlen volt, de én inkább maradok a megszokottnál.

kifli
Csak nvidia jó?