144
  • marque
    Ha már vki megír egy ilyen levelet, megkérdezhetne egy iskolázottabbat, hogy irománya nem tartalmaz-e mondatonként 2-3 helyesírási/gépelési hibát..
  • braindance
    A chello user supportja botrányos. Az első alkalommal, amikor nem kapott a gépem IP címet (éppen úgy addódott hogy áramszünet után volt náluk kimaradás), újrainstalláltam minden szart, beleértve a rendszert is, sehogy se tudtam megoldani, négy órát elb*sztam, aztán felhívom az ügyfélszolgálatukat, és miután 12 perc alatt sikerült is átverekednem magam a call center automata rendszerén és másodjára kapcsoltatni egy kompetens embert, az unott hanggal közölte velem adataim és panaszom bediktálása után, hogy tudnak a hibáról (a DHCP szerverrel van gond), és dolgoznak a kijavításán.
    Kérdem: mennyi ideig tart ez? (mert persze pont akkor omlott össze, amikor fontos szerződést vártam email-ben)
    Erre: hát nem tudjuk egyenlőre, reméljük hamarosan.

Nem voltam ám nagyon dühös... >:(

Azóta (tavaly jan) hat-hét alkalommal volt kiesés, volt amikor több napig, de arra nem voltak képesek, hogy értesítsenek az üzemzavarról. Szerintetek nem érdemlek meg egy telefont ha baj van, ha már havi 10900(+kábeltévé) forintot fizetek több mint egy éve???

A sebesség nekem eddig jó volt, bár nem ültem seggre tőle, de most hogy tudom hogy a TVNet ilyen olcsó...

Már sajnálom hogy nincs az első kerületben...
    Mikor lesz használható alternatíva???
  • Anti_IQ
    Leoszthatod, ha nagyon akarod.
    Bérelt vonalon 64/64 kilobit 40-70kHUF, ugyanez műholdon 350-700kHUF.
    Nem biztos, hogy érdemes "leosztogatnod". :-)
  • Anti_IQ

Két irányú műholdas kapcsolat?
    Van bizony, több cégtől is rendelhetsz ilyet (pl. GTS, Banknet, stb.), de persze nem a havi 10kHUF kategóriába tartozik az ára...
  • tomcs
    ize, ez egy chello forum, nem dumalok sokat. en kispesten lakom, 19. ker. ez a lentebb emlitett hdsnet terulete. a szomszed utcaban tvnet van, es en ujjongva kifizettem volna a belepesi dijukat hogy legyen. de nem lehet. ezzel szemben hdsnet az 100 ev tokolodes, nem tudjak a cuccaikat rendesen beallitani, adatcsomagoknak tekintelyes resze a gatewaynal elveszik, kb 30kB szokott lenni a letoltes, ez perze maximum, de legalabb a feltoltes is ennyi. szoval eleg ratyi. elvileg az van mondva hogy a bix forgalom korlatlan, a kulfoldert fizetni kell 2g utan. persze mar egy eve nem tudnak egy szamlalot osszerakni. mind1, ennyit a pozitivumokrol. irjatok mar meg, kinek a szolgaltatojanal melyik van meg ill, nincs
    rendes mailszerver
    news szerver
    rendes honlap
    rendes ugyfelszolgalat
    de ha valakinek meg eszebe jut valami nagyon nagy plusz vagy hiany akkor azt is nyugodtan
  • Alien!
    Gyerünk ez az!!! Remélem győz az igazság!!! A fasszopó UPC nehogymár elvegye ezt a jó kis szolgáltatást(most még van hála istennek)...250k/s helyett 60k/s....Nevetséges,mindezt havonta egy ezressel többért...Ezt a sebességet még egy ADSL is tudja....
  • shabba
    Félek abban semmi kivetni valót nem fognak találni a versenyhivatalban hogy a nagy hal megeszi a kishalat. Ez gazdaságilag nem tiltott dolog, igaz nem túl etikus, de pénzügyekben nem szokás a lelkiismeretre hallgatni. Egyébként ha a 2.paragrafus igaz lenne, akkor az is törvénytelen lenne hogy valaki ne engedjen be mást a területére. Márpedig jelenleg semmilyen törvény nem kötelezi erre a kábeltársaságokat, saját elhatározásuk alapján dönthetnek, ami pedig tudjuk mit jelent. Ha mégis igaz a 2. para, akkor tárt karokkal várja a III. kerület a UPC-t. Legalább lenne valaki aki kiépítene végre itt is egy csillagpontos hálózatot és szolgáltatna kábelnetet. Asszem nagyon elégedett lennék ha így történne, de sajnos a UPC jelenlegi pénzügyi helyzete gát lenne a tervemben. Sajnos a fatáv csak idejött, elfoglalta és kisajátította a kerületet, de nem csinál semmi. Igaz ráér, ide már nem jöhet senki, ezért a UPC-s területeken fejleszti inkább az ADSL-t. Ott még ha idejében lép további ügyfeleket nyerhet, míg velünk ráér a legvégén foglalkozni. És ezzel nem vagyunk szerintem egyedüli kerület, és gondolom Bp.-en kívül sem rózsásabb a helyzet. Kérdem én mi ez ha nem szintén "a versenytársak érdekeit sértő tevékenység". Valójában nem lehet monopóliumot kiáltani, csak kartellt. A fatáv és a UPC (a két nagy) kábelileg felosztotta a piacot, és ebből a TvNet kimaradt.

Az hogy Chellon korlát van igaz is meg, nem is. A papírban benne van, de nem veszik figyelebe. Sokan vannak aki havi 50-80Gb-ot is letöltenek és még sincs semmi korlátozás.

A TvNet nem szüzike: hát szerintem is így van. Kicsit furcsálltam is a viselkedését, ahogy novemberben elkezdett kampányolni a UPC ellen, minha csak akkor tudták volna meg hogy mi fog történni, pedig már évekkel előtte tudták. Persze nem szép ahogy elbántak velük, de azért ők sem szentek. Egyébként csinálhatnának úgy mint a HSDNET(vagy mittom én hogy hívják, valami ilyesmi), akik szintén saját hálózatot építenek és csak azon szolgáltatnak. Persze ehhez pénz és pénzes befektető is kell, ami a havi 10ezerből aligha gyűlt össze. Nem sírni kellene, hanem már a tavalyi évben pénzes befektetők után kellett volna futkosni.

Mighty:
    Az hogy te 7 szálon töltöttél küldföldről max 7.5K-val nem nevezhető egyértelműen a UPC hibájának. Lehet hogy a külföldi szerver volt a gyenge láncszem. Egyébként jelenleg sehol nincs minimális garantált sávszél csak maximum, az is csak a saját hálózaton belül. Feltételehetően arról a külföldi szerverről TvNet-el sem tölthettől volna gyorsabban, hiába ott a 2Mbps-es sávszél.
  • AnarchoiD
    a CIKK IROJANK UZENEM :

ISTEN HOZOTT A VALO VILAGBAN NEO, EDDIG ALUDTAL ? :)
  • Anti_IQ
    A 350kHUF "kiépítési díj" a régi ChanelWorks modem ára, amit a 48kHUF beugrókból finanszíroztak és már tavaly év közepén betervezték, hogy áttelepítik őket más területekre újab X*48kHUF beugróért.
  • Dante
    hát az én kis rekordom 19 giga vamelyik hónapban... Chello, nem szólt egy szót sem..
  • Anti_IQ
    Az én olvasatom szerint viszont van egy rakás csúsztatás ebben az egészben:
    1. a TVNET már öt éve tudta, hogy csak 2001 december 31-ig lesz érvényes szerződése a XIII. kerületre, ergo nem felmondták a szerződését, hanem lejárt.
    2. a TVNET már legalább két éve tudja, hogy nem hajlandó olyan összeget fizetni a kábel használatáért, ami az új tulajdonosnak, a Satimexet megvásároló UPC-nek is elfogadható.
    3. Érdekes és elgondolkodtató, hogy a TVNET havi díja évek óta változatlanul kereken 10kHUF, ami a számolgatást megkönnyíti, de kétségessé teszi, hogy ez valóban a költségeket és a tisztességes hasznot magábanfoglaló számítások alapján kialakított előfizetési díj.
    4. Érdekes, hogy a TVNET még 2001 első fél évében is kötötte az új szerződéseket illetve szedte a 48kHUF beugrót a XIII. kerületben.
    5. A UPC teljesen új hálózatot épített ki a területen, épp azért, mert a régi Satimex hálózat műszakilag nem volt megfelelő a szolgáltatásaihoz.
    6. Azon kívül, hogy ilyen célra nem hajlandók pénzt áldozni, semmi nem akadályozza a sem a TVNET-et, sem bárki mást abban, hogy megvásárolja a régi Satimex hálózatot vagy építsen egy újat.
    7. Én úgy hallottam, hogy az 500 felhasználó épphogy eléri a 400-at, tudom, hogy ez nem jelentős, de akkor is 25%-os csúsztatás.

Első nekifutásra ennyi. Lehet, hogy csinál disznóságokat a UPC, de a TVNEt sem az a szerencsétlen szende szűz, mint akinek itt beállítják!
  • Mighty
    benne van, de nincs igazan kiemelve...
    Marmint a UPC ezen szemet huzasa.
  • Mighty
    A svaszelessegrol nem is irt a felhaborodott exTVNET-es...
    Ugyanis, mig ott 200/60 kb/sec addig a chello 64/15 kb/sec. VOLNA, ha nem lenne tulterhelve a chello! Es meg mindig rangatjak bele a gyanutlan ugyfeleket 1 vagy 2 eves szerzodesekbe!
    Csak egy pelda: 7 szalon toltottem egy file-t 7.5 kb/sec sebesseggel kulfoldrol! (kilobyte!!!)
    Gyakran meg egy 56-os modem sebesseget is alulmulja a chello "szelessavu" szolgaltatasa!
  • Inquisitor
    Vid! A UPC árul Chello elöfizetést is, ami meg megint más.
    De ez akkor is szemétség! Ebben az országban már mindent szabad? (Egyeseknek ...)