262
Astro TV-Tuner
  • horpeti
    mit javasolsz? mondhatsz típust pl..

max. ha sokba kerül akkor nem veszek... 15 ezer felett már igazán el kell gondolkodjak...

1 TVt veszek e majd, vagy a 21 colos CRT Moncsimon nézem...

A monitor és a TV között mi a durva különbség??

Végülis CRTnél mind2nél képcső van, szerintem a monitorban még jobb...

és 100hzen járatva moncsit igencsak a szemnek is jobb lenne, mint egy átlagos TV, ami nem 100hzes...

szerintetek?
  • horpeti
    aha, szóval amire nincs rá írva, hogy sztereo, az úgy ahogy van mono...

akkor az felejtős.

amőgy a kábelTV adások Sztereok? (és néhol akár 5.1, ha fel van tüntetve?)

mert akkor a mono az butaság, főleg gépben, ahol hangrendszerrel minőségibb a hangcucc, mint 1 átlagos TVn.
  • orkenyid
    Leadtek TV2000 XP-t semmiképpen se, a régieknek a képe se jó, ráadásul mono-k.
  • horpeti
    AverMedia AverTV 303 TV/FM Tuner Sztereo+ távirányító

AverMedia Aver M150 TV/FM Sztereo Tuner+HW MPEG-2 enc. Win MCE

Hm, az előző HSZemben említett kártyát csak monóban hozzák a TV adásokat?????
    (amúgy nemtom hogy sztereo-e pl. az RTL klub...de ha igen, akkor ezzel csak mono lesz???)

és ahhoz hogy sztereo legyen, jobbat kell venni?? (lassan inkább már TVt veszek :P Bár a 100hzes moncsit akkor is jobbnak tartom egy 60 HZes TVnél...)
  • horpeti
    Hali!

Venni akarok egy TV Tunert:

AverMedia AverTV GO 007 TV/FM Tuner + távirányító 6,900Ft 8,280Ft (gondolom ez rádió is, szal tetszik:D)

vagy:

Leadtek TV2000 XP RM +távirányitó 5,400Ft 6,480Ft
    (AQUA)

Ennél nagyobb árszintért tuti nem.
    Van valami ellenjavallatok ezek ellen? Esetleg mást javasoltok?

Ha én ezt megveszem, ezután milyen programokat szerezzek meg mellé, hogy zavartalanul működjön majd a TVnézés? (eleve min nézzem? :P)

(kábelTVm van)

Gyári szoftvereket csak végső esetben, biztos van jobb.....

thx a lot :)
  • szasza_1
    Az a baj, hogy más progiban is csinálja, mintha pl driver hiba lenne. Nem tudja valaki, hogy intel BX440-es chipszethet kell -e valami olyasmi, mint pl VIA-nal a 4in1?
  • orkenyid
    Hát akkor marad a DScaler :)
  • szasza_1
    800MHz-el 768*576-os felbontásban fel is veszek dobott képkocka nélkül, ugyanolyan minőségben, mint ahogy látom a képet. Meg IuVCR-ben is csinálja, ugyhogy nem azzal lehet a probléma.
  • orkenyid
    800Mhz nem elég neki 768x576-ba. Próbáld meg a DScalerrel (4.1.15), minden tekintetbe jobb a gyári progijánál.
  • szasza_1
    Gondom akadt egy Leadtek TV2000XP Expert tunerrel: www.djpult.hu/hiba/

A képeken és a videón látható hibára szeretnék megoldást találni. Az előző képkockából egy pillanatra beugranak részletek. Kipróbáltam több drivert, meg PVR-t. De nem a PVR-el lehet a gond, mert IuVCR-ben is csinálja. Újratelepítettem a Win-t, kipróbáltam több PCI slotba, hogy ne ütközzön az IRQ.
    Az az érdekes, hogy ha elkezdi csinálni az egyik csatornán, és átváltok másikra, ott nem csinálja, és ha visszaváltok, akkor újra csinálja. Szabályos időközönként csinálja, pl ha elkezdek klippet felvenni, akkor az első ilyen hiba kb 1perc 30másodperc múlva jelentkezik, és kb 10-20mp-ig tart. Először csak a kép tetejétől számítva pár sornyiban csinálja, és egyre lejjebb megy, kb a kép negyedéig. És úgy vettem észre, hogy csak 768*576-os felbontásban csinálja, 384*288-asban nem. Most tesztelem a kártyát az egyik haveromnál, neki is ugyan ilyen kártyája van, de eddig nála nem csinálta a hibát, pedig már kezdtem abban reménykedni, hogy kártyahiba.

A gép:
    BX6 rev2 Intel BX440-es csipszettel
    800MHz
    GF4 Ti4200
    512MB RAM

Előre is köszönöm a segítséget!

• triAz
    Hellosztok!!
    Vettem egy Leadtek WinFast 2000 XP típusú tv-tunnert,amivel van egy kis gondom!
    Rendesen fel van rakva hozzá minden van is vagy 25 csatornám tökéletes képpel és hanggal,nincs is velük gond.
    VISZONT:
    Az RTL Clubnak a képe szép, de a hangja csak sistergés...nem tok vele mit csinalni,már régiót is állitottam meg minden ,de semmi.
    Nem tudna vki segiteni az ugyben hogy hogyan lehetne jobb a hangja az emlitett csatornának???!!!
    PLS HELP....
    Előre is THX!

triAz^
  • stp4trick
    Pinnacle pctv 110i problémája volna egy cimbinek. Nincs hang, vagy csak zúgás jön be. Tudom, hogyan sokan küszködnek vele hasonló problémák miatt, mi lehet a megoldás? Driver, progi? Akinek volt hasonló problémája és sikerült megoldást találni vagy 1xűen csak tudja a megoldást segítsen plíz! Köszi
  • Prypiat
    Sziasztok!

Én tegnap vettem egy Pinnacle PCTV kártyát,rákötöttem az antennakábelt,meg is talál néhány adót,viszont nincs hang. Tudnátok segíteni,hogy mit csesztem el a hangolásnál,vagy esetleg mire van szükség? A másik kérdésem,hogy egy kameráról szeretnék digitalizálni filmeket,dw/svideo kábel segítségével,ehez milyen programot érdemes használni ami jó minöségben rögziti a videót? Milyen formátumba érdemes rögzíteni?

A segítséget előre is köszönöm!
  • Taylor
    Valaki tudna ajánlani valami jó progit tv nézéshez? Nekem WinDVR van (mondjuk elég régi), de szar is.
  • sohrking
    Látom nem nagyon van hozzászólás...
    Azért ha veleki hall ilyesmit, szóljon...
    thnx
  • sohrking
    nem tudsz valakit aki már használt ilyent.
    Nekem most van 1 cinergyTV400-am (philips), ami egyész jó tuner. Most kéne vegyek 1 tunert a fateromnak, de lehet, hogy neki adom a cinergy-t és veszek magamnak mást, mert arra nem tudtam ráhangolni 1 progit sem. hátha tud valaki valamilyen kártya+progi kombót ami műxik 1ütt.
  • nemcsakfeel
    vannak ilyen programok dögivel, csak kib* nehéz behangolni/beállítgatni úgy hogy menjen.
  • sohrking
    plz plz... kezd egyre égetőbbé válni a dolog
  • sohrking
    Plz, senki nem hallott még ilyenről?
  • sohrking
    Hai
    Tvtuner vásárlása előtt állok. Ahol most lakom van kábel, de nincs előfizetve rá. Úgy tudom van olyan program ami feltöri a jelet, s így nézhetőek az adások, de ezek a progik csak bizonyos tunerekkel működnek. Tud valaki egy biztos combót (tuner+progi) ami normál-jó minőségű adást nyújtó tunerkártya és valami olyan kófejtő progi amivel tudok a nem előfizetett kábelről TV-ni....
    Ha tudna valaki segíteni, megköszönném.
    Üdv
  • powerdozer
    Hali!
    tudja valaki hova lehet képet feltölteni könnyen és egyszerűen?
  • nemcsakfeel
    szvsz minőségben nem lehet sok különbség köztük ( nekem pctv van ), viszont nézz körbe, hogy driverek mennyire vannak hozzá. Nekem ez win98 al nem igazán megy.
  • Imote
    Köszi!
    Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni az alábbi kettő közöl:
    Pinnacle PCTV Stereo TV tuner vagy LEADTEK WINFAST TV-2000 XP EXPERT?
  • nemcsakfeel
    ne írd be mindenhova ugyan azt a kérdésed!!!!!
  • CaptSpock
    Urak! Kisebb problémám adódott!!!

Ulead DVD MovieFactory 3.5 Suite progit használnék vhs digizésére.
    ha dv-cam-ról digizek be, van kép, hang minden okés.
    Ha vhs-ről digizek, van kép és hang is, DE !!!!

Nem tárolja el a hangot!!!!
    Hol hibáztam?
    elkészíti a vob fileokat, hang meg nincs rajta :(
  • nemcsakfeel
    bármelyik tuner távirányíójával meg lehet csinálni ( szvsz ).
    nekem is úgy van beállítva, h kikapcsol ( persze csak ATX táp esetén ).
    letöltesz egy kics progit http://www.winutility.com/?from=prog_qsd innen, quick shutdown
    majd beállítod a távkapcs bill kombinációját ugyanarra mint a Qshutdownban van.
  • Imote
    Helló!
    Tud valaki olyan tv kártyáról, aminek a távirányítójával nem csak a programot, hanem az egész gépet is ki lehet kapcsolni?
  • Kolbasz
    Még annyit, hogy ASUS A7N8X-X alaplapi hangom van. Megnéztem a hangbeállításokat, és el van némítva a vonalbemenet. Viszont ha bekapcsolom a DSCalert, akkor nincs elnémítva, és rendes hang jön. Tehát, ha jól vágom, azt kéne elérni, hogy mindig le legyen némítva a vonalbemenet (bejelentkezésnél), csak akkor ne, ha megy a tuner szoftver.
  • Kolbasz
    Na, szarakodtam egy sort. Az előbb említett címről leszedett driver működik, csak a Chris TV volt szar. DSCalerrrel bejönnek az adók.
    Azonban a hanggal van egy kis bibi. Mikor fölraktam a drivert, elkezdett zúgni ezerrel a hangfalam. A tuner a hangot a hangkártya line-injére küldi, az meg rá a hifimre. Mikor fölraktam a DSCalert, a zúgás megszűnt. Viszont mikor bekapcsolom a gépet, és bejön a felhasználók bejelentkezési ablaka, a zúgás visszajön, és amikor megtörtént a bejelentkeztetés megszűnik. Na ezzel mit lehet tenni?
  • Kolbasz
    Van egy ősrégi Diamond DTV 2000-es tunerem. Xp alá próbálnám föltenni, de gyári driver nincs hozzá, nem is jó vele. Philips tuner van rajta. Próbáltam már innen -> http://btwincap.sourceforge.net leszedni az első drivert, de nem akar menni. Az a kérdésem, hogy melyiket töltsem el, avagy mis az amit letöltsek, és milyen programmal használjam?
  • icecave
    Már megoldottam...
  • icecave
    Pinnacle PC-TV Pro kártyám van nekem is, és kellene vmi driver, hogy mpeg 2ben is tudjak felvenni!!!!
    SSSSSOOOOSSSS, PLS!!!!
  • Oppika
    Nekem egy Pinnacle PC-TV Pro kártyám van, és egy ideje ritka szarul jönnek be a csatornák, szemcsés, csíkos. Mi lehet a gond?
  • FtranX
    DScaler
  • chbs
    Fly 2000 TV V2.35

www.fly2000.ru
  • Dns5000
    nem tud valaki jo tv nezo progit?
  • icecave
    Oké, most megnézem, majd irok a héten mi van. Kszi.
  • FtranX
    Nincs mit. Nyugodtan kérdezz, ha valami nem tiszta.
  • icecave
    Majd kipróbálom, köszi!!
    Saját progi tényleg gáz...
  • FtranX
    Nem feltétlenül kell a CD az mpeg2-höz. A pctv saját progijával csak silány minőségben lehet felvenni, ezért erre én VirtualDub-ot használok. Full Pal-ban, tömörítetlen 24 bites RGB-ben szoktam vele felvenni, amit aztán bármibe lehet tömöríteni (pl. DivX). Mpeg 2-be nem nagyon szoktam. (ha igen TMPEG Encoder-t használok)