14341

A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• qtab986
    A StrongDC rögtön foglalja a helyet ha letöltesz valamit? Pl 1GB-os fájlt letöltesz akkor rögtön lefoglalja az 1GB-nak a helyét?
  • Flamer
    dc++ strongdc? bcdc?
  • qtab986
    Most melyik DC kliens program a legjobb? Jó ideje nem használtam DC-t.

A bannerről. A dcinfo.dynu.com nekem nem működik. A dchun.hq.hu azt akarja legyen domain nevem. Más nincs rajta.
  • Narxis
    Biztos nem jól van beállítva a kapcsolat, állítsd passzívra, az mindig müxik.
  • simoradik95
    Sziasztok lenne egy kérdésem.Nekem Nem akarja tölteni a cuccokat.MIÉRT?????
    Ha valakinek van ötlete szóljon.
    Előre is köszönöm.
  • bodajoci
    AlapTöbbek közt ezért is van a fórum.
  • Nekronaut
    Köszi mindent:)
    Működik mostmár rendesen, csak még ezt a lassúságot kéne megoldanom..mondjuk tuti, hogy a chello miatt van..:( na mindegy
    mégegyszer köszönöm a segítséget!
  • bodajoci
    Jah mégvalami. Majd minden routernak "mániája", h bizonyos időközönként, vagy minden kapcsolódáskor ujra kiosztja az alhálózati ip-ket a kliens gépeknek, tudod amik 192.168..... kezdődnek. Namost, hiába csinálsz Te virtual servert, ha az a szar megkeveri az ip-jét annak a gépnek, amiről dc-zni akarsz. Tehát be kell állítani a routerban az "adress lease time" opciót reservedre( vagy fixedre), vagy vmi ilyesmire, akkor még áramtalanítás után is megjegyzi az általa kiosztott címet, és nem lesz gond. Nekem régebben volt SMC-m az nem csinált ilyent, de a mostani TP-LINK az igen. Lehet ezuekkel a szarokkal harcolni eleget
  • bodajoci
    Hát nem is a router által kiosztott alhálózati ip-t kell beírni, hanem a szolgáltató által a routernak kiosztottat, jelen esetben a "80.98.79.250"-et. De ez változhat, mert a chello is dinamikus ip kiosztást használ, igaz ebben nem vok biztos, mert nekem adsl van. Szal a legtisztább az, ha a dc nem talál semmit kereséskor, akkor vmi gáz van a beállított ip-vel, tehát le kell ellenőrízned, h helyesek-e az adatok. Elméletileg, ha kiveszed a pipát, a "ne engedje a felülbírálást a hub/upnp-nak" elől, akkor mindig beírja a kliens a valós címet. Mégeccer a 3 leglényegesebb a dc-nél: a tcp, az udp port ugyanaz legyen, mint amit a router virtual serverében beállítottál, meg a szolgáltató ip-je is egyezzen avval, ami a beállításokban szerepel. Amúgy a második link, nem tom mért nem jön be neked, nálam simán műxik, mind1. A lassúságról, meg kérdezz a vmelyik dchub chaten, nekem soha nem volt chellom, nem tom mi a helyzet a p2p-vel ottan.
  • Nekronaut
    Csak mert eléggé idegesítő, hogy a letöltésem 5-6 K körül mozog, tőlem meg vígan töltenek 120K-val is akár...
  • Nekronaut
    Na hoppá-hoppá...most jó lett. Fura, hogy az eredeti IP-met írtam be, nem a routerét és most működik. Már csak egy kérdésem van. Mivel Chello-s vagyok, emiatt a p2p lassú, nem? DC-nél ezt hogy tudom kikerülni / titkosítani?
  • Nekronaut
    A második link nem jön be, az első igen. Viszont megcsináltam mindent, úgy ahogy le volt írva, be is állítottam a DC klienst, de mindkét HUB, amin fenn vagyok, levág azzal, hogy "Your client send incorrect IP 192.168.0.1 in search request, your real IP is 80.98.79.250."
  • bodajoci
    második Figyelmesen olvasd el az első linket, ne félj, nem rontasz el semmit. Ha nem megy akkor még dumálunk:-)
  • bodajoci
    Hú bakker, most nézem, h a portforward.com nem úgy megyen, mint anno deee!első link
  • Nekronaut
    Nos, a router az D-Link DIR-635, a kliens Strong DC 2.22, a tűzfal sima Windows (XP).
  • bodajoci
    Milyen a routerod, meg milyen dc klienset használsz? Ja, meg milyen tűzfalad van? Ez a 3 dolog lényeges.
  • Nekronaut
    Szeretném magam aktívra állítani (Firewall with manual port forwarding), de nem tudom, hol kell megnézni a következőket: External/WAN IP,TCP,UDP,TLS. Tudna valaki segíteni?
  • HiPPoNaX
    A lassusag szinte biztos, hogy a UPC p2p korlatozasa van, viszont a routered nem lehet akadalya az aktiv modnak. Olvasd el ezt a leirast es be fogod tudni allitani, hogy mukodjon.
  • bodajoci
    Persze még a tűzfalat is meg kell tanítani, h ne veszekedjen a dc-vel. Magyarul engedélyezni kell neki a ki be forgalmat. Ha minden ok, akkor már aktív lesz a dc, ha benn vannak a helyes adatok a kézi port forward kapcsódásnál a dc kapcsolatbeállítás menüjében.
  • bodajoci
    Egyértelmű, h a router miatt van a gond. Valószínű, h áramtalanítva volt, akár egy pillanatra is, és új ip címet kapott a szolgáltatótól. A hub ki is írja, h mi a valós ip címed, a DC kapcsolódás menűjében viszont nem az van beállítva. Portforward.com-on van segítség, én is úgy lőttem be anno. Ott megtalálod a routered típusát, meg a DC kliensedet is. Showmyip.com-on meg tod nézni az aktuális ip-det.
  • Nekronaut
    Már a router előtt is lassú volt...mellesleg UPC Chello-m van, nem lehet hogy őmiattuk? ugye a p2p korlátozás..
  • Narxis
    Router nélkül ki tudod próbálni?
  • Nekronaut
    Ja, amúgy passzívban kapcsolódok tűzfallal.
  • Nekronaut
    Hogy érted? Nem használok proxy szervert, ha erre gondolsz, habár routert igen. (bocs, ha lámának tűnök, csak ehhez a részéhez annyira nem értek..:$)
  • Narxis
    Közvetlenül kapcsolódsz a netre?
  • Nekronaut
    Sziasztok! Az a problémám, hogy nagyon lelassult a DC-m. Kábelnetem van és eddig minden rendben működött, de az utóbbi hetekben kábé 5-6K-nál többel nem tudok tölteni senkitől sem. A StrongDC-nél nincs search request, felraktam a BCDC-t, ott működik a keresés, de ott is borzalmas lassú. Lehet, hogy a beállításaim rosszak?
    Strong DC-nél az egyik HUB ezt írja: "Your client send incorrect IP 192.168.0.198 in search request, your real IP is 80.98.79.250.
    " és utána le is vág rögtön. A BCDC-n ugyanaz a két HUB jól működik, de mondom, nagyon lassúak.
  • Wanax
    Igen, van olyan file, az a neve hogy queue.xml, ez tárolja azokat amiket beraktál letölteni, illetve töltés alatt vannak.
    A HashData.dat és HashIndex.xml azt tárolja amiket te osztottál meg másoknak.
  • Flamer
    ya.aztnemtudtam. de énis ritkán dczek. csakha mp3 kell.. nem pedig album.
    amit összegyüjtök és havonta eccer akkor lehuzás.
    namindegy izé. őőő. hát ahol ijet küldözgetnek azt gondolom ban. de leszarom amugy :D
  • Narxis
    Én is pár napja upgradeltem 0.699-ről, nem DC-zek sokat de pl. a legújabbat kivéve mindegyik DC-t le lehet fagyasztani egy másik ember gépén. :D Valami kódot kell beírni vagy küldeni neki és összeomlik az egész.
  • Flamer
    ahah deszar:D demitkellfojton upgradelniám?:O
    amugy HashData.dat meg HashIndex.xml kell sztem.
  • Narxis
    Uninstall-nál megkérdezi, hogy meghagyja-e a beállításokat.
  • Narxis
    Tönkremegy.
  • Flamer
    rátelepited a régire mcisinál?:o
  • Fergio
    hello

dc-ben van olyan fájl ami megjegyzi a letöltéseket? hogy ha uj verziot telepitek akkor ne kelljen mindent ujra megkeresni.
  • Divizio88
    Sziasztok!
    az a problemam, hogy
    akkarhanyszor elinditom
    a DC++ ujra meg kell
    osszak fajlokat...
    minden bealitas meg marad,
    csak ez nem...walamit amit
    nem csinalok jol??
    segitsetek..elore is kossz..
  • HiPPoNaX
    Gondolom a T-Home egy router-modem kombot helyezett el nalad. Ebben az esetben portot kene nyitnod rajta a DC szamara (plusz az XP-s tuzfalon ugye kiengedni), bovebb leiras errol itt olvashato.
  • Montanosz
    csak így kevesebb embertől tudsz letölteni ha passzív vagy
  • Tenzing
    Köszönöm!
    Működik.
  • Narxis
    A kapcsolat típusát állítsd át Passive, last resort -ra.
  • Tenzing
    Sziasztok!

Egy XP-s gépen eddig minden probléma nélkül futott a DC++. Most Internet szolgáltató-váltás után (T-Home DSL az új) nem működik. Hub-okhoz kapcsolódik, de keresni már nem keres, felhasználóktól sem tölt fájllistát. Mit kell átállítanom hogy működjön? Portok, ilyesmi? Előre is köszi a segítséget!