41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • arty
    miért pont azt a vgat veszed? 500ft csak avagy miért?! procid mellé simán mehetne jobb, ami játékokat is jobban vinné vagy legalább a hd filmeket nézhetnéd vele!

vagy csak képet adjon, az a lényeg?
  • broman191
    PCI-E foglalattal rendelkezik az említett alaplap, tehát ha az említett kari PCI-E csatolós akkor szeretni fogják egymást! Arra figyelj hogy a vga PCI-E csatis legyen, ne AGP-s, mert a Geforce 7 szériából még gyártottak AGP-s karikat is, azok pedig nem működnének az alaplapodban! :)
  • ricsi171
    Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni hogy egy Gigabyte GA-K8NMF-9 típusú alaplaphoz passzol-e egy Asus EN7300GT Silent 512MB DDR2 fajtájú videókártya mert én egyáltalán nemvágom az ilyesmit szal ha valaki aki ért hozzá és leírná nagyon megköszönném.
    Köszi előre is.:)
  • arty
    az alaplap pontos nevét és tipusát, CPU tipusát, a RAM mennyiségét és a videokártyára szánt összeget kellene megmondanod, hogy tudjunk segíteni :)
  • Fyrex
    üdv mindenki!

szeretnék egy új videókártyát, és érdekelne hogy az alaplap milyen tulajdonságait (vagy egyéb hardwarekét) kell megvizsgálnom, hogy olyan terméket vegyek amit tud működtetni?

előre is köszi!
  • arty
    Sapphire 6770 1gb

nvidia 550ti

550ti általában kicsit gyorsabb, de annyival talán drágább is.
  • tomasz1990
    Sziasztok, a gépem egy Gygabite 880 ud2h alaplap. amd phenom X965 3.4 proci, 4 giga ram 1600-os kingmax, 500 as chiftech táp, mien videokari egészítené ki mondjuk 30 000 res plafonn árkategig, mindenféle játékhoz, illetve adobafter effect cs5 progihoz kellene
  • kifli
    elvileg youtube-nál nem max mhz-re állítja a kártya a frekit, és játékindításnál, a youtube freki marad.

• broman191
    Minek megy a böngésző ha játszol?
  • [HUN]Crassus
    az miért lehet,hogy ha az új 6950 2 gigással játszom és megy a háttérben browserben pl egy youtube clip akkor 20-30 fps lossom van....a korábbi 5850-el nem volt ilyen problémám....legújabb driver van fennt ofc....

sry a kérdésért,de kikészít:P:)
  • arty
    az 5770-nél gyengébb a 450

5770=6770

• morcosqtya
    Sziasztok!

Játékok (konkrétan kettő: Mass Effect 2, Fallout 3) alatt van egy problémám kb 1 óránként kifagy vagy kilép, arra hivatkozva, hogy a képernyőillesztő hibát észlelt, majd leállt aztán újraindult. Néha előfordul, hogy megakad a kép (Mass Effect 2 alatt leginkább ez volt) mintha kifagyna, de tovább megy és aztán már semmi baj nincs vele. Fallout-ot kevésbé szereti, ott sajnos crash-el.

nVidia 280.26 driver volt fent, majd javaslatokra visszaváltottam 275.33-ra.
    Gigabyte GTX 560Ti SOC kártya, 8Gb RAM, 64 bites win7 Professional.
    Ezzel a régebbi driverrel is ezt csinálja..
    Mi lehet a baj?
    Én nem hinném, hogy a kártyának fizikailag volna baja...
  • Yoda001
    szerintetek ezt (HD6770) megéri lecserélni erre (GTS 450 OC)?
  • arty
    netto 30.700 belefér?
  • Urip
    Sziasztok. Szeretnék egy új videokarit venni, de már évek óta nem foglalkozom a témával, ezért fordulok hozzátok. Nem akarok túl sokat játszani, de azért fussanak el rajta az újak is. Max. nettó 30000Ft-ot áldoznék rá. ATI vagy Nvidia? Köszönöm.
  • Animefox
    Köszi
  • arty
    5670, nem kérdés
  • Animefox
    A kettő között tudok választani. Csak erre a kategóriára telik...
  • Animefox
    HD 5670 vagy GT 430-at vegyek???
  • arty
    milyen gép, milyen táp? (minél részletesebben)
  • grimm13
    Remélem tudtok segíteni :D az előző videokarim megfőtt ezért vettem egy hd 5670-et ami müxik is viszont ha terhelést kap akkor elkezd akadni a gép és olyan hangot ad mint amikor kihúzunk egy usb eszközt,én a tápra gyanakszok.... szerintetek mi lehet a probléma ?
  • DarkSector
    Ha maxon tolja majd a HD6670, akkor PC-n a felbontás esetleg élsimítás miatt.
  • Animefox
    4 gigás ram van 6-7 körül azt vennem kell de az intel core2 duo 2.6ghz mindenféle csőhűtéses fecskendező szerű már már a kocsim néz ki így :D szóval az jó.. azzal nem lesz gond... ha 18 ért van ez a HD6670 akkor jó de a másikra negyvenet azért nem fogok szánni mer az túlzás... ennyi erővel megveszem a játékot boxra... Köszi a segítséget!!!!
    ui.: melyiken fog szebben kinézni az assasins creed a 360-on vagy a HD6670 gépemen?
  • DarkSector
    BF3-hoz tutira nem elég, az ACR és a FarCry3-hoz igen.
    Legfeljebb nem 1920x1080-ba játszol, hanem leveszel picit a felbontásból.
  • DarkSector
    6670-el fog menni de nem feltétlen számíts max imum minőségre, ott lehet kompromisszumokat kell kötnöd a látvány és a sebesség kiegyensúlyozása végett.
    De ez érthető is, mivel belépőszintű kártya a játékok terén a 6670-es.
    Azért is 18.000ft.

Most néztem az ACB-t elég faszán viszi a videoban: KATT

***PERSZE ÖNNMAGÁBAN A VGA MÉG NEM MINDEN, HA A HÁTTÉR NINCS MEG HOZZÁ. (PROCI+RAM)***
  • Animefox
    Okés és már csak tényleg az a kérdésem hogy 20 körül ha veszek HD6670-et akkor az új assasins creed megy rajta vagy a farcry3 vagy a bf3? Mi a véleményed?
  • DarkSector
    XP esetében kb 250MB ram megy el, míg Win7-nél kb 8-900MB a maradék megy a játéknak.

Igen megy a wi-fi-s csak kell egy 3-4 ezer ft-os Recevier hozzá.
    Ez a Recevier ami egy USB-s eszköz mint vevőegység funkcionál.
  • Animefox
    HD6670-vel már nem fog menni az új Assasins Creed vagy a FarCry3 ugye?
  • Animefox
    Nekem wifis 360 joy van.. azt mondod a sima xbox360 wifis joyt lehet használni? Töltőkábellel dugtam csak rá a gépre és azt automatikusan telepítette és felismerte. Na mindegy a lényeg hogy tudom használni..
    A játékra fordítható ramot hol tudom megnézni? Hogy mennyi a szabad felhasználhatóságú ram
  • DarkSector
    Ja.
  • DarkSector
    Tudod hát, ha feltetted a drivert a joy-hoz akkor mennie kellene, bár nekem wi-fi-s van. De a kábelesnek is mennie kéne, beállitások nélkül.
    Tutira tudod majd használni, a mászkálós játékoknál mindegyik támogatja.
  • Animefox
    és a FarCry3-nak elég lesz a GTX460-HD6850???
  • Animefox
    Hát az Assasins Creedet nem egérrel szeretném tolni, tudom használni a 360-as joyt?
  • DarkSector
    Itt nem is értem igazából mi a kérdés. :)
    Ha rákötötted és felismerte, akkor mi a gond? Játékon bellül nem megy?
  • DarkSector
    BF3-hoz nem tudsz olyan gépet összerakni majd amin ne akadozzon.
    Az AC Revelation (nem Revolution) -hoz meg egy GTX460-HD6850 untig elég lenne, meg a stratégiai cuccoknak is.
  • Animefox
    az Xbox360 wireless kontrolleremet vezetékesen rákötöttem a gépre és a windows7 felismerte... megeshet hogy vezetékre kötve tudom használni számítógépen is?
  • Animefox
    Hát igazándiból nincsennek nagy kívánságaim ugyanis 2004 óta vagyok konzolos pedig PC-n nőttem fel, szóval 2004 óta gondolhatod mi hiányzott a legjobban és pedig a stratégia játékok. Rome Total War, Medieval2 Total Wars, de a leginkább amihez jó gép kell a Napoleon Total War és van még az a gyarmati total war nem ugrik be a címe. World of Tanks is érdekelne ezeken túl az Assasins Creed Revolution ami most fog kijönni, akkor a FarCry3 meg a Battlefield3 ezeket tervezgetem...
  • DarkSector
    ááá értem, és milyen játékok érdekelnének?
    Mert ha párat írsz, abból lehetne átlagolni, hogy milyen konfig kell hozzá.
  • Animefox
    Halvány lila fingom sincs... kifingott a tápja, apám vett bele újat de aztán kiderült továbbra se megy a gép... a ramokkal is baszakodás volt, a bátyámmal piszkálgatták a gépet de semmi levitték a tárolóba én meg 1 év múlva gondoltam egyet és elvittem a szerelőhöz. Tegnap, 3 ropiért kicserélt benne 2 kábelt, kiderült az egyik vinyó is halott és a driver teszten megbukott a gép és valamit vissza kellett állítani... most nem tudom mennyi a ram valós adata mert 2GB de sztem most csak 1 mert le lett butítva asszem... konzolos vagyok de ha megy a játék ezen a gépen akkor nem veszem meg 13 ezerért a játékot hanem.. letöltöm mert nagyon nagyon nagyon rosszul állok most anyagilag :(
  • DarkSector
    Hát nagyban függ hogy mennyi lóvéd van rá.
    GTX460 vagy HD6850-nél indulnák el ha játszani szeretnék, de aránylag olcsón, aztán innét csak a csillagos ég a határ.

De lehet kapni 20k környékén is vga-t HD6670 pl amivel messze jobban teljesít a 8500 GT de nem maxon vinné a maikat.

Gondolom a mostani kártyád is PCI Express-es.