41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • DarkSector
    van link listához, most 2009-ben, egy átfogó vga összehasonlitáshoz, amiben minden vagy a legtöbb vga szerepel?
  • kifli
    milyen típus és milyen idős volt? 3éven belül még lehet garanciáztatni
  • SrAta
    az elpukkant mit takar?
    hányéves kari?
    lehet még garanciális...
    az enyimre pl 3 évet adtak sztem a 9800gx2 nincs annyi és nvidiákra is szoktak 3 évet
    kül én az új radeon 58xx szériát ajánlom...
    Milyen tápmárka az h QTECH???
  • [HUN]FaTaL
    És többe kerül mint, ha veszel egy kicsivel többért egy normális tápot.
  • amdopteron
    Halli kérdésem lenne ma sikeresen elpuakant a video kártyám 9800gx2es na már most vennék másikat plafon 55ezer
    tudnátok ajánlani vmit a konfigomhoz!
    msi p45 neo3
    6gb ddr2 1066mhz geil dual
    intel core qwad 8400 proc silent knight 2 hütövel
    táp qtech 650watt
    köszönöm előre is a segítséget nvidia és atit is:)írjatok köszi
  • SrAta
    kodegányból is lehet jó tápot csinálni sok kondicsere nagyobb hűtés 1-2 ellenállás kicserélése hőmérséklet figyelő hűtés pár dióda meg túlfeszvédelem:D
    10enpár óra meg pár ezer forint
  • tmisi
    Egy 400W-os Codegennek ilyen kisebb procikat és VGA-kat simán kellene vinnie. De nagyobbakat nem. Ezt itt vidéken is tudják, mert az ilyen 200 ezres konfigokba már jobb tápokat raknak.
    Azonban aki egyszer szétszed egyet, és megmutatja az egy elektronikai műszerésznek, az nem fog többet venni, mert gagyibb alkatrészekből van összerakva. Főleg ha ahhoz viszonyítom, hogy milyen minőségi kialakítású a többi alkatrész (nem találni már ilyen szar gagyi cuccokat mint régebben), nem tudom ezek a béna tápgyártók miért maradtak meg. Azt is elfogadják az emberek, hogy vinyó nincs 10k alatt új, se LCD monitor 30k alatt. Ugyanígy lehetne, hogy TÁPEGYSÉG minimum 8 ezer és kész.
  • SrAta
    hát tudod így ma is tud játszani (valameddig) úgy meg csak akkor ha meg lesz a vkarira a pénz:D
    De valaki szeret kockáztatni igaza van az utánad szólónak:D
    Énis szeretek és szoktam pókerezni:D
  • Puhos
    Csá!

Szerintem kicsi a proci! Athlon II. vagy Phenom II.
  • torok6
    Sziasztok a 6000 procinak elég erős a ati 5770-hez?
  • Sharks
    Dupla vagy semmi. Van, aki szeret kockáztatni, tudod!
  • kabel15
    Jó ha lesz pénzem veszek egy normális tápot.
    De amíg a VGA ra is alig van pénzem tápot se fogok tudni venni.
  • [HUN]FaTaL
    Majd megértik ha eldurran az egész gépük. :D
  • SrAta
    mert:
    "öccáznegyvenvatt ezis meg öccáznegyvenvatt azis ez tízenötezer péz ez kétezeröccáz páz akkor minek vegyen meg a drágát ha az óccsó is öccáznegyvenvatt"
    És nemértik meg hogy ez nem így van...
  • [HUN]FaTaL
    Mutass már egy Codegent amiben van PFC lol. :D

Maradjunk annyiban hogy nem minőségi táp. Igaz az ára is olyan, de sosem értettem miért a tápon spórol mindenki.
  • Dobronski
    "Codegenben nincs." Az nem biztos.
  • kabel15
    Ez a gépen bellűl van. Egy olyan csatlakozóra van rákötve mint ami a vinyóba megy.
  • [HUN]FaTaL
    Biztos hogy PCIE lapja van, mert 9500GTből nincs AGP-s.
  • [HUN]FaTaL
    Igen az a konnektortól a tápig van. :)

Nekem is van, de a tápban is kell hogy legyen védelem, Codegenben nincs.
  • trident
    Bár úgy tudom, hogy PCI foglalatos, magyarán igen. Jó kell legyen. Mindenesetre az alaplap pontos tipusát ha beírod (vagy te magad megnézed) az a biztos.:)
  • trident
    Két féle foglalat van. AGP -ez a régebbi. PCI ez pedig "újabb". Megnézed az alaplap honlapját, felhasználó könyvét, driverben, vga pontos tipusánál.

Bár, végső esetben minden vga-t be lehet szuszakolni a slotba:
  • trident
    Na igen, ezt kihagytam, de csak azért, mert egy normális tápnál alap.:)
  • kabel15
    Ja de van 1 kis fekete doboz szerű valamim ami elvileg túlfeszültség védő.
  • kabel15
    De nem biztos hogy codegen a tápom.
    Lehet hogy más van. Sosem nézegettem. Most meg nincs itthon a gépem szóval nem tudom megnézni.
  • genric
    Kinéztem egy GIGABYTE HD5750 1GB DDR5-ös grafikus kártyát a mostani 9500 GT helyett,de honnan tudjam,hogy passzol-e?
    Egyáltalán lehet olyan hogy nem illik bele?
    nemrég is ezt kérdeztem mer nem értek hozzá,és nemszeretném feleslegesen megvenni.
  • [HUN]FaTaL
    400W Codegenje van. Nem csak a hatásfok az érdekes, codegenben semmilyen védelem nincs, ha durran visz mindent magával, ráadásul a 400as codegen talán ha lead 150-200Wattot.
  • trident
    A tápoknál számít a hatásfok és az egyes ágakra stabilan leadott áram.
    Tehát lehet, hogy egy FPS Bluestorm 350-es táp többet tud mint egy 450 W címkés Codegen.

Tehát átlagos esetben egy jó minőségű 350-450W-s táp elég kell legyen. Maszka logout írása. Még egy érdekes írás: Wattvadászat.
  • kabel15
    Mostmár nem tudom.
    Meghozzák berakják megnézik.
  • [HUN]FaTaL
    Nyomasd a codegennel :) Hátha leég az egész avval a hulladékkal :D
  • trident
    "Megvizsgáltuk a Radeon HD 4850-ek fogyasztását is, de nem sok érdekeset tudtunk meg. Ahogyan korábban a GeForce 8800 GT-knél, itt sem volt lényeges különbség az egyes versenyzők étvágya között. Terhelés nélkül minden konfiguráció 120 watt körüli értéket mutatott a konnektoros mérőn, terhelve pedig 250 watt környékén mocorgott a mutató."

Intel Core 2 Extreme QX6700, Asus P5E3 Deluxe Wi-Fi/AP alaplap, 2 x 1024 MB Samsung DDR3-1066, Samsung Spin Point T166 400 GB, NEC 3551.

forrás: ph! fél tucat 4850.
  • kabel15
    Azt mondta hogy bírni fogja. Akkor lenne gáz ha egy másik winyót is be akarnék mellé rakni. Vagy valami más kieget.
  • kabel15
    Na megrendeltem a hd4850 512mb set. Elvileg hétfőre meglesz.
    Beszéltem 2 emberrel mind a 2 azt mondták hogy bírja.
    Remélem nekik lesz igazuk. (már bocs)
  • [HUN]FaTaL
    Ha húzod akkor jó, de ha jól emlékszem tápot is kell cserélned.
  • shrike7973
    De most nem érné meg jobban 5770?
    40 körül van 1 gigás sapphire
    dx11 jól jöhet.
  • shrike7973
    2,8 ghz re rakhatod, akkor szerintem jó.
  • kabel15
    E6300 intel proci mellé jó lenne a HD4850?
    Mert e6300 van és VGA-t kéne vennem. Mondjuk már kb 2 hete keresek VGA-t.
  • trident
    Ha még belefér a keretbe, akkor igazán a 4850 lenne szerintem igazán alkalmas. Link - árukereső. Most tényleg csak ezt az egyet dobja az ipon.hu-n. Netán Ph bazárból: 4770: 26k, 4850: 27k.

De térjünk vissza a kérdésre.
    Szerintem megér annyit a választás, hogy elsőnek elolvass néhány bemutatót a prohardver.hu-n, netán techpowerup.com-on.
    Se sietned, se rohannod nem kell. A 4830 egy jó kártya. Nézd át alaposan, mennyit nyernél a 4850-nel, és alaposan hasonlítsd össze az árakat.
    Én a voksot a 4850-re illetve 5750-re tenném a jó ár/érték miatt.

Természetesen nem olcsó. Én is hasonló cipőben járok, de nálam az a helyzet, hogy nem vitális egy vga csere, csak nagyon jó lenne, ha nem fluktuálna a pénzügyi helyzetem.

Ami még szóba jöhet. Netán a ph! aprót böngészd, hátha valaki jó áron szabadulna meg egy 4850, 4770, 4830 kártyától. Ez alá szerintem nem érdemes menni.
    A másik ugye, hogy nézz körbe a hozzád közel eső boltok árlistáit, ph! bazárokat, webshopokat. ha pedig a 4850 mellett döntesz, a radeon hd topikban meg tudod nézni, melyek azok a gyártók, szériák amit érdemes vásárolni például hűtés szempontjából. Hiszen vannak különbségek.
  • SrAta
    mondjuk ebben az a nem szimpi h csak GDDR3as...
  • SrAta
    Köszi a segítséget:)
    PCIe Ati HD 4830 512MB DDR3 /256bit 20.920 Ft 26.150 Ft
    ez megfelelő választás lenne?
    Tudom 4850et ajánlottál, de olyant seol nem találtam
    szóval vélemény?
  • trident
    Valószínűleg nem tudja tökéletesen kihajtani a 4850-t amit tudnék javasolni. Nagyjából kétmagos, 3 gHz-en futó cpu kellene.

Mégis azért én a 4850-et mondanám, mert relatív jó áron, relatív jó teljesítményt kapsz. Ha belefér a keretbe, akkor 5750 (nagyon szimpatikus az alacsony idle fogyasztás.

Sajnos nincs a következő ábrában az 1950-s széria, de valószínűleg érted miért (itt ugye 512 memóriával szerelt szerepel, természetesen érdemes 1 GB-s változatot vásárolni):

Ajánlott olvasmányok: :)

http://prohardver.hu/teszt/az_amd_a_kozepkategoriaban_is_indulot_fuj/az_amd_a_kozepkategoriaban_is_indulot_fuj.html

http://prohardver.hu/teszt/harc_a_kozepkategoriaban/ertekeles.html

http://prohardver.hu/teszt/cpu-vga_parvalaszto_a_csucskategoriaban/sok_penzert_maximalis_teljesitmeny_ez_a_cel.html

Ha 4850 mellett döntesz, de szeretnéd mérsékelni a fogyasztást: link.