37
  • OliApa
    #37
    Hagyjátok már ezt a "lassú" szöveget! NEM LASSÚ! Mikor néztél utoljára TFT? A srácaim Kvékeznek vele, 800x600-ban, se' nem lassú, se' nem maszatos, életlen. Az Isane 1024x768-ban hibátlan látványt nyújt. Az első laptopok voltak lassúak, de azóta már egy hullámos papagáj is leélte az életét.
  • _HABLA_
    #36
    Én elszarom, hogy mi lesz a szememmel amíg ellátok a monitorig, vezetni meg már azelőtt is szemüvegben vezettem többnyire. Az előző monitorom egy LG 77i volt 85 Hz-n néztem és soha nem zavarta a szememet most egy egy Samsung SM 950p plusom van ez 100-on megy akinek még ez is bassza a szemét az inkább vetesse ki. A 60 Hz viszont tényleg bántja a szemem, legfeljebb nem rakom fel 1920x1440-ig, de őszintén ki használja ott a monitorát? De legalább megvan a lehetőség. Aki szerint a TFT-knek jobb a kontrasztja és a színhűsége az vagy nagyon elfogult vagy gyengénlátó vagy színvak vagy totál igénytelen. Lehet választani. Az LCD fő előnye a mobilítás, míg egy CRT-t kínszenvedés hurcolászni. Engem a TFT-ben nem a kevesebb szín zavar a legjobban hanem a lassú működése ami miatt egy nagysebességű játékra alkalmatlan, videonál észrevehető, office alkalmazásokhoz viszont tökéletesen megfelel.
    Mindkettőnek van előny és hátránya, de arra amire én használom nekem a CRT ma még sokkal jobban megfelel.
  • AtisH
    #35
    Kicsit visszatérve a főcímre szívesen vennék egy olyan árrobbanást a lapos képernyők piacán, mint amilyen nemrég volt a RAM-oknál.:-))))) És ha úgy lenne, akkor nagyon sok CRT párti váltana TFT-re. Már csak azért is, mert a magyar piac igen-igen árérzékeny.
  • OliApa
    #34
    Így van. Meg kell nézni mindkettőből néhány típust és össze kell hasonlítani. Okoskodás helyett többet ér a látvány. Mindkettő típusnak van előnye és hátránya is, mérlegelni kell, mivel kötök kompromisszumot. Az TFT-k mára megfizethetők, 2-3 éve kb ennyit fizettünk egy jó 17" CRT-ért.
  • OliApa
    #33
    Egy Samsung SyncMaster 151B-t vettem. Ez egy új termék, a max képfrissítése 75 Hz. A www.samsung.hu -n leírást találhatsz róla. 170egynéhány ezer volt meg ÁFA lett volna.
  • OliApa
    #26
    A kontrasztról. Megnéztem nagyítóval a 2 féle monitort és a következőt tapasztaltam. A TFT a legnagyobb felbontásban, amikor minden dióda egy pixel, áthatás nélül jeleníti meg az egy pixelt, míg a CRT-nél bizony bekavar a szomszédba. EZÉRT tűnik a TFT határozottan kontrasztosabbnak. Hogy aztán a laborban mit mérnek, ki nem sz@rja le.
  • OliApa
    #25
    Ja. És nehéz volt jól. . . :)
  • OliApa
    #24
    Kedves kézzel festett, népművészeti motívumokkal ellátott mázas cserépedény! Az elforgatott monitornál NEM KELL oldalra scrollozni, most sem, ahogy írok neked.

    Felőlem lehet 1 HZ is a frissítés, ha NEM VILLOG!

    Egetverő a különbség, főleg nappali fénynél a CRT-hez képest. A TFT-t erős fényben is tökéletesen látni.
  • OliApa
    #21
    Nem. Elforgatom 90°-al. A monitor installCD-jén van egy program, amelyikkel egy gombnyomásra átvált 768x1024-re. Nem kell annyit görgetni. :)
  • _HABLA_
    #20
    Oldalára állítva használod a monitorod?
  • OliApa
    #19
    Ja, meg rulez fórumozni álló helyzetben 768x1024-es felbontásban.
  • OliApa
    #18
    Kipróbáltam, kb. 160°-nál még kitűnően nézhető. De minek? :)
  • OliApa
    #17
    OliApa! Mielőtt a hülyeségeiddel megetetnél itt bennünket megsúgom, hogy a CRT-k kontrasztja légyegesen jobb (400-700:1) mint a TFT-ké (150-450:1).

    Az lehet, mégis kontrasztosabbnak tűnik és ugyebár az a fontos, minek tűnik. :)

    A képfrissítés a legjobb modellek esetében is csak 40 kép másodpercenként, aki először néz LCD-t annak asszem ez az ami legelőször feltűnik.

    Ezt melyik múzeumban láttad? :) Az amelyiket most nézem, 72 Hz-n megy éppen.

    Ha az LCD-dnek szebb a képe mint a diamondtronos (??) MAG-odnak akkor arra már tényleg ráfért a csere.

    Hát rá. A 240W-ja nem hiányzik. . . :)

  • zplayer
    #11
    Tenyleg negyven Hz? Az szar ugy... En meg eddig nem lattam olyat ami megkozelitette volna a crt minoseget. Es az (uj)Trinitronos MAG szineit meg vegkepp nem.
  • radical
    #10
    Adalékként még annyit fűznék hozzá a témához hogy az LCD-k adott felbontással készülnek, ami egy 15colos LCD-nél 1024*768. Az ettől eltérő felbontásokat sokkal csúnyábban jeleníti meg. Tehát ha nem bírja a géped a wolfot 1024-ben és leveszed 800*600-ra akkor csúnya pixelesebb képet kapsz. Vannak mintenféle eljárások ennek kiküszöbölésére, de egyik sem az igazi. LCD azoknak a pénzes fazonoknak való akik csak 1 felbontásban nézik a tőzsdeeredményeket és nem zavarja őket hogy DVD-zés közben elmosódottak a kontrasztok.
  • _HABLA_
    #9
    OliApa! Mielőtt a hülyeségeiddel megetetnél itt bennünket megsúgom, hogy a CRT-k kontrasztja légyegesen jobb (400-700:1) mint a TFT-ké (150-450:1). Ezen kívűl a legjobb TFT-k is (a reklámszövegekkel ellentétben) mindössze 250 ezer színt tudnak, elég csak megnézned egy megvilágított golyóról készült képet, hogy látsd a különbséget. A képfrissítés a legjobb modellek esetében is csak 40 kép másodpercenként, aki először néz LCD-t annak asszem ez az ami legelőször feltűnik. A geometriája valóban tökéletes de a CRT-é is messze áll a rossztól. Ha az LCD-dnek szebb a képe mint a diamondtronos (??) MAG-odnak akkor arra már tényleg ráfért a csere.
    Szerintem azért még ne temetsd a CRT-t, bár az LCD-nek megvannak a maga előnyei, de annak akinek van elég hely az asztalán és nem akarja hurcolászni annak a CRT a jobb választás és akkor az áráról még nem is beszéltünk. Félreértés ne essék én is úgy gondolom, hogy a lapos monitoroké a jövő, de ahhoz minden tekintetben vernie kell a CRT-t.
    Jelen pillanatban messze állnak ettől.
  • _HABLA_
    #8
    Így van a képe tényleg szarabb és lassabb mint a CRT-é. Én most vettem egy 19-est és kurvanagy a helyigénye, vagy 20cm-re kikellett húznom az asztalt, hogy maradjon rajta hely. Egyelőre annak aki nem hurcolja gépét rendszeresen jobban megéri az CRT, az LCD-nek túl sok a hátránya pl. a felbontások, színek stb.
    Figyelj FIGYU olvastam már pár okoskodásodat és azt hiszem kijelenthetem, hogy te egy hülye kis buzi vagy, ne fárassz itt minket a szánalmas szövegeddel légyszíves!
  • OliApa
    #6
    Hülyeség. Vettem egy 15"-os Samsungot, a képminőségben veri a katódos monitorokat. Nekem egy 17"-os diamondtronos MAG-om volt előtte, így látom a különbséget. A TFT-nek hihetetlen a kontrasztja, a fekete az fekete, a geometria meg ugye 100%-os. Mivel a monitort általában szemből nézzük, így ez a hátrány sem hátrány. Azért azt nem árt tudni, hogy az új TFT-k akár 170°-ból is láthatók. A képfrissítési probléma is a múltnak lett átadva, a srácaim kvékeznek rajta jól és tökéletes a látvány. Nézz meg egy DVD-t rajta, csodálatosan szép. A CRT már a múlt.
  • Remedy
    #4
    Szerintem se igazán fájintos ötlet az LCD otthonra. Közel sem éri el a katódsugárcső képminőségét, megjelenítési sebességét. Emelett csak egy kis szögből látszik jól.
  • Laalee
    #1
    aki lcd t vesz otthonra az meg is erdemli... szar a kepe draga, és értelmes sincs sok... az asztalon elfer a monitor is, és amugyis par even belül itt lesz az oled összehasonlithatatlanul szebb képpel