261
Zenéhez és egyben játékhoz kéne...
 • Cziras
  #259
  Köszönöm :)
 • RJoco
  #260
  AKG és Sennheiser füleseket tudom ajánlani.
  A Samsung-nak is van egy-két jó példánya. És a JBL-nek is.
  A legjobb, ha be tudsz menni egy olyan üzletbe, ahol ki lehet őket próbálni. Esetleg MediaMarkt-tal lehet próbálkozni.
  Én hardcore (Masters of Hardcore) zenét hallgatok telóról és ezzel is szoktam tesztelni. Szóval a mély elég fontos, de a magas is.
 • Cziras
  #259
  Most vettem észre hogy van egy ilyen téma is, én meg már nyitottam egyet a zenés részben is...

  Sziasztok!
  Fejhallgató választásban kérnék segítséget.
  Főleg zenehallgatásra és film nézésre lenne.
  Viszont én a zenében is ahol ott van a mély,ott igénylem a mélyet és szeretem ha beleremeg a fülem.
  És nem szeretnék venni hozzá külön hangkártyát hogy hogy kipréseljek még belőle egy kis pluszt ami benne van.
  Fontos még hogy szövet vagy plüss legyen a fejpárnája, és ne kelljen 1-2 év után lecserélni mert tönkremegy.
  Köszönöm szépen mindenkinek
 • dalmar
  #258
  Sziasztok!

  Pc-hez vennék fejhallgatót olyan 10000-20000 Ft körüli áron főleg játékhoz kellene,de néha zenét is hallgatnék vele.Mit ajánlotok?
 • RAMyMamy
  #257
  Hali.

  PC-hez szeretnék venni egy Sennheiser 4.40 BT fejhallgatót, főleg elektronikus zene hallgatására, játékra. Jelenleg egy szétnyúlt HD 418-at használok, basszust már alig hallok ki belőle emiatt, úgyhogy az nem baj, ha szorosabb. Ha hangzásban hozza ezt a szintet, nekem már jó lenne.

  Kérdésem, hogy van-e valakinek vele tapasztalata, működik-e "mezei" BT 4.0 adapterrel PC-vel, illetve mennyire éri meg az árát?

  A másik, amit néztem, a Sennheiser GSP 300, de nem tetszik, hogy nincs harisnyázva a kábele és jobb lenne nekem a vezeték nélküli megoldás.
 • SzirmosSzisza
  #256
  Nekem a SoundMagic az első fülesem ami nem ment tönkre 1 év után szóval ebből a szempontból nagyon jó, hangzás részhez nem értek, de nekem semmi bajom nincs vele.
 • LordZ
  #255
  sziasztok, ezek közül szerintetek melyik a legjobb fülhallgató, főleg klasszikus zenéhez? Vagy tudtok ajánlani hasonló árban valami jobbat?
 • bajgunar
  #254
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Engem már hidegen hagy, ki mit mond.
  Nem vagyok egy vájt fülű, audiophil. De azért na...
  Sztereó (2 db! , fizikálisan 2db, bal-jobb!) hangszóróból, a büdös életben nem fog 5.1, 7.1, 8,10, 26 irányból hang előjönni!
  Az 2 (kettő!!!!, sztereó, mono, dual mono) irányból fog szólni, amíg világ a világ! Soha nem lesz 5.1,7.1 se tér!!! Az sztereó marad!
  Aztán mondhat bárki bármit. Igenis hallható! Valós 5.1-es fülesben, a valós 5.1! Meghallgattam pár virtuális (számomra okádék, horror árú fülest is), én csak doboz, visszhangzó, víz alatti fürdőszoba effektet hallottam. De nem az irányt, ahonnan a hang(nak) jönnie kellett volna. Igaz nem a homlokodon van a center, sem a mély egy valós 5.1-ben! De ezeket meg külön kezeli. A centert mono-ban szólaltatja meg az első két hangszórón, a mélynek meg van külön nagyobb hangszóró.
  De egy 1-1 (2 hangszórós) csodaketyere a büdös életben nem tud úgy sugározni hangot 6 irányból, hogy az egyszerre akár több irányból is érje a füled. Nem fog soha sem egy memráb úgy rezegni, hogy a membrán első fele a front-ként rezeg a hátsó meg a rear hangoktól. Én nem hallottam ezekben a virtuális 7.1-ekben sehogy sem a tér hangot. Szólt, szólt. Némelyik szépen szólt. De megkülönböztethetetlenül 1-1 irányból. Sztereóként. Onnan jöttél rá, hogy az az "ellenfél" most "hátul" szalad, vagy lő rád, hogy NEM láttad magad előtt a monitoron! Az agyad meg 'kapcsol', hogy ácsi! Ha nem látom magam előtt, akkor ez csakis hátul lehet! Megfordulsz, és valóban! Mögötted van! Nah így igen! Így jól átver, s észreveszed, hogy "tér", virtuális hulladék. Holott csak sztereó! S ugyanazt adja vissza, mint amit egy sztereó füles. Feltuningolva egy kis doboz hanggal, víz alatt, fürdőszobában, visszhangozva, zengve az egész. Számomra hulladék az összes virtuális 5.1, 7.1 csodakütyü. Se anyag benne, se + membrán, se semmi. S többe kerül némelyik, mint egy valós 5.1-es, amiben aztán van anyag. Az meg h usb-s! Az meg egy másik téma. De azt meg részemről megintcsak hagyjuk... Úgy hulladék, ahogy van... Ok, konzolhoz más megoldás nincs. Arra tökéletes.
  De kérdem én?! Akkor pc-re, miért gyártanak még mindíg (az akár 100k-es mobo-ra is) jack 7.1 csatit?
  Mert az az igazi!!! A valós, veszteségmentes, késedelem nélküli, azonnali, felerősített analóg jel!!!
  Erről ennyit. Még ha fizetnének sem kéne usb-s füles, se virtuális hulladék.
  Volt anno Medusa 5.1-em, aztán lett a Kave 5.1, jelenleg meg a Kave XTD 5.1 analóg van!
  De már parázok, ha netán bekaksizik (ok megjavítom én ha műszaki hiba, de ha törik? ) mit veszek helyette?


  Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2019.02.11. 12:42:27
 • Voltan
  #253
  Sziasztok, tervezek venni egy headsetet, mert a régi már kezdi megadni magát. PC-hez és PS4-hez lenne, játék, zene, filmek. Nem vagyok nagy audiofil, de azért valami jó hangzást szeretnék. Mivel csak alaplapi hangkártyám van, gondoltam, veszek egy USB-s dongle-t, és az opcionális 7.1 is érdekel. Szóval két verzió között vacilálok.

  Hyper X Cloud Revolver S: Ez itt - ennek elvileg elég jó USB-s hangkártyája van, és a surroundja sem rossz.
  vs:
  Hyper X Cloud Alpha: Ez itt - ehhez nincs USBs dongle, viszont a hangzáse elvileg szebb, mint a Revolvernek, letisztultabb, nagyon dícsérik mindenhol. Viszont mivel nincs hangkártyám, ezért ehhez még venném ezt: HyperX Cloud Virtual 7.1 Surround Sound USB : Itten e - viszont ennél állítólag jobb a Revolver USB kiegészítője, csak azt külön nem lehet kapni. Vannak olyan vélemények, hogy ez a kombó még így is jobb hangzást ad összeségében, mint a Revolver S.

  Tippetek szerint melyik megoldás lenne jobb?

  Persze alternatív megoldás is érdekelhet, fontos, hogy PS4-hez is jó hangzással lehessen csatlakoztatni, illetve a surround is jó lenne, ha megmaradna opcióként. Árkategória 120-150 dolcsi magassága.

  Köszi előre is!
 • cibi17
  #252
  köszi.
  de azt nem értem, h az miért van, hogy mindenki úgy oda van a 7.1ért, h ha elvileg szar... közben meg rengetegen használják, meg "elvileg" tud tér hangot, pl egy fps játéknál hallod, hogy honnan lőnek. (pl asusnak van 7.1ese, ami rendes 7.1 - strix, centurion)
  ennek ellenére, pl thevr jani és isti azt mondja, hogy játékhoz akkor is stereo! de miért??? pláne jani, aki pubgzik, vagy siegeznek... ott nem lehet jobban hallani valódi 7.1en? nem igaz, h a stereo jobb....
 • bajgunar
  #251
  Már nem is nagyon árulnak sehol ilyet. Most nézem...
  Alzán van Analóg ~41-ért.
 • bajgunar
  #250
  Ennyiért nem kapsz REAL 7.1 (de még valós 5.1-es) fülest sem.
  Csak kamu, virtuális, dobozhangú 7.1-eseket.
  Párat hallottam már... Asus strix, logitech, stb. Annyit nem ér egyik se, amennyiért adják.
  A virtuális meg úgy sz*r ahogy van (mind!). 1Ft-ot nem ér semelyik. Pl a virtuális Steelseries-ek. Na azoknak rettenetes hangjuk van.
  Usb-s megoldást meg semmilyen formában nem preferálom. Csakis analóg! Az az igazi! Nincs késleltetés, ide-oda konvertálás, jelveszteség, belső hangkártya, +program, +driver. (egy pozitívum: laptopba is dughatod). Asztali pc? Miért nem szüntetik már meg az anlóg csatlakozókat és váltják le usb-re? Mert az a biztos! Az a tuti! Az a legjobb! Minőségi hangkártyán is aranyozott csatis jack dugó van! Nem usb.
  Párat volt lehetőségem kipróbálni, meghallgatni. Ár-érték arányban, és hangminőségben is a ROCCAT KAVE XTD 5.1 Analog (ROC-14-900) mellett döntöttem! Ez volt a legjobb, legszebb hangzású. És feleannyiba kerül, mint egyes Asus, Logitech csodák ~80-100k-ért..
  Amik meg ~35-50k körül vannak 7.1-esek, az mind KAMU, virtuális 7.1. Ezt meg megkapod ~40k körül.
  2 hangszóró meg sosem lesz 8 (7.1), se 6(5.1), így marad a parasztvakítás, "Virtual".
  Csak akkor meg nemtudom, mi kerül rajta annyiba, ha még a hangszórók is hiányoznak belőlve. Jah de... az usb miatt a jelet visszakonvertáló, beépített hangkártya. (+1 hibalehetőség).
  Passz. Én nem tudok jelenleg jót ajánlani ennyi pénzért.
  Ha meg megfelelne a virtuális, akkor meg ennyi pénzből inkább vegyél egy sztereót, de minőségit! (szvsz).
  Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2018.08.09. 22:11:27
 • cibi17
  #249
  ?
 • cibi17
  #248
  Sziasztok.
  Tudnátok nekem ajánlani játékra jó ár /érték arányú USB-s 7.1es fejhallgatókat?

  15-20-25-30 ezer körül.
  Írnátok mindegyik árkategóriára 1et-1et és akkor döntök. Köszi.
 • Sippie
  #247
  Sziasztok!

  Mikrofonos fülhallgatóra lenne szükségem, de olyanra aminek a szivacs része plüss/bársony bevonattal van ellátva, és nem műbőrrel. Viszont eddig csak olyat találtam, amely nyitott kialakítású, nekem viszont a zajszűrés is fontos lenne.
  Tudja valaki, hogy ez a bársony anyag miatt nem megoldható?
 • Tirion
  #246
  a PCM mit csinál?
 • Tirion
  #245
  így jó?

 • Tirion
  #244
  melyik verzió a jó?
 • bajgunar
  #243
  Driver-ben nincs felcserélve a Center/Sub ?
  UniXonar driver-el használd. A gyári kula.
 • Tirion
  #242
  a Subwoofer-em lehet alig hallani
 • Tirion
  #241
  van valakinek ROCCAT CAVE 5.1? mért nem hajtja meg rendesen a BASS reflexet a DGX hangkártya? még pár éve volt ilyen fejesem és akkor arra emlékszem,hogy a basszus rezegtette és olyan jól szólt...
 • yossarianHUN
  #240
  Hama uRage SoundZ 7.1-ről tud valaki valamit? Szemezek vele, de kb. nulla visszajelzést találtam róla a neten, és a márka sem az a kategória, hogy garancia lenne a minőségre. Jónak tűnik, de infó hiányában nem merem megkockáztatni.
 • NiGhTM4R3
  #239
  7.1-es fejhallgató sokkal jobb élmény mint a sztereós társai, megéri a plusz pénzt? zenehallgatásra kéne elsősorban. Elektronikus zenénél visszatudja adni a basszust, a "dübörgést"? sose próbáltam még de a szomszédok miatt kell vennem egyet de akkor lehet nem sztereót nézek
  Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2017.05.07. 23:57:14
 • DonnieBrasco
  #238
  Itthon 32 Huf, a gyártótól direkben 70 USD, és még ajándék A1 erősítő is járt hozzá.

  Na de a lényeg, hogy megjött.... és kkkkkkkkkkkkkkkkkkk......a jó!!!! :D

  DB
  Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2016.11.25. 13:55:53
 • DonnieBrasco
  #237
  Na, meg is van. FiiO EX1 lesz.

  DB
 • DonnieBrasco
  #236
  Na, asszem rövidesen megveszem a CX 5.00-ösömet... a világ összes tesztje szerint totálisan flat a hangszíne, márpedig én pont azt szeretem visszahallani, amit anno a stúdióban rögzítettek.
  Ha már egy Fiio hajtja :)

  DB
 • bajgunar
  #235
  Kifejezetten ilyen fülest még nem fogtam a kezemben. De amiket olvasgattam neten itt-ott róluk, az ~5-6 óra folyamatos használatot ír.
  Lassan elkél nekem is egy, mert a cherry wood-omat sajnos kidobtam, mert újra megtört a kábel a jack dugó tövénél.
  A javítást meg meguntam, mert már 2x visszavágtam belőle ~15-15 cm-t. Most meg már nagyon rövid lenne a kábel, a füli részéből meg nem lehet kioperálni a membránt. És szintén herótom van a kábeltől.
 • cylonflatus
  #234
  Olyan kérdésem lenne, hogy vacillálok nagyon, hogy valami wireless fejhallgatót vegyek, mert a tököm tele van már a tipikus vezetékes problémával, hogy a mostani huszonezres Sennheiseremnek is ugyanúgy tönkremegy (röcsög, majd egy idő után csak az egyik oldal szól) a dugónál a kábel, mint a legócskább fülesnek. Főleg az érdekelne, hogy meddig bírják ezek üzemidő szempontjából. Pl egy 8-10órás folyamatos használatot kibír? Köszi előre is.
 • Sickness
  #233
  Hali.
  Kicsit off, de ha vennék egy JBL reflect bt fülest, akkor azt tudnám tölteni laptopon kívűl mással? Csak mert nincs se asztali pc-m, se laptopom. :)
 • DonnieBrasco
  #232
  Asszem nekünk egy 80-as pár volt, de hozzá nem volt semmi extra.
  Így is emlékszem, hogy soha nem mertem feltekerni 50% fölé, mert már ott is ugráltak az ablaküvegek :D
 • bajgunar
  #231
  Abban is igazad van, ízlések és pofonok. Hallottam jó párat, szervizeltünk is rengeteget. Erősítőt, fülest, mindent. Számomra szebben szól mint némelyik sennheiser.
  Ezekszerint te sem vagy kasuki fülű.
  Másik otthonomban (mivel most a panelban vagyok), ott csücsül nekem is egy pár 110-es meg egy pár 80-as videoton. Az az igazi régi csoda. Megspékelve egy sk gyártott ~80W-os dual mono középmagas centerrel + 1 db szintén sk gyártott (még sony-s időmből megmaradt) 1400W-os (800-as) passzív méllyel. Mindezt egy feltuningolt thomson dpl 570-es erősítő erőlködés nélkül meghajt úgy, hogy az ~5. szomszédnál is úgy hallod, mintha itt ülnél köztük. Plusz berakva (foobar-ba) egy ~130Mb-os ~1400-as flac-be a Hotel California, kb audio orgazmusod lesz (mikor a tarkódon libabőrös leszel és érzed, hogy beleremeg a gerincvelőd) olyan érzést keltve mintha ott ülnél a színpad közepén a gitáros mellett. Na ez felülmúlhatatlan.
 • DonnieBrasco
  #230
  Azt igazság az, hogy mindenkinek más jön be. Fiatal korban én is odavoltam a jó erős mélyekért, sőt egész tini koromban még a magas is hadd vágjon. Rádióból, gagyi kétkazettás magnókból az volt ám a jó :)
  Aztán volt pár füles is, amiket hallottam - kezdésnak audiofil apukám Akai fülese a hasonló orsós deckhez. Hozzá még egy Videoton Kleopátra erősítő, és korabeli legjobb hangfalak (80-as évek elejéről beszélünk!).
  Nyilván ezeket sem lehet összehasonlítani a mai technikákkal, de én ezeken nőttem fel. Elképzelheted, hogy az akkori norma Szokol rádió és elsőnek behozott hipergagyi JVC és társai márkájú ghetto blasterek micsoda csalódás voltak ezekhez képest.
  Száz szónak is egy a vége, a "szép hangzás" mindenkinek mást jelent. Én pl. ki nem állhatom a túlvezérelt mélyeket ma már (vagy bármit ami nem természetes), ezért is kerülöm a hasonlókat, és le is pontoznám. (Már a CX300 is túl sok néhol, de az elég alsó kategória amúgy is, anno 60€ volt, ma 13-15e körül kapható).
  Ha a gitár és az ének úgy szólal meg valamiben, hogy odakapom a fejem, mert azt hiszem, ott ül mellettem aki énekel/játszik, nekem az a refrencia szint.
  Természetesen kizárólag FLAC vagy más lossless, és egy normális DAP (most egy Fiiio X1 van, kicsit gyenge DAI nélkül, de 50-60as hangerőnél a Sennheisert szépen hajtja.
  Úgyhogy mindenkit a saját ízlése szerint. Fülesnél személy szerint kétlem, hogy a fának lenne sok szerepe (főleg mivel amúgy is csak borítás), mivel egy teljesen zárt, szűk térbe (füled) érkeznek a hangok, ott már hova közölje a külső burkolat a hangot? Nem teljesen értem a koncepciót eleve.

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  A neten pedig természetesen mindenki nobel-díjas és olimpiai aranyérmes, és csodálatos lepedőakrobata :D


  A linkelt teszteden amúgy a SoundMagic PL50-et írja a legjobbnak, na én most egy E30-ast fogok beszerezni éppen, ami annak az újabb és jobb verziója.

  Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2016.04.21. 09:07:28
 • bajgunar
  #229
  Jah igen, egyedül. Mert Te ( vagyis Te se) hallottál Vivanco márkáról, csak a szenhejzert vagy amit ismersz azt isteníted, mert csak azt ismered. De legyen igazad. Aztán ne az ott írt árát nézd, hanem az akkorit, a ~ 6 évvel ezelőttit. Amazonon, itt-ott lehet "talán" még kapni, de ott is 40~44~50 font árat írnak, nem 10. Anno (~6 éve) a diót vettem majdnem 100$ -ért, ~3 éve meg a cseresznyét 40£ -ért.
  Ezen a teszten meg nem épp leszerepelt. Dehát... már lejárt oldal, régi füles. Igazad van, egy kalap szar, szenhejzer jobb.
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Gyártottam Sony-nak, Blaupunkt-nak (anno Velocity), stb... jóóó pár hangfalat, mélyládát, bemutatófalat, stb. Amiket megvásárolhattál te is a MédiaM-ban, EW-ben, stb... Csináltam pár hangtechnikát autóba, amivel megjelentünk hangnyomásversenyen, ahol az "ellenfelek" , esély nélkül indultak, vagy volt hogy ki is szálltak. (olyanokkal pl, hogy 1db autórádió erősítő volt egész európában, s hozatni kellett amerikából mégeggyet a hangtechnikához /aminek db-ja volt 1.5M akkor/, amiket 6db akksi ~10 mp-ig bírt megehajtani a mérés idejéig. (de itt csak melóztam, nem én voltam a góré s nem én gazdálkodtam a pénzzel. én csak a kétkezi munkát végeztem. szóval nem vagyok kasuki fülű az ilyenekhez.)
 • DonnieBrasco
  #228
  Gyanítom, hogy a véleményeddel kb. egyedül vagy. "százszor tisztábban, torzításmentesen, mint bármelyik szenhejzer"
  10 fontos (<4000 Ft) fülesnek elmennek ez alapján
  Jó eséllyel egy CX300 Precisionnek a közelében nincsenek.

  Itt is elég gyengén szerepelt.
  Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2016.04.20. 11:36:21
 • bajgunar
  #227
  Nekem ilyenem van:
  Aircoustic In-Ear Speakers - Beech Wood
  (csak cseresznyefából) meg:
  Aircoustic Black Walnut Headset 3 ilyen.
  Még annakidején (~5-6 éve) vettem, majdnem ~50k-ért a kettőt. Azóta már sztem kapni sem lehet. A dió brutális mélyet tol és százszor tisztábban, torzításmentesen, mint bármelyik szenhejzer. A cseresznye párszor megázott velem együtt, azóta a szövetborítású kábele kicsit "megkeményedett", mintha kimostam volna, s olyan, mint egy merev drót. össze-vissza hajtogatva.
  Hasonló ár kaliberű dugós füleseket még nem hallottam, amik ezeknek a hangját űberelné.
 • DonnieBrasco
  #226
  30-ért már Momentum in-ear-t kapsz, szerintem az elég meggyőző.

  DB
 • DonnieBrasco
  #225
  Üdv,

  Zenéhez kellene egy jó in-ear füles, viszonylag jó ár-érték arányban.
  Eddig egy Sennheiser CX-300 Precision volt, de elveszett :(
  Most a Soundmagic E30-ban gondolkodom - nem új cucc, de mindenhol áradoznak róla, és 11-ért be lehet szerezni.
  Valaki ismeri első kézből esetleg?
  Köszi,

  DB
 • z0ty4
  #224
  hali
  számítógéphez szeretnék fülhallgatót venni ( nem fejhallgatót)
  mikrofonos legyen természetesen és ne legyen 20rongy
  ez lenne a befutó
  van valami amire figyeljek vásárláskor? tapasztalat, ötlet esetleg?
 • Jaffa 2843
  #223
  Kevés volt az ajánló, ami az összefoglalóban van? Akkor így jártál.
  Fejhallgató sosem fogja tökéletesen kizárni a zajokat, arra csak az IEM képes (az sem tökéletesen általában)
  Utoljára szerkesztette: Jaffa 2843, 2015.10.10. 16:44:57
 • nasr
  #222
  Helló keresek teljesen fejre simuló fejhalgatót. Mivel prohardveren nem segítenek itt is teszek egy próbát


  1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
  - Otthon, munkába menet, menet közben

  2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
  -zene, podcast hallgatás

  3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
  - 25,000 -30,000Ft a max

  4.) Új vagy használt?
  -új

  6.) Zárt vagy nyitott?
  -zárt amennyire lehet ne hallatszódjon a környezet hangja.

  7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
  - nem tudok ilyet legyen szép hangja ne legyen semmiből se sok. Legyen harmonikus.
  Sok fajta zenét hallgatok.
  Komolyzene, rock ,metal, alter rock, egy két régebbi klasszikus.

  8.) Honnan vásárolnál?
  -online , ahol kapható

  9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
  -itthon pc,
  -útközben, utcán telefon vagy mp3/ lejátszó (jó minőségü mp3 vagy FLAC)

  Amit néztem:
  AKG k67 tiesto
  Szóval ez vagy ehhez hasonló kivitel.
  Tippek?
  Lényeg hogy kizárja a külvilág zaját.
  Utoljára szerkesztette: nasr, 2015.10.10. 16:30:51