14341

A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• FleetCommand
    Én saját pénzemből chatelek. Ettől mindenhatónak érzem magam.

Aki warezolni akar, el van tévedve.
  • norti
    Én a saját pénzemből vettem a gépem, saját pénzemen fizetem az internetet, és azt hiszem elég sokan vagyunk még így vele... Szal nem kell újgazdag család a "warez"hoz...

Különben meg egy 40-80 gigás vinyó már nem kerül csillagászati összegekbe manapság, akár zsebpénzből is meg lehet spórolni, főleg ha nem cigire, drogra meg egyéb hasonló "élményekre" költenék a legtöbben...
  • norti
    Köszi, de erre most még épp megfelel a kliensem main chat ablaka ;P

az a kölök meg majd megunja, ha elveszik a regjét is ide...
  • sWaTCh
    Árulja el valaki, mi értelme van ennek a Bigfile.exe-nek ??? Ha volna helyem, ahová generálhatná a fake állományokat, akkor feltölteném normális, használható dolgokkal, hiszen a cseréről szól az egész. Nekem az a problémám, hogy nagyon kicsi a vinyóm, ezért hiába SZERETNÉM, nagyon sok dolgot nem tudok megosztani, ezért cserébe pedig nem engednek be elég sok helyre. Azért mert nem telik nagyobb vinyóra, ÖNKÉNYESEN kizárnak, kizárhatnak egyes "mindenHATÓk" ?!?
  • altbrucke
    ott az új topik, nem bir magával
  • ibrik
    Na végre...
    Valamelyik admin észbekapott és törölte az "Alternatív DC" topikot.
    Helyes.
  • dentro
    LOL, az egyes is jo valasz :)

-history 28 >>>megmutatja a chat legutobbi 28 hozzaszolasat, a szam 1-100 lehet, default 50. FleetCommand irta a scriptet luaban, BCDC ala lehet tenni, ha kéred neked is adunk belole. :)
  • norti
    18-as mind a 4? :D aszittem Dude nálatok op

a -history mire szolgál?

25-re egyest nyomtam :D

• dentro
    bari ne csinald.... a botopt azert kell jo netre tenni, hogy teljesen kiszurd annak a lehetoseget h nalad van a hiba...
  • barangolo
    deni nem azt mondtam, hogy +oldhatatlan csak annyit, hogy erre is gondolni kell.
    viszont ha en lassan tudok feltolteni akkor hiaba van a bot T3as vonalon attol meg nem fog tolem gyorsan szedni, szal ha ezt is figyelembe venned akkor rajonnel, hogy baromira mind1 milyen vonalon van az a bot.
    ez a +jegyzesed azon felhasznalokat juttatjak eszembe akik azon csodalkoznak, hogy miert csak 1-2 Kval tudnak tolteni amikor nekik akar 1.5Mbites dsl kapcsolatuk van.
  • dentro
    :)
    na jo, segitek a valoban elite-specifikus kerdesekben:
    14-es: 1. pipa
    18.-as: 1.2.3.4. mind a negy pipa
    23.: 2-es pipa
    25.: hát azert ezt ki lehet kovetkeztetni... 3.-as pipa

es akkor csak 3-at hibaztal el, az mar jobban hangzik :)
  • norti
    Mi aza a +kutya? :DDDD

És a 25-re meg azt hogy :PPP
  • norti
    "Az eredményed:
    20/27 pont.

Az alábbi kérdés(ek)re adtál rossz választ: 6,10,14,17,18,23,25

Értékelés:

Á, szóval már OP vagy máshol? :) Vagy csak ismered a titkos +faq parancsot? "

Hihi :P
  • dentro
    kapsz 2 extra slotot naszajandekba :)))
  • dentro
    maci, elite faq kvizt lattad mar a siteon?(html- elite c.) :)
  • dentro
    erosen megfontolando otlet, lehet hogy globalisan, lehet hogy adott hubok helyi szabalyzataban, de helye van.
  • dentro
    :P Igen, byte. :)

igazsagtalan kidobas:
    nos, ez botbeallitas kerdese. most is sok hubrol kickel a bot, ha timeout a filelisted, es -lasd Dr.X kalvariaja nemreg - ez bizony tortenhet igazsagtalanul.
    Ha pl. a bot tobbszor is lehuzza a listet, kozben varva esteleg 5 percet, akkor azert javul a tevedesi arany. Netan ha nem is kickel, csak szol opchaten... Jah es a dslrol futo botokat felejtsuk mar el vegre. ...de ezt mar minden hub maga megoldja-kitapasztalja, ahogyan most sincs a timeoutos filelistra egyetemes megoldas: van hub ahol rengeteg a teves kick miatta, van ahol 1-1 , van ahol nem is hasznaljak. Teves kick barmi miatt lehett, ha Te kickelsz kezzel mondjuk .jc! fileert abba is csuszhat veletlen hiba :)
  • Bad Joe
    Hopp, nem Norba, hanem Szmeby
  • Bad Joe
    Norba, a dc tud olyat, hogy ha bizonyos sáv alatt mennek a töltések, akkor nyit extra slotot. Ez esetleg megoldást jelenthet a kihasználatlan sáv problémára. Akár kötelezővé is lehetne tenni az új rendszerben, ha mondjuk a sáv 50%-ára kéred (lehet többre is, csak mondtam vmit):

xx/56: 1 slot / 1 hub / O:2
    xx/64: 2 slot / 2 hub / O:4
    xx/128: 3 slot / 3 hub / O:8
    satöbbi.
  • [OP]MaciLaci
    Barangolonak sok mindenben igaza van. Azzal, h beengedtunk 1 rakat usert, nagyon felhigult a chat, es ez nem jo. De ezen talan mar keso merengeni. Kene irni 1 botot, ami merengeskor feltesz 1 kerdest,
    pl: Mi az UTP?
    -Betegseg (mint a TBC)
    -Halozati kabel
    -Focicsapat
    Aki megvalaszolja, belephet:DD
    folyt kov, most rohannom kell....
  • [OP]MaciLaci
    Hmm, imadom, amikor kimoderalnak:DD
    Amugy DCMaci = en, csak elfelejtettem a passom:)
    Czupp,

Maci

P.S. Grat Neo, remelem meg leszunk hivva a bulira:D
  • wakeupneo
    köcce megjött :)
    Bocsika csak asszonyommal kellet foglalkoznom.
    Jah azt tudtátok hogy megnősülök? Hehe pedig de. Nah a lényeg, hogy majd ezt is törlöm délután , nehogy megszóljanak már érte...
    Jah. JELENTEM: rendet raktam... english sms megjött :)

kellemes napot
  • barangolo
    hali

csak nehany apro +jegyzes

deninek:
    az altalad 1-2-500 BITesnek minositett tempo az valojaban 1-2-500 BYTE attol fuggetlenul, hogy ez is gagyi tempo de fo a kovetkezetesseg, ha mar 1x annyira kotod az ebet a 4Khoz
    (ha kicsit jobban +nezed a dcdet akkor abban sem fogsz talalni b/s jelolest csak B/s v kB/s ...)

norbanak:
    mutass a dcben olyan opciot v tudast ha igy jobban tetszik ami biztositja a hubok szamanak +feleloen torteno slot elosztast, tehat ami biztositja azt, hogy ha 3 hubon vagy akkor a dsl eseten jelenleg kovetelt 6 slotot = aranyban osztja el annak +feleloen ahogy felvazoltad, tehat minden hubra =en 2-2-2 slotot biztosit.
    ennyit a minden hubra jut 2 slot elvrol, amit eddig sem igazan ertettem miert is errol szol a dolog de idaig nagyon keves ember fogta fel, hogy ez 1 nagy baromsag.

csak ugy altalanossagban az uj szabaly botok altal torteno sebesseg mereserol:
    mi garantalja azt, hogy amikor belepek 1 hubra az osszes slotomon 1-1 feltoltessel, hogy nem esnek a bot sebesseg meresevel 1idoben nekem meg 3-4 dcvel listat tolteni ?
    mert ugye ebben az esetben a sebessegem eleg rendesen le fog esni es mondhatom igazsagtalanul leszek kidobva csak azert mert olyanokat osztok amik sok embernek kellenek es eppen rosszkor voltam rossz helyen.

a valtoztatas szuksegessegevel 1etertek mivel 1re sz@r@bb a helyzet, sajnos.
    a mikentjevel reszben igen reszben nem, de az idovel alakithato a tapasztalatoknak +feleloen.
    mint mindenhez ehhez is ido kell es idovel modosithato de ahhoz 1x el kell kezdeni.
    ami a letszam csokkenest illeti, nos az ilyen es ehhez hasonlo userek nem fognak hianyozni 1 cseppet sem.
  • dentro
    neonak meg senki nem irt smst? most kuldjek en? :)
  • oroy_
    :-))
  • BaLeeX
    Kösz a tippet és sorry, direkt kerestem FAQ-kat de vagy nem volt az adott oldalon vagy ez nem volt benne.

XP tűzfala alapban ki volt kapcsolva amire nem gondoltam volna, hogy a Zonealarm zavarta de úgy, hogy engedélyezve volt neki a program működése.
    Szóval kösz a tippeket.
  • [HUN]norba
    Gondolom 0.401-es DC-d van.

A Hash-nek semmi köze a netedhez. A megosztásodban lévő fileokról készít azonosítót tartalom alapján. Bővebben a fent kirakott 2 oldal bármelyikén, vagy google -> TTH Hash.

Egyébként meg egyszer kell kivárni, utána nem fog zaklatni. (Ja, és nem kell a neten lenned amikor hashel, megcsinálja net nélkül is).

Ha keresésre nem talál semmit, ahhoz ennek semmi köze. Valószínűleg aktív módban vagy és vagy az IP címed nem látja, vagy tűzfal fogja meg a dc-d. Ebben a témában is találsz segítséget a fenti oldalakon.
  • dentro
    Az ötlet az, hogy olvass FAQokat mielott kerdezel.

BCDC site itt olvasd el hogy mi az a hash. egy tartalmi kod, ez alapjan lehetsz biztos benne, hogy azt folytatod, amit elkezdtel tolteni. azt is latni fogod hogy hashelni akar offline is tudsz, nem kell hozza net, holtmindegy hogy ISDN vagy-e. hashelest csinald ejjel offline, vagy vedd le a sebesseget 2-3-4 Megara a halado beallitasoknal.

A masik kerdesre a valasz: helyes beallitas (ip uresen hagy port 412), xp tuzfal kilő. ez is le van irva faqokban, például itt a faq reszen ez a legelso kerdes.

tovabbi jo hely a www.dcinfo.org site
  • BaLeeX
    Heeeeeeelp!

Megvadulok ezzel a szarral már komolyan.
    Régebben gond nélkül használtam, most fent van a a DC++ 4.01-es változata magyarul.
    Minden be van állítva korrektül, be is tudok jutni a HUB-okra de akkor most itt jön két kérdés:
    - Mi a franc az az alsó sorban, hogy Hashelés kész és megy végig a fájljaimon. Ugye ISDN-es lévén valahogy nem bírom végigvárni, hogy a filmjeimet végigmásszon, amikor 10 perc alatt felével sem végzett, van ennek valami jelentősége:
    - Mint mondtam benjutottam a HUB-ra, ráklikk a keresésre, beírom mit keresek és katt a keresésre és SEMMI.
    Nem ír ki hibát, nem írja ki miket talál, hanem egyszerűen semmit nem csinál.

Ötlet?
  • Szmeby
    Azzal, hogy leellenörzöd hogy valoban nem csalok, még mindig ott van az a 3-4 kB/s sávszél kihasználatlanul (amit 3-4 slot esetén valoszinübb, hogy ki tudok használni).

A képes példámmal csak azt akartam igazolni, hogy a sok láma, aki orrba-szájba tölt, és nem törödik azzal, hogy inkább a másik feltöltési sebességét használja ki teljesen... vagyis a 10-15 éves dczö kisgyerekek (20 szálon töltenek le egyenként 500B/s-el) még nem értek meg erre a drasztikus slotcsökkentésre. Tudom, nem lehet bolondbiztos a rendszer, de inkább a kevésbé fájdalmas (több slot) modszert részesitem elönyben.

dalosmadár: igen a 3 slot jobban tetszik a 2 helyett... talán még xx/64-es net esetén is.
    És a hubszám, mint motivácio sem egy rossz dolog.
  • dentro
    termeszetesen maci. azt hiszem felreertheto a postom ha feluletesen olvassak: engem igazabol nem erdekel ha kolin belul nincs kommunikacio, de amig az egyikkel a kompromisszumra torekszunk, a masik ne jelentse ki explicit hogy "mar pedig tuti nem", mert akkor ugy fogom erezni, hogy feleslegesen szanok idot mindkettejukre.

termeszetesen a kolinak vagy barmely hubnak joga van csatlakozni az otlethez es ahhoz is hogy elzarkozzon a megvalositashoz. nyilvan a kulfoldi hubokon is masok a szabalyok, megsincs tragedia. az egesz rendszer ugy eredmenyes, ha a felhasznaloknak kedvez. akkor kedvez, ha tobb hubon el a savszelre kert slot elv. Azt hiszem a matrix-hwb-wish-nemsorolmfel de meg sok kozepes es kis hub tamogatottsag + elite mar elegendo a kiserleti bevezeteshez. en sem vagyok josnő (es fogorvos sem :), ha nem mukodik, meg mindig lehet rajta modositani.(de szvsz mukodni fog, kulonben nem tettem volna bele energiat, es nem ertene egyet ennyi ember:) a multisource eleve egy bizonytalan pont: fogalmunk sincs hogy mikorra lesz megbizhato kliens belole, lehet h 2 het, lehet h 6 honap.

most mas dolgom van :(, este osszevetem a javaslatokat. azt hiszem a tiedhez fog hasonlitani. azt hiszem jo otlet hogy 1-2-3-4-5-6-7-8 hub legyen engedve, ugyan ez bonyolultabb mintha 1-3-5 lenne, de konnyen megjegyezheto, es motival az upload savszel bevallasara (felfelé csalasra is, de az ellenorizheto).
  • dentro
    szia szmeby.

"Nem tudom megállni. :)
    http://szmeby.atw.hu/2slot.png"

ok, jatszuk vegig. az a user, aki 400 bittel tolt rolad, jon az en privimbe es azt mondja: "Kedves Op, ez a szmeby gyerek 2 slotot ad es csak 400 bittel toltok. Nem lehet hogy csal a gyongyom?" Erre en megkerdem: no es neked hany letoltesed megy? mire a valasz valoszinu az lesz: 17. itt elkuldom faq-ot olvasni. ha megsem 17, akkor toltok en is rolad, filelistet, OP vagy HUN-os nicken, sajat geprol, vagy hubszerverrol bot altal, ahogy eppen jonak latom. ez ugyan harmadik sloton jon,de a 400 bit mellett 1K feletti sebesseget kell adjon. en 1K alatt kitennelek, 1K felett nem.
  • DCMaci
    En meg nem tok gepelni:D
    *vilagban
  • DCMaci
    Den, mint mindenki, ok es te es en es mindenki 1 szabad volagban el. Joguk van eldonteni, h mit akarnak, es h akarjak, a koli (es a tobbi hub) belugyeihez semmi kozunk.
    Ettol fuggetlenul szeretnek 1 logikus es realis postot latni pilotatol az indokairol.
    Kulonben is, a jegkorszak/meteor/Mulder megolte a dinokat is... :D
  • dentro
    meg annyit:
    "neki a savszel-slot elv tetszik (norbanak)" - veled kapcsolatban viszont ugy erzem, ezt meg sem ertetted igazan.
  • dentro
    lehet hogy egyeztetnetek kellene kolin belul. nalunk peldaul van e celra egy hub, rajta bot is ahol uzengetni is lehet. mert szemlatomast nem ertesz egyet norbaval sem. neki a savszel-slot elv tetszik, csak a hubszamot is belevarialna (lassan hajlok ra, az jo ERV (!) hogy motivaciot ad, ugyan egyebirant felesleges). te meg kozben kijelented hogy "kolin tuti nem lesz". nos, egyezzetek meg, vagy talan nem ugyanarrol a kolirol beszeltek? mondjuk, minden serto szandek nelkul, ez nalatok mindig is problema volt, tobb honapba telt mire megegyeztetek hogy (a userek szamara, sajat szamotokra nem...) tiltsatok a tobbszalas klienseket, nem egyszer kuldtuk korbe masst ami utan 5 perccel az ellenkezojet is, ha meg teljes a kaosz akkor egy harmadik masst is, arrol, hogy az elso ketto "teszt" volt. nem egyszer esik meg hogy kolis op ajanl valamit amiert a masik kickel. es igen, ezek a userek az en privimbe panaszkodnak... szoval szvsz egyeztessetek hazon belul, utana lehet az en pszichologusomrol tarsalogni. koszonom.
  • DCMaci
    ettol tovabb?
    Jinkles, ugyerted ennel tovabb?:D
    P.s. Mindenki maga dontse el, h csatlakozik-e v marad jedi knight:D Nem eroszak a disznotor!:)
  • opPilota
    Azt látom hogy nemszeded. De míg szedted se lett jobb az állapotod :)
    Mind1. Vezessétek be ahol akarjátok de a Kolin tuti nem lesz. Majd megszívjátok vele.
    Jajj dentro inkább maradtál volna csendben :)
    Ő csak azzal számolt aki már töltött vmit a userről.
    Aki aki még csak azután teszi hozzá a file-t a queue-hoz azt kihagyta. De télleg dentro. Minden sértő szándék nélkül. Ha ilyen ötleteid vannak osztd meg a pszichoddal.
    És hangsúlyozom ismét. Ne csak azt nézzétek hogy 4-8 K. Sajnos nem láttok ki a fejetekből ettől tovább. Majd idővel.

Natsa :)
  • dentro
    LOL!!!!
    "Csak az vár slotra akinek befejezetlen letöltése van? És mi van azzal aki el sem kezdte? Őket el is felejted mi?"

az el sem kezdett letoltes IS befejezetlen letoltes.

nah elolvasom a tobbi hozzaszolast is :)
  • DCMaci
    Pilota, ha nem tod esz ervekkel alatamasztani a velemenyed, visszuk neked is a kis bogyokat :DD
    (Nalam van 1 rakat, nem szedem mar, bibibiiii :) )