41390
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
egy IGP-n, ami még nincs forgalomban!!!! és akkor is csak a legdrágább cpukban lesz benne....
a kivásárolt effeket korának legalja közelít :( -
nekem volt i740-em, a midtown madness2-ben akkora kockák voltak a füst helyett, hogy szart se lehetett látni :D -
Ok...
Tudom hogy mindig ezt hajtod, de nincs akkora fejlődés az AMD-nél se mint hiszed. Rohadt sokba kerülne ha minden szériánál teljesen új cuccot terveznének, amit a vevőknek kéne kifizetni, előveszik ők is a régit foltoznak egyet rajta aztán eladják, addig csinálják amíg lehet, közben meg dolgoznak egy új megoldáson amivel kiválthatják a meglévőt. A tranzisztor méretét se lehet a végtelenségig csökkenteni, kb most kezdik elérni azt a határt ami alá nem lehet lemenni a fizika törvényei miatt. Akkor mit csinálnak ha már nem lehet csökkenteni, de azok akik a tranzisztorokat tervezik még nem találtak megoldást a problémára? És ez csak a tranzisztor azért ott is van még némi körítés. Tervezhetnek valami újat ugyanazokra az alkatrészekre, vagy megnézhetik hogy a meglévőn mit lehet esetleg másképp csinálni, hogy jobb legyen valamivel és el lehessen adni. Szerintem te is tudod hogy melyik a költséghatékonyabb megoldás.
A játékok problémája meg van amikor az egyik van amikor a másik fél hibája, többnyire a kommunikációval van baj a fejlesztők és a vga gyártók között. Lehet itt példálózni mindkét oldalra, én főként a saját és ismerősök által tapasztalt dolgokból indulok ki és eddig az nVidiával volt kevesebb probléma. Mondjuk nem is játszok nevenincs fejlesztők nevenincs játékaival. De pl ott a Tera az nem egy névtelen valami, ott nyilvánvaló hogy a fejleszték csesztek el ezt-azt, de azt a mezei player tudja javítani egy notepaddal. Viszont van mikor várni kell hogy ugyan méltóztassanak kiadni már az új drivert. Míg megvolt az AMD kártyám nem egyszer volt hogy nem is új driver jött hanem valami FIX-et kiadtak aztán az vagy bejött vagy elcseszett mást. Hát nekem ebből elegem lett, mióta nv-m van felrakom a drivert és megy minden hibátlanul, és mindig kipróbálom az új játékokat, főleg ami érdekel is, de sokszor azt is ami annyira nem foglalkoztat, nem kell azt lesnem hogy melyik driverrel megy jobban, vagy jött-e már másik. Persze örültem mikor jött az új és írták hogy +10-20 FPS-el jobban megy (csak mondtam egy számot mielőtt beleköt valaki), de volt olyan is hogy volt grafikai bug javítás is amire addig nem is figyeltem míg nem olvastam róla.
Mindegy én részemről lezártam a vitát mindenki azt vesz amit akar, meg azzal szenved amivel akar. Én meg játszom boldogan.
Tervezési folyamatokba és gyártási dolgokba belelehet menni, de én részemről nem untatnám vele a többi topiklakót, több oldalt tudnék írni ezekről a dolgokról, de szerintem fölösleges, nagy vonalakban fentebb leírtam hogy működnek. -
Miert csinalsz viccrovatot e komoly hangvetelu topikbol? :) -
macbookba meg imac-be nem mindegy mivan? :D -
ÓÓÓÓ ambarak:) Lesz itt még egy nagy VGA gyártó?:) -
Jut eszembe az égető driverekről:)
Istenuccse mindig felteszem amikor kijön egy új driver ,és eddig még picike füstöt sem észleltem a gép körül.Soha! És nem 1 éve van NV a gépben. Pedig arty megmondta ,hogy leég a gép!
De valahogy nem akart az istennek se.A betyárját neki. -
Én meg azt ,hogy egy egy olyan véleményez aki max olvasott bizonyos kártyákról:)vagy képen látott. Én spec kipróbáltam azokat amikről véleményt alkotok.
De persze neked van igazad:))
Jelezném a az új metrót radeonnal kezdtem NV vel fejeztem be,és én nem vettem észre a piroson sem semmi hibát.Jó nem volt pisix de ennyi.
Teljesen jól megcsinált egy játék az. -
Jatekfejleszok balf@szsaga, kar ezert xy gyartora dobalni a sarat. Az egyik orosz MMO-ban allandoan nvidiaval voltak problemak a hulye devek oket hibaztattak aztan rajottek a problemara. -
Az Nvidia csinalja (illetve az AMD is elqrvult nemely noti vga-nal anno -de ez egy dedikalt pci-e vgakkal foglalkozo topik). Amugy a kisebb csikszelesseg azt eredmenyezi hogy erosebb, korszerubb, kevesebbet fogyaszto chipet tudnak piacra dobni. Igen ujat kell tervezni, ezt fejlodesnek nevezik nem atnevezesnek. -
A drága Creative-ot nem kell bemutatni, ma is egy rakat szar a hardveres támogatásuk, viszont az Audigy4-em még mindig szebben szól az Asus D1-nél. Mondjuk nem is egy kategória, de utóbbihoz legalább nem a hackelt DanielK féle drivert kell vadászni a netről.
Azt mindenki tudja hogy az nV szeret fizetni hogy az ő cuccukon jobb legyen egy-egy játék, de mint írtam, AMD előtt is ott a lehetőség.
2 napja néztem egy nagyot mikor a GRID2 elején azt látom hogy Intel HD videó akármi, a beállítások között meg 2 opció le van tiltva mert csak Intel grafikus cuccon elérhető... mondom de jó akkor ezek kimaradnak, az egyik a füst árnyéka, a másik nem tudom már micsoda, minden esetre érdekes hogy a 2 nagy gamer kártya cuccainál ezek nem érhetők el, de egy IGP-n be lehet kapcsolni...
Az AMD nVidia vitát én részemről viszont befejeztem, úgy is csak a flémelés megy vele. -
Megjegyzem én semmilyen hibával nem találkoztam. Metro Last Light-ban (2034-hez köze nincs még) pedig megvan mind két kártyán az az árnyékbug ami az első patch után el is tűnt... és mennyi idő is kellett ahhoz a patch-hez? Megjelent a játék rá kb két napra meg jött is 2 patch hozzá... Annyira nem fércmunka az a játék ahhoz képest hogy közben eladták a kiadót a fejük fölül.
Az tény hogy az nV pumpált bele pénzt bőven, de jól is teszik, AMD-nek is megvan rá a lehetősége hogy pénzeljen egy-két címet, hogy jobban fusson az ő kártyájukon ennyi.
-
Inquisitor #38009 GF5-nél az volt a nem vicces, hogy ha hacker programmal meghamisítottad a kártya "markereit" és standard DirectX játékokat futtattál, akkor egy csomó játék szebb volt vagy gyorsabb a nem GF kártyáknál. Ezt jelentette az "optimalizálás", hogy a konkurensen ment lassabban. :)
Ez kb. olyan, mint amikor a Chrome böngészőt kedvelő oldalak a Chrome-nak maszkolt Operával "érthetetlen okból" gyorsabbak lesznek, meg működni kezdenek jól a scriptek rajta. -
Inquisitor #38008 Én csak azt gondolom, hogy urban legend ez a "de rossz driver", amiért az ATI/AMD jogosan kaphatott arcára az OpenGL driverek hanyagolása a játék kártyákon, csak közben kihalt az OpenGL a platformon.
A Matrox kártyái milyen tutik voltak anno, még is a legbugosabbak az ő drivereik voltak.
Vagy ott van a Creative, már SB128 óta hírhedten pocsék a driver támogatásuk. Még is 1.5 évtizedre ők lettek a piac urai. Ráadásul volt egyszer egy cikk, hogy se GPU, se CPU nem volt még, amihez nem kellett szoftveres javítása, mindegyikben van HW hiba.
Ja VGA terén viszont akivel senki nem vetekedhet pocsék driver szintjén az az Intel. Az i720/740 óta nem tudnak értelmes drivert írni egyik termékükhöz sem. -
nv driverek...
"the only reason why the Geforce Drivers give some boost on Tomb Raide with 314.21 it's because they use a kinda wrapper (based on my algo) to execute the game under a half float precision (FP16), when AMD is using a Double precision at FP64 (and not even FP32) so it's normal to see a weird execution on the Nvidia card with the Double precision without using this kind of wrapper because the Nvidia GPU was never really made for that type of execution, remember the Geforce FX time, half life 2 was running on a FP32 precision and to push up the performance of Half life 2 on Geforce FX, i needed to add a algo on my patch to force the execution in FP16 for the Geforce FX, so in the end, it will give you 2x the performance." -
és azt követed h mennyi hibát a játékfejlesztő balfaszsága okoz? lásd árnyékbug metro2034-ben... micsoda véletlen h pont egy nv logós fércmunka........ -
196.75-os WHQL is max annak égette meg a kártyáját aki ész nélkül tuningolt... az meg leginkább user error ha csak úgy elkezdi az ember emelgetni az órajeleket meg a feszültségeket.
8500 idejében még Ati volt nem AMD, az akkori driverek még jobbak voltak, mondjuk akkor nem is szarták a kártyákat úgy mint most és drágább is volt a hardver.
Mindig el szoktam olvasni driver frissítésnél hogy mi mit javít. Én mióta váltottam azóta még nem kellett arra várnom hogy mikor jön már a kártyámhoz az új driver mert ez szar vagy az szar vele.
Mostanában is nem egy frissen megjelent játék topikjában olvastam hogy épp milyen drivert kell felrakni a csoda AMD kártyákhoz hogy normálisan fusson... az itt-ott villogó textúrákról és stb anomáliákról nem is beszélve, és most nem csak az orosz szimulátorokra gondolok, mondjuk az remekül példázza a jól megírt AMD drivereket érdekes hogy akinek nv-je van semmi gondja...
-
Inquisitor #38004 Annyira sajnálom, hogy kb. a Radeon 8500 vs GeForce 4 óta nem volt komplett driver teszt.
Akkor is ez volt a vélemény, hogy Radeon driver gáz, GeForce driver a jó.
Ehhez képest adott driverrel bugos játékok száma úgy nézett ki akkori tesztben, hogy Radeon: 101, GeForce: 99
Ez magyarul egálban volt.
Másrészt rémlik nekem egy 1.5 nap után visszavont WHQL driver GeForce-hoz, ami hazavágta a gépben lévő összes NTFS particiót. Volt olyan amit ha feltettél reszeltek a HW videó gyorsításnak, stb.
Másrészt a játékokhoz kijött javítások listáját se nagyon olvassa senki a driver leírásában? :D
Az egyetlen komoly bug Radeon 8500-nél a geometriai rész hibája volt, amiért kellett patch Unreal2 motorhoz és a Haegemonia-hoz. De az HW hiba volt, nem driver, szoftveresen javították. -
Blum #38003 A 196.75-os WHQL driver is egette a kartyakat,nem csak a beta verziok. -
Kártya égető driver? Jah a bétákra gondolsz amiben a tuninghoz kellő feszültség szabályzás rész hibás volt... Igen ez azokat érintette akik szerte szét tuningolják a kártyát, de a játékokban azokkal se voltak grafikai bugok, nem úgy mint a jó AMD driverrel.
Megsúgom hogy volt ám nekem Ati/AMD logóm is annó és több Ati/AMD kártyám is volt, meg másik gépben most is az van (6850)
Solten: Attól hogy csíkszélességet vált attól még maga a gpu lehet ugyanaz csak kisebb méretben van előállítva, úgy se látja senki mi van benne pontosan. Alakítanak egy kicsit adnak neki egy új nevet és kész az új kártya, ezt csinálja mindenki, ha nem így csinálnák nem tudnának kiadni ilyen gyakran kártyákat. Azért egy teljesen új GPU-t megtervezni elég sokáig tart és akkor még nincs felépítve köré maga a kártya, és akkor még neki kell állni tesztelni stb. -
Attól félek valamennyire ez működne is :)
illetve... :((((( -
Ugy tunik nem tunt meg fel hogy ha az AMD generaciot valt akkor gyartastechnologiat is valt, kisebb csikszelessegu chipekkel. De valoban, ha megvalasztanak teged PR managernek, dobasd piacra a huzott es atnevezett 7970-et 8970 neven.. :)) -
te elméleted vs. később megjelent professzionális kártya selejtjeinek kiárusítása nevetséges áron :)
semmiféle 680-nál 50%-al erősebb vgaja nem volt az nvidiának "korábban", ahogy még most sincs. -
Bírom amikor az nvidia logós beírja egy pár kártaégető driver után, hogy a "másik cég nem tud drivert írni" :DDDD -
Mégis mit lehetne újítani?
Alakítanak kicsit a GPU-n kap egy új nyákfelépítést ami valószínűleg némileg olcsóbban előállítható és jobb hatásfokkal működik....
Ugyanezt csinálja az AMD is, csak ők még mindig nem tanultak meg drivert írni :D -
Ha ezzel jókedvre derítelek:)
A bibi az ,hogy ez nem elmélet ,de én meggyőzni nem akarlak:)
A "780" már kész volt régen,gondolom "selejt" is volt amiből csinálhattak volna.
Nézd meg az ezelőtti csúcs kártyáikat. A 680 hány bites? Tisztán látszik ,hogy szarrá butították,de erről már a megjelenésekor is lehetett olvasni.
Viszont üzleti szempontból teljesen érthető a dolog. Szépen csöpögtetnek (mint mindig) ,ezen nem tudom miért kell csodálkozni. Eszük ágában sincs egy kétszer olyan jó VGA-t piacra dobni mint a konkurenciának (Ez mindkét félre igaz)
Én ezt a lépésüket szimplán egy árcsökkentésnek veszem amúgy mint alant írtam,itt kár beszélni fejlesztésről, a 780 miatt kellett csökkenteni a 680 -770 árát és pont. Hogy ezt most milyen néven teszik nem mind1?
Most már te is vehetsz GTX et:XD hiszen árban egál:)) Persze lesz más kifogás tudom:XD
-
Inquisitor #37995 Oké, oké, én a DX11 teszteket nézegettem, Crysis3, Metro, stb. Ott megette, legalább is a Guru3D tesztben.
Az is hozzá tartozik, hogy mivel ez egy brutálisan húzott GTX680, brutális a fogyasztása is! -
Ami nem tetszik benne hogy ez a 770 egy tuningolt 680 atnevezve (szokasos Nvidia marketing), fingnyi ujitasokkal. -
ezen az elméleteden mindig jot mulatok :)
tehát: elég volt a 680, ezért nem hoztak ki olyat, ami tényleg jobb is az amd megoldásánál, de aztán meg mégis kihozták, holott az amdnek továbbra sem volt a 680at komolyan legyőző kártyája...
a 680 az akkori csucskártya volt és most sem éppen középkategória.
(amugy meglepődtem a 770 jó teljesítményén - most néztem a teszteket -, egyelőre még kissé túl van árazva, kell pár hét, hogy beálljon) -
Na ha meg még ezt is bevetik:) Már ha igaz. -
Kb sejthető mi várható.
Most majd árat csökkentenek (erre komoly fogadást kötnék) ,majd valamikor az év vége felé kiadják a köv generációjukat.
Erre az NV meg (erre is fogadok)kijön a valódi fejlesztésével.
A 680 vagy ez a 770 az egy közép kategóriásnak készült cucc,ez teljesen jól látszik a specifikációjában (ezt már régóta mondom) ,csak lévén jó volt az ellen lábas ellen így ez lett a csúcs. Most meg kiadták a 780 at azzal idén ellesz a tömeg ,ugye ez a legerősebb egy GPU-s ,ára is van betyárosan,keresnek vele egy raklap pénzt és majd jó sok osztalékot fizetnek.
Nincs új a nap alatt:)
-
Teljesen jó áron jönnek, teljesítménybe meg egyszer ez a jobb egyszer az, kb mindegy, szimpátia alapján lehet kártyát venni. Habár akinek most 7970/GTX680 van annak fölösleges cserélni csak az e-penis nő tőle.
Eléggé átcímkézés szagúak ezek a kártyák, a 780 egy butított Titan, a 770 meg egy kicsit tuningolt 680.
Kíváncsi leszek mit lép az AMD, mondjuk szerintem ők is címkéznek egyet meg húznak még a kártyákon aztán eladják újra szinte ugyanazt. -
Iponba 119 az ASUS DC II ese. Miről beszélünk? Ugyan annyi a radeon 7970 ese is. És egyik sem erősebb a másiknál. Az más kérdés,hogy szerintem melyik a jobb de az az én dolgom. Ergo ,kinek mi a szinpatikus,most már az ár nem szempont. Vagyis addig amíg az AMD jó szokásához híven árat nem csökkent,de ez asszem megint csak jó mindenkinek. -
Vagy mégis? 
Ahány oldal annyi végeredmény. Hótmindegy aszondom. 1-2 % ról beszélgetünk.A lényeg,hogy kb azonos teljesítmény van most azonos áron. Eddig az volt a baj,hogy drága. Most az ,hogy ugyanannyiba fáj.
Ha olcsóbb lenne az is baj lenne?
-
Annyira azert nem ette meg:
-
És ez a bevezető ára,egy DCII esnek. Egy hónap és 110 lesz az
Teljesen korrekt szerintem,az NV levitte a 680 árát így a konkurenshez igazítva,innentől ,kb azonos teljesítmény azonos áron.
Gondolom ez csak nem baj . -
120 az itthoni ára.
Amúgy hol kapni új 7970 et 90 ért?
Mert én itt nem látok.
-
nehéz elhinnem h a 770 7970et eszik reggelire, ha mégis: az árán is látszani fog... sokat érsz vele, ha 120ezer lesz - szemben egy 7970 90k-s árával :) -
Szerintem 20-30 ezerrel lesz olcsóbb a 780-nál kb, de majd meglátjuk, hozzánk minden későn jut el :( -
Inquisitor #37982 HD5750/6750-től fölfelé kb. bármi. :D
Nem tudja valaki mennyi lesz a GeForce GTX770 ára? mert nagyon brutál a tesztek alapján, hiszen egy átnevezett GTX680-as gyorsabb ramokkal és kicsit meghúzva.
HD7970-et megette reggelire tesztben ... meg a GTX680-at is.