41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Narancs
    No!
    1. GeForce FX5900XT
    2. Radeon 9600XT
    szeva mindenki!
    lenne 1 elég fontos kérdésem, ami a következö:
    szeretnek videokartyat venni 40000-50000 forint értékben..
    szeretném tanácsotokat kérni, hogy milyen vga kártyát vegyek.
    Van pár fenntartásom: tudom,h radeon kartyak elég kemények csak 1 gaz van veluk amit elég sokszor tapasztaltam, a gamek többsége nvidia tamogatassal van nyomatva és bizony tapasztaltam jopar gamenel, hogy elégnagy baromségokat csinalt egy elégjo radeon kártya.Ezzel szemben a gforce kartyaknal nem tapasztaltam sok gazt, de ezekkel meg az a baj, hogy tudomasom szerint elég gyengék vannak most a piacon...
    Ugyhogy nagyon megköszönném ha valaki aki jol ismeri mindket oldalt az tudna nekem segiteni a választásban.

thx elörre is!
  • icecave
    igen, 100Mhzel gyorsabb a proci órajele a PROhoz képest.
  • ollie
    Skacok, a GeF3 TI hány pipeline/tmu-s???
  • steweee
    tőlem mindenki olyan kártyát vesz annyiért, amennyiért csak akar.nem vagyok milliomos hogy bármit megvehessek, és nem vagyok csóró sem hogy a legszarabb cuccokat vegyem.én túlzásnak tartok egy kártyáért annyi pénzt kiadni, vannak fontosabb dolgok is az életembe amik ugyanúgy pénzbe kerülnek.és nem minimum felbontásban játszom.pl pirates of carribbean ami szerintem elég jó graf 800*600 minden max - árnyék (összes progi, mert zavarja a szemem+sokat lassít,és ez soha nem lassul be), morro 800*600 minden max - árnyék, és látótávolság 75%, nwn 1024*768 -árnyék, minden max kivéve az élsimítást és a fű fodrozódása.a lassulások akkor következnek be amikor sok karaktert kell egyszerre mozgatnia egyszerre a gépnek.mivel a ti4200 sokkal erősebb mint a jelenlegi, annál már nem fog előfordulni, szintén jó lesz vagy két évig.addigra meg ha akarom akkor 20e-ért veszek majd egy 9800pro-t, szintén két évre.
  • ollie
    Az első nem sokkal lenne jobb, a másodikba a pénztől függ. szerintem egy radeon 9700 lenne a legkelemesebb választás, de ha nem találsz vagy csak túl drága, akkor esetleg 9600 pro, de az alatt semmi.
  • ShadowLord
    Itt az Nvidia Fx sorozata volt a vita tárgya:)
  • ollie
    Hát ja, de én minden játékkal 1024x768, 4xAA, 8xAF és max detail. De ha neked elég a min detail és csak 640x480-as felbontás, akkor a gef2-ődet is lecserélheted mx-re, végül is minek gef2. Na ezért veszünk mi drágább kártyát. Én ezt most nem dicsekvésként írtam, csak hát nehéz megértenem, hogy mi baj azzal, ha egy drágább kártyát akarunk venni, mert 100%-ot akarunk kihozni a játékokból.
  • steweee
    mit vitatkoztok?hogyan lehet összehasonlítani egy gef4ti4200-t egy radeon 9600pro-val???az első 20-30e, a második 50-60e!!!nekem pl tökéletes lesz a gef is, most még egy gef2 ti64ddr-em van, pont két éves, és még mindennel tudok vele játszani(kivéve prince of persia)egész szép beállítások mellett, de azért már csereérett, mert pl ami érint a nwn -ban ha sok az ellenfél és varázsolgatnak, akkor belassul, vagy a morrowindet is szeretném ha jobb felbontásba gyorsabban menne.de ha szánnék rá ennyi pénzt, akkor én is radeont vennék
  • ollie
    kapcsold be a 4xAA és 8xAF-et és máris akadni fog
  • ShadowLord
    Jó tedd föl a NFS Undergrand-nál a 4xélsimitást a 16xszürést és a játékban tegyél mindent fullra!Na ezek után irán még proszáld meg a BF1942 szintén igy nah ha nem szaggat az Fx-ed ami 5600Ultra alatt van akkor téged átvertek és Ati kareszod van:)
  • cleric
    "Emellet ár/teljesitmény arányában a Gf4Ti4200 jobban megéri EGYENLŐRE mint az Fx sorozat"

Na erről van szó! Ez konkrétum, és el is tudom fogadni.
  • cleric
    Légyszi mondj egy konkrét játékot, ahol ha maxra teszek mindent, szaggatni fog FX alatt. Ki szeretném próbálni, mert pl. a Postal 2 STP full grafikán nem akad nekem, igaz, csak 800x600-ban néztem.
  • ShadowLord
    Emellet ár/teljesitmény arányában a Gf4Ti4200 jobban megéri EGYENLŐRE mint az Fx sorozat vagy ha valaki DX9-re vágyik az Ati szintén jobb e területen!
  • ollie
    A képminőség pl az AA és AF bekapcsolása, ami megfekteti a gef4-et, az r9600pro viszon vidáman bírja. ShadowLord pl a gef4ti-jét cserélte rad9600pro-ra és azt mondja, hogy sokkal gyorsabbak és szebbek a játékok.
  • ShadowLord
    Nos az Ati max élsimitás és szürés beállítása után is alig veszt a teljesítményéből!Szebb élesebb a képe!Az Fx 5600Ultra alatt minden karinál a játékok szaggatnak!Illetve az Nvidia botrányról is gondolom hallottál a tesztek manipulálásával kapcsolatban!Szóval Nvidia most a gödör alján van:)
  • cleric
    Értem az alapfelállást, de miben nyilvánul meg konkrétan?
  • ShadowLord
    Az Fx5600Ultrát valóban nem éri meg lecserélni Ti4200-re de ami ez alatt van Fx egy kalap sz...t sem ér!Min.egy Ati Radeon9600pro kell!És ezt úgy mondom hogy ős Nvidiás vagyok Gf2 Mx400-Gf2Ti-Gf3Ti200-Gf4Ti4200 na ezek voltak de az Ati messze jobb főleg az Fx sorozatnál!!!
  • cleric
    Skacok, én egyre csak azt látom, hogy mindenki fikázza az FX sorozatot. Az, hogy az Ati javára, még el tudom fogadni, mert flame mindig volt, mindig lesz. De hogy a Ti4200 kerül ki győztesen az összehasonlításból, ez már kicsit csordaszellemnek tűnik. Érdeklődni szeretnék, hogy a már jó ideje kintlévő, és egyre szaporodó DX9-es játékokkal mit fog kezdeni a Ti4200? Van valakinek linkre autentikus tesztre, ami a 2 kártyát hasonlítja össze? A képminőséget hagyjuk, mert az rettentő szubjektív, egy tesztben ezt nem fogadom el.
  • cleric
    Azt kérdezném tisztelettel, hogy a 2. számú konfigurációban mi indokolja a kártyacserét? Gondolom, ha ennyire rámozdulsz a videokarira, akkor játékban utazol. Esetleg akad valami?
  • NeoMaN
    gef4, egyiksem gagyi, ellenben az 5600-al
  • Emery
    Geforce Ti4200 jobb valasztas lehet,ha talalsz meg a botlba (hasznaltan ugy kb 20-25FT) mint a FX5600.
    Annyival nem tud tobbet a FX5600 mint amennyivel dragabb a mint a Ti4200.
    Es egy jo hutessel Ti4200-bol meg kisajtolhacc egy kis pluszt is
  • Narancs
    Szerintwem az Nv nem adott akkora szabadságot a butítás terén a partnereinek mint Ati, ezért nagy gond nem lehet egyikkel gyártóval sem szerintem...
  • steweee
    gef4 ti sorozatból van olyan amelyik lényegesen jobb vagy megbízhatóbb mint a többi?kell e úgy figyelni vmire(pl melyik gyártótól van, milyen ramok vannak rajta stb)mint pl a radeon 9600-oknál, vagy mindegy?
  • NeoMaN
    jó pénzé én is...
    :)
    300/600 max sima gyári hűtéssel.
  • Forrest Tomee
    Ez a legjobban húzható a kategóriában.
    Most adom el.
  • ollie
    a lényeg, hoyg gef4 ti legyen
  • steweee
    használtan szeretnék venni egy abit siluro gef4ti4200-t.korábban már olvastam összehasonlító tesztben ezekről a kártyákról, ezt a típust külön is megemlítették,de már nem emléxem hogy kifejezetten ezt a kártyát jó vagy rossz példaként hozták e fel.
  • AndrewCB
    Nekem GeXcubom van és fasszán müxik. Egy gáz van vele:

Kapsz hozzá HL2 kupont! :) (10eFt biztos ér!)
  • janos666 #1151
    Hogy lenne már jobb!!!
  • icecave
    A koliban egy haver odaadná 60ért a Sapphire R9700PRo-ját, azt hiszem ez megér még két hét könyörgést az ősöknek, hogy dobjanak még 20 ropit....
    De boldog lennék...
  • Borg
    artifact testereket erre találták ki
  • Forrest Tomee
    Lejebb említette valaki ezt a karit:
    Videokártya Sapphire Radeon 9800 XT 256Mb TV 131.992 Ft 164.990 Ft

Tényleg annyival jobb amennyivel drágább egy Nvidia karinál?
    Sohasem volt még Ati kártyám ezért semmi tapasztalatom ati téren.
  • Demeter
    Üdv!

Lenne egy kérdésem, ki használ közületek HIS gyártmányú Radeon 9800-as kártyát melyen infineon ramok vannak? Fontos lenne!

Thx!
  • czky
    Nem jobb semmivel sem. Sőt, nekem régebben egy Asus alaplapban egy Asus videókártya nem működött megfelelően, de Leadtek videókari már igen.....
  • czky
    Hogy miért azt nem tudom, de 6%-os áremelésről volt szó, amit sajnos be is tartottak.
  • steweee
    nem tudja vki hogy miért emelkedtek ennyire a számítógépalkatrészek? ennyit gyengült a forint, vagy van más oka is?
  • Borg
    A márka nem jelent semmit itt.
    Látod, nálam is nVidia nForce2-ben megy az ATI RADEON 8500 ;)
  • ZMAN
  • end
    abit ic-7 alaplaphoz nem jobb az abit gf4 ti-4200 videókártya?(nem kompatibilisebb?)
    nekem is pont 40e -ért kéne v.-kártya a 9600 pronak felment az ára 48e-re!gf4200 lement 34e-re!a gf-nem éri meg jobban
    a v.kártyák azért nem avulnak el olyan gyorsan
    ti 4200-on nem igen akadnának egyhamar