18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • NeoMaN
    talán régi a drivered.
  • Inquisitor
    "inkább vegyél asztali cuccost (DVD-DivX 15e) RGB-vel"
    Vagy egy DVI-RGB átalakítót, feltéve ha fogadja a Scartod. 4x élesebb képet kapsz ;)
    Csak macerás használni, kell mellé segédprogram, nehogy megtolja a TV-t 100Hz-el vagy ilyesmi :)
  • barret
    Azért az enyém nem teljesen olyan Íme:
    Lehet hogy ez egy öskövület?
  • Zsoldos
    kerdes: omega driver + radlinker.
    hiaba allitom feljebb a game gamma-t, nem jegyzi meg a beallitast. reboot, es mar a default ertek ujra (sot meg reboot sem kell, egyszeruen nem hat..)
  • Zsoldos
    "amikor már van 2 a lakásban (csak ezek még nem avisok)."

akkor 0 van :D
    amugy sztem is az eri meg jobban, gondolj bele, a filmjeid 90%-a divx..
    nomeg harmadannyiba kerul, mint a vga-d :)
  • NeoMaN
    minden CATALYST-nak ez a CP-je... :)
  • NeoMaN
    így is borotvaéles a kép, és nincs homály. néha sajna vsync-szerű problémák vannak. divx-et nem fogok monizor elött gubbasztva nézni, és nem is adok 20K egy avi-s lejátszóért, amikor már van 2 a lakásban (csak ezek még nem avisok).
  • barret
    Havernál ez a 9200-as control panelja.
  • mohus
    "Ja, mégvalami. Csak és kizárólag videótükrözésnél fodul elő, és csak a TV-n. Tehát a moncsin monden OK, a TV-n van gond. (72-es samsung)"

mi a töknek kötöd ki tévére? tök homály, a PC meg amúgy sem az interferenciamentességéről híres

inkább vegyél asztali cuccost (DVD-DivX 15e) RGB-vel

így borotvaéles képet kapsz és nem zajong a vasdoboz sem
  • mohus
    megbízható
  • Danecay
    Lehet marad a 4.12
  • Danecay
    Teljes képernyős 3D menüben van DEFAULTS, de ezzel már próbálkoztam, valamint a RADLIKER COLOR részénél is DEFAULTRA állítottam a már egyébként is alapértelmezésben lévő szineket de sajnos nem vettem észre különbséget :(
  • NeoMaN
    Ezt csak tedd általánosra és okézd le. Semmit nem kell állítgatni....
  • NeoMaN
    Nemtom, mikor megláttam a controll centert sikoltva uninstalláltam. Itt egy kép, hátha segít:
  • Robin Hood
    Ace nagyon soxor bekavar, sztem a k-lite sokkal jobb (playback only opcióval telepítve).
  • Danecay
    Ez Control Centerre lefordítva mit jelent? Mert én nem láttam általános profil-t a Teljes képernyős 3D menöben.
  • NeoMaN
    Hehe, most megpróbáltam úgy, hogy az összes kódeket leszedtem amit találtam, így is fentál a gond. (Media Player Classic ugye megy kódekek nélkül is DX9 módban....)
  • NeoMaN
    VGA sw az mit jelent nálad? Cseréljek drivert?
  • Zsoldos
    Ja, ezt az aprosagot elfelejtetted megemliteni, pont ami a legfontosabb :D akkor ez nem codec gond, hanem vga sw vagy hw (inkabb az elobbi).
  • Zsoldos
    Ace codec packot ajanlom en is. Install elejen van egy agressive remover nevu funkcio, ami gyokerestul kiirt minden codec-kezdemenyt a gepedrol. Nekem is voltak mar cifra codec gondjaim, de ace eddig mindent rendbehozott.
  • NeoMaN
    Ja, mégvalami. Csak és kizárólag videótükrözésnél fodul elő, és csak a TV-n. Tehát a moncsin monden OK, a TV-n van gond. (72-es samsung)
  • Borg
    Én nemtom.
    Már sokadszorra követem azt az eljárást, hogy izomból felinstallom a legújabb ace megacodecpackot (sima player komponensekkel), és még sosem volt probléma semmilyen film lejátszásával. Persze ez lehet az én egyéni szerencsém is.
  • NeoMaN
    Nem nem. Lehetetlen.- Semmiféle kódekpakk nincs, és soha nem is volt. Próbáltam sima DivX-et, XVID-et, FFDshowt. Ennél kódekpakkal csak rosszabb lehet...
  • NeoMaN
    Igen, észrevettem én is. A színkezelésnél a Teljes képernyős 3D-t válaszd ki----> általános profil, majd alkalmaz. :)
  • Borg
    Szerintem codec probléma lesz.
    Telepits valami új kodekpakkot.
  • NeoMaN
    InfanView... :)
  • barret
    Én igen...Még kezdö koromban agyonvágta az összes ikonomat hozzárendeléssel... Volt pánik! Rögtön uninstall...
  • NeoMaN
    Szasztok!
    A következő a gondom. AMD 3200+, 9800pro.
    Az AVI-k nézése közben olyan idegesítő problémám van, hogy ha gyors mozgások vannak a filmen, vízszintes eltolódások vannak a képen. Pont olyan, mintha a VSYNC ki lenne kapcsolva.... Ilyen furcsa utánhúzás. Mondjuk a kép egyik fele egy picit gyorsabban mozdul, mint a másik fele. Nehéz igazán elmagyarázni, dse aki tudja mi az a VSYNC az el tudja képzelni. Mindeféle beállítást próbáltam, többféle lejátszó és kódek is ki lett próbálva. A jelenség mindig fent áll! Mi lehet a gond? (BSPlayer-ben ugye állítani lehet, hogy várjon a vertical blankra, azzal is próbálkoztam, mégse hozott eredményt). Mi lehet a gond? Legújabb catalyst, dx, fent van, DirecDraw műxik rendesen. Geforce 4-nél nem volt ilyen gondom. Tud valaki ötletet, tanácsot adni?
  • Borg
    Nem is hallottam még róla :D

De nem is érdekel nagyon, az xnview teszi a dolgát.
  • Zsoldos
    szerintem a legjobb az acdsee 2.41

eddig meg semmilyen formatum nem fogott ki rajta, konvertal, diavetit, meg ilyesmi egyeb alapveto dolgok benne vannak, es ami a lenyeg: kb 15x gyorsabb, mint barmelyik mas kepnezo (az irfannal foleg), es memo takarekos :)
  • ollie
    Ja az Irfan nem játszik nálad?
  • IMYke2.0.0.0
    IrfanView-nál eddig nem találtam jobbat...

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
  • Borg
    Nálam sincs gond vele.
    Illetve 1 gondom volt, amikor az acdsee7-et installáltam mindig felnagyítódtak az ikonok a tálcán. Fogalmam sincs miért. De aztán úgyis legyalultam és inkább xnviewet raktam fel.
  • Narancs
    nálam is faxa...
  • Punkerwork
    5.1 van nekem is fennt semmi gondom vele
  • IMYke2.0.0.0
    Érdekes, nálam semmi gond az 5.1-essel - Radeon 9500 Pro.

.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
  • Inquisitor
    Óóó! Én meg azt hittem, hogy a demókkal van gáz amiket kipróbáltam mostanában. Kox sötét volt minden, a Republic Commandoban is csutkára feltekrtem a Brigtness-t ... Szóval driver gebasz?
  • Danecay
    Nem hiszem, hogy a monitornak baja lenne, mert akkor annak jelentkeznie kellene Windows alatt is. De az óta kiderült, hogy a havernál is tapasztalható ugyan ez a jelenség de érdekes módon csak akkor, ha a játékot HIGH grafikai beállításokkal futatja, de ha NORMAL-on akkor jó.
  • via_mala
    A megoldás egyszerű: telépítsd vissza a 4.12-es drivert, és ha akkor is sötét, akkor egyszerűen a monitorod kezd "kifáradni".
    Az enyém is ilyen sötétke, igaz már vagy 3-4 éve. Gamma: 2.00, Brightness: 120% a 3D színbeállításoknál.
  • Danecay
    Hi! Egy olyan kérdésem lenne,hogy találkozott e már valaki azzal a jelenségge, hogy az 5.1-es driverrel a 3D-s alkalmazások jóval sötétebbek mint kellene, hogy legyenek. Először a FarCry-nál tapasztaltam de azt hittem, hogy esetleg az okozhatja, hog közben raktam egy windowst, az FC pedig a régire volt még telepítve, így a játékban elég drasztikusan emelnem kellett a Brightness-en és a Gamma-n hogy legyen némi elfogadható látótávolságom, de az óta ugyan ezt tapasztaltam a Man Of Valornál, és a Thief 3 -nál is. Több játékot még nem néztem, de lehet akkor a driver lesz a ludas. Ja a Control Centeres verzió van telepítve, bár nem tudomk, hogy ez számít e valamit de itt meg is néztem, hogy nem e állítottam el dolgokat véletlenül, default értékre vettem mindent és ugyan az a szitu. Ediig még egy Catalyst-al, ill Omega-val sem tapasztaltam ilyet, pedig egy jó ideje, már használom ezeket és szimnte minden verzió volt már fent. Ja egyébként Radeon 9800Pro VGA-m van.