41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • DarkSector
    Gigabyte +1

Full egyforma a 2 kari, de nekem mégis annak ellenére hogy volt MSI karim, a Gigabyte-ot többre értékelem mint márka.

DE csak ha pöccre egy árban vannak, ha akár 1 ezres ft eltérés van akkor azt amelyik OLCSÓBB.
  • Blum
    MSI-t,mert csak.

[Tokmindegy melyiket veszed. Hutese mindkettonek remek,orajelek megegyeznek,feltetelezem,hogy mindkettore 3 ev garanciat adnak)
  • dirrdurr
    Hali!

A következő kettő közül, melyiket választanátok és miért?

Gigabyte GeForce GTX 660 GV-N660OC-2GD 2GB GDDR5

MSI GeForce GTX 660 N660 TF 2GD5/OC 2GB GDDR5
  • vaakuum
    Nem adtam fel, és persze, hogy nem akarom lefojtani a rendszert, ha már ennyit ráköltöttem, éppen ellenkezőleg.
    Csak mivel nem tervezem folyamatosan cserélgetni a részegységeket, ezért agyalok, hogy mivel lehet optimális árban maximalizálni a teljesítményt. Mivel írtátok, hogy néha még a 7950-es is alatta tud lenni a proci képességeinek, ezért agyalok, hogy lehetne kihozni a rendszerből a maximumot... aminek elvileg jó eszköze lehetne az, hogy ha úgyis a proci az erősebb, akkor kapjon egy kis számolnivalót a GPU helyett/mellett. De hát ha a megvalósíthatóság még gyerekbeteg, akkor gyerekbeteg, elfogadom.
    Ilyenkor örülök, hogy vannak a fórumon olyanok, akik tapasztalatban előbbre járnak, így hanyagolhatom a kérdéskört.
    Az eszmefuttatás csak a "maradék agykapacitás lekötésére" történik.

Egyébként az agyalás a 7870 és 7950 között megy. Jó lenne, ha egy kicsit még menne lentebb a 7950. Nem tudom, várható-e mostanában olyan új kártya megjelenés, ami lefelé nyomná egy kicsit az árakat, mielőtt a karácsonyhoz közeledve feltolnak mindent az egekbe. Mert akkor februárig nem lesz VGA vétel...:(
  • boomsly
    Én is hallottam a Sapphire-ról negatív visszhangokat, de nekem személy szerint soha nem volt bajom a tőlük vásárolt HD2600XT-mel. A mai napig használom és nem produkálta azt, amit másoknál olvastam.

Akkor ezek szerint maradjak nyugodtan az ATI készleteknél.

Köszönöm szépen a segítséget!
  • arty
    én is egy ddr5-ös 6670est linkeltem volna, 20k alatt az a legjobb ár/teljesítményű kártya :)
  • Béluska74
    Most (kivételesen) olyat fogok mondani ami lehet,hogy vihart fog elindítani itt a topikban. A Sapphire mint mint márka nekem egyáltalán nem jött be. Tudom,hogy az egyik legnagyobb beszállítója az ATI-nak,de nekem az évek során volt Radeon videókártyám 5 darab is,de amelyik Sapphire volt azzal mindig fagyogatott a gépem,pedig volt Intel meg AMD is de volt olyan Radeon ami CLUB és van olyan Radeon jelenleg is (van itthon 3 számítógépem...) ami Gigabyte és azokkal semmi gondom nem volt (nincs most sem)soha. Nem akarlak lebeszélni csak elmondtam azt hogy velem mi történt. Attól még ez a kártya is remek!
  • boomsly
    Egyáltalán nem ragaszkodok hozzá...sőt!
    Egy ilyet is észrevettem még:

ATI
  • Béluska74
    Akkor már inkább egy ilyet vegyél! Persze csak ha nem ragaszkodsz a Nvidiához...
  • boomsly
    Ehhez:
    proci

és ehhez:

alaphoz

...persze csak gondoltam.

Az ár az sajnos szabott. Max 20-ból kell kijönnie.
  • arty
    milyen gépbe menne ez? mennyit szánnál vga-ra?

(általánossgban: a gt630, pláne ddr3-al egy hulladék, sajnos - konkrétan a gt440 átnevezve, ami már anno sem volt játékra túlzottan alkalmas...)

• boomsly
    Sziasztok!

a segítségeteket szeretném kérni, mivel videokártya csere előtt állok.
    Én a következő szerkezetet álmodtam bele a gépezetbe:
    MSI

Kíváncsi lennék a véleményetekre. Esetleg ha nagyon mellényúlnék, tudna valaki tanácsot adni?

Köszönöm!
  • arty
    felejtsd el, több vele a gond, mint amit fps-ben néha(!) hoz

lásd a tesztet itt kettővel lentebb: néha jobb a Virtuval a játék, de csak amd-n, néha jobb de csak nvidiával, néha jobb, de csak fullhdben.... röhej.
  • [NST]Cifu
    Veszel egy felső kategóriás gépet, utána meg mindent megteszel, hogy minél több része ne működjön? Én próbáltam a Virtu-t, nem vált be, az intel IGP-k terén pedig a béka segge alatt van, szóval kár vesződni vele.
  • Stig95
    MVP teszt
  • vaakuum
    Olvasok a Virtu MPV-ről, amit elvileg tud a z77 deszka, de a támogatott VGA kártyák azok kicsit régebbinek tűnnek.
    Bár lehet előbb-utóbb utolérik az újabb kártyákat is, és akkor a funkció bekapcsolásával talán lehet azokban a rendszerekben is némi plusz graf teljesítményt szerezni, amiket most még nem támogat a Virtu.

http://www.lucidlogix.com/product-virtu-mvp.shtml

Ha esetleg valaki erről bővebb infót tud, vagy valami jó linket, kérem, ossza meg velem.
  • [NST]Cifu
    A két kártya teljesítménye hasonló, ám a 7750 sokkal újabb architektúra, kisebb fogyasztás, alacsonyabb zajszint, és új támogatott effektek. Szvsz a 7750 jobb választás.
  • cadmonadam
    Sziasztok!Asus 4870 512 mb ddr5 vagy sapphire hd 7750 jobb kis felbontasban? 1280x1024
  • vaakuum
    Köszönöm mindenkinek az információkat.
    Lehet várok még egy kicsit a vga-val, hátha lesz valamicske árcsökkenés.
  • broman191
    Fogadna 2 videokarit a rendszered a leírásod szerint, de érdemesebb 1 db erősebb videokarira cserélni hogyha úgy adódik és nem 2 db kevésbé erős példányra bővíteni. 60e Ft körül a HD7850/GTX660 helyezkedik el újonnan, szerintem a 660 megérné azt a pár ezres pluszt.
  • broman191
    Közérthetőbben kifejezve úgy értette hogy gyakorlatilag bármilyen jelenleg létező videokarit odatehetsz mellé, bőven elég lesz hozzá a cpu húzása nélkül is az esetek túlnyomó részében. Tehát mehet mellé egy GTX680/HD7970 bátran vagy akár kettő is belőlük ha fúhádé' gémpléjmékör' lennél...
  • vaakuum
    "nem tud kihajtani egy kártyás rendszert (ergo a VGA lesz a limit, nem a CPU, akármit is csinálsz"

Öööö, az én értelmezésemben ez a két tagmondat egymásnak éppen ellent mond, mert:
    ha nem tud kihajtani még egy egykártyás rendszert sem (procilimit), akkor minek a második kártya, azt mégúgysem fogja tudni kihajtani...

Bár mivel részletezed, hogy célszerű a dupla kártya, feltételezem, hogy én értelmezem rosszul.
    Akkor ezek szerint bármit belerakhatok, minden cseppet ki tud sajtolni a rendszerem a vga-ból.
    Érdemes most egy egyszerűbb, 60kHuf környéki kártyában gondolkodni, és a későbbiekben megduplázni majd, vagy ezekkel az alaplappi slotokkal nem érdemes ebben gondolkodni:
    - 1 x PCI Express 3.0 x16 slot (PCIE2: x16 mode)
    - 1 x PCI Express 2.0 x16 slot (PCIE3: x4 mode)
    - 1 x PCI Express 2.0 x1 slot
    - 2 x PCI slots
    - Supports AMD Quad CrossFireX™ and CrossFireX™

• [NST]Cifu
    Hogy összhangban legyenek Crossfire vagy SLI rendszer kell. A húzott i5-3570k egyszerűen nem tud kihajtani egy kártyás rendszert (ergo a VGA lesz a limit, nem a CPU, akármit is csinálsz). Nálam játékok közben (pl. MP3, MWO, stb.) az alap és a húzott proci között nincs érzékelhető különbség, pláne, hogy V-Sync-el játszom (ergo fix 60fps, ami néha le-le esik). A videókártya Radeon 7950 @ 1100/1500Mhz, a felbontás 1920x1080, és általában 4x FSAA mellett.
  • vaakuum
    1680*1050, illetve esetleg full hd környékére egy 4 gigán ketyegő I5 -3570K mellé milyen kártyát érdemes tenni, hogy összhangban legyenek?
    Ugye jól gondolom, hogy az 1 giga memória elég kell, hogy legyen ezen a felbontáson?
  • broman191
    A legtöbb játékban meg fog felelni a bizonyos proci mellé, húzás ide vagy oda... :)
  • Baxo
    Na szóval beruházhatok e proci mellé egy hd7870et? már csak azzé kérdem mert vga limit nem jelentkezett igaz jóval gyengébb elődjénél..
  • broman191
    Nincs ebben semmi meglepő, mindkét proci untig elég a játéknak, videokariból meg a zistené' sem elég neki FullHD-ban, Metro rulz... :)
  • Baxo
    Haverom:
    Max:http://veilside.atw.hu/teszt/Bozo/20120925_200537/metro_report.html
    Butított: http://veilside.atw.hu/teszt/Bozo/20120925_201012/metro_report.html

Én:
    Max: http://veilside.atw.hu/teszt/Baxo/20120925_161959/metro_report.html
    Butított: http://veilside.atw.hu/teszt/Baxo/20120925_162431/metro_report.html
  • arty
    a linkek is szarok :) nem lehetne, h leirod konkrétan mivan? :D
  • Baxo
    konfigom: Gigabyte GA-EP45-DS4 ; Intel Core Quad Q6600 2,4Ghz @ 3,3Ghz <<-- AC Freezer 7 Pro ; 2x2GB DDR2 Kingmax 800Mhz @ 826Mhz 5-5-5-18 ; XFX GTX 260 XT Edition 896Mb ; 500W Chieftec
  • Baxo
    Metro 2033ban meglepő eredmények:

Max: Resolution: 1920 x 1080; DirectX: DirectX 11; Quality: Very High; Antialiasing: MSAA 4X; Texture filtering: AF 16X; Advanced PhysX: Enabled; Tesselation: Enabled; DOF: Enabled
    Némiképp butított: Resolution: 1920 x 1080; DirectX: DirectX 11; Quality: Very High; Antialiasing: AAA; Texture filtering: AF 4X; Advanced PhysX: Disabled; Tesselation: Enabled; DOF: Disabled

Bozó haverom konfigja és eredményei:

konfig: i7 2600k 3.4ghz, 2x2gb ram ddr3 1333mhz, Saphire hd6870 1gb (Ide adhatok még pontosabb infot csak jelszavas a gépe és most nincs itt, de majd szerkesztem..)

Max: http://veilside.atw.hu/teszt/Bozo/20120925...tro_report.html
    Némiképp butított: http://veilside.atw.hu/teszt/Bozo/20120925...tro_report.html

Én konfigom és eredményeim:

konfig: alant ami van csak kicseréltem a vidikarit az övére: Saphire hd6870 1gb

Max: http://veilside.atw.hu/teszt/Baxo/20120925...tro_report.html
    Némiképp butított: http://veilside.atw.hu/teszt/Baxo/20120925...tro_report.html

Ugyan az a driver: 12-8_vista_win7_win8_64_dd_ccc_whql

Tudom, hogy ez nem egy hd7870, de itt nem kellene jelentkezni a bizonyos jelenségeknek? Egy játék teszt csak oké, akkor is érbejött akkor is terveztem új kártya vételt és írták ezt a vga limites dolgot...
  • Puhos
    Hali!

Ok rendben .
  • arty
    ahogy írtam is, abszolut értelek :) mostmár.

(eleinte azt hittem, hogy arra gondoltál, hogy általánosságban egy azonos amd-hez erősebb cpu kell mint egy azonos nvidiához)
  • Baxo
    Na en erre nagyon kivancsi leszek mert lesz kinel majd tesztelni es megbizonyosodok en h. ehez a procihoz mit lehet. anno meg a 260ra is ezt mondtak vga limit. aztan 2.4 ghzn ugyan annyi fpst produkalt jatekokban mint 3.2 vagy 3.3on. jo itt joval erosebb kartyarol van szo. max eladom
  • Puhos
    Valahogy az az érzésem, hogy nemigazán értjük egymást. Na mindegy. Én annyit akartam írni, ami sztem a lényeg, hogy hiába vesz egy viszonylag a felső kategóriába tartozó vga-t nem sokkal lesz előrébb. Ahhoz a cpu-hoz max. egy gtx460 vagy egy hd6850 való.
    De nekem mindegy, hogy mit fog venni!
    Egy HD7870-es vga-hoz a procit legalább 3,5-3,7Ghz körülire kéne húznia.
  • arty
    iponon 64k körül indulnak a 7870ek és még sleeping dogs játék is jár hozzájuk (eladod vagy játszol vele, mindegy :) )
    660ti pedig 79k...

na, ennyit szvsz biztosan nem ér a fizix.
  • arty
    jahogy te az 560ti-re gondolsz amikor nvidiát írsz! :) leesett!

(csak mert volt ott 660 is, ami ~ 7870 sebességet tud, azaz kb azonosan erős cpu kéne alájuk)
  • Baxo
    Na es akkor ez jo kerdes mit vegyek. 75ert lehet venni asus hd 7870et.660ti meg nyolcvan es a felett. megeri azert a par fpsert meg a physix miatt?
  • Puhos
    Csak azért linkeltem be, mert egy létező dologról van benne szó nem egy "urban legendet-ről"!!! De szerintem teljesen mindegy, hogy a cikkben az AMD van kiemelve, mert ennyi erővel lehetett volna az nVidia is. Vagy azt gondolod, hogy csak az egyik gyártónál létezik ilyen?
    Ezért kellene nagyjából összhangba hoznia Baxo-nak a saját konfigját. Ennyi erővel akkor nyugodtan vehetne egy nVidia gtx670-et vagy egy gtx680-at a 3,3Ghz-es proci mellé ami már ugye húzva ennyi.
  • Baxo
    Igen fullhd csak az van procit nemtok cserelni erosebbet 775ben mert nem erne meg egesz gepet nem akarom eladni csak most megadatott h. eladjam 18ert a 260at. meg jon nyari love es akkor gondoltam eruhazok egy eross vidikarira.