41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Martin Wieszt
    Annyit még rátudok szánni. Köszönöm a válaszod.
  • DIESEL DOG #38340
    Ha esetleg tudsz egy picivel többet rászánni akkor a Gigabyte féle R9 270X megfelelő választás lenne:

Gigabyte Radeon R9 270X
    Vagy Sapphire féle:
    Sapphire Radeon R9 270X

Illetve olcsóbban szintén Gigabyte féle HD7870-es:
    Gigabyte HD7870OC
  • Martin Wieszt
    Üdv.
    Videokártya vásárlás előtt állok, a keret amit rátudok szánni az: 55.000FT
    FX 6300-as processzorom mellé kellene a videokártya. A játékokat szeretném max. beállításokon 720P-ben futtatni. Amiket eddig néztem: 7850, 7870, R9 270, R9 270X.
    Szeretnék véleményt, tanácsot, segítséget kérni. :)
  • Kori
    thx
  • Blum
    Ti verziot vegyel.
  • Kori
    VIA - ASUS GTX650-E-2GD5 5 nVidia DDR5 2GB 128bit PCIe videokártya
    vagy gtx650ti a többi ua
  • Blum
    Nincs rajta PCI-E csati.
  • Kori
    VIA - ASUS GTX650-E-2GD5 5 nVidia DDR5 2GB 128bit PCIe videokártya

Az E betü mit jelent?
  • Feccho86
    Ha más nem azért veszek egy vidikarit, hogy menjen a youtube...:)

egyébként arty úgylátom te vagy itt a legnagyobb szakértelemmel rendelkező személy, valami javaslatod van, a szaggatás ellen (azon kívül, h a gép kuka idővel:)) ?
  • arty
    Rendben, csak én ezt nem hiszem el :D
  • broman191
    Nem volt gondom a YT videókkal/HD filmek többségével 720p-ben a régi P4 konfigommal egy Geforce 7600GT mellett. Az 1080p viszont már más téma... :)
  • Feccho86
    Letakarítottam a k lite kodek packot, és nem történt változás.

Driverekről: nincs hivatalos win7 driver a dell optiplex gx280ra, illetve egészen pontosan a hozzá tartozó alaplapra. Ezzel kapcsolatos az is, hogy nincs vga driver sem. Semmi nincs win7re. Viszont ha alaposan googlezel találsz rá, 50ből egy jó volt:) de csak ennyire..:) :(
    adobe: alap, hogy be van frissíve
    böngésző: google chrome, nem is ismerem a maxthont, ettől még lehet jó

"arty" üzenetére: 240p igen, esetleg, de nálam az is ratyi..
  • arty
    p4en akadásmentes a youtube? :D max 240p esetén....
  • Blum
    Soha nem ertettem,hogy Win Vista utani rendszerre mi a banatnak kell felrakni barmilyen kodek packot...

En nem telepitek soha semmilyen kodek szarsagot,felrakok egy SplashPro-t meg egy MPC-HC-t es csokolom. Barmit lejatszok veluk,mindenfele utolagos baromsag nelkul.
  • bajgunar
    Kodec? Jéézusom. Minek az??? Alaplap drivereit frissítsd, meg vga-t, + egyéb szükséges drivert. Böngészőből Maxthon-t használj, ne más hulladékot. AdobeFlashPlayer-t frissítsd. És ennyi. Annál hulladékabb gépen is megy a youtube simán akadásmentesen. Felesleges codec-eket feltenni, csak lehúzza a gépet, meg tele szeméttel, aztán a regedit-et is elb@ssza. Életbe nem takarítod ki amiket belepakol és megzavarja a rendszert. (lehet azért akad a youtube) Vagy böngésző probléma. De lehet más is simán.
    Nekem kodec a CoreAVC van fennt a hd filmek miatt, Haali Media Splitter, AC3 az 5.1 miatt, és MediaPlayerClassicHomeCinema x64 -el játszok le minden filmet, BR lemezt meg az Arcsoft TotalMedia Theatre Platinum-al.
    Ennyi.
  • Feccho86
    Csak az a szomorú, hogy ezekkel a paramérekkel amióta az "új" alaplapom van szaggat a youtube, de úgy hogy kb. 1 percet 10 perc alatt játszik le...előtte meg ment..és nem is volt akkor sem videókártya.

Driver, kodec frissítve, legalább ez lenne jó...

újra is raktam már miatta a gépet win xp ről cseréltem win7re, de így sem jó...
  • fatmax
    Azért a Witcher 3 -at "lőtem be" , mert ami jó lesz annak nagy valószínűséggel megfele a többi játéknak.Ahogy említve volt elég "éhes" volt a 2. rész is, nahy eséllyel a 3. epizód is hasonló lesz.
    Viszont elgondolkodtató amit említettél karácsonyi akció ide, vagy oda lehet érdemesebb lenne megvárni a tavaszt !
    Köszi az infokat Neked is !
  • arty
    szerintem mindkettő kártya sokkal halkabb lesz, mint a 6990

290x ref hűtéséről sok jót nem írnak, a 780ti-ről viszont igen - ergo ha pénz nem számít, akkor én utóbit választanám
    ha valamennyire számít, akkor viszont 290, X nélkül :)
  • broman191
    90 celsius fok*
  • broman191
    Szerintem a GTX 780Ti felejtős a mostani csillagászati árával, az R9 290X szintén, egy X-mentes R9 290 viszont ésszerű választás, mivel teljesítményben érzékelhető módon nem marad el az X-es társától, maximum benchmark pontszámokban, ott sem látványosan. Csendességet ne várj egyik jelölttől sem, hogyha síri csendet szeretnél ilyen felsőkategóriás videokarik mellett, akkor érdemes elgondolkodni számukra egy jobb vízhűtésen...úgy a tuningolhatóság is javul, mivel a gyári órajelekkel és hűtésekkel a bizonyos karik már eleve 90℃ felett pirulnak...ráadásul a minél magasabb boost órajelek tarthatósága erősen függ a GPU-k hőmérsékletétől. :)
  • broman191
    Ebben az esetben érdemes várni a Witcher 3 megjelenéséig, releváns hardveres infó hiányába - feltéve hogy más játék addig nem igazán érdekel. 14' tavaszára esélyesen olcsóbbak lesznek az R7/R9 Radeon-ok, mivel jelenleg még alig vannak túl a bevezetésen... :)

Ha mégis most vásárolnád -> Gigabyte R9 270X OC 2GB GDDR5 @ 50e Ft <- szvsz jó ár-érték arányú cucc ennyiért. :)
  • TóthG77
    Sziasztok, az alábbi konfigurációhoz tervezek új videókarit venni: Asus rampage III extreme alaplap, Core I7 980x 4.4Ghz proci, 12Gb tri channel RAM, 1500w-os táp. Egy hd6990-es videókarit cserélnék le. Mielőtt megkérdezné valaki mi a bajom ezzel a kártyával, teljesítményben semmi. Amivel bajom van az a crossfire betegség (főleg ennél a sorozatnál): az úgynevezett "microstuttering", és hogy hangos! Olvastam, hogy az AMD a 13.x driverektől fölfelé ezt orvosolta, de a hd6-os sorozatra tapasztalatom szerint ez nem igaz. Hetente dobálnak ki új beta drivereket ami a frissen megjelent játékhoz lehet, hogy jó, de régebbiekhez meg nem. Úgy döntöttem, hogy egy combos egymagos kártyát veszek. Két kártya között vacilálok: AMD R9 290x vagy Geforce gtx780ti. Az interneten a létező összes tesztet elolvastam, DE olyanok véleménye, tapasztalata érdekel igazán, akik az enyémhez hasonló konfigon tesztelték az említett kártyák közül valamelyiket.
    Ami nagy valószínűséggel eldöntené nálam a kérdést, melyik tuningolható jobban és így melyik a CSENDESEBB, mert a tesztek alapján a teljesítményben nincs nagy difi.
    A Hd6990-esem megizzasztva olyan hangos, mint egy orosz hajszárító!
    Előre is köszönöm a véleményeket!
  • arty
    r9 270 jóval erősebb, szvsz azt vedd (7850 meg ahogy nézem már beesett 43-45k környékére)
  • fatmax
    értem , köszi a választ !
    akkor kb. jól gondolkodtam mert 50.000 ft környékét, és a HD 7850-et nézegettem eddig.
  • arty
    sajnos a w3 még nem jelent meg, ezért nehéz belőni a gépigényét... a w2-t is über samplingal a világ kártyája se vitte el :)
    szóval jobb megközelítés, hogy mennyid van rá ...

R9 270 alá mindenesetre ne nagyon nézegelődj (kiindulva a W2-ből és feltételezve, hogy nem akarod nagyon butítani)

de ha nagyobb is belefér, akkor 280X !
    (+50%ak erősebb, mint a 270, viszont árban 50 helyett 80ezer, azaz aránytalanul drágább is = nem a legjob ár/teljesítményben)
  • fatmax
    Oké, jogos akkor úgy kérdem mi a minimum egy ilyen elváráshoz ?
  • arty
    3 db R9-290X (mivel árat nem írtál, gondolom pénz nem számit :DDD )
  • fatmax
    sziasztok !
    VGA csere előtt állok, és ehez kérnék tanácsot. Az új kártya egy i5-2500k-s procival dolgozna együtt, és a jövő béli cél a Witcher 3 futtatása lenne 1920x1080-as felbontáson. ATI vonalon szeretnék maradni.
    Válaszokat előre is köszönöm !
  • Dobronski
    hát rájuk férne... köszi!
  • broman191
    Az i5 és i7 között gamer szempontból a legtöbb esetben nincs mérvadó teljesítménybeli különbség, generációtól függetlenül, ugyanúgy "kihajtja" mindkettő a legdrágább videokarikat... Árcsökkenésekről ilyen távlatokban korai még beszélni, de nem lepődnék meg hogyha az nVidia a felső kategóriában ésszerűsítene egy hangyányit... :)
  • arty
    méghozzá párosával :D
  • Dobronski
    Értem. Azt hittem azt i7 felé érdemes. Hát majd meglátjuk. Februárra várható árcsökkenés?
  • broman191
    Titan/R9 290X is akár, csak a pénztárca szabhat neki határt... :)
  • Dobronski
    i5 4670, 8gb 1600mhz cl9, ssd.
    melyik a legerősebb VGA ami érdemes bele? fHD felbontás.

HD4600 elképesztő mikre képes egyébként...
  • Blum
    Shit,mindig kimegy a fejembol,hogy LP kell
  • arty
    nekem is volt optiplexem (nem pont ez) és én is olcsón jutottam hozzá :)

amikor tönkrement a táp, akkor szembesültem vele, h az is spéci kell bele, mert alap atx-es nem volt bele jó -> kuka, hosszutávon így az olcsó gép drágább lett volna... mert legközelebb az alaplap, ram kezd el szivatni és ezek a dellek mindenre háklisak :(

Radeon 5450 low profile
    5ezer ft, sok pirospontos eladótól
    legalább nem ddr2-es, hanem ddr3as - de egyébként ez egy vérgyenge vga, inkább csak videozni/netezni jó, játékra nemigazán - max olyanokra, amik a p4 idején jöttek ki - tehát max 2005-ös dátummal jöttek ki (későbbiek közül csak az extrém módon jól futók, de ez egyre ritkább lesz, ahogy nő az évszám - pl 2013-as játék kb semmi nem fog futni a gépen jól)

2005-ös játékok
    Pl a GUN-t ajánlom, ha még nem játszottad, de van itt sok jó játék, ha a grafikát el tudod fogadni
  • arty
    4850-ből szerintem nem is volt low profile! :)

low profile - félmagas kártya -> méregdrága
  • Feccho86
    a kedvedért pontosan visszaemlékezve: 24 volt, egyébként amikor vettem ezeknek az összeállításoknak 35 volt a legalja. ehhez szerencsével jutottam hozzá
  • Feccho86
    az alaplap 4 a posta 6,
    persze, h vettem egy új gép összerakva többe került volna jóval, plusz ennek a konfignak az alkaltrészei közül csak a memóriát, esetleg a hdd-t tudtam volna felhasználni az újba..
  • Blum
    20k-s gepbe 10k-ert vettel alaplapot? :DDD

Ha mindenkepp szivatni akarod magad,akkor meg egy 10-esert veszel hardverapron egy HD4850-et aztan kesz.