41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • mezarius
    Sziasztok.
    Nézegettem az új gépembe GTS450-es videókártyákat és nagyon belezavarodtam már az egészbe, mert mindegyik gyártó készített egy csomó változatot: 512 Mb GDDR3, GDDR5, 1 Gb GDDR3, GDDR5, tuningolt verziók, nagyon tuningolt verziók , antituningolt verziók, nagy ventis példányok, kis ventisek, dupla ventisek stb stb stbk...
    Mindezek kb 23 ezer Ft-tól egészen 33 e Ft-ig.
    Szerintetek melyiket éri meg a legjobban venni?
    Itt a számomra 2 legszimpatikusabb darab: http://pcu.hu/katalogus.php?termek=70053

http://pcu.hu/katalogus.php?termek=50706
    Mennyit számít az MSi javára a + 40 Mhz GPU órajel és a + 400 Mhz mem. órajel?
    ASUS megbízhatóbb vagy csak azért drágább mert rá van írva hogy ASUS?
  • The FlashBack
    kösziii srácookkk:)
    ezer hála!!!:)
  • [HUN]FaTaL
    9500 is tudja :)

#35497: Van a win7ben hozzá driver, de mivel nem tud sm2-t így aero sosem lesz vele.
  • arty
    az ati 9250 nem támogat shader model 2.0-t, igy az aero akkor se futna, ha lenne hozzá w7 driver

ati 9550, ami már tudja az sm2.0-t
  • The FlashBack
    üdv
    azért jöttem ide, mert itt vidikarikhoz értők szoktak összegyülekezni, nekem pedig nagyon jo lenne ha végre tudna segiteni valaki orvoslni a régi problémámat, egy régi vidikarival kapcsolatban.
    van egy gép, amit olyan foku munkára hzasnálok amibe nem kell jobb egy ati radeon 9250-nél. mindenki azt mondja h régi, dobjam ki vegyek újat. talán igazuk is van, de minek költsek rá, ha tökéletesen megfelel. ez a gond is inkább kényelmi probléma, és teszek még egy utolso kiserletet a megjavitasara, ha tud itt valaki segiteni.
    egyszerű az egész: ezt a vidikarit szeretném használni, win7 alatt de nem találok hozzá olyan drivert ami működik is. rengetegszer átnyálaztam a googlet, feltettem többfélét is külföldi honlapokrol, de még mazota sem sikerult működteni. igazabol az aerot szeretném vele működésre birni, másra nem kell..
    aki tud segiteni annak ezer hála, és bocsánat, hogy ide jöttem, de ide járnak is, és értenek is hozzá
    kösziii
  • kifli
    jelenleg rendes boltokban is kapható 5850 40-ért.

Szerintem jobban megéri mint a 470 nemde?
  • arty
    a megjelenés napjától kezdve az lesz a best buy kártya...
  • [HUN]FaTaL
    5850 nem ellenfél? Éppen most árazza 30k körülre a sapphire. Bár egyelőre csak gagyishopokban kapható, hamarosan remélhetőleg megjelenik a normális boltokban is.
  • arty
    ha új és garis, akkor annyiért jó!

(ellenfele a 6870 lehetne, sebességben azonosak, az amd megoldása kevesebbet fogyaszt - viszont 48k alatt nem láttam ...)
  • Gyovai
    45k
  • arty
    ha elég olcsó....
  • Gyovai
    Mi a véleményetek erről a videókártyáról?
    http://www.asus.com/Graphics_Cards/NVIDIA_Series/ENGTX4702DI1280MD5/

Q6600 mellé, asus p5kpl am epu-s lappal, 4 giga gskill 800mhz rammal, giga 450w-os táppal?
  • Jakuza001
    Mivel nincs mas megoldas, ez aggaszt a legkevesbe. Ha olyan kepminosege lesz mint a regi sima svideo to RCA kabelemnek, ami ment az ezereves analog TVmbe, boven elegedett leszek. Nalam csak az a lenyeg, hogy le tudjam cserelni a 4850-t, mert mar itt az ideje, annelkul, hogy LCD TV-t kellene vennem, vagy egyeb ennel sokkal dragabb megoldast valasztanom.
  • arty
    én anno relative sok vga2svideo konverterrel "játszottam" és mind borzalom volt az akkori voodoo3ak svideo kimenetéhez képest.... :(

(de hátha azóta fejlődött a tech)
  • Jakuza001
    Egy magyar srac ajanlotta. Azt mondta, hogy a kepminosege olyan mint a regi kabelek eseteben. Az nekem pedig boven eleg. De majd ha megjon 2-3 het kb. akkor majd megirom, hogy milyen.
  • Bucsek
    nagyon köszi :)
  • [HUN]FaTaL
    Bőven elég.
  • Bucsek
    köszönöm, esetleg még annyi, hogy ha felhúzom a procim, (core 2 duo e8400) akkor is elégnek kell lennie?
  • Her Laca
    Elég kell ,hogy legyen.
  • Bucsek
    Sziasztok, tegnap megvettem a kiszemelt kártyámat: GTX 460, nagyon megvagyok vele elégedve, csodát művelt a gépemmel :D Az a kérdés merült fel bennem, hogy elég e neki az 500W-os enermax liberty tápom :-\ ?
    1 dvd író, 1 vinyó, van a gépbe, amit még kell tápolni, na meg a alaplap cpu ugye. szóval szerintetek?
  • arty
    hulladék és trágya között lesz a minőség szvsz :)

mindenképpen számolj be róla, ha megveszed!
  • Jakuza001
    Na megtalaltam a megoldast az analog TV osszekotesere az uj VGAkon. :D
    Raadasul nem a 200-300$ kategoria, hanem csak 55$

HDMI to Composite/S-Video Converter

• arty
    1400x900-hoz majdnem elég az analog, de fullhd mellett már nagyon homályos/szellemképes lenne a képed
  • Gyovai
    Sziasztok!

Egy ilyen kártyát szeretnék:
    http://www.palit.biz/main/vgapro.php?id=1098

Jelenleg ilyenem van:

http://www.guru3d.com/article/palit-geforce-gtx-260-sp216-sonic-review--test/

Cserrélném és 13k-t kéne rádobni, megéri a váltás?
    Nemtudom a tápom elbírná e ?Gigabyte superb 460w , q6600 4 giga ram mellet..
  • Optimus Prime
    Kösz az infót, mindig van mit tanulni informatika téren.
    Egyébként az én LCD-en csak a régi kék csatlakozó van. Egyébként LG Flatron W1934S modell.
  • arty
    jah, DVI-I

(de amire én válaszoltam, az az hogy a DVI digitális-e)
  • Jakuza001
    Meg DVI-D :D Meg az sem mindegy, hogy dual link vagy single link etc.
  • [HUN]FaTaL
    VGAkon többnyire ha jól tudom DVI-I van. DVI-A-t én még nem láttam egyiket se (nem sok értelme lenne, analógnak dsubot szoktak rakni)
  • arty
    dsub analog, a DVI pedig nem létezik - van DVI-I (ezen ott a digit és az analog jel is), a DVI-D (csak digitális), DVI-A (csak analog). köznyelvben kissé bénán terjedt el... :)

az LCD monitorokon pedig - már amiket érdemes megvenni - mindig van DVI bemenet, analogon nem szabad hajtani őket (rossz lesz a kép)
  • Optimus Prime
    Akkor nekem tényleg régi VGA-m van. :):S A DSUB az analóg, a DVI a digitális? Ez jól tudom? Én azt hittem az LCD monitoron majd DVI lesz, de nem.
  • peter9228
    Dehogynem!
    Először letörlöd a drivert, kikapcsolod a gépet, kiveszed a régi kártyát, berakod az újat, letöltöd a drivert és telepíted.
  • Bucsek
    köszönm, szóval nem is kell letörölnöm az előzőeket?
  • Laza
    Töltsd le a legfrissebb drivert, kapcsold ki, cseréld ki, kapcsold be, telepítsd a legfrissebb drivert.
  • Bucsek
    Sziasztok, tervezek egy VGA-t GTX460 azt mondták páran jó lesz a mostani procimhoz még (intel core 2 duo 3ghz (e8400)) és azt kérdezném, hogy ha megvettem a kártyát mi a menete az berakásának? töröljem le az előző videokártya illesztőprogramját? vagy csak simán kapcsoljam ki, cseréljem ki és inditsam el a gépet?nem lép fel valami hiba? a kártyák típusa ugyanaz, vagyis Nvidia, a drivert frissítem majd, csak azért megkérdezem itt, mert még sosem vettem alkatrészt, mindig új gépet vettem :D

köszi.
  • Sir Quno Jedi
    Sok-sok éve NEM tesznek DSUB kimenetet a VGA-kra, talán nem véletlenül. Viszont adnak hozzájuk egy ilyen pofás kis átalakítót és teljes értékű DSUB kimenetet alkothatsz ezzel:

Akinek már ez sem jó, az nem nóóómális.
  • arty
    áruld már el, mi ez a vga csati fetisizmus? :))

átalakítóval miért nem jó neked a dsub kimenet??? (ami a DVI-I csatlakozó analóg részét vezeti ki)
  • Optimus Prime
    Azt hiszem az a heatpipe-os Radeon HD5670 lenne a legjobb választás. Egyedül hibája, hogy nincs rajta sima VGA kimenet. Meg az ára. :)

Egyébként manapság tényleg lehetetlen - mert ezt mondták - másik ventilátort találni egy Gainward Geforce 8600 GT-re? Van rajta hole 4cmx4cm, 5.5 c átmérővel és 6.8 cm átmérővel.
  • Laza
    Én ahogy közel hajtottam a fejem a géphez hallottam, hogy az Asus alaplapom veszekszik a Gigabyte kártyámmal :)
  • Puhos
    Sajnos és is sz@rban vagyok ugyanis nekem is ASRock lapom van és Sapphire vga-m!
    De ezt azért nem az én agyam adta ám ki!
  • arty
    64bites memsávszél - játékra alkalmatlan