58
Legend of Kyrandia 1
  • kjhun
    Tyűha! Az FTP még mindig üzemel.
  • Zozo76
    Hatha valaki meg olvassa a topikot, lenne egy kerdesem:

Mitol "dont" ugy a SCUMMVM hogy "megfelel-e" neki a jatek? Ugyanis a neten tobbfele verzioban van fent a Legend of Kyrandia, van CD-s is, es ezek szepen futnak is a SCUMMVM alatt. Viszont a magyaritott valtozat az az istennek sem. Pedig az "keszen" van fent a www.magyaritasok.hu oldalon, vagy GMIKI oldalan is, tehat nem csak a magyar file-ok hanem a teljes jatek magyaritottan. Viszont azt nem akarja elfogadni a SCUMMVM. Sajnos nem tudom mely fajlok azok amik a magyar szoveget tartalmazzak igy nem tudom egy SCUMMVM alatt mukodo, de angol nyelvu valtozatba atmasokni. Valaki tud segiteni? Valoszinu (nyilvan) hogy a mar magyaritott valtozat fut DOSBOX alatt is, de en a SCUMMVM alatt szeretnem futtatni a jatekot, mert az egyszerubb es elegansabb... :)
  • Metalich
    Üdv!
    lenne egy problémám... Kyrandia 1et nyomom, és elértem a kastélyba... ott, van egy kandalló aminek a másik oldalán egy korona található... DE NEM TUDOM SEHOGYSE MEGSZEREZNI :'( nem tuggyátok hogyan kell? megköszönném

ui.: ne jöjjetek az angol végigjátszós oldalakkal pls, mert ott azt írják hogy a könyvek közül ki kell húznom 4et, ami O-val, P-vel, E-vel és N-el kezdődik (O-P-E-N). magyarosítást használok... és csak N van... lehet hogy a magyarosítás átírta volna? :'(
  • dreamlakevip
    Nekem van kyrandia3-am.
    Keress meg [email protected].
  • zoller4
    Hali! valakinek nincs meg eredeti cd-ben a Kyrandia3-rom.Megveném nagyon szivesen,mert ami az interneten vannak fent az nem igazán mükszik!!!
  • zoller4
    Magyarul kellene,de azért kössz!!!!!!
  • nemlehetigaz
    Magyarul kellene? Ha nem, akkor próbáld meg a UHS-n. Szerintem jobb, mint egy szájbarágós csináld ezt, csináld azt leírás...
    Vagy ha majd elkészültek az új verzióval, akkor keresd fel a magyar kalandjáték portált hátha ott van leírás.
  • zoller4
    De valakinek nincs meg véretlen a harmadik részének a végigjátszása!!!!
  • zoller4
    Nem nekem a végigjátszása van meg!!!!!
  • nemlehetigaz
    Mármint magyarításod van a 2. részhez? Te csináltad?
  • zoller4
    Nekem meg van a másodikhoz csak nem tudom hogy hova kellene felrakni,
  • nemlehetigaz
    Én sem találtam a 2. és 3. részhez, pedig jó lenne, ha lenne...
  • zoller4
    Nekem megvan a Krandia2 Hand of Fate végigjátszása igaz 1.44 flopyn ékezetek nem olyan tökéletesek de lehet hogy följavitom,azért elolvashato,énszerintem a második részét leirás nélkül marha nehéz lenne megcsinálni,de azért nagyon jó kitalálták az egészet játékot,ha majd valakit érdekel a dolog irja meg az email cimemre talán még azon át is tudom küldeni.A harmadikat meg még nem tudtam végig játszani én sem
    Email cimem:[email protected],de azért majd visszanézek az oldalra.
    Hali
  • Mylannie
    Imádom ezt a játékot! :)
    Az első részét már vagy százszor végigvittem, volt, hogy egy nap alatt többször is! ;)
    A második és a harmadik részéhez azonban nem találtam magyarítást, ráadásul a harmadik résznél elakadtam... :'(
    Tudna nekem valaki segíteni?
    Előre is megköszönöm! :)
  • CattiBrie
    aszta! van ilyen topik!!? :D
    jejejee
    :))

a zenéi örökre a fülembe maradtak :)

innen letölthetők:
    ftp://ftp.westwood.com/pub/kyrandia1/

meg mások is :))

• barret
    buzi explorer.
  • barret
    hol az a itt?
  • barret
    hol az a itt?
  • LutheR
    >Itt lehet letölteni a teljes Kyrandia 1-et,
    >gondolom azért mert a játék maga már ingyenes.

Hülyeség.

A Virgin-től pár éve átvette a játékszekciót az Electronic Arts (átkerültek a jogok). Egyik cég sem arról híres, hogy osztogatja a játékait. Az amerikai szellemi termékekre a copyright kb. 70(!) évig illeti meg a kiadót. Lehet persze, hogy pár évtized múlva átminősítik ingyenessé. (Ezt tette pl. a Cinemaware a régi cuccaival). Tehát az oldal egyelőre törvényt sért.

Más kérdés, hogy ma gyakorlatilag nem lehet a boltokban hozzáférni 5-10 éves játékokhoz. Legális, bontatlan példányt nem lehet szerezni a Kyrandia 1-ből.
  • Waterhorse
    Hát most egy fityingem sincs ennyi üres cd-t vásárolni(most nekem is föggőben van vagy még 20 cd amit már ideje lenne...), de elöbb-utóbb majd ha úgy alakul jelentkezem. Azért tenx hogy fölajánlottad.
  • LutheR
    > A Legend of Kyrandia csak lemezen jelent meg.

Valóban! Floppin és CD-n is. :-)))

Szorgalmasan járom a boltokat, így sikerült az utóbbi 5 évben beszereznem mindhárom részt.
    Megy Win2000 alatt is, csak kicsit bütykölni kell. (Most próbáltam ki)
    A CD-s verziók (3.-ból csak az van) végig beszélnek, jó minőségben.

Az első részben Brandon hangja Joe Kucan, aki Kane-t játssza a C&C sorozatban.
  • Vajákos Mimóza
    Ahoj!

Hát ez elég sajnálatos (hozzáférés), momentán én is ilyen "percdijas" görcsöléssel böngészgetek.
    Bizzunk benne, hogy valami mégiscsak összejön elöbb-utóbb, felétek is.

Viszont a tény, hogy mégiscsak van CD-s Kyrandia 1, igy télviz idején kellemes borzongással tölti el kicsiny szivemet!

A Book 2 és Book 3 CD-k megvannak (egyik orig. kiadásban, másik meg "majdnem eredetiben"), igy az elsö rész okoz már csak álmatlan éjszakákat.
    A harmadik részt is csak azért vettem meg használtan, de eredetiben (doboz, doksi nélkül), mert birka módon nem olvastam el az apróbetüs részt (Book One), s mint tudjuk, az igazság mindig az ilyen apró részletekben rejlik.
    A fene se érti, hogy a harmadik rész alcimét (Malcolm's revenge) miért nem szitázták rá.
    Akitöl vettem, szintén nem foglalkozott vele, mivel ez a Kyrandia CD is leselejtezett CD-Olvasók javitása során került hozzá, a többi 20-25 "egyéb" (pl. gyári Windows, Office, ill. hasonló régi játékok) tömkelegével együtt.
  • Vajákos Mimóza
    Jajjjj!

Doktor úr! A maga szive sose fáj?!
    Mer' az enyém igen, föleg, mikor ilyeneket olvasok, hogy Legend of Kyrandia (Book 1) CD-n megvan.
    Ugye ez tényleg az elsö rész, és nem a Book 2: 'Hand of Fate', vagy a Book 3: 'Malcom's Revenge' ?!

Netán, mint lelkes adventurer, nem keres(el) valami más 'kálánd'-ot, de nagyon ?!

Amiket korábban összeirkáltam, azok közül, -csere képpen- valamire nincs szüksége(d) ?
    Nem az esetleges orig. CD-re fáj a fogam, beérném egy "házilag pörkölt" utánzattal is!!!
  • Vajákos Mimóza
    A "Phantasmagoria"-k ?
    De biz'a. Itt figyelnek, 7+5 CD-n (1+2).

A kiegészitést egyébként köszi, bár a "Full Throttle"-n kivül is van még pár dolog, amit kihagytam, talán majd más emliti öket.

Amiket irtam, azok megvannak, ha kell valami, szólj (akár privátban is), a cserét "preferálom".
  • Waterhorse
    Kihagytad a Full Trutthle-t a felsorolásból, pedig az is "Lukács-Ártsz".

Tyűűű... jó hogy említed a Phantasmagoriákat, nincs meg véletlenül?
  • Waterhorse
    :)))
    Kellet neked xp...:)))
  • Vajákos Mimóza
    Ahoj!

Érdemes megkukkantani még ezeket is: The Dig, The Loom (mindkettö "Lukács-Ártsz"), Gilbert Goodmate (Monkey Island "utánérzés"), Neverhood (no comment), Goblins 1-2-3 és Woodruff...(poén hegyek), Lost in Time 1 & 2 ("Koktél Vizió"-Sierra kiadás ez is, mint pl. a Goblins-ok, bár nem humoros kalandjáték), Return of the Phantom (Az Operaház Fantomja-feldolgozás), Dust a Tale of the Wired West, Legend of Kyrandia 3 - Malcolm's Revenge, Return to Zork, Zork Grand Inquisitor, illetve volt egy Zork Nemesis is úgyhiszem (meg egy rakat "szöveges-Zork" is korábban), Timelapse, Shivers 1. (Tyü, a második rész de jó is lenne!), Touché, Discworld I-II, Little Big Adventure 1-2, Death Gate, The Riddle of Master Lu, Phantasmagoria 1-2, Monty Python - Holy Grail, stb.
    A King's Quest VIII. (Mask of Eternity), Simon the Sorcerer 3D, és a Discworld Noir is emlitésre méltó, igaz ezek már 3D-sek, és nem igazán fér bele a "MILYEN RÉGI KALANDJÁTÉKOT JÁTSZUNK?" kategóriába.
    A Zak McKracken-t se felejtsük ki a felsorolásból, söt, készült egy "amatör-kiadás" is Zak McKracken 2 néven, igaz, ez csak német nyelven.
    A Magnetic Scrolls-féle játékokra emlékeztek még? Annak idején C64-en, Atarin, Amigán (és talán PC-n is) mekkora siker volt az állóképes-szöveges kalandjátékuk (a Level 9 és a Legend is csinált ilyeneket), emlitek közüllük néhányat: Pawn, Guild of Thieves, Jinxter, Corruption, Fish, Scapeghost stb.
  • Falabu #24
    Baszod:((! Ezen a szar XP-n semmi régi game nem megy:(((!
  • mad mind
    A Legend of Kyrandia csak lemezen jelent meg.
  • Waterhorse
    Broken Sword 1.2.
    például...
  • Vajákos Mimóza
    Ahoj!

Érdeklödnék a kedves Kollégáktól, hogy momentán nem rendelkezik-e valamelyikötök egy Legend of Kyrandia 1. full verziós (azaz: CD-s) pédányával?!

Azért keresgélem ezt a játékot, mivel a sorozat két következö epizódja (Kyrandia II. Hand of Fate, Kyrandia III. Malcolm's Revenge) megvan, de sajna pont az elsö rész hiányzik.
    Tudom, hogy sok helyröl le lehet szippantani a néhány MB-os verziót (meg is van már évek óta), de én a CD-s kiadásra ácsingózom, ha már az utóbbi kettö is ilyen.
    A harmadik rész gyári kiadásban van meg, ha netán valakinek az elsö rész hasonlóan eredetiben porosodik a polcán, akkor esetleg csere is szóba jöhet részemröl.
    Mondjuk nincs kizárva, hogy a Kyrandia 1. nem jelent meg anno CD-s kiadásban, de ha valaki esetleg találkozik vele a neten, egy linket köszönettel vennék, megbizonyosodás végett.

Nem tartozik szorosan a témához, de megvan az összes King's Quest is, (meg a Loom, Day of the Tentacle, Sam and Max, Indy-, és Monkey Islands sorozat stb.), csere képpen felajánlanám hasonló régi /és újabb/ kalandjátékok "megszerzéséhez".
    Mondjuk vannak újabb "kalandok" is, csereképpen.

Adventure Rulez!
  • Evil
    hat az alcimet nemtom.De lehet.Emlexem anno General Midi s kartyan nagyon szep zeneje volt. Ez nagyon megmaradt bennem.
  • Evil
    hoho engem is erdekelnek ezek a cuccok.Es + a Kyrandia 2 is!!!
    Jo latni hogy ezek a nagyszeru jatekok meg foglalkoztatjak az embereket.
  • mad mind
    Valamelyik régi talán 1993-as pcguruban, vagy akkori más lapban van leírás.
  • Nikau
    Kösz szépen Ramza. Örök hála! :-)
  • Ramza
    Hát nem... Emlékszem, olyan hülye helyeken voltak azok a tárgyak :)
    De tényleg jó cuccos volt, bár akkoriban szerintem voltak jobb kalandjátékok (ma meg már sajns egyáltalán nincsenek... talán Longest Journey óta nem láttam jót :(
    Na a segítség:
    http://db.gamefaqs.com/computer/doswin/file/legend_of_kyrandia.txt
    Jó játékot!
  • Laalee
    hat ha magyarnyelvü akor vegigjatszhato mindenkinek, szoval sok sikert :) egy kalandjatekban epp ez a kihivas, nem pedig az hogy egy sablonbol kattingatok.
  • Nikau
    Jobban is tolonghattok :-)))
  • Nikau
    Hello!
    Tudom, hogy nagyon ősrégi a játék, de csak most szereztem meg magyarul. Viszont elakadtam és nincs kitől segítséget kérni. Ezért, ha tudtok olyan címet, ahol megvan a végigjátszása(ha lehet magyar nyelven) nem bánnám ha leírnátok ide(mármint az oldal címét:-), vagy elküldenétek nekem. Előre is kösz: Nikau