41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • broman191
    GIGABYTE HD7770 OC 1GB GDDR5 PCIE @ 29e Ft

A GTX650 valamivel gyengébb, nincsenek hasonló szinten a HD7770-nel, inkább a HD7750 ellenfelének szánták, jelenleg nincs a HD7770-nek nVidia-s megfelelője, mivel a GTX650Ti már erősebb nála, ennek megfelelően drágább is - GIGABYTE GTX650Ti 1GB GDDR5 PCIE + GM-M6580 egér @ 39e Ft.
  • nagykispeter
    Köszi mindkettőtöknek!
    Én is sejtettem ,hogy gyenge bele,de ha már cserélek akkor melyik jobb :

Msi N650 1GD5/OC GTX650 1GB DDR5 OC

Asus HD7770-1GD5 - HD 7770 1GB DDR5

Sapphire HD7770 GHZ EDITION 1G GDDR5

Árba az Asus a legjobb!
  • broman191
    A rendszeredhez inkább egy HD7770 illene minimum ha már cserélsz... :)
  • arty
    ddr5 = +20% teljesítmény. a te gépedben vétek, hogy ilyen gyenge kártya van, gyakorlatilag mindenhol VGA limites vagy (az a leggyengébb alkatrészed, az fog vissza játékok alatt)
  • nagykispeter
    Sziasztok!
    Azt kérdezném ,hogy mennyi a különbség a DDR3 és a DDR5 ös memóriájú kártya közt?A gépembe AMDFX 6100-as 3300Mhz 6 magos proci van és 8 giga memória.A vid.kártya az Sapphire HD 6670 1Gb DDR3 -as.Ebbe láttam van DDR5-ös is,ez mennyit számít?Ez mennyire van összhangba a rendszerrel?Ha mégsem akkor egy esetleges csere mibe javítana rajta?
  • gordon 24
    :))

Hehe... Nem csalok..

Nahh itthon van a kártya!! (jupii)

Belepróbáltam bekapcsoltam, de a többit nem lehet, mert nálunk szent hagyománya van ezeknek a dolgoknak tehát November 4 ig nem használható:)))

De a monitort kezeli, a gép elindult vele, a többi majd driver telepítés és egyéb dolgok után..

Jahh és itt jegyezném, meg ha valakinek kell egy Inno 3d 8600GTS 256 os kártya, ami teljesen kifogástalanul működik, annyit tud amennyit (egyébként elég jó. Medal of honor modern Warfare 3 megy akadás nélkül pl) akkor szóljatok. 5000hufért pl vihető...
  • broman191
    Ha huszasra állítod be a korosztályodat SG-n, akkor örökfiatal maradhatsz! A ráncok számát is csökkenti!
  • gordon 24
    Akkor ezt beszoptam:)))) Csáá:)
  • TomBond
    A francba! Ezt csak most mondod?
  • Blum
    30 evnel oregebbek mar nem kockulhatnak SG-n. Azert koszi hogy itt voltal,szeva!
  • gordon 24
    Megrendelve! Holnap haladok érte... Remélem nem lesz semmi gáz (nem hibás, stb stb....:))

Vasárnap "kapom meg" hétfőn teszt.. Akkor lesz a szülinapom:))) Wazze 30 éves leszek ez mennyire gáz?? Nahh jó ezt senkit nem érdekel:))

Köszi srácok az infót!
  • cylonflatus
    Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni tőletek! Tönkrement a VGA kártyám és tanácstalan vagyok a vásárlást illetően, egy ideje nem nagyon követtem az új kártyákat. Ami tönkrement egy NVidia GF 465 1GB, nagyon szerettem, baromi jó kis cucc volt. Vagy az én példányom sikerült különösen jóra, de komolyan mondom teljesítményben vert jó pár felsőbb kategóriás cuccot, ill. hozta azok teljesítményét. Kb 40 rugóm lenne rá, ha pl 48e és annyira jó a cuc akkor belefér, de inkább 40 fele tendáljon az ár. A konfig amibe kerülne 2,8Mhz 4magos core i5, 8GB Kingston. Ja, és egy lényeges kérdés: a Gigabyte alaplapom PCI-Express 2.0-át tudja. Ha olyan VGA-t rakok bele, ami tudja a 3.0 az jár valami hátránnyal? Amin eddig gondolkodtam az az 560-as sorozatból valami, a boltban egy 2Gb-s 650-re akartak rábeszélni. A válaszokat előre is köszönöm!
  • gordon 24
    30 nál nem adok többet érte. Áprilisban esküvőm lesz. Rengeteg pénz, (remélem mondjuk vissza jön egy része)

Szóval ez a max 30 ..

Jó lesz az amit linkeltetek akkor. jövőhéten megrendelem szerintem.. Így neten jobb az az ezres is számít:)

De ha estleg valami eszetekbe jut írjátok!:))
  • broman191
    A 650Ti ahol kapható inkább 40e Ft felé kacsintgat, viszont érezhetően erősebb is a 650-nél. Mondjuk még szinte bevezetési áron adják, lecsúszik majd 35e Ft alá pár hónapon belűl, karácsonyra lehet már az is belefér majd, ha nem sürgős a vásárlás... :)
  • arty
    nincs lényegi változás 30ig ... más márkák 650-jei vannak, ennyi :)
  • gordon 24
    Igazából ennél többet nem szívesen. De mondjuk 30 ig elmehetünk::)
  • broman191
    +1 szavazat a 650-nek, a 2GB-os verzió valóban nem feltétlen éri meg a többletárát, úgyis a magasabb felbontásokhoz/memóigényes grafikus beállításokhoz lenne szükséges, azt pedig a 650 GPU nem feltétlen bírná kakaóval. Annyi pénzért inkább 650Ti. Bár iPon-éknál még nincs ahogy látom. :)
  • gordon 24
    Nahh hát végül is pont ezért kérdeztem rá..

Tehát akkor a lényeg az, hogy ddr 5 ös memó legyen rajta ne ddr3..

Mindenképpen nagy előre lépés lesz:)

Mert most egy inno 3d geforce van benne 256 os memóval. De azért még ez is szépen visz mindent Persze néha néha egy egy akadás van már..)

Euro trucks2 ben néha.. De pl modern warfare 3 at viszi mint a szél..

Nahh de nem ez a lényeg.. A Gigabyteról jókat hallottam én is.. Meg tetszik is ez a kártya.

Jaj tök izgi:) Köszike a választ!
  • Blum
    Ez a 2GB VRAM ebben a kategoriaban erosen parasztvakito jellegu.

+1 a GTX650-nek
  • arty
    "ergo a ddr5 1gb kártya az esetek 90%-ban (ez a 90 hasraütés) lassabb lesz, mint a ddr3 2gb."

ugyértem GYORSABB :)
  • arty
    ennyiért 2gb rammal csak ddr3-as kártyák vannak, amelyek jelentősen lassabbak, mint a ddr5 variánsok. ergo a ddr5 1gb kártya az esetek 90%-ban (ez a 90 hasraütés) lassabb lesz, mint a ddr3 2gb. értsd: a 2gb-hoz olyan beállítások kellenek, amiket ezek a kártyák úgy sem bírnak el... nyilván jó lenne egy 2gb ddr5ös kártya, gondolva a jövőre is, de ilyen ennyiért nincs.

20-25 között az a gond, hogy főleg a gt640es, 2gb ddr3as kártyákat látom, ami nagyon rossz vétel, sok korábbi geforcenál is gyengébb. egy átnevezett átverés, ha megengedsz egy summás véleményt :D

gtx650 - 26500, viszont becsületesen helyt áll minden mai és jövőbeli játékban, akár nagyobb felbontásban is. ne ezen a +1-2 ezresen múljon!

2gb gddr5 árak: itt - 34k -nál indulnak.
  • gordon 24
    Sziasztok!

Sokszor voltam már itt és sokszor feltettem ezt a kérdést, de már tényleg szeretnék egy videó karit venni a gépembe.

Én Geforce párti vagyok ebbe nem is szeretnék vitát, tehát Gefrcet kártyát szeretnék.

Körülbelül 20-25 ezer ft lenne rá. Olyat szeretnék ami 2 gb memóriás, és egy igazán combi kártya. Láttam Gigabyteból 16 ért ilyesmit, de nem tudom, hogy melyik márka az ami tényleg jó.

Tehát a kérdés az lenne, hogy ennyi pénzért, melyik a legjobb Geforce?

A lap amibe menne egy Asus p5kc-s lap. Tehát PCI express-es csatolós van rajta..

Nagyon köszönöm előre is!

Peti.
  • GPx8
    Köszi.
  • broman191
    GTX660 :)
  • arty
    gtx570

(de én olyat már nem vennék...)
  • GPx8
    Sziasztok!
    HD7850 2GB -nek mi az nVidia megfelelője (erőben)?
  • arty
    7950, esetleg valami tuningosabb, jobb hűtős változat is kijön belőle
  • manuszka
    Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék hogy milyen ati videókártyát lenne érdemes vásárolni 85-90e pénzből?!
    Segítséget előre is köszönöm.
  • broman191
    HD7770/GTX660
  • Csabesz6
    Köszi az infót, én baltáztam el, az 1. szintre hittem azt hogy a maximum érték, nem a 6.-ra :D!
  • bigmano
    köszönöm
  • Blum
    Radeon HD7770,7850-7870
  • bigmano
    Sziasztok.

8800 GTX-et szeretnék lecserélni a következő rendszerben mit ajánlotok?
    alaplap:FOXCONN H55M-S
    CPU i3-540, 3066 MHz
    Memória: Kingston 6 GB DDR3-1333
    Lehet használt is,
  • DarkSector
    Nekem akadás nélkül megy a mostanin is. :D
  • papi08
    Elég lesz ez a 3x3,4 GHz. A legfontosabb hogy a legújabb(és az ezután megjelenő) Photoshop-ok akadás nélkül fussanak. :D
  • broman191
    Erőltesd az AA-t a driver-ből, hátha változik a helyzet, bár az is lehet hogy a driver beállításában valami default "forced AA off" van...mondjuk az fura lenne, de ki tudja, lehet észlelte hogy a vga nem egy mai cucc, aztán megtette a bizonyos lépést, téged kihagyva a döntésből, a játékteljesítmény általános javításának érdekében...ezt el tudnám képzelni, igaz ilyenről még nem hallottam.
  • arty
    ahoz mák + alaplappal másik mák kell :)

2 magon is "elfut", de szvsz a 15-20fps nem épp az élvezhető szint. inkább vegyél hardverapron egy 4magos, használt phenomot .... (vagy athlon x4-et)
  • Csabesz6
    Üdv!

A napokban frissítettem drivert (mert bump hibát írt egy játék, innen jött az ötlet, hogy újítsak), 9600GT-m van (nem hurrog), legfrissebb drivert kikereste nekem online, lejött, minden klappol..kivéve, hogy az AA (Anti Aliasing) mintha nem menne a játékoknál. Engedélyezik az opciót, de nekem teljesen recésnek tűnik a kép. Hülye vagyok, vagy lehet ilyesmi? Esetleg másik drivert? Köszi előre is.
  • DarkSector
    Szerintem vegyél normális CPU-t
    ne kombinálj egy instabil gyárilag letiltott maggal. :)
  • papi08
    Ebben a prociban oldható a 4. mag ha jól tudom. :D
    De unokatesóm gépen 2 magos 3GHz-s procival elfutott :D