18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Lammer
    na végre megtaláltam, csak orosz!!! car :(
    http://www.hardwareportal.ru/Video/Radeon8500.pm/Radeon85002.html
    nézd meg lécci, tök ilyen a kártya !
    van egy kis kép kinagyítva a memóriáról, szerinted?
  • szacso
    Ird meg légyszi,hol vetted ilyen jó áron a GA 8500 LE kártyát?Már régóta tervezem a vételét...!
    Előre is kösz!
  • Lammer
    kösz!

Más!
    szerintetek van sanszom, hogy visszavigyem és utána visszakapjam a lóvét? mert nem igazi LE (250/400) és én igazi LE-t (250/500) akartam venni?
    sély?
  • Lammer
    hogy nézzem meg?
    neten nincs komoly infó róla, meg különbenis úgy bevoltam zsonggva, hogy ilen óccsó szaladtam megvenni!
    :((( kár mostmá inkább gyüjtöttem vóna!
  • Borg
    valszin a rage3d tweak azért nem irja ki, mert az r6probe.sys nincs bent rendesen. Olvasd el a FAQját, és menni fog.

Amúgy meg könnyen lehet hogy 200 csak a ram rajta, a legújabb sapphire kártyák is ennyin mennek, fasza samsung 5ns ramokkal, amik többre nem is képesek. Ezért ilyen olcsók.

Vagy netán nem nézted meg mielőtt megvetted?
  • Lammer
    most nem vagyok otthon de ha jól emléxem ŰSamsung ramok vannak rajt, de nem tudom hány nanos ram...
    amúgy hogy is van az a számítás, hogy x-nanosec=max herzérték?
    a bios rajt 2k2/7ik hó van újabb honnét lehet lekapkodni?
    kösz.

• Lammer
    ok!
    most egy picit szomoru vagyok!
    Pwerstrip megerősítette a félelmemet!
    250/200 ami elvileg nálam még stabilan 275/220
    hát ez qrva jó... :(
  • HealerGOD
    IMHO a TV a monitor frissítési frekvenciájának a felével megy.
  • HealerGOD
    Naná, hogy látod a képfrissítést, a TV kimenetnél a display properties/display résznél a második kijelző(tehát a TV) típusát állítsd be Generic Television-re, utána állíthatod az Advanced részben a TV frissítési frekvenciáját is, ha ezt elég magasra állítod, és a TV-d is bírja, akkor nem fog villogni.
  • Lammer
    Na az új Aida32 asztat írja hogy:
    GPU órajel: 250 Mhz
    Memó órajel: 200 (400 DDR) MHZ!!! ez nem kevés????

• Lammer
    Na az új Aida32 asztat írja hogy:
    GPU órajel: 250 Mhz
    Memó órajel: 200 MHZ!!! ez nem kevés????
  • Lammer
    Core Clock: N/A
    Memory Clock: N/A

valami más jutil esetleg?
  • Borg
    rage3d tweak kiirja mennyi a core meg a mem Mhz nem?
    Hameg a radedit nem ismeri fel a kártya biosát, akkor eleve gond van ugyis..
  • Lammer
    Köszi!
    De én túl akarom bonyolítani!
    meg akarom tudni, hogy 1általán mekkora az igazi órajele a cardnak. Az aida32ből ami fix hogy a GPU órajele 250MHz. De a memó órajelét 2 helyen is közli a videókártyának és más!
    namind1 most a legujabb Catalyst+rage3dtweak a páros...
    ennyi.
  • Spenser
    Véletlenűl nicsen Powersrip vagy valami ijjesmi progid ami fut a háttérben ......
  • Ams
    AIDA32
  • Lammer
    boccs ápdét...
  • Lammer
    Találtam egy átfogó tök jó oldalt bár ezt szerintem ismered!
    http://membres.lycos.fr/penone/
    a kérdés csak az, hogy mivel zsír újonc vagyok ATI-ban ezért ha tucc segíteni az oldalon fellelhető cuccok közűl te mit ajánlasz mi mit jelent stb?
    ugye nem fárasztalak?
    amúgy megnéztem ATI inspectorral a cuccot és nek iismeretlen a kártya órajele, hmmm érdekes...
    amit kiirt: bios date: 2k2/07/05 bios version 7.008
    szerinted kell neki áptét?
    köszike.
  • Lammer
    Bocs, ha ilyen kérdésekkel bombázlak, de tucc olyan utilt a radediten kívűl ami normális átfogó képet ad a kártya hardwareréről?
    olyan mint az Amd prociknál az AMDcpuid.
    sajna a radedit nem látja a kártyeszt. a dózerben pedig rendesen kiírja radeon 8500 QL stb...
    :(
    olyan progi is kne amivel flashelni lehet 1általán a kártyát háthaa kóll majd
    pá.
    kösz
  • Borg
    7500as PMnek is csak a tvouttal volt gondja, mással nem...
  • Lammer
    Hy

Dobozost vettem!
    piros nyák rúúl
    128MB RadeonLE
    csak annyi, hogy Powermagic.
    amit leírtál lejebb a 7500shöz attól tartottam, de eddig semmi gáz, igaz tvoutját még nem probáltam ki, majd jelentek!
    Végre meg tudtam nézni a 3dmarkban azt amit eddig gef2vel nem tudtam!!! háát nagyon meleg.
    Most tökre virul a fejem
    HÁÁT ezt is megértem ATIs lettem...
  • Borg
    igen, felmész az ati oldalára, és ott részletes Guide van, hogy serial alapján hogyan azonositsd be a kártyád.

Amit biztosan lehet tudni, hogy eredeti ATI az ami
    -Rendes ATI dobozban van
    -3.6 vagy 3.3ns ramokkal van
    -64MB,128MB, vagy 128MB LE tipusu 8500. (tehát nincs 64megás LE!)
    Ha a fentieknek megfelel, akkor ATI, ha nem akkor nem. Serialból meg kiderül ki gyártotta, és mekkora frekvenciára tervezték.
  • Laalee
    ezen nemtudom mi a felroni valo... ha egyszer nem szerviz, miert kene nekik a kartyad gyartoja altal hasznalt ventit ratenniuk... mast meg nem tehetnek ra, mert az tuti gari vesztes.
  • mad mind
    Sajna TV-re még nem kötöttem, de most majd megnézem.
  • [Walaki]D`Lair
    Na nemcsak a MISTRAL szar? :DDDDDD ja amúgy nálik (MISTRAL) a RADEON 9700 93e FT+sarc.
  • Orgi
    Sziasztok,
    1 ideje már olvasgatom ezt a topicot, mert szeretnék egy 9000pro-t vagy 8500LE-t venni, tökmind1 nekem. Viszont vagy BBA, vagy GB, Hercules kéne - hol lehet ilyeneket kapni? Én sehol se látok kiskerben, osszátok már meg velem a titkot légyszíves:)))
  • Spenser
    AZÉRT NEM KELLENE SZERÉNYKEDNI !!!!!!!

Sokan örüüllnének ennek a kártyának töbekk között én is :)))
    Azért ez a kártya még eléggé sokáig ütőss lessz attól hogy nem az ővé a legtöbb pont a 3D mark 2001 BEN !!!!!
  • Borg
    Olyan NINCS hogy OEM ATI. BBA ATI CSAK DOBOZBAN VAN.

az max powermagic, vagy sapphire lehet, és azokból az erősen LELE változat ennyi pénzért..
  • Laalee
    na marcsak azertis erdekes mert nekem a bba 7500 aiw is szep barna dobozban volt, mindenfele csomi nelkul... aiw t meg csak ati gyartott idaig.
  • Borg
    Csak akkor eredeti ati, ha a szép piros dobozban érkezett, és te bontottad ki. Egyébként kamu. Már csak azért is mert eredeti ATI nincs OEMben:)

Főleg ha piros nyákon van, az tuti PowerMagic.
  • Laalee
    tv kimenet, es gyengebb memoria. ha nem akarsz tuningolni es a tv kimenet sem erdekel, akkor semmivel sem rosszabb
  • Borg
    www.radeon2.ru
    innen elvileg letod szedni a radedit nevű proggit, ezzel ki tudod olvasni a jelenlegi biosodat.
    aztán van egy flashrom nevű progi, amihez még töltesz egy BIOS filet, és azzal tudod pure dos módbol flashelni.

Mondjuk jó lenne tudni, pontosan milyen a kártyád, milyen ramok, ki gyártotta, hogy néz ki, hogy tutira jó legyen egy eredeti ATI BiOSával..
  • Borg
    és a TVOUT képe milyen? mert egy 7500as PM volt nálam, de valami botrányosan szar volt a képe a TVn.
  • mad mind
    Nekem az van és ha tuningolni szeretnéd,akkor nem ez a neked való kártya. Megy nálam ugyan 275/270-en, de a rajta lévő memória nem bírja igazán. Képminőséggel semmi gond, 250/250-en 8900-at csinál 3DMark 2001SE-ben. Ha nincs pénzed drágábbra akkor azért meg lehet venni.
    Egyébként az enyém még tavaly novemberi, tehát nem a legújabb.
  • Borg
    attól függ ki gyártotta, milyen ramok vannak rajta.
    AZ enyém is 230/230as volt, és most megy 306/306 felett is, egy bioscsere után
  • Borg
    biztos csak driverbug, a 8500nak is VOLTAK hasonlo betegségei korai driverekkel...
  • Laalee
    nem az arnyek erdekes hanem a shader effekt hasznalata :D
  • Borg
    minap került a kezembe egy 7500-as PM, hát a tvoutja valami hányás, homályos, torzit, csik van alul felül (bár utóbbi eltüntethetö).. de akkor is...
    PM-et nem vennék..
  • Spenser
    Így van Borg nak van igaza !!!!!!!
  • Borg
    "A PowerColor weboldalán rövid ideig elérhetők voltak a Radeon 9500 specifikációi, amelyek szerint a Radeon 9700 olcsóbb változata teljes DirectX 9.0 gyorsítást kínál, azonban a csúcsmodellel ellentétben csak 128 bites memóriabusszal és 4 renderelő futószalaggal rendelkezik majd és legfeljebb 64 MByte memóriát támogat. A Radeon 9500 Pro változat magasabb órajelű videochippel és gyorsabb, valamint nagyobb (128 Mbyte) memóriával rendelkezik majd.

A Radeon 9500 megjelenési idejéről egyelőre nincs információ, a kártyák ára jól értesült források szerint 180 dollár (Radeon 9500) és 220 dollár (Radeon 9500 Pro) körül várható."