37
  • iXBT
    #37
    Mindent be lehet allitani ami a felhasznalora tartozik. Pl. az idot:))))))Amugy amit viszont enged allitani, azt professzionalis modon teszi. Gondolok itt a biosba nevvel bekoszoni scsi vezerlokre stb.
    Tobbek kozott talan pont ezert atomstabil. Mert mit is csinal a kedves user? Belep a biosba, minden szart allitgat, amirol halovany fingja sincs, hogy konkretan micsoda, azta fuckkol, hogy szar a windows, meg hordja vissza a gepet a szervizbe. Ha meg kiszamlazol neki egy orat, sir a szaja, hogy garis, meg stb.
  • Inquisitor
    #36
    Na ja. Az Intel nem szereti ha a kedves user bármit is állítgat. Így nem csak tuningolni nem lehet, de szinte semmit se lehet beállítani az alaplapjain. De tényleg stabil.
  • Inquisitor
    #35
    Most a GigaByte miért szar tuningra szerinted?
    Könyörgöm az AOpen, Asus és a GigaByte külön gyárt atomstabil és külön tuning alaplapot!
    Ellenben az Abit ...
  • iXBT
    #34
    Bizony igy van. Amugy ha valkit csak a stabilitas erdekel, vegyen Intel alaplapot. Olcsobb mint az Asus, messze jobb minosegu, mondjuk tulhajtani, na azt nem lehet.
  • atee
    #32
    na persze de az abit olcsobb !Marmint az asusnal pl. es az asus alaplapjaival nekem legalabb annyi gondom volt mar!
    a Gigabyte Stabil de kulonben tuningra fos
    Az Acorp meg noname:) de ettol fuggetlenul olcsobb konfigoknal nem rossz valasztas mostanaban eleg megbizhatoak
  • Inquisitor
    #31
    Aki szerint az ABIT bármiben is a legjobb alaplap, az soha nem árulta. 20-25%-os selejtaránnyal valamint a minden harmadikban hibás UDMA kábellel nem lopta be magát a szívembe!
    Könyörgöm ember, a "gagyi" Acorp, ECS vagy Matsonic alaplapokból 5x-10x kevesebb selejtünk volt!!!
    Te is azok közül való vagy, akik elhisznek minden "fizetett" tesztet amit a Chip, PC-World, stb. meg a "független" HW oldalak írnak?
    Egyébként az egyik leggyorsabb alaplap (P4) az AOpen szokott lenni, és tuninghoz se rossz.
    Inkább bízom az AOpen, Asus, Iwill és GigaByte alaplapokban (pláne mióta a GigaByte is gyárt jó kis tuning alaplapokat), szóval erről ennyit.
  • iXBT
    #30
    Hibamentes? Egy abit? Na ne rohogtess....
  • Pon Pon
    #29
    nnnnnnnnnnnéééééééééééé
  • iXBT
    #27
    Nem sokaig ennyi a rambus, elhiheted.
  • iXBT
    #25
    A legtobb dolgot nem kifejezetten a te hozzaszolasodra irtam. Valoban nem vagyok szereny, de erre minden okom megvan, s nem fogok mondjuk anand-tol hasraesni. Amugy soha nem allitottam pl. azt sem, hogy az amd prcocik szarok lennenek, en kifejezetten a via-t tartom meg mindig problemasabbnak mint az intelt, a sys-t meg nem ismerem.
  • Zerg
    #21
    Latom szeretsz tulzasokba esni, es szerenysegbol sem szabtak szuken...
    "Tobb szaz gepet latok havonta belulrol is, en tudom, hogy mirol beszelek."

    Ensem ugykezdem, hogy milyen kibaszott profi vagyok, es nekem van igazam. Ez stilus picit fura, de elfogadom, Te ilyen vagy.

    "Csak allatira unalmas ez az allando hulye aki nem amd-t vesz duma."

    Aruld mar el hol irtam en ilyet?!
    Tavol alljon tolem, hogy efele marhasagot irjak!!!

    "keretik toleralni a masik oldal:) velemenyet is. UFF:)"

    Mar megbocsass, lehet hogy toleralatlannak tuntem, de en csak lereagaltam azt a tomenytelen tulzast amit irtal. Olvasd el kerlek ismet amit akkor irtam, es olvasd el a sajat hozzaszolasod is! En megprobaltalak felhomalyositani, hogy csak azert mert tulzasokba esel, attol meg nem lesz igazad, maximum nevetsegesse valsz. Abszoludt nem sertesnek szantam amit irtam. Ha megis sertonek erezted volna, akkor sajnalom!

    "Tobb ismerosom allt vissza amd-rol intel-re (ez alatt gyari Intel mobo ertendo), s mind ver profi volt, szervizesek stb., mert messze ez a platform a problemamentesebb."

    Megint ki minosit kit? A Te irasodbol az veheto ki, hogy aki AMD-t vesz az egy kokler amator. Ezt meg en utasitom vissza! Sot kuld el ezt a "ragyogo nezeted" pl. az Anand-nak, mivel ok is AMD alapu szervereket uzemeltetnek. Ha nekik nem sikerul az ellenkezojerol meggyozniuk, akkor erdeklodj az Electronic Arts-nal, esetleg a Mercedes-Benz-nel, vagy a Samsung-nal... Ok is kokler gondolom, csak azert mert AMD-re alltak(allnak) at. Kerlek megegyszer Ne minosits senkit!
    Azt, hogy egy Intel platform messze problemamentesebb lene, azt erosen vitatom, de nem akarom teljesen OFF-olni a topikot, ezert ebbe nem bonyolodok bele...
  • Hahoocsi
    #18
    Szerintem a proci stabilitás kérdését annyival le is lehetne zárni, hogy a számgépben általában nem az Intel/AMD CPU instabilitása okoz problémát,hanem ezer másik ok, mint pl.:

    - elégtelen hűtés a CPU-n, GPU-n, vagy máshol
    - szarul megírt programok
    - szarul beállított gép (amatőrők)
    - egy ártalmatlan érintkezési hiba
    - kis teljesítményű táp
    - valamilyen rejtett sw-sw/hw-hw inkompatibilitás
    - plussz még csomó egyéb

    Nemtom itt egyesek észrevették-e, hogy a CPU nem anyuci cicája, ami szobatiszta, de néha beszarik, mert nem nyitod ki neki az ajtót! Mind az Intel, mind az AMD processzorok tökéletesen stabilan működnek megfelelő körülmények mellett. Ha a felhasználó/szerelő amatőr, az nem a gyártó hibája. Szintén nem a procigyártó hibája, hogy a VIA tákolt chipseteket árul. Nem kell VIA-t venni. (P4-hez is van VIA, ugye?)

    Megint más kérdés az ár. Az Intel drágább, mert Intel. Neve van, olyan mint a Merci. A Merci sem mindig jobb egy olcsóbb kocsinál. De az egy Merci, ezért 30 millába kerül. A teljesítményről kár is vitázni, mert az meg olyan egyforma. Nehogymá' aszongya valaki nekem, hogy ha a Kvék 13 1024x768x32-ben P4 2,2 GHz-n 63,2 FPS-sel megy az XP 2000+-on meg 63,1-gyel, azt észreveszi. Aki meg arra veri, hogy neki 0,1 FPS-sel jobban megy, az nyalja föl maga után. Na pá!
  • iXBT
    #17
    Jo, annyit rolam, hogy nekem mar i845B-s gyari Intel van az asztal alatt, keress mar itthon egy helyet ahol kapni lehet. Tobb szaz gepet latok havonta belulrol is, en tudom, hogy mirol beszelek. Az hogy egy gep fagyasok nelkul mukodis, az edeskeves. A VIA elismerten nem full ACPI kompliant, a pci busza gaz stb. Mukodik persze, de u.e. elmondhato egy Trabantrol is.
    Mindenki azt vesz amit akar, de mas szempontok is vannak, mint az ar/teljesitmeny amiben ketseg kivul az AMD a nyero. Csak allatira unalmas ez az allando hulye aki nem amd-t vesz duma. Tobb ismerosom allt vissza amd-rol intel-re (ez alatt gyari Intel mobo ertendo), s mind ver profi volt, szervizesek stb., mert messze ez a platform a problemamentesebb. En teljesen elfogadom a fentebb emlitett ok miatt, ha valaki amd-t vesz, de keretik toleralni a masik oldal:) velemenyet is. UFF:)
  • AtisH
    #16
    Néha ezzel van tele a hócipőm a fórumot olvasva! Van egy cikk ami az Intel proci alaplapi chipkészleteiről szól, ráadásul nem is magáról a processzorról. Valahogy ehhez a cikkhez nem ezekre a hozzászólásokra számítottam. Engem speciel kimondottan a cikkel kapcsolatos dolgok érdekeltek volna, ehelyett többségében Amd-s barátaink dicsekszenek az ő kis konfigjukkal (kinek milyen van, mennyivel megy, mennyibe került, stb.). Kell nyitni (még egy) AMD-s fórumot és ott lehet nyomulni ezerrel. Ha Amd-vel kapcsolatos infók érdekelnek, akkor majd ellátogatok oda és ígérem Inteles létemre nem fogok azon a fórumon a mindenféle inteles baromságokkal előjönni.
    Ha esetleg a cikk mégis az Amd-ről szólt volna akkor mindenkitől elnézést kérek az előbbi mondataimért.
  • Zerg
    #6
    Szia!

    Meg szeretnem kerdezni, hogy milyen problemakra gondoltal egesz pontosan, hatha tudok segiteni?
    En mar a sokadik AMD konfigomat nyuzom (mosd XP1700+) es maximalisan meg vagyok vele/veluk elegedve. Az alaplap egy EPoX 8KHA+ amiben Via Apollo KT266A chipset van. Hosszu-hosszu hetek ota megy mindenfele fagyas, instabilitas, inkompatibilitas nelkul! En nem csak jatszani hesznalom a gepet, sot..
    Na jo ebbe nem akarok jobban belefolyni, de szokjunk le az altalanositasrol. A VIA sem csinal tokeletes dolgokat, de az Intel sem! Gondoljunk bele a visszahivot chipsetere, a folyton valtozo chipsetre, amely folyton valtozo alaplapot igenyel :(.
    Nekem van egy masik AMD Duron 600 alapu konfigom is, azt meg 2000 nyaran(!) vettem, es a ma megjeleno AMD procikat mindenfel gond nelkul bele tudom tenni. Nekem ez is jelenti a megbizhatosagot.
    A gepen fut CAD-es alkalmazas, videos munka, kiadvanyszerkesztes, proxy feladatokat is ellat es jatekok is, de ezzel sem volt a legkevesebb problemam sem, pedig az is VIA chip-setre epul!
    Csak meg egy aprosag! Az mar TOTALIS BAROMSAG hogy, s most idezek toled:
    "Aki nem akar via-t, es SD ram-ot sem annak nem marad mas csak a p4, es vesz mondjuk egy 1,6-os vagy 1,8-as NortWood-ot."
    1. Eloszor is nagyon sok chipset van AMD platform-ra, ami nem VIA alapu, tobbek kozott, keszit hozza chipsetet:
    AMD, ALi, SyS, nVidia, ATi es persze az Via. Minden gyartonak szeles a palettaja a chip-ek teren is. A full integralt cuccoktol kezdve egeszen a szinte a telejsen "kopasz" chipsetekig minden megtalalhato. Ebbol mindenki meg tudja talalni, ami az O elvarasainak leginkabb megfelel.
    2. Az AMD-hez mar 2001 tavasza ota lehet kapni DDR-es konfigot most viszont szinte minden neves tesztoldal szinte hetente foglakozik a kulonbozo jobbnal-jobb AMD-s DDR-es konfigokkal! Kerlek ne ess tulzasokba, vagy ha nem vagy benne biztos, amit irsz, akkor ne ragadtasd magad ilyen es ehhez hasonlo kijelentesekre, mivel csak sajat magad teszed nevetsegesse!
    Egybekent az arak pontosabb osszehasonlitasa erdekeben ajanlom a kovetkezo oldalt:
    www.pricewatch.com

    Udv:
    Zerg
  • Frank99
    #5
    Tökéletesen működött a régi Duronom, lecseréltem, karácsony előtt 1600-os Atlon XP-t vettem. Aki rájött már hogy az olcsóbb nem mindog rosszabb, az soha többé nem vesz Intelt.
    Olcsóbban hasonló gyorsaságot. Még nem találkoztam programmal, ami sírt volna az Intel-ért...
  • iXBT
    #4
    Te tanuskodsz itt abszolut hozza nem ertesrol. Aki nem akar via-t, es SD ram-ot sem annak nem marad mas csak a p4, es vesz mondjuk egy 1,6-os vagy 1,8-as NortWood-ot. Ne gyere azzal, hogy ilyen nincs, mert van:)))
    Hihetetlen, hogy nem ertitek meg, hogy nem csak gyerekek pc-znek, es valakinek nem szamit +10-20 eFt, ha arrol van szo, hogy egy-ket problemat ki lehet igy kerulni.
  • fotel
    #2
    Okoska - aha aha

    ROTFL