41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • arty
    hogy mi a kevés, attól függ, mennyi "futószalagot" kell "etetni" :)
  • Solten
    6850/6870-nel 256 bit-es a memoriavezerlo.
  • mikiking
    viszont ez a 6850 és a 6870 is csak 128 bit-es... a 4850-esem,az 256 bit-es volt. Nem annyira vágom,hogy msot ez pontosan mit is jelent,de gondolom a 128 bit az kevés nem ???
  • arty
    izé, inkább ezt: 1g ddr5-ös vtx3d
  • arty
    nagyon rosszkor halt be a vga-d :( november-decemberben minden ami számtech, nagyon drága :((

6770már majdnem 30k, az azért gyorsabb lett volna, mint a 4850
    6750 -> 25500ft

egy picit azért ez is jobb lesz :)
  • DarkSector
    Régen sem volt, max fényerőben.
  • arty
    szerintem ilyen különbség mamár nincs. ha azt írod, "nvidiás vagyok" nyilván ne vegyél amd-t, ati-t, mert minden apróság bosszant majd, miközben a számodra szimpatikus gyártó hasonló apróságait fel se veszed majd (pedig ahogy irtam, a 6950 erősebb, kb 570 szint, nvidiából a jó erős 2500k és a 16g ram mellé inkább illiene az!)
  • vdanee
    hat ez nem igaz sok evvel ezelott amikor indult az ati nvidia haboru akkor jobb volt kepminosegben az ati. nemtom hogy a driver vagy a texturak vagy akarmi miatt de igy volt. aztan lehet ez mar nincs igy ma, nemtom. de asszem maradok az nvidianal
  • DarkSector
    Lényegtelen 1szómint100 ez létezik van egyenlőre Nvidia only,, el kell dönteni hogy az a 12-15 játékban valakinek kell-e a plussz? Ha nem akkor se biztos hogy abban az árban erősebb az AMD, mert physx nélkül is sok árkategóriában van jó kari, de már irtam nagyon vegyes a felhozatal...:D
  • arty
    milyen jó is lenne, ha bizonyos játékok a végén csak nvidián, a másikak csak amdn mennének... szerinted :) tiszta hülye az amd, hogy nem rohasztja tovább az egész pécé játékosdit.

az amd nem hozott be semmiféle dx11-et, azt az MS hozta be. az amd csak ösztönözte (nyilván pénzzel) a fejlesztőket, hogy használják - ezek gond nélkül mentek minden kártyán, amd-n és nvidián is! talán ezért nem szarozza senki az amdt, mert ők globálisan a pécés játékokért tettek (nyilván nem önzetlenül, az nvidia dx11 fronton elég sokáig elég szarul állt)

volt már nvidiám (lehet még lesz is), de nem a fizix miatt.
  • DarkSector
    Persze ne vedd magadra ha te nem tartozol a célközönségbe.
  • DarkSector
    Senki nem mondta hogy más hardverrel nem lehetne megoldani.
    Pont ez a lényeg meg lehetne HA lenne, De utálom ezt a szar mert neked vagy nemtudom kinek fáj hogy az nvidia lehetővé tette.

Ez van a buzi AMD nem teszi lehetővé nem talált ki hasonló dolgot, nem az Nvidia a suttyó hanem az AMD nem talált ki semmit, az AMD rajoongoknak joggal fáj ez, az irigység miatt meg leszarozzák, ez természetes.

És még1x hangsúlyozom NEM az a lényeg hogy mit hogy lehetne meg min...HANEM hogy Kell ez nekem? ha igen akkor van NVidia karin, igen van, Van AMD kanin? Nem nincs.

Akkor ha kell akkor Nvidia és ennyi, ha meg valaki filozofálni akarna hogy mit hogyan az más tészta.

Érdekes a szar dx11-et mikor kitalálta és behozta ATI mert akkor ATI-nál volt, az nem volt szar, az senkit nem érdekelt hogy ugyanazt elérhetővé tehetnék dx9 vagy dx10-ben, de ők behozták elsőként a DX11-et, de nem szarozta senki, érdekes fordítva meg mindenki ócsárol.

Mondom ezt ÉN AMD karitulaj....
  • arty
    semmi gond, elfogadom, hogy sok a birka aki benyalja ezt a fajta parasztvakítást (fizix), csak próbálnék fényt gyújtani az éjszakában, hogy nehogymár elhigyjük, hogy itt valami pluszt kapunk

simán arról van szó, hogy az nvidia ezzel a patkány huzással tovább darabolja az amugy is szarrászegmentált pécés játékpiacot, ennek semmi köze ahoz hogy milyen effektet hogyan tud egy videokártya. eladásösztönző marketing, semmi több.
  • DarkSector
    Nem baj ha nem érted, nem akarok magyarázkodni ha eddig nem értetted meg. :)

Nvidia leszarja a CPU mit csinál eközben mivel NVidia csak a kártyákkal foglalkozik szoftveressen ezért csak azt tudja megoldani, a cpu hasznosítása nem a vga szovtvert készítők dolga.

A fejlesztők csinálnak egy játékot hogy mit hogy hasznositanak tökmindegy az NV ehhez tesz hozzá + dolgokat ennyi.

Volt pokháló régebben is, nem a pokháló a lényeg hanem hogy fizikailag hogy viselkedik meg a föst meg minden reagál a mozgásodra, vagyis kontakba lép a főkarakter testével ez mind + számítás.

És a régi pokhálok mellé akkoriban ez a látvány GRAFIKA nem volt, vagyis ráért a gép megjeleniteni meg szémolgatni a pokhálókat mert akkoriban 3pixell volt a képernyőn a játékokban és a pokháló ha nekimentél nem szakadt random szét.

Ha nem látod a különbséget nem is fogod, megérteni hiába irogatunk egymásnak. :P

És végszóként NEM is kell érteni nem az a lényeg hogy értse valaki mi történik, Hanem EZ VAN nincs más lehetőség.

Ha lehetne is DE NINCS azt kell eldönteni hogy kell-e valakinek vagy nem...nem azt hogy hogy lehetne ha vona meg ha ez meg az lenne.
    Nincsen HA csak ez van mint választási alternatíva...
  • arty
    "a vga számítási kapacitását, ami kárba veszne, felhasználják hogy kisegítse a cpu dolgát."

követed te mostanában a számtek világát? ha nem 720p-ben játszol, szinte minden játék vga limites! semmiféle kárbavesző, felesleges, kihasználatlan GPU erőről nincs szó, sőt! pont általában a CPU malmozik!!!

"azt mondja a fejlesztő hogy oké ezt hagyjuk a cpu-ra, akkor egy erősebb cpu kellene hogy kihasználd ezeket a lehetőségeket, vagyis akinek most ez maxon elfut 60fps-t egy nv-ás konfigon, ugyanez ha cpu végezné, egy hasonló ati kártyás konfignál erősebb cpu-t igényelne, mert a kártyák számítási kéépessége, messze meghaladja az erősebb processzorokét, és ezt hasznosítják."

a batman effektjeit más játékok a cpu-n (sőt! az xbox ezerszer elavultabb cpuján) is meg tudják oldani, nem értem miért mondod, hogy az adott effekt cpu-n képtelenség (az tény, hogy a füst talán enm fog olyan látványosan gomolyogni, naés? ezredrangu effekt, alig pár helyen!)

sőt! a batman2 néhány fizixes effektjét az első részben az xbox cpu-ja képes volt számolni - hogyapicsbe? hiszen a fizixre csak a bazierős nv gpu képes, nem?! vagy lehet, hogy téged megvezetett a MARKETING? :D

"Vannak tesztprogramok, amik pont ezt mutatják be, vagyis megnézheted hogy ha a tesztet egy cpu végzi mennyi fps-ed van a teszt alatt, és bekapcsolva a GPU-n a physx-et kb 10fps-ről felugrik 40-50fps-re...én próbáltam már szóval tudom milyen."

olyan tesztprogramok is vannak, ami nemhogy lassan, de sehogy nem fut le gpu-n. és? hogy jön ez a lengedező pókhálókhoz, amik a gyakorlatban, egy játékban találhatóak és ezer éves gépen is megoldották régen, amikor fizix még csak nem is létezett (okés, hogy kicsit gyengébb minőségben, nade a batmanban ha nincs fizix, pókháló EGYÁLTALÁN nincs, csak hogy lássa a paraszt a különbséget)
  • DarkSector
    Ha nem érdekel a physx akkor eleve nem is értem minek gyúrsz erős karira, én ilyen erős vga-nál biztos arra mennék hogy a játékokat maxon tóljam ennyi lóvéért, de te tudod. Ezt természetessen neked kell eldöntened.

Soha a büdös életbe nem volt különbség, ha egyenrangú technológiájú egyforma erős VGA-t nézel mindig ugyanazt kapod, mivel nem a kari határozza meg a képminőséget hanem a fejlesztők amilyenre készítik (textúrák stb)

Valamint nvidia még driverben sokkal megbízhatóbb.
    Például ilyenek miatt: KATT
    Ez se vészes csak várni kell vele.
  • mikiking
    Sziasztok,a videókártyám feladta a harcot,már másodszor,most már végleg tönkrement. Szeretnék egy minmum ugyanilyen erősségüt,de lehet erősebb is,max 25k keret van rá, (kis + vagy - nem számit ) Sajnos a konfgom nem a legerősebb,de hát új konfigra nincs pénz... Valakinek ötlete ,h mi lenne a legjobb ?
  • vdanee
    najo nemtok donteni, 560ti 2gb vagy 6950 2gb kozott. eza physics nem nagyon erdekel. van barmi kulonbseg kompatiblitas, stabilitas kozott? jelenleg nvidia parti vagyok, de regen az ati kartyak minimalisan jobb kepminoseget adtak. ez a feltetelezes él még ma is? en a stabilitast mindennel jobban elonyben reszesitem.
    ati 6950 vagy 560ti?
  • steweee
    én is hasonló cipőben járok. ez már nagyo jó kártya, a 4870 gyárilag gyorsabb, de ezen meg valószínű lehet majd húzni vagy 15-20% ot.

2x es teljesítménynövekedés lesz a 4850 hez képest, tehát érdemes váltani mint következő lépcsőfokot, ezt már én is kinéztem magamnak. ez alatt viszont nem
    Azt kifelejtettem, hogy 1440*900-as felbontással játszok.
    Sziasztok, megéri a jelenlegi helyzet mellett új videókártyát venni, vagy mindenképp várjak? Ezt néztem ki magamnak:

http://www.lord.hu/product/4719/

Jelenleg egy 1gigás HD4850 van egy PhenomII 955BE mellett, max 40k-t szánnék rá.
  • DarkSector
    4ezret? IGEN megér.
  • steweee
    6850-től mennyivel gyorsabb a 6870 ? találtam 46.000-ért, 42.000-ért gigabyte 6850-et. azt a pár ezres többletet megéri ?
  • DarkSector
    Vannak tesztprogramok, amik pont ezt mutatják be, vagyis megnézheted hogy ha a tesztet egy cpu végzi mennyi fps-ed van a teszt alatt, és bekapcsolva a GPU-n a physx-et kb 10fps-ről felugrik 40-50fps-re...én próbáltam már szóval tudom milyen.
  • DarkSector
    Nem, nem értik sokan a technika lényegét, ez nem arról szól hogy ezt CSAK a nv physx el lehet megoldani, hanem hogy a vga számítási kapacitását, ami kárba veszne, felhasználják hogy kisegítse a cpu dolgát.

Vagyis ha ugyanet egy cpu-ra hagyják és azt mondja a fejlesztő hogy oké ezt hagyjuk a cpu-ra, akkor egy erősebb cpu kellene hogy kihasználd ezeket a lehetőségeket, vagyis akinek most ez maxon elfut 60fps-t egy nv-ás konfigon, ugyanez ha cpu végezné, egy hasonló ati kártyás konfignál erősebb cpu-t igényelne, mert a kártyák számítási kéépessége, messze meghaladja az erősebb processzorokét, és ezt hasznosítják.

Cryostasis-ban majd tekintsd meg egyszer hogy viselkednek a víz részecskék pl ha be van kapcsolva, nem beszélve a többi effektről.
    Képzeld el mekkora számítási feladat hárulna a processzorokra.
  • DarkSector
    Ez már számszerint is sok.
    Ennyi erővel a 2d-s nintendós batman se sokkal szarabb a mai 3d-stől csak éppen 3d-s a mai...nem sok eltérés, minek vegyél konfigot, a piacon van egy 2500ft-os nintendo...:D
  • arty
    (legszánalmasabb, hogy az előtő batmanban még volt pókháló és eltérithető szalagok, de a folytatásban ehez már fizix kell ... ezért érdemes drágább és lassabb kártyát venni :D )
  • arty
    asszem a nagyon sokról eltérő a véleményünk :))
  • DarkSector
    #36672 ez Baromság
    Sokkal többről van itt szó.

Batman AA
    Maffia 2
    Cryostasis

Ezekről nézz a neten videókat, Physx On/Off, nagyon sok eltérés van!

Egy példa a Batman-re, kb nem csak a lebegő köppeny amit előttem írtak.

Néhány effect a Batman AA-ból.

• BIZ0906
    Egy pár nvidiás játék ezek de kb semmi értelme de Batman köpenye szebben lebeg xD
  • vdanee
    16gb amugy mayahoz kell, nem a jatekok miatt veszem :)

"nvidiat javaslok mert ott hasznosíthatod a physx-et is a játékokban"
    ez mit is jelent pontosan? mi hasznalja ezt a physxet?
  • DarkSector
    Csak poén volt. :)
  • arty
    2500k elbirja ... (pláne, h feltételezem tuningolva lesz)
  • DarkSector
    :D
    minnya 2 6950-est. :)
  • arty
    2500k és 16g ram mellé szvsz a legerősebbet vedd, azaz a 6950 2g-t
    és még azzal is kb mindenhol vga limites leszel...
  • DarkSector
    Ez elsőnek pénz kérdése.
    Szánsz rá +20ezret? van miből?

Ha igen akkor meg kell vizsgálnod az igényeidet.
    Hogy akarsz majd játszani? 1920x1080-ban maxon? sok fps-el? akkor egyértelmű hogy érdemes beáldozni.

Ha árban ugyanaz, és teljesítményben, akkor én nvidiat javaslok mert ott hasznosíthatod a physx-et is a játékokban.
    Ha ugyanaz az ár, de ati változat erősebb tesztekben akkor meg azt.

Tárgyilagossan annyit, hogy:

560 és 560TI közt nem látok annyi eltérést, amiért a TI megéri.
    Vagyis a sima 560-at venném.

Valamint a 6950 és a sima 560-at nézd meg vagy kérdezd meg hogy UGYANAZON a konfigon UGYANABBAN a játékban UGYANAZZAL a beállítással mennyi fps-t produkál, ha így sok az eltérés, és árban nem annyira, akkor a 6950.
  • vdanee
    gepfejlesztes elott allok, es a videokartyat nem tudom eldonteni.
    jelenleg van:
    q6600, 4gb, 9800gt

i5-2500k, 16gb lesz,
    nvidia 560 1gb
    nvidia 560ti 2gb
    ati 6950 2gb

regen ati parti voltam, de volt veluk gondom, azota csak nvidiat veszek.
    tesztekben a 2gb 560ti kb ugyanolyan szinten van mint a 6950.
    leginkabb bf3, cod3 miatt ujitok, ezeken kivul wow, eve online, d3 (ha kijon vegre).
    amit nem tudok eldonteni hogy erdemes e azt a +20e ftot rakolteni a ti-re vagy a 6950re szemben a sima 560-al.

velemeny?
  • DarkSector
    Amik a gépembe vannak ramok, mivel lehetne megnézni hogy éppen milyen órajelen mennek? mert lehet a tunning miatt nem 800-on futnak...
  • DarkSector
    :D
  • FlyHigh
    Jó az, tudok olyanról, akinek 80-ig felküldte, azért ezek nem vattacukorból vannak.