41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • [HUN]FaTaL
    Akkor passzolom.
  • kastil
    Hali!
    Körülbelül 4 oraja volt meg. elötte sem volt jo, és most sem...=/
  • [HUN]FaTaL
    Ez a marketing faszság, te meg jól bevetted:) Volt nv és ati kártyám is, megnéztem mindkettővel, semmi különbség nincsen (az atival még talán szebb is mivel alapból szebb a képe)
  • [HUN]FaTaL
    Aki ezt mondta az egy nagy balfasz :)

#24686 winreinstallt javaslok
  • DarkSector
    Olyan játék nincs, ami csak Nvidia-val, meg csak Ati-val megy, hanem max valamelyiket jobban támogatja, de manapság már ezek az erős VGA-k mellett nem hinném hogy problémát okozna, bármelyiket is választod.
  • Wanille
    Ha már így lelámáztál, utánanéztem, és jól emlékeztem(részben)hogy az atisok vinnyogtak anno. Elindult, ebben tévedtem, bocs.
    "The game appears to be sponsored by NVIDIA, which is why the highest graphical settings are available only with NVIDIA cards."
    forrás: http://episteme.arstechnica.com/eve/forums/a/tpc/f/39309975/m/579000947731/p/1
  • Sordoran
    azt mondták h kár volt vennem 24ezerért hd3850-et, inkább vettem volna ennyiért 8600 gts-t
    vélemény? XD
  • kastil
    Sziasztok, lenne egy kis problemam, bár lehet, h nem ide kellene...

egyik ismerosomnek volt egy ati 9600 SE, (tudom, régi, buta stb)
    Lecserelte, beletettem egy másik gépbe, és bizonyos jatekok ezen a gépen nem indulnak el. pl Overlord, Nála ment egy 1800as proci ati 9600SE es 512 rammal, ezen a gépen 2.8 proci 512 ram es az Ő kartyajaval nem megy.
    mi lehet a gond?
    Overlord pl kivág hibauzenettel, kb semmi értelme a hibauzenetnek
    NFSPS hibauzenet nelkul, mind2 jatek akkor amikor mar versenyt/mapet töltené...
    COD4 ugyanugy mint NFS, bár lehet h ennek alapbol kevés, v ha el is menne tuti szaggatna, de ez most mind1...
    Hálás lennék, ha valaki elmondana h mit csinaljak.
    Drivert elobb frissitettem, DirectX em juniusi van felrakva...
  • Barny
    "ezért vesz mindenki nv-t mert azt hiszik az nv logos játékok csak avval mennek"=EZEK AZ IGAZI LAMAK!!!!!!!!!!!

egyetertek
  • [HUN]FaTaL
    rosszul tudod, TMN vígan fut ATi-n:)

U.I: ezért vesz mindenki nv-t mert azt hiszik az nv logos játékok csak avval mennek...
  • Barny
    E8200+egy kis tuning!
  • Wanille
    Ohh, ez nagyszerű köszi!
    Milyen proc kell ehhez min h ezt ki is használja?
    Aki esetleg ráér, esetleg 1 konfigot is írhat :D
    120-ra gondoltam(max).
    Táp, dvd, klavi, egér, monitor nem kellenek.
    Ami fixen kell: vinyó 500as(sata), alaplapon lan-firewire.
    Nagy(120-hoz mérten persze) adatátviteli- és számolási igénybevétel lenne.
  • Barny
    huuuuuuhhhhhhhhh....ez nagyonjo aar!!!!!!!!!!!!
  • Hecker007
    itt van egy
  • Wanille
    Mondom h levok maradva: akkor volt oan tm(sunrise v nemtom)ami nem ment atival na :)
    Nézegetem az ipon-t, köszke.
  • davidka003
    ipon.hu-n tudsz venni.

"mert úgy tom TMN csak azzal megy."

LOL. ATI-val is ugyan úgy megy minden játék.
  • Wanille
    Ha megmondod honnan tok venni olyat 32kért, azt megköszönném, mert itt ahol ez van 45k. Az meg azért elég messze van a 30as határtól.
    Elfelejtettem mondani, h csak nvidia jöhet szóbaa, mert úgy tom TMN csak azzal megy.
  • davidka003
    28k-ért van 9600GT ami jobb.
  • Marci0115
    HIS X3850 512MB 256bit GDDR3 PCIE: 22.068 Ft
  • Hecker007
    inkább egy 8800GT-t nézz, valamelyik értelmesebb gyártótól, kb 32k, vagy esetleg 9600GT-t, 8800GS elég gyenge
  • Wanille
    Sziasztok!
    Most készülök gépet vásárolni, és jópár éve kiestem már a körforgásból, így halvány fogalmam sincs a vga piac alakulásáról, ezért kérném a tanácsotokat.

Nem játékra kell(kivéve persze a Trackmania Nations), inkább videó szerkesztésre(render-konvert-tömörítés etc PAL DV-ben).
    30k-ból kell megoldanom.
    Prociban vszínű 2magos lesz, 1066-os DDR2 RAM.

Találtam 1 ilyet:
    ASUS PCIE EN8800GS/HDTP 384MB, 28 284.- Ft, 3 év(nVidia 8800GS GPU, DDR3 192 bit, mag: 550MHz, mem.: 1600MHz, DVI)
    Hm?
  • Hecker007
    úgy látszik mégis vannak ati-s gamek, csak én azokat pont nem próbáltam még sose, am az act of war is atis (háát és azzal még játszottam is)
  • Sordoran
    Black & White 2 is ATI-s
  • Sordoran
    LOL, megnéztem fut-e a Battlefield 2, azt írja h minimumot nem érem el, érdekes módon pár hete vígan nyomom XD
  • [HUN]FaTaL
    Igen azt BD-nek rövidítik nem BRD-nek :)

Tudom mi a kéklézeres korong:)

A DVD-t se DIVIDInek rövidíted:D Hogy miért, a gyártókat kérdezd.
  • DarkSector
    Miért nem?
    Tudod az a kéklézeres korong.
  • [HUN]FaTaL
    BD-nek rövidítik:)
  • DarkSector
    Miért Intel Nvidia fog szerintem leállni?
  • DarkSector
    Jó nem ponsos, mert elvileg így rövidítik -> BD
  • Solten
    Jóslás sem az erősséged...
  • DarkSector
    Bluray disk
  • Barny
    BR-D???EZ MI???
  • DarkSector
    Jah értem.
    Monnyuk biztos nem lesz annyira durva mint BR-D vs. HD-DVD...
  • DarkSector
    Az lehet, de bármennyire is jobban kedvelem az nvidiát (szerintem sokkal jobbak a driverek), tény hogy ez csak reklámfogás, és több lóvé van gondolom hogy megvegyék a jogokat a reklámhoz...vagy fenetudja.
    A különbség csakis játék közben derülhet ki.
  • davidka003
    "Nemtudom, csak az Nvdia PL tudomásom szerint még az Ageia-t is felvásárolta, és beépití a kártyáiba,"

ATI meg megvette a Havok-ot.
  • DarkSector
    Háát azért te talán nem halsz ki, max logot tisztelgésként fogod majd hordani.
    Meg igazából kihalni nem fog, rosszul fogalmaztam. Hanem inkább leáll max a fejlesztés, vagy gyártás.

Nemtudom, csak az Nvdia PL tudomásom szerint még az Ageia-t is felvásárolta, és beépití a kártyáiba, amire ha az ati nem tud ellenlépni, akkor nem hal ki, de elég nagy hátrányt fog szerezni, és ezzel együtt a prociknak is ugyebár leveszi a vállukról a terhet, és gondolom az Intel-t támogatja jobban, és elképzelhető, a szövetkezés, de ez naon a jövő.
    Semmi sem biztos, engem igazából halványan nem érdekel a két illetve 4 tábor harca, csak megfizethető áron tudjak olyan gépet venni, amin normálissan tudom majd futtatni a játékaimat, bár ez a fejlesztőktől is függ.
    És szé-szép hogy napról napra jönnek új cuccok, és mennek az árak lefelé, de ez minket jobban tönkrevág anyagilag, mintha nem cserélődnének ilyen hamar a cuccok, és inkább egy cseppet drágábban lennének.

Most megvesz valaki egy cuccot monnuk 50e-ért, és nem kell fél év, és már örülhet ha tizedannyit kap érte.
    Régebben még jobb volt, mert drágábbak voltak, de cserélgetéssel olcsóbban jött ki a végén az ember.
    Ez nehéz dolog. Kinek kedvez ez, kinek nem.
  • poppe
    én tegnap láttam az 1. ati logót játék előtt, a the movies nevezetű játéknál :D (ne üssetek asszonynak szedtem le)
  • Barny
    szerintem aki gondolkodik annal nemez fogja eldonteni,hogy melyiket vegye!!!
  • Hecker007
    mert nvidiánál több a pénz mint a csóró AMD+ATI-nál, hiába csinálnak jobb karit ha játékot nem tudnak venni köré :( szinte minden játék elején ott van az nvidia logó... ati logóhoz még egy játékban se volt szerencsém, ha jól emléxem
  • Barny
    ATI ha kihal akkor enis!!!!!!!!
    De vazze mer pont az ATI???mer nem a fejletlen FOSVIDIA!!!!!!!!