14341
A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
[HUN]Brabus #630 Bocs mindenkitol akit ezzel mondjuk ossze zavartam volna... -
[HUN]Brabus #629 ez a resz egy jo nagy baromsag...most latom csak mit irtam /hmm nem artott volna elgondolkodnom mielott ki irom ide =] /:
Rename [atnevezed] ennel ha a meret es a tipusa megegyezik,esetunkben 628.79MB es avi at tudod nevezni arra amibol neked mar megvan egy resz.
Kovetkezo keppen: hogy biztos legyen az egyezes menj abba a folderba ahova toltod a dolgokat es egy jobb klikk a Bemutato.01.avi -n majd valaszd az atnevezest
ezek utan semmi mast nem kell tenned csak copy -zni a file nevet es vissza menni a Dc kliensedhez es ott a Rename re klikkelve ez be masolni.
Szoval az ablak csak akkor ugrik fel ha a file nev meg egyezik...tehat neked nem kell ezzel foglalkoznod mert akkor minden ok...csinald inkab ugy ha mas a neve, hogy toltesz belole egy kicsit / par bytes untig eleg / meg szakitod majd a folderodba ahova toltod a dolgokat le masolod a nevet torlod azt a kis reszt majd a regit at nevezed...
Az eredetileg megadott atnevezesi format ugye csak akkor hasznalhatod ha van mar egy olyan dolgod amit le toltottel es akarsz meg egyet akkor mondjuk a bemutato01.avi hoz hozza irsz mondjuk egy bemutato.001.avi-t vagy akarmit csak legyen mas... -
[HUN]Brabus #628 szoval a hub klienset hex editorral at lehet "dolgozni" es akkor be enged annyi embert amenyit szeretnel...meg vannak mas hub kliensek is nem csak a John Hess fele... de tenyleg orultseg lenne kabelrol vagy adsl rol 200 foloti embert bevalalni.... -
#627 Szasztok, kellene nekem kolcsonbe (csak egy ket napra:) a VELLUM GRAPHITE 6.2 R1. Orok halam uldozne az illetot !!! -
Cvd #626 Újabb tipikus magyar esett közénk, aki ideológiát gyárt mindenhez, és betegesen szeretne versenyezni a környező országokkal....:)
A regisztráció okáról találsz infót, ha visszaolvasol egy kicsit. Sőt azzal kellett volna kezdened, akkor nem kellett volna ennyit írnod..
Ha pedig a magyar DC helyzete érdekel, akkor tudom ajánlani a következő linket:
http://www.tar.hu/directconnecthun/Csinalj te is HUB.htm / Csinálj te is HUB-ot!
Na itt mozdíthatod előrébb a magyar DC-t, ha erre hajtasz... -
Ász #625 EZT PEDIG BRABUS BARÁTOM MÁR LEJJEBB MEGFOGALMAZTA DE UGY LÁTOM SOKAN NEM OLVASNAK VISSZA KOSZONET BRABUSNAK UJRA IDE TESZEM.
Ismert problemak es elharitasaik a Dc-n.
Az elso es talan leggyakrabban elofordulo gond a kapcsolodassal van.
Tehat ha valaki nem tud hozzad kapcsolodni a kovetkezoket kell, hogy atnezd.
#1 A tuzfaladon engedelyezd a tcp / udp portokat 400 tol 450 ig le es fel.
ha ez meg van inditsd ujra a Dc klienst.
#2 A windows xp-nel ha angol verziot hasznalsz allitsd at Us english-re
vagy a microsoft oldalarol toltsd le az Euro Conversion Tool -t .
Ezek altalaban akkor segitenek ha csak browse -olni nem tudnak de tolteni igen
a search eredmenyein keresztul
Nem tudok vissza kapcsolodni az emberhez akitol toltottem:
Nezd meg, hogy az illetonek van -e ures slot -ja amin keresztul tudnal csatlakozni.
Ha nincs varnod kell.Ha van es nem kapcsolodik vagy egybol bezarul az ablak a kovetkezo a teendo:
Torlod az illeto nick nevet a queue bol majd a Programok\direct connect\dclists foldert kiurited.
ezek utan vissza megy es ujra probalod letolteni a listajat.
Ez a jelenseg tobnyire akkor fordul elo ha akitol toltottel valamit hozza rakot vagy kivett esetleg at cserelt
a kiosztott folder -eben.
Nem mukodik a search.
Ha ugy erzed, hogy nem mukodik a search a kovetkezoket tudod tenni:
Probalj egy olyan dolog utan keresni ami BIZTOS , hogy szinte mindenkinel van pl avi vagy mpg vagy mp3.
Ha ilyet sem talal javaslom, hogy inditsd ujra a kliensedet.Amenyiben ez sem segit ellenorizd a kapcsoldasi problemaknal
leirtakat.
Ha toltottem valakitol de az illeto kikapcsolta a gepet, be tudom fejezni a toltest mastol is?
Termeszetesen igen.Amikre oda kell hogy figyelj:
A Tipusa a merete es a neve .Az elobbi harom dolog kozul a nevvel van a legkisseb gond.
Tehat azzal foglalkozzunk utoljara.
pl Toltesz valakitol egy filmet nevezzuk Bemutato.01.avi -nak es legyen mondjuk 628.79MB
Szeretned mastol folytatni mi a teendo?
Eloszor is keresel valakit akinek meg van
Menj a Queue es ott klikkelj az illeto nevere akitol toltotted majd a file nevere Bemutato.01.avi
a file neven jobb klikk es a felugro menubol pedig valaszd:Attempt To Locate Alternate Search
Ha szerencsed van akkor van valaki masnal is ugyan ez a film .Ha nincs talaltat modositsd a keresest.
Javaslom keress Bem avi -t .
Mivel mindenki maskep nevezi a betoltott fileokat ezert ha igy keresel megfogja talalni azt is ha valaki Bemutato.1.avi
vagy bemutat_1.avi es hasonlo keppen jelolte.
A kovetkezokben mar csak ellenorizned kell, hogy a merete egyezzen es mehet is a jatek a nevvel [persze ha van az illetonek ures slotja]
Javaslatom a kovetkezo: kezd el tolteni es amenyiben megegyezik a file nev felugrik egy ablakocska harom alternativaval.
Resume [folytathatod a mar megkezdett toltesedet]
Cancel [torlod]
Rename [atnevezed] ennel ha a meret es a tipusa megegyezik,esetunkben 628.79MB es avi at tudod nevezni arra amibol neked mar megvan egy resz.
Kovetkezo keppen: hogy biztos legyen az egyezes menj abba a folderba ahova toltod a dolgokat es egy jobb klikk a Bemutato.01.avi -n majd valaszd az atnevezest
ezek utan semmi mast nem kell tenned csak copy -zni a file nevet es vissza menni a Dc kliensedhez es ott a Rename re klikkelve ez be masolni.
Termeszetesen atnevezheted a mar elkezdett Bemutato.01.avi -t is a received folderodban arra amit eppen talaltal. -
Cvd #624 ÁSZ 7 szűkszavú mondatban megfogalmazta a lényeget, gratula neki! -
Ász #623 Ezt a hozzászólást azoknak szánom aki egyetértenek Retekkel nos , mindenki aki ittvan képzelje el hogy mindig feljár ide és mindig ad mindent de sokan nem igy vannak vele és amit tölt annyak sosem akar vége elnni mert mindig eltünik az akitöl elkezdte .
Nyugodtan irjon ide avagy válaszoljon az az ember aki örülne annak hogy 1000 fős a hub létszám és nem tudja befejezni a töltéseit és ott áll vagy 50 megkezdett töltéssel de nincsen egyiknek sem vége .Mellékesen jegyzem meg hogy a hub max kapacitása 500fő tehát ez az 1000fő egy kicsit meleg de mindegy, vagy azt a hubot választaná ahol mindennap ismerős nickekkel találkozik és mindennap tudja folytatni ügyes bajos dolgait akár 200 userrel csak. Nos teljesen megértem azon emberek nyügjeit akik nem kapnak helyt sajnos sok embernek a jó voltábol
ill akik itt megjelennek és azt sem tudják miröl alkotnak véleményt de lehurrogják az helyett hogy okosan gondolkoznának.Azon embereknemk egy tipp akik itt hurrognak és nem gondolkodnak ha más hubon leledzenek előbb utóbb találkoznak azon emberekkel akik a hungaryn vannak legalábbis egy két ember mindig jelen van más hubon is nos avval össze ismerkedni vagy csak megkérni hogy nem e lenne olyan kedves és szólna az érdekében ugyanis nem az olyan emberekkel van gondunk akik szivesen lennének itt hanem azokkal kik regisztrálnak és sosem jelentkeznek fel ,ugyanis olyan emberek elöl veszik el a helyet akik viszont szivesen lennének itt.
nos ezek után jó lenne ha magatokba szállnátok és elgondolkoznátok ezen amit irtam és nem az anyázás és az okoskodás lenne a fő dolog a fórumon hanem ha valakinek gondja van akkor az ide tud beirni csak és erre lehetne itt válaszolgatni ugyanis ez azért van tisztelt urak . No csak ennyit akartam mondani bocs akinek belemásztam a lekibe de ha elgondolkozik valahol igazam van tudjátook már jó páran igy probálkoztak és már itt vannak nálunk . -
#622 Ja bocs, az előzöt Reteknek akartam válaszolni! -
#621 Ok. -
#620 Izé....tudtommal a HUB csak 500 embert bír, mert ennyit lehet beállítani, de javítsatok ki, ha tévedek... -
Retek3 #619 Nem akartam "feltunoskodni"+"nagykepuskodni", nem "ver ki a viz", egyszeruen csak leirtam amit gondoltam a dologrol.
Sajnalom ha nektek ez feldolgozhatatlan. ;-)
-
#617 Meg egy linuxos DC kliens, ami konzolos is (De van hozza GUI-is.
DCTC
-Rm- -
PCK #616 KÖSZ -Rm- -
#615 Egy Linuxos DC kliens a SourceForge -n.
-Rm- -
PCK #614 Jahh hogyha láttok Linuxos DC akko dobjatok rám egy mélt lécci THX -
PCK #613 Sziasztok!
Kedves retek3: most öszintén, mit ver a víz?
félsz, hogy kimaradsz valamiból, vagy mi?
ez pedig sajnos "kisebbségi komplexusra vs feltünési viszketegségre" utal.
egyébként meg kit érdekelnek a szomszédaink, hogy hol tartanak, tartunk ahol tartunk, ha jobban teccik az övék akko költözz át hozzájuk, he?
Csumpi rudi
-
[HUN]Girl #612 Retek3: nemcsak a HUNGARY HUB létezik. Alább felsoroltak még legalább 2-t ahova mehettek. Ott lehet bizonyitani. Én az op-ok helyében figyelném kik és milyen rendszerességgel járnak a másik két HUB-ra és csak onnan fogadnék el regisztrációkat. De ezt majd ők eldöntik hogy szeretnék csinálni. -
[HUN]Brabus #611 mindig a koszos diszno vakarodzik...gondolom neked ugye nincs reg-ed? jo lenne mar felfogni, hogy hanyadikan van elseje es nem itt nagykepuskodni biralgatni hanem esetleg TENNI IS VALAMIT....miert olyan nehez azt felfogni, hogy NEM?...gyerekek, de egy rohadtul halatlan dolog egy hub futtatasa.... -
Retek3 #610 valoban, a magyar mentalitas a minimumert maximumot, s szerintem ez egy nagyon jo tulajdonsag. ;-)
...de, ha arra vagytatok, hogy egy jo kis kozosseget kialakitsatok, akkor azt nem az elso 100 emberbol kellett volna megtennetek, hanem sokkal tobbol.
Azaltal hogy az "elso nagy magyar hub"-ot regisztraltta tettetek azt eritek el, hogy lassul a DC hazai terjedese.
Nem volt eleg felfutasi ido, rogton a zartsaggal jottetek elo.
Szerintem az "eszaki" pelda a helyes, amikor mar tobb ezren vannak egy adott orszagbol akkor alakitanak zart hubokat, de nem akkor amikor a felhasznaloi tabor meg csak ismerkedik a rendszerrel.
A hub inditoit elismeres ileti, hogy megtettek az elso lepeseket, s elinditottak a hazai mozgalmat, de sulyos hibat vetettek a korai regisztracioval, s ezaltal korlatozzak az itthoni terjedest.
Ezzel a mentalitassal nem leszunk jatekban a petabyteok palyajan... -
[HUN]Girl #609 Retek3: azért kellett hogy ne legyen pl. Retek 256 is hogy aztán az életbe ne lehessen folytatni a letöltéseket. Meg igy jól nyomon is lehet követni ki mennyit jár a HUB-ra, ki az aki csak kapni akar de adni már nem. Ennyi. -
Retek3 #608 Termeszetesen a letrehozo joga regisztraltta tenni a hubjat, ezt nem vitathatja senki.
A DC magyarorszagi terjedesenek viszont ez nem tesz jot.
Kurvara sehol nem vagyunk meg a csehekhez, lengyelekhez kepest sem.
Talan nem 1-2 terabyte utan kellett volna elszallni. ;-)
...ha pedig a regisztracio illegalis tevekenysegek miatt kellett, akkor pedig az elso lesz, ahova be fognak nezni az illetekesek...
-
Ász #607 Moderátor urak kérhetnénk hogy ahol warez szó vagy olyan ami erre utal töröljétek a hozzá szólást köszönjük -
#606 Kis segítség:
Regisztráció nélküli magyar HUB:
Tartalék ene®gia (Akik lekéstek a regisztrációt, és jól viselkednek, azoknak itt a helyük)
Cím: magyar.dns2go.com
Működtető: [HUN]Witch
Minimum megosztás: 3 gigabájt
Minimum slot: 3
Megbízhatósági szint : jó
Ha ez nem jó, akkor CSINÁLJ TE IS HUB-OT!
Info a HUB indításáról: http://www.tar.hu/directconnecthun
-
#605 Inkább várj, hozz létre egy saját csatornát, vagy akármi és akkor arra irogass, de a cserebizniszedet ne a mienken bonyolítsd le! Ok?
A reklamálásról meg annyit, hogy ha nem tudsz várni, akkor ott a másik - már ezerszer említett - HUB, ahova mehetsz, illetve csinálhatsz Te is egyet. Ha csak reklamálni, sírni vagy anyázni tud valaki, akkor azt garantálom, hogy elesik az esélyétől is a regnek, mert egyfolytában csak ez történik, és kezd unalmas lenni.
Megértéseteket köszönjük. -
#604 Szerinted az mp3, a filmek, meg a programok, az micsoda?
Egyébként az előző hozzászólásban az 256...ehhh -
#603 De tudja, csak nekem a 356k jelzés = kilobittel....de lehet én vagyok fogalomzavarban...bár nem nagyon hiszem. -
Retek3 #598 Mivel a magyar hub-ra torteno tobb hettel ezelotti regisztracios kerelmemre nem jott valasz, ezert ezen a csatornan kerdezem, hogy vannak e valakinek Tangerine Dream MP3 albumai, amit DC-n keresztul kicserelhetnenk.
Nekem jelenleg 24 van.
mail: [email protected] -
#597 Ez most mire is volt válasz? -
shark #596 -
shark #595 Minden csira -
#594 Van, de nem tudom hol és mi a neve. -
#593 Van...
Most hirtelen a nevet nem mondom meg valami open DC vagy hasonlo...
-Rm- -
CSONGi cica #592 @Ász!köszi -
PCK #591 Szasztok!
Linuxos DC progi van? -
[HUN]Brabus #590 Nem regebben mint en veled...sajnos Tre van a suliban most arra koncentralok ide is csak hebe-hoba kukkantok be.... de majd elkaplak...teged is meg a tobbieket is ;] -
#589 Igen van benne valami, amit Gubrush írt, ezért le is vettem a honlapról, hogy itt keressen a regisztrálni kivánó user ismerőst. Elnézésed kérem, csak volt már rá precedens, hogy így sikerült valakinek regisztráltatnia magát.
A honlap címe továbbra is:
http://www.tar.hu/directconnecthun -
#588 Van regisztrációm, csak fogalmam nem volt, hova kell beírni a jelszót.
:-)
Közben rájöttem, hogy mivel én kb. kéthavonta váltok nicket, a DC-ben még [HUN]dikkma volt megadva, de én [HUN]dikki néven regisztráltam magam. Átírtam, és már kérte a passt, benn vagyok.
Elkerültem egy újabb csalódást önmagamban :-)
Azért hozzáteszem, hogy nincs egerem, és a windows billentyűzetegerével nagyon-nagyon lassan lehet csak haladni, szal egy próbálkozás kb. 2 perc volt :))
Azé' köszi, mostantól megpróbálok fenn lenni. Mint mondtam nincs állandó net, mert nem itthon vagyok, öcsémet majd megkérem dobálja fel gépet éjszakára, sajnos ez viszont mostanában nem megy apám miatt. :( Majd meglátjuk, belőlem is kéthetente fél órára felnéző user lesz-e, vagy tudok minden nap lenni. Ha leszek, én akkor sem töltök, szal majdnem mindegy. na pá :-) -
#587 Ja és egyébként köszi mindent! -
#586 Hehehehehe!
Azért nem tudtál bejutni, mert regsztráció kell már hozzá. A magyar.dns2go.com az megy anélkül is!