43179
  • Hangianix
    Csomo hosszu harc van jo fg-k kozott.
  • Botond #36298
    fps=kill on sight,wowban nincs ilyen,hogy meglátom őket,és 2 seccel később lemezzeltem 100embert befutok 2pbae(1,5sec+2*0,9sec),és hopp megöltünk 100 embert,zért mivel hosszabb fightok vannak több taktikai lehetőség alakul.WoWban nincs ilyen,hogy én látom meg hamarabb és egyshotolom,daoc pvp már inkább szól a gép és a ping harcáról semmit a képességekéről.WoWban amerikában nekem 500+ pingem van,vagyis átlag amcsi usernak 0,5sec előnye van velem szemben mindenképp,na most ez nem jön neki ki,mert nem 2sec alatt dől el,hogy kinyer és ki nem,van idő taktikázni,daocban ilyenről szó sincs már rég.Még az instaspelleknek is van egy bizonyos cooldownja ikon szinten,szal azokat is max másodpercenként lehet elsütni,insta max annyival jobb a nem instánál,hogy nyomhatod mozgás közben is...
  • Tafaya
    Instagard...
  • Bhalage
    miez a spam???
  • RocketyATwork
    vagy az endgame = öljük egymást pontokért lenne az fpsre való vonatkoztatás? hát, wowban is ugyanez van.
  • RocketyATwork
    eleje és vége lol :p
  • RocketyATwork
    hát jah, igazi rpg =

baldurs gate és társai, mmorpg sose lesz olyan szerintem. mert ugye egy rpgnek van vége és eleje, mmorpgnek nem tesz túl sok jót ha igy alakul.
  • RocketyATwork
    shamanról a local bdről meg nem is mondok semmit :P
  • RocketyATwork
    ez hogy fps akkor se értem :F gyorsabb cast time = fps vagy mi? :E
  • RocketyATwork
    jah végül is csak 3-5 instant spellje van egy magenek, such zkillz.
  • tegla
    Ja szerintem a WoW-ba az egyik leszarabb a castrendszer...fél óra mire elcastolom a DoT-t mondjuk de addig kaptam 20-30 ütést...nevetséges.
    Tényleg sokkal több ész kell hozzá igazad van.
    Ha látótávolságon kivülről kaptál mezzt DAoC-ban az nem a game hibája hanem jó a sorci
    Be is bszna ha DAoC-ba is az lenne...ez itt igy jó ahogy van.
  • tegla
    Ha igazi rpg-re vágysz akkor NWN-t nyomjál vagy a jókis,feelinges Morrowind-t,stb...vagy menjél EQ2-zni;roleplayer
    Tudod jól,hogy a DAoC nem erről szól hanem RvR-ről.
    Én is megcsináltam rengeteg questet DAoC-ban és nem is volt fárasztó mint pl. WoW-ban.
    Én biztos vagyok benne,hogy többen jönnek vissza a jóöreg DAoC-ba és be fog állni a létszám is normális szintre ha megcsinálják a javasolt ötleteket,újitásokat,stb
    Csak kicsit több marketingre,reklámra volna szükség és ingyenes példányokat,ajándékokat(DAoC póló,kávéscsésze) küldeni a nagy példányszámú pc-játék újságoknak.Higyjétek el nagyon sokat számitana!
  • Botond #36287
    daocban lenyomtam az összes hibi questet 1.70ig felmenően,megvan az összes arti encounter is,mert az is quest,mert ez egy rpg,nem pedig fps,legalábbis az volt :-P
  • Botond #36286
    Arra gondolok,hogy átlag casttime 2,5-6sec között van,nem pedig ilyen 0,9seccenként nyomjuk ész nélkül mondjuk.Nem látótávon kívűlről mezzel egy sorc,hanem azé jó közel kell menni,hogy lebarizzanak,stb
  • RocketyATwork
    "Hiába fintorogtok,hogy wow pvp így,daoc pvp úgy,azt látni kell,hogy kezdeti daoc pvphez képest a "skillről" vagy nevezhetjük akár észmunkának is átrakodott a hagsúly a reflex/ügyesség kategóriába,ez már nem rpg,ez már egy fps,ahol xpzni kell a karit,ami ráadásul a szopás kategória bármelyik piacon lévő mmo-hoz képes"

hmm, ezt nem teljesen értem. miben más a wow_pvp része egész pontosan? attól eltekintve, hogy még nincsenek rank 10es emberek, nincs emain_ala battlegrounds és nincsenek Hero_abilityk csak a mindless zerg megy 90%ban, ami a szar netcodenak köszönhetően "élvezhetetlen".

kezdeti daoc pvpben miért kellett több észmunka ezt fejtsed már ki légyszives :p nem voltak rr10es gg-k, se ra-k, fg vs fg se igazán (kisérteties hasonlóság oO).

Majd befigyelsz egy ilyen 3 mage 2 priest 5xsilence grpot olyan rank8+ magasságában, full molten core cuccban, epic mountokal ami a mezei embernek sose lesz meg és látni fogod hogy semmivel se kell több ész hozzá. Ha arra gondolsz, hogy több dolgot tud egy kari mint egy rr1es daoc_no toas karakter hát abban lehet vmi, de azt nem venném viszonyítási alapnak.
  • tegla
    Nos,Én nem teljesen értek egyet Botond hozzászólásával.

Én 2 éve nyomom a DAoC-t van aki többb...
    Kipróbáltam SWG(3 hét),CoH(1 hónap),EQ2(1 hónap),WoW(1.5 hónap:(AoD-guild)Hellspawn horda lvl60 warlock -Bloodscalp-PvP),Guild Wars,stb...
    SEHOL nincs az a feeling mint DAoC-ban,SEHOL!
    WoW az egy szar ahogy most van.
    Méghogy "honor-rendszer"...röhögnöm kell.
    Sokszor volt úgy,hogy abbahagyom DAoC-t mikor tele volt a hócipőm a ToA-val,NF-el mindennel.
    Prydwenen "fénykorában" ToA időszakban! 2300+ játékos volt átlagban ezt tanúsithatom.
    Lehet,hogy 1 év múlva bezár a bazár de Én nem látok jelenleg egyetlen DAoC-hoz mérhető,összetett mmo-t sem.
    Ha olvasgattok mmo-fórumokat akkor észrevehetitek a nagy mértékű WoW várakozás utáni mélységes csalódást és visszarendeződést.
    Nagyon vártuk a WoW-t ja,csak 1 hónapnyi game utána rájöttünk,hogy semmi keresnivalónk ott.

Nem voltam nagy Rp-whore de azt látom most ha belogolok pry/albiba kezdenek visszaszállingózni az old-gamerek.
    1.)Van egy 2-3 éven át fejlesztett karija-high RR,ToA-zva stb...(vagy több)
    2.)Kipróbált pár gamet és nem érezte azt mint anno DAoC-ban.
    3)Egyszerűen több ideje van mostmár gamelni

Van akinek bejött a WoW,sok sikert hozzá de Én nem látok semmi kihivást benne hiába van egy lvl 60-s warlock-m.
    Szarok az über cuccokra,bszhatod amikor olyan zergelések vannak oda-vissza,hogy mozdulni,castolni nem tudsz a laggtól és mire feleszmélsz már futsz vissza a hulládhoz...
    Egyszerűen röhej ami most van WoW-ban.

Látszik,hogy beszart a Mythic-GOA mert nem véletlenül irják ki a szavazásokat,várnak ötleteket,fejlszetőket keresnek és próbálnak kapálózni...

Én azt mondom nem kell leirni és a DAoC-t és negativ hozzáállással jósolgatni,amikor a WoW már el lesz felejtve a DAoC még mindig itt lesz.

Meg egyszerűen nem is értem mi ez a "Kap egy rpg köntösbe bújtatott fpst.Na most ilyenkor 2 dolog lehet,emberünk megy CSzni,mert télleg az ügyességi team vs team dolgot kedveli,vagy elmegy vmi rpgsebb dologba."
    Te miről beszélsz?
    WoW-ba mi az rpg-feeling lol,hogy meg kell ölnöd 500 denevért,hogy összegyűjts 12 db barátfülét ami egy gulyásleveshez kell?

Egész DAoC időszakom alatt nem questeltem,szivtam annyit mint-még MLkel sem-mint WoW-ban.
    DAoC-ban sokkal könnyebb lett az exp-zés a catacombs óta.
    Instance taskok,free level,stb

Egyszerűen nem értem Botond hozzáállását a DAoC-hoz.
    Szerintem Neked tökéletes game a WoW,maradj is ott.

• RocketyATwork
    wowba is ugyan ez lesz, lehet majd csak hero_bg-k után de szinte biztos vagyok benne. a többiről majd később
  • Tafaya
    Kivételesen nagyjából egyetértek Botonddal, annyival kiegészítve hogy ha nekifeküdnének és a köv 1-2 patchet keményen a classok balance-olásával töltenék akkor még lehet lenne remény. De még 1-2 warlock tipusú új class és konyec filma.
  • Botond #36281
    Erről is világos volt,hogy halva született ötlet.
  • Botond #36280
    Nem nézitek objektívan a problémát.Adott egy játék,amit fénykorában játszottak 25-30ezren,(most csak euról legyen szó,amcsiban a többségünk nem játszik,legalábbis én nem,szal az nekem kiesik az érdeklődési körömből)és ha még mindenki vissza is jön,amit kétlek akkor is lesz egy csomó üres/félüres szerver,hiszen prydwen fénykorában se érte el a 2000es esti átlagot,és akkoriban is szopás volt hibibe mondjuk xp grouppot keríteni.Na most egy adott fokú lekopás ígyis úgyis van,az elért maximum létszám kopik megintcsak,és kéne új player.Na most új playerünk mit lát?Adott vagy 20 mmo a piacon,és DAoC a legdrágább (addons 4tw,még ha toa cancel akkor is van 3...),de viszont messze a legkevesebb player (még 30ezres létszámnál is).Na most tegyük fel ez nem tántorítja el emberünk,és jön daocni,mit kap?Kap egy rpg köntösbe bújtatott fpst.Na most ilyenkor 2 dolog lehet,emberünk megy CSzni,mert télleg az ügyességi team vs team dolgot kedveli,vagy elmegy vmi rpgsebb dologba.Hiába fintorogtok,hogy wow pvp így,daoc pvp úgy,azt látni kell,hogy kezdeti daoc pvphez képest a "skillről" vagy nevezhetjük akár észmunkának is átrakodott a hagsúly a reflex/ügyesség kategóriába,ez már nem rpg,ez már egy fps,ahol xpzni kell a karit,ami ráadásul a szopás kategória bármelyik piacon lévő mmo-hoz képest.Szóval akármit is csinálnak a végeredmény nem vátozik,adott egy mmorpgnek hívott fps,amit pár "i r 1337" guys 0wn0l,a casual playereket öldösve ideig óráig,amíg még teheti.Szóval leírom még egyszer (Dorinak dedikálom szeretettel >.<),hogy ideiglenes reneszánsz kisszerver összevonásokkal,és max 1 év múlva gameover.
  • Tafaya
    Spanyol szerver nem semmi :))))

http://daoc.darkzone.net/server/eu/cumbria/
  • RogueGigi
    Mincer helyett caba jobbat ütne sztem.
    Apropó, viszont mlek nélkül nincs soju line sem, azaz nincs waterbreathing, ami sux nfben :P
  • RogueGigi
    Állítólag jönnek vissza wowból szépen lassan emberkék. Pl úgy tűnik raewyn (Argomir), meg még valaki (nem ugrik be a neve) valszeg jönnek vissza. Valamelyik nap láttam redb-et pl. Mondjuk ez akkor volt mikor wowba nem tudtak bejelentkezni :)
  • Botond #36276
    igen,nem változik a véleményem,semmi olyasmit nem látok ami lényegi változást hozhatna
  • RocketyATwork
    ezt már elmondtad párszor, de úgy néz ki nem lesz igazad...
  • RocketyATwork
    1.65_no toa_no nf:

alb:

2 merc, theurg, sorc, 2 cleric, paladin, mincer

mid:

3 healer, shaman, skald, zerker, savage, warrior vagy skald + 3 light tank

hib:

2 druid, bard, warden, hero, 3 bm vagy hero chanter eld chanter/eld
  • Tafaya
    Szerintem az összes szerverről jönnének át emberek bőven a no toa szerverre, arról nem is beszélve mennyien jönnénk VISSZA.
  • Botond #36272
    Egy sima clusteringnek van értelme,és esélye,hiszen NF pont a casual gamereknek kedvez,egy mmo csak azokra építhet,a gankgrouppok az pár fanatikus,ők a bevétel 5%a talán.Meg eleve egy ToAs karit hogy untoázol másolásnál meg ilyenek?Nem látom se értelmét se esélyét még több üres szervernek,a régieket olvasztgatják össze egy darabig,aztán bezár a bazár.
  • RogueGigi
    Hmm mondasz valamit, de mondjuk sok függ attól milyen RA-kkal csinálja meg azt a toa kivágást, a régi determmel lehet igazad lesz, de ez az új RA rendszer sztem alkalmatlan rá. Főleg, hogy most resistek nem csökkentik a CC timert.
  • RocketyATwork
    azért remélhetőleg több ember jönne át az összes szerveről... bár ha nf lesz rajta nem ér semmit, kari transfer nélkül meg erősen felejtős az is biztos
  • RogueGigi
    ?
  • Hangianix
    ToA elott mindenki tank grppal, de legalabbis tank hybrid grppal futott, kiveve DH.
  • RogueGigi
    Most sem hatnak a mezzre a resistek :P legalábbis a warden által casstolt body resist nem csökkenti a mezz dur-t, az itemek által adottról nem vagyok biztos.
  • Hangianix
    Talan melee? :D
  • RogueGigi
    Viszont toa nélkül megint caster heaven lesz.
  • Botond #36264
    szerintem vissza kéne honzi amikor csak hibibe volt mezz,és a resistek nem hatottak albok/midik álltak 1:50eket mezzben :-D egyébként halva született ötlet ez a visszapatchelés,csak a gankgrouppok mennének át,de akkor lenne egy 100 fős szerver,ahol kb pry/hib feeling lenne,és eleve halott lenne a dolog.
  • RogueGigi
    Megint pbae lesz akkor ott az isten szerintem. Nekem a toa-val annyira sok bajom nincs, mert növelte a utilityt, de kifejezetten zavar a sok szopás amivel mlek megszerzése jár. Mér nincs /level 5 mleknél is?
  • Hangianix
    Regi RA-kal es ToA cuccok nelkul nem lenne olyan rossz. Tobb esely lenne zerget irtani ^^
  • Tafaya
    Az lehet de valszeg azt nem fogják visszatenni. Bár ha van egy kis eszük a következő szavazás az lesz :)
  • Rockety
    lol annak sok értelmét nem látnám, nf még rosszabb mint toa :E