18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Varenga
    OK.
    Rendben. Éppen ezért jöttem ide, hogy megkérdezzem, mert vkitől hallottam, hogy lehetséges, de ti egyből kiröhögtetek....vagy itt csak "tuningmájszterek" firkálhatnak???
    (és mivel eddig dzsíforszjaim voltak ezért sok közöm nem volt még Radeonhoz)
    Abban igazad van, hogy nem hasonlitottam össze a két kártyát....
  • antijedi
    és a te hangnemed milyen? mindenki normálisan segit, elmagyarázza a dolokat és még neked áll feljebb, kicsit lol...
    ráadásul inkább mi kérdezhetnénk meg hogy "ki vagy te?" mert cifu és a többiek már kivivtak itt vlaami elismerést maguknak te viszont nem, és még nekiálsz itt műfelháborodást csinálni...
    kicsit lol vagy...
  • antijedi
    dehogy dehogy, láccik nem rétesz hozzá, nem vagy eléggtunninmájszter... :PPP
  • [NST]Cifu
    Kérdeztél valamit. Válaszoltam rá (Marhaság. - és ez tény). Ezek után azt közlöd, ha marhaság lenne, akkor nem is kérdezted volna. Namost erre mit reagáljak? Ha nem vagy benne biztos, akkor nem írsz ilyet, nemde? Ha mondjuk megkérdezed, hogy miért tartom marhaságnak, akkor máris más lett volna a válasz hangneme.

Beírod a Google-ba, hogy Radeon 9600, majd azt, hogy Radeon 9800. Még egy laikusnak is feltünhet, hogy a 9600-os másképpen néz ki (kezdve ott, hogy nincs rajta molex tápcsati).
  • Promi #16429
    Cifu! Latom nem ismered a titkos kapcsolot.:)
  • CUCLI
    LOOOL
    ott a ":))))" az üzenet végén
  • Varenga
    "Najó, megkönyörülök rajtad"

Rajtam abszolút nem kell megkönyörülnöd és különbenis ki vagy te,hogy ilyeneket firkáljál nekem, amikor normális hangnemben állok hozzátok
    és olyan dolgokat kérdezek amiben nem vagyok biztos, tehát a segítségeteket kértem, nem pedig az oltogatásokat, amiket bármilyen primitív gyökér tud.

• [NST]Cifu
    Ahhoz áldozz fel egy fekete kakast a videókártya felett, és miközben a vérével pentagrammákat rajzolsz rá, tranformációs litániákat kell szavalnod.
    Ha nem működik, akkor pedig fogj egy komolyabb pénzmagot és menj el a legközelebbi számtech boltba. Ez utóbbi (majdnem) mindenkinek bevált eddig.
  • antijedi
    akkor is a gef2mx@x800 a rullah!!!
  • [NST]Cifu

Ne fokozd, ne fokozd! :)))
    Nézz már rá egy 9600 Nyákra és egy 9800 Nyákra, mielőtt ilyen marhaságokat állítasz. :DDD

Azonkívűl majd azt is magyarázd el, hogy mit kell "enabled"-re állítani, hogy a 9600-oson lévő RV350/RV360 GPU átváltozzon R350-é, arról nem is beszélve, hogy lesz a 128 bites memóriavezérlőből 256 bites. :)))

Najó, megkönyörülök rajtad: egyes Radeon 9800SE-k vannak Radeon 9700-es vagy 9800-as nyákon. :)))
  • Varenga
    Elméletileg ugyanaz a nyák a 9600 alatt, mint a 9800 alatt és az "disabled" opciókat "enabled"-re lehet állítani...ha marhaság lenne, akkor meg sem kérdeztem volna, csak vki tapasztalatára lettem volna kíváncsi.

(Cifu:humoros vagy)
  • antijedi
    én meg gef2mx-ből szeretnék egy x800-at csinálni, plsplspls segicsetek!!!
  • [NST]Cifu
    Apropó, tényleg tudok ATI Tools-al 9600-ból 9800-at csinálni?(legalábbis hasonlót)
    Mert, úgy hallottam, hogy lehetséges...

Marhaság.
  • Varenga
    Hmm.
    Most mé nyugodtabb lettem.
    Apropó, tényleg tudok ATI Tools-al 9600-ból 9800-at csinálni?(legalábbis hasonlót)
    Mert, úgy hallottam, hogy lehetséges...
  • antijedi
    és? attól még meg lehet mondani az igazat nem? :D
  • ollie
    Jah, 50k-ért jelent meg tavaly nyár végén a boltokban. De Wanax szerintem csak poénkodott.
  • antijedi
    másfél éve az még bőven jó ár volt... akkor még 100felet voltak 9800ak asszem
  • ollie
    Mondjuk azóta sem láttam mégy egy olyan 9600 pro-t, ami ment volna 520/340-en hibátlanul (a memó gyárilag volt 340). Én fél évig használtam úgy (4000 pont felett volt a 3dmark03-ban, és azóta csak gyorsultak a driverek), és ráadásul a gyári hűtéssel.
  • Promi #16415
    En nemreg adtam el 1 ijet 25000 -ert.
  • Wanax
    Ollie: téged nagyon átvertek akkor
  • ollie
    Én még 50-ért vettem, 1 éve és 4 hónapja.
  • Varenga
    Rendben, akkor megnyugodtam.
    Köszi szépen!
  • ollie
    20-at megér szerintem.
  • Varenga
    zsír :)
  • antijedi
    én nem vicceltem..., azt krédezted mi menyit adnánk érte..., hát én enyit, igy lenne akkora profitom rajta hogy megérje a macerát :)
  • Varenga
    OK :)
    Na, de a viccet félretéve 20ezret megér nem?
  • antijedi
    én személyszerint 500huf-ot mert már van egy radeonom, de kereskedni jó lenne ezé 500at kb megérne nekem :)
  • Varenga
    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem: ti mennyit adnátok kb.1 éves 9600 Pro-ért?(használt) és hogy viselné a konfigom (Asus-P4B533, 3GHZ,786 DDR)

THX for everyone :)
  • ollie
    Érdemes. Persze a géped valamennyire vissza fogja fogni az új kártyát, de sokkal gyorsabb lesz a mostaninál. Viszont arra figyelj, hogy az alaplapodnak tudnia kell a 4x AGP-t legalább, különben ne is próbáld beletenni a 9600 XT-t (4x vagy 8x AGP-n működik).
  • Falabu #16404
    Helloka!
    Kérdésem az lenne, hogy: Van most egy elég régi gépem(AMD 950, 382 RAM) szeretnk venni egy videjókártyát ATI 9600XT, ez gondolom javítana a 3d-s teljsítményen, mert most van egy GeForce2 MX 400-m! Érdemes befektetni egy ilyen vidikártyába? Persze később fogok a többi dolgon is javítani....
  • Promi #16403
    Szivesen
  • KranaZoli #16402
    1000 hála és köszönet!

Úgy nézem nagyon jó kis iromány lesz ez és végre lehet árakat is látni!

Köszönöm!

Átolvasom, ha segítség kell, majd sikítok!
  • Promi #16401
    Nezz+Lass+Csodalkozz:)
  • [NST]Cifu
    A Pixelnél a ZM-80D + OP1 cirka 10 rugó. Bár állítólag a GlacialTech hűtő jobb...
  • HRaVeN1
    Akkor is 5k-t kaptam volna.
  • KranaZoli #16398
    Megtaláltam a szóban forgó aktív coolereket, csak forint árakat nem találtam eddig.

Pontosabban, csak a GlacialTech NorthPole-hoz találtam a depo.hu-n. A többihez még nem :(
  • Borg
    Ja, valamelyik tuning portálon volt összehasonlító teszt. Asszem ocportal.hu vagy valami ilyesmi.
  • KranaZoli #16396
    Van valami magyar website ahol képekkel és árakkal együtt lehetne mazsolázni ilyen cuccosok között?!
  • KranaZoli #16395
    Zalmanból é ezeket találtam:

* VF700-Cu
    * VF700-AlCu

A leírás szerint

- ATI Radeon 9*** Series
    - ATI Radeon X*** Series

modellekhez valók. Szal a 9800 Pro-hoz is jók gondolom. Csak még árat nem találtam rájuk :(
  • Borg
    Pl. Artic Cooling ATI Silencerek. Vagy GlacialTech NorthPole, de a Zalman is lehet aktív egy OP1 ventivel...