Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TopGun
Hi! eltuntel? nincs valasz? 😞

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

via_mala
Mostmár kezdem elég hülyén érzeni magam. Lehet, hogy nem is a Catalyst 4.9-es driver a hibás, mert tegnap már a 4.7-essel is gondok voltak: 5 perc játék után a monitor egyszerûen kikapcsolja magát (villog a standby led), közben meg a játék hangja megy tovább, ha nyomom a gázt (cmr04), hallom, hogy indul a kocsi.
Nemrég volt a monitor szervízben, mert kiment benne a táp, ezért elõször erre gyanakodtam, de közben körülnéztem a neten és másoknak is volt ilyen problémája:
(http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=35245&arc=f)

Ja és már eleve bebootoláskor is a login képernyõ után, amikor a desktopnak kellene megjelennie kikapcsolja a monitort, úgy kell visszakapcsolni kézzel. A játék közben viszont már hiába kapcsolom be, azonnal ki is kapcsolja magát.
Már levettem a monitort 60 Hz-re, ki-bekapcsoltam a V-Sync-et, csökkentettem a kártya órajeleit, Fastwrite-ot ki-be kapcsolgattam a BIOS-ban, VPU Recovery-t ki-be kapcsolgattam. Mi a rossebbet lehetne még kipróbálni?
Amikor Catalyst uninstaller-rel leszedtem az egész driver-t, akkor a bebootoláskor nem kapcsolta ki a monitort, úgyhogy szvsz nem a monitor a ludas.

Most leszedtem valami Proview monitor driver-t, majd kipróbálom. Ártani nem használ...
Azt is olvastam (http://www.nvidia.co.uk/object/IO_20011119_6349.html), hogy ki kell kapcsolni a dual monitor support-ot ("simply disable the second monitor and your OpenGL 3D program will work again"), de hol is kell ezt megtenni?
Van valami köze a DirectX-nek ehhez? Mindegy, inkább újratelepítem majd azt is.

Nem hiszem el, hogy ennyire megviseli a gépet, ha videokártyát cserél benne az embert, ráadásul ATI-ról ATI-ra.

Más ötlet?

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Ok kösz a segítséget mindenkinek, én is arra a 9600xtg-re gondoltam, úgyhogy megyek is megvenni nemsoká 😊

ollie
a legutolsót semmiképpen (500/250-es), mert lassabb a memória a referenciánál, és az az 50MHz (valójában effektív 100) nagyon sokat számít. Én a Gecube 128MB (500/325)-öt ajánlom ezek közül. A legelsõnél is könnyen lehet, hogy butított memcsi van (a 256 megásokon általában butított van).

Én most egy Connect 3d 256Mb 41500Ft(Aqua) vagy GECUBE RADEON 9600XTG 128MB (500/325)42500FT vagy GECUBE RADEON 9600XT 128MB (500/250) 39000Ft utolsó kettõ a Mistralnal van, ezek közül szerinted melyik a jobb (egyik se?😊)?
Sajnos 45e-nél nem tudok többet kiszorítani és azért kérdezek ennyi hülyeséget mert már egyszer megszívtam régen az ATI-val és most nem akarok megint rossz lóra tenni.
Egy másik fórumon olvastam az akadásról, de kifelyezetten az MSI via kt400-asal volt gond, bár lehet, hogy egyedi eset volt.

[NST]Cifu
Általában gagyit nem gyártanak, max. a lent már említett csúnya trükkökre kell vigyázni. Az ASUS nagyon jó minõséget gyárt, csak elképesztõ árakért (egy kicsit még hozzáadsz, és ott a 9800Pro...). De végülis nem gyárt rosszat tudtom szerint az egyik nagyobb gyártó sem (pl. Club3D, Connect3D, Sapphire, HIS, GeCube, Tyan, Triplex, stb.).

Én személy a Club3D, HIS vagy GigaByte kártyákat ajánlom, de mint említettem, sok függ attól, hogy pontosan melyik kártyájáról van szó.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Nem tudok semmi renkívûli akadásról a VIA KT400-as chipset és az ATi kártyák között, hol hallottál te ilyesmirõl?

Ami a kártyavásárlást illeti, lenne egy anyagi jellegû megjegyzésem: ha lehetõséged van rá, inkább gyûjts egy kicsit még, és végy egy 9800Pro kártyát. A 9600XT kártyák ára 35-50.000Ft között mozog, miközben 55-60.000 Ft-ért már 9800Pro kártyát vehetsz, és utóbbi csaknem 2x gyorsabb...

Ami a gyártókat illeti, nagy eltérések lehetnek a különféle gyártók különbözõ 9600XT kártyái között is, mivel egy gyártó tól is lehet többféle 9600XT kártya (pl. a GeCube-nak legalább 4 féle 9600XT-je van). Igazán rosszat nem hallotam egyik gyártótól sem, amire érdemes odafigyelni, azok a csúnya trükkök, ilyen pl. hogy a referenciaórajelnél lassabb frekvenciával adják ki a kártyát (a referencia 9600XT-k órajele 500/600Mhz (de írhatják 500/300Mhz-nek is, ugye a DDR memóriák effektive kétszeres sebessége miatt), vagy pl. 9800Pro esetén az emlékezetes 128bites memóriavezérlõvel gyártott változatok.

És melyik gyártót gecube, connect 3d, asus stb érdemes választani, vagy az ATI-nál egyformán jók (Abitot azt tuti nem veszek többet😊)?

TopGun
Irok privit ok?

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

ollie
A lapodat nem ismerem, de a kártya jó lesz.

Egy dolgot elfelejtettem, valahol olvastam, hogy ezt az alaplapot nem szereti az ATI (szemetel) ez remélem nem így van?

Sziasztok, remélem tud valaki véleményt mondani, tehát van egy MSI KT4(6590)Ultra alaplapom, AMD 2500+Barton, 512MB(333)memória és jelenleg egy Abit GF4200 128MB-os kártya(megállt rajta a venti és nagyon szar lett még új ventivel is), a Gf-ot szeretném lecserélni egy Ati R9600xt-re, tehát szerintetek jó lessz e az ATI, és ha igen melyik gyártótól (gecube, connect 3d, asus stb.)? Légyszi segítsetek sürgõs lenne.

Ok!

Mond!

TopGun
Volna par kerdesem ok?

ProSatanos
Hi.
Végre vettem egy SCART átalakítót, s a R9200SE-t megpróbáltam kitenni a TV-re
(Svideo kimenet -> Scart átalakító -> TV)

Végeredmény:
- Fehér feketébe szép a kép mindenhol,
- Színesbe viszont az Asztal-on a viágos részek csikozódnak, meg játék közbe is itt ott csikozódik, de film közbe már nem.

Valakinek tapasztalata ezekkel kapcsolatba, észrevétele, megoldási javaslata?
(Már próbáltam, hogy kihuztam az antenna kábelt, de nem javult 😞 )
Köszi

jaja 256bites 128megás Sapphire egészen pontosan.

TopGun
Es a karesz 9800Pro?

Nekem van.
Sima NF7

MaSzKa
Olyanvan hogy haweromnak NF7-SL 9600 Raderoncsa van

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

TopGun
Van itt valaki akinek NF7 lapja es Radeon 9800Pro-ja van?

[NST]Cifu
Nekem 9800XT-m van, és nem állítom, hogy jobb, mint a gyári hûtõje. Az más kérdés, ha a 9800Pro gyári hûtését vesszük alapul...

De itt a tuning volt kérdõre vonnva, és ott semmit sem jelent a ZM-80D, ez a kártya durván 430/780Mhz-et bír, függetlenül a hûtésétõl és kész...

via_mala
Kipróbáltam, csak ugyanúgy fagy OpenGL-es játéknál, mint a 4.9-es. Pedig a 9600 Pro-val nem csinálta.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

via_mala
Hát csak jobb, mint a gyári hûtõ, nem?

ollie
dobd hozzám a kareszt és a mainboardot

duracellmumus
van egy ati katya es csikoz meg ijesmi csak ixpé alatt 5-10. indításkor után (hideg mint a klimám😊 miért van ez, vigyem vissza /dobjam el az mainbordot valami tanács pízz

Apunak mindig igaza van! Most is.

[NST]Cifu
A tuning nagyban függ videókártya tuningolhatóságától, ami viszont jobbára szerencse kérdése. Nálam semmiféle elõnyt nem jelentett tuning terén a ZM-80D + OP1...

[NST]Cifu
Pontosan.

Nem tiszta nekem ez a DDR RAM kérdés.
Tehát, ha az atitool azt írja, hogy a RAM 250-Mhz-n megy akkor annak az effektív értéke 500 Mhz?
Hát igen, nekem is PAL-b-re van állítva, de sajna nem jó.
Ha van valami ötlet, tapasztalat akkor írjatok. Tehát a gond: 9550 a TV-n fekete-fehér a kép. Köszi.
ollie
Ha minden igaz, egy kicsit az XT órajelek fölé tudod húzni a kareszt. A heyledben viszont kipróbálnám a 4.8-as cat-et, mert valamivel gyorsabb a 4.7-nél.

via_mala
Találtam egy hasznos táblázatot.

via_mala
Visszatettem a 4.7-es Catalyst-et, mert mégsem megy jól a 4.9-es. Úgy látom ezzel egyedül vagyok, mindenkinek simán megy.

Más: Zalman heatpipe + ZM-OP1-es hûtéssel milyen tuningteljesítmény lehet elvárni egy 9800 Pro-tól?
Alapban a 3DMark03 5600 körüli pontot adott, ez ugye reális?

Megneztem a HIS homepagejet.
Ket 9600XT VIVO kartya van. Platinum es Turbo Platinum.
Az egyik 600 a masik 650 MHz-es MCLK. (Ez csak egy zarojeles reszbol derul ki.)

Amugy ugyanott az oldalon mindenhol azt irjak mind a kettore, hogy 650 MHz az MCLK, 500 MHz engineCLK, 400 MHz Ramdac.
Az egyik Radeon 9600, a masik Radeon 9600 Series (ez a lassabb)
Amugy a doboza a weboldal szerint mindkettonek ugyanolyan (Platinum felirattal).
A 650-esen ugy lattam hutoborda van memoriakon.
Javaslatok?
Taptarap
bármire állitom be fekete -fehér képet add.

CelionHUN SE (.)(.)R.I.P ThisisSparta Lvl72.DA.

Taptarap
nálam is úgyanez a gond és ez sem segitett. 😞(

CelionHUN SE (.)(.)R.I.P ThisisSparta Lvl72.DA.

ollie
Ha a memória tényleg 650MHz, akkor jó.

[Jakuza]
Semmi gond nincs csak az NTSC-t kene atallitani az Ati control paneljen belul PAl-ra.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

via_mala
Úgy néz ki, hogy valami nem stimmel a Catalyst 4.9-esben, mert a srác, aki tõlem a 9600 Pro-t megvette ugyanúgy szív egy OpenGL-es játékkal: neki is kifagy.

Sziasztok!
Kis problémám van.
Adott egy Radeon 9550-es TV-vel szeretném összekötni, minden megvan, de a kártya csak fekete-fehér képet küld a TV-re. Drivereket már próbáltam majdnem mind, de semmi sem változott. Eddig egy FX5600-ast használtam, azzal rendesen mûködött. Szerintetek mi lehet a gond?
HIS-bol jo a 9600XT 256MB VIVO?
- Radeon 9600 XT VPU - 500MHz
- 256MB-128bit DDR memory - 650MHz
PLackó
hirdetést

PLackó
kösz szépen.😛
másik topicban legalább segítettek hogy hol keresgéljek, hol tegyek fel hírdetést.

CoolStuff
Még 9800Pro-ból is ajánlott sztem!

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

ollie
128 megásat vegyél

CoolStuff
lehet

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

ABIT 9600XT VIVO 256MB -t ismeri valaki?
Jo az? Lehet vele videot digitalizalni?
CoolStuff
Ezt vedd:
9800Pro IceQ

CoolStuff
128megás, de az a kép csak illusztráció!
Én is ezt akartam megvenni, de nem sapphire, hanem valami ultra gagyi radejon, szal inábbExcaliburt vettem 60-ért!
Hallottam, hogy egy csóka vett olyat, és 1 hónap alatt kinyúvadt a vga, és nem cserélték ki, mert kitalálták, hogy biztos a pofa belebabrált!😛
Szal vigyázz azzal a bolttal, olyan M!stral szintû!

CoolStuff
digitalonline...
nézd meg a link címét:
http://www.edigital.hu/

ollie
nem volt ilyen problémám, soha