41390
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
laacika #38662 Próbáltam bizony!! -
ezt próbáltad win7en?
http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=Legacy1&os=Windows%207%20-%2064 - ezekhez már ugye legacy driver kell!!!! -
laacika #38660 Sziasztok.
Valaki ismeri esetleg a következő kártyát:Gigabyte radeon x1650?Sehogy nem sikerül driverrel életre keltenem,gyártó lapjáról is próbáltam de egyszerűen sehogy nem megy win7 és win8 alatt sem!!Ha valaki tud adjon tanácsot mert már kezdem feladni.Köszönöm előre is . -
VanDaal #38659 Köszönöm a válaszokat!
Az R9 280 mellett döntöttem. Előzetesen olyan 65-70k-t szántam a cserére, de végül sikerült kerek 60-ért beszerezni, és még jobb kártyát is kaptam, mint amilyenre számítottam ennyiért...
Úgyhogy meg vagyok elégedve a dolgok alakulásával :) -
G18XM8 #38658 Ha r9 280-at megkapod 62k körül, akkor azt éri meg megvenni. Persze ha 60k-nál többet költesz videókártyára. Ha 50k körül akarsz költeni, akkor 270x is bőven elég, az is visz minden mai játékot. -
teljesítményben +10-15% max a 760 előnye - ezzel kalkulálhatsz, h neked megér-e egy gyorsabb kártya +10k-t -
VanDaal #38656 Arukereso.hu-n néztem szét kicsit. És valóban lehet találni 1-2 ezerrel olcsóbban is, gyártó függvényében. De ettől még az általam írt árkülönbség nagyjából ugyanakkora marad az említett modellek között. -
Puhos #38655 270x már van 49,5k-ért, gtx760 meg 60k-ért. Nem tudom, hogy hol nézted ezeket az árakat?! -
VanDaal #38654 Sziasztok!
Nem vagyok túl járatos a témában, ezért előre is elnézést, ha valamit nem elég részletesen, vagy egyértelműen írnék le :)
Megadta magát a régi kártyám, ami egy GTX 460 SE volt (1Gb DDR5, 256 bit), és ehelyett szeretnék valamit venni sürgősen.
Költséghatékony megoldásnak ajánlották a GTX 660-at, de mivel az csak 192 bites, így nem tudom, nem jelentene-e visszalépést a régihez képest bizonyos tekintetben...
Aztán ott van az R9 270X, ami paramétereiben elvileg azt hozza, amit a GTX 760, de míg előbbit 53k-ért kínálják, addig az utóbbit már 64k-ért, és nem tudom, megérné-e a plusz pénzt.
Vagy ha már rászánok ennyit, akkor nem lenne-e jobb választás már egy R9 280? Az mégis csak 3Gb-os és 384 bites, ami elég impresszívnek tűnik, és jelenleg szintén csak 62k-ba kerül a Sapphire féle változat...
A proci egy i5-2400 3.1GHz mellette egyelőre, de később elképzelhető ennek a cseréje is.
Remélem, nem hordtam össze túl sok zagyvaságot, és ha bármi ötletetek, javaslatotok lenne a számomra, azt örömmel fogadnám :) -
cf nem szokta megérni ... szerintem egy db erősebb kártya jobb választás (290x/780ti), még akkor is ha 3dmarkabn esetleg nem hoz annyit -
Plityu #38652 VideokariEz lenne.Ha lesz még belöle Crossfire-t rakok össze, remélem 850w-os táp elég lesz hozzá.
-
kösz srácok a válaszokat, holnap mindenképpen felhívom a szervizt... :/ -
simán lehet, h meghalt a kártya! 270 nem fogyaszt annyit, hogy "bármi" ne vinné el... ha kellően gyakran csinálja, a szervíz is könnyen reprodukálja, nem lesz gond a gariztatással! -
plityu: ha jó az ár, megérheti (ez ilyen duplahűtős? -> halk-e ... gari van rá még?)
6870 után mindenesetre elég nagy ugrásra készülhetsz, gondolom fullhdban játszol -
mind1 holnap felhívom a szervizt :) -
egy 400-as chieftech táp van benne, nem hinném, hogy gyenge lenne?! hővédelem meg, ezt teljesen random csinálja van amikor épp akkor indítom a játékot még ideje se lenne annyira felmelegedni... -
Plityu #38646 Csak tipp: Lehet bekapcsolt a hövédelem vagy a táp gyenge. -
lemaradt, hogy újra raktam frissítettem, de a probléma továbbra is megmaradt:) -
Srácok bocsi, hogy ide írok de a vidikari probléma topik eléggé kihalt van egy 1 hónapos R9 270-em és olyat csinál, hogy mondjuk játszok és egyszer csak fekete kép ledob tálcára de utána vissza hozom a játékot és megy tovább és azt írja, hogy egy hiba után helyre állt az illesztő program, de volt olyan hogy kifagytam miatta, a drivert újraraktam/frissítettem... garancia van rajtam szervizt vajon fel kéne hívnom?:) -
Plityu #38643 Igen használt cucc.Keveset használt -
használtan, olcsón vennéd?
vagy valami beragadt cucc leárazása?
(280x az utódja, 7970 elvben már "nincs") -
Plityu #38641 Hali!
VTX Radeon HD 7970 3GB-os videokártyát vennék.Mennyire jo kártya?Sapphire HD 6870 Crossfire-t cserélném le erre.
-
G18XM8 #38640 Az ipon.hu-ról rendeld meg, még kiszállítási díjjal is olcsóbb. -
hellboy4591 #38639 Hát akkor felejtős, szinte csak játékra használom a gépet, úgyhogy kell az plusz 50% nafta. :D -
760 50%-al gyorsabb, kb összemérhetetlen a két kártya: nem tudhatjuk, h neked kell-e ez a plusz sebesség, de nem egy liga a kettő, na :) -
hellboy4591 #38637 Na, akkor végül úgy döntöttem, hogy maradok 760-nál. Már csak az érdekelne honnan érdemes megrendelni? Ti honnan szoktátok? Egri lakos vagyok és itt a legolcsóbb bolt a Vanitron. Egy Gigabyte GTX760 OC most 69070Ft-ért megy. Szerintetek ez sok érte, van olyan hely ahonnan olcsóbban hozzájutok? Lenne még egy kérdésem: a 750Ti-ról mit gondoltok? Nézegettem ezeket a kártyákat is és némelyik gyártó elképesztő meddig felhúzta az órajeleket. -
G18XM8 #38636 Az Evga biztos, hogy jó, de szerintem túl drága a többihez képest, meg a Gainward is drágább. Asus, Giga (rev 2.0), MSI egyaránt megbízható és jó, amelyik szimpatikusabb, meg amelyiknek jobb az ára. -
nézd vissza mi volt a topikban amikor bejött ide 1-1 amd/nvidia fan korábban: anyázás ezerrel - szerintem baromira nem hiányzik ide a téma, van rá ezer másik. itt inkább találjuk meg egymásnak a legjobb ár/telj kártyát ;)
amikor üzleteltünk és beszélgettünk, normális voltál - erre most ez a hsz minek kellett? hátha egymás torkának ugrunk? (upsz, végülis valóban megtörtént, mert tényleg írtam neked egy csúnyát ... és bevallom már vártam is a visszaanyázást :) mivel ez nincs, respekt a hidegvérednek és elnézést a kirohanásomért.) -
TomStorm #38634 Ezt azért nem vártam.Találkoztunk már személyesen,üzleteltünk,telefonon beszéltünk segítettél mindig erre most elküldesz a 'csába.Nem semmi,na mind1 ez van -
+1
Nem hinném, hogy bármiben is vesztes lenne az AMD az Nvidia-val szemben.
Persze fanboyokra szükség van mindig.
-
lehetne, hog flémelni elhuzol a 'csába valahova máshova? -
TomStorm #38631 Mindenki mást mond.Én így látom:
Nvidia(Gtx760)-EVGA
AMD(R9 270x)-ASUS
Ha pénz szűkében vagy akkor rád van bízva a választás.Mivel ebben az esetben akár már 50 ezer.ft körül tulaja lehetsz pl egy 270X Sapphire/Xfx/GB kártyáknak AMI szintén megfelelő teljesítményt nyújt Full HD.
Csak akkor ottmarad a gondolat későbbiekben,hogy vehettél volna EVGA gtx760-at is de elárulom,hogy ne foglalkozz vele.1080P ezek az 50pár ezres kártyák simán jók:)
Ha van pénz és áldozol rá 70ezer pénzt akkor GTX 760 Watch Dogs bundle,hajrá:)
Rosszul nem jársz egyik megoldással sem amiket leírtam -
hellboy4591 #38630 Nem, azt hiszem Phantom az elnevezése. Egész délelőtt youtube videókat nézegettem meg külföldi oldalak tesztjeit olvasgattam és be kellett látnom, hogy az nVidia megint győzött. Gainwardon kívül melyik gyártó csinál még megbízható kártyát? Most egy Gigabytom van, lassan 3 éve üzemel és még soha nem volt vele probléma. -
TomStorm #38629 Ugye ez a GW nem reference? -
TomStorm #38628 AMD az örök vesztes,mindenben:) -
TomStorm #38627 Nekem most Gtx 760(EVGA)van és hát nem semmi VGA:)
De nem Gainward,részemről ez a márka megbízhatatlan lett miután 2 GW kártya is hibás volt(ebből az egyik nem az enyém volt csak tesztelésre kaptam,hogy tényleg rossz e).Jó a hűtése meg halk ez tény.
ASUS még amit nyugodtan ajánlhatok.
Most,hogy Watch Dogs jár GTX kártyákhoz sz.tem jó vétel lenne -
G18XM8 #38626 Én is a kettő között vacilláltam. Nem vagyok szakember, ezért rengeteg benchmarkot, tesztet, videót megnéztem mielőtt döntöttem volna és minden esetben erősebb volt a 760. Néhol nem is kicsit. Szerintem nézz meg te is néhány tesztet, és az alapján dönts. -
Blum #38625 Hi!
Az R9 tenyleg erosebb viszont nem sok olyan ember van akinek ilyen kartyaja van,mert a HIS itthon nem szeret sok garit adni a kartyakra. (alt. 1-2 ev)
A hutes biztos rendben van,tesztek alapjan is jonak igerkezik. Nekem meg a HD3850-em volt HIS IceQ,az bitang jo volt bar sok hasonlosag biztos nincs az uj es regi IceQ hutesek kozott. :D
Reszemrol egyertelmuen 270X az ajanlas. -
hellboy4591 #38624 Sziasztok!
Videokártyát szeretnék vásárolni és nem igazán tudok eme 2 db közül választani:
- HIS R9 270X IceQ X2 Turbo Boost Clock
- Gainward GeForce 760GTX 2GB
AMD kártyám még soha nem volt, ezért a szívem az nVidia felé húz, viszont ahogy nézegettem az R9 teljesítményben és árban is jobb. Érdekelne hogy valakinek van-e tapasztalata az említett kártyák közül valamelyikről? -
a duplahűtős GTX 750 Ti-ket még igazán betehették volna a kínálatba :)