18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
Borg #2628 a powered by azt pont hogy nem eredeti ati.
az eredeti ati az a built by ati.
a ns meg rá van irva a ram chipekre -
Borg #2626 elöször is, mit értesz az alatt hogy eredeti powered by ati?:))
Ha a GPUt huzod, azt addig teheted, szépen Mhz-enként tesztelve, amig fagyni nem kezd.
A RAMot meg attól függően hány ns ram van rajta. Ha 3.3ns akkor 300ig fölé is még elmegy, ha vége, azt abból veszed észre hogy szemetel a textúrákon. Ekkor kell visszább venni. -
Bilux #2625 Bele addig míg le nem fagy...
Amúgy ezzel a biosal roszabbúl lehet húzni a kártyát... -
#2623 Hali!
Én is így jártam... De! Beszereztem egy svhs->RCA átalakítót és máris gyönyörködhettem a TVn megjelenő dolgokban. (XP alatt csak a desktop jött be ikonok nélkül, de w98 alatt tuti volt..) -
Borg #2621 ATInál általában igaz, hogy a legfrisebb driver a legjobb.
Ez DX8.1 kártyák esetében a 2.5-ös catalyst, hameg DX9el is akarsz bibelödni akkor 3.0 -
#2620 Hali
Mostmár én is radíros lettem :)
CLUB 3D Radeon 9000 PRO 64 (3.3 ns ramok :).)
Remélem nem csalodok benne.
Ehez a kártyához mejjik Drivert rakjam fel mejikkel megy jobban ??? -
Athlonator #2619 Kösz -
Borg #2618 Athlonatornak:
R7X00 - DX7
R8500/R9000/R9100 - DX8.1
R9500/R9700 - DX9 -
#2617 Koszi a linkeket, leszedtem, de a MMC 7.7-es - azaz oregebb mint a CDmen van. Amugy probaltam ha mar levettem, de semmi valtozas. Probaltam a WDM drivereket is cserelgetni, sott!!! meg a regi Rage128Pro WDM drivereket tettem bele, de semmi valtozas. Mar nemtudom mit mondjak. :(((
Az ATIval meg megoldhatatlan problemam nemvolt. Mar 1998-tol csakis ATIkat veszek es minden OK volt a driverproblemakat leszamitva ami mindig megoldhato volt. Ha nemment a legujab akkor viszatettem a elobbit. Van meg valakinek otlete??? Kerlek benneteket akinek ViVoja van probalja ki a MPEG es AVI capturet ho van-e benne valami csik a szelen (nekem fent van 2mm zold csik). Amugy beleneztem a regiszterekbe es eleg erdekes dolgokat talaltam ott. Pl: "Horizontal/Vertical Cropping" es sok mas. Probaltam par experimentet de semmi. :(((
Akinek van original ATI Rage128Pro ViVo-ja, nagyon szepen kerem menjen a regiszterekbe, es exportalja ki nekem ezt a vonalat:
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\ATI Technologies\Multimedia\Features\TV\Video Capture\] - alatta az oszeset es kuldje el mailba. A Radeon ViVosokat szinten megkerem ra. Nagyon koszi, lehethogy segit valamit. Sajnos en a Rage128-at mar elattam es mar nincs lehetosegem hozzajutni.
Mailom: [email protected] -
#2612 Hali
Felröppent egy olyan hír a Cat 3.0,dx9-el kapcsolatban, hogy néha mikor 3d gamét inditunk, akkor kapcsolódik valami a microsoft-hoz. Erről tudtok valamit? -
#2611 Sziasztok szerdán szeretnék vanni egy Ati Radeon 9700Pro kártyát, és megszeretném kérdezni menyibe kerül és hol a legolcsobb.
Vagy eredeti Ati-t vagy Gigabyte -t szeretnék..
Sati -
Orgi #2609 Nekem 2 hónapja van ATI kártyám és még nem találkoztam semmiféle gonddal meg driverproblémával, amire egyes vészmadarak felkészítettek. Én csak pozitívan tudok nyilatkozni a váltásról... -
Orgi #2608 Herculest elég nehezen kapsz és azt is drágán. A Giga biztos jó, de nekem nem jött be, 1* volt és többet nem is lesz. A Club3D okésnak tűnik, semmi gond nincs vele. -
#2607 Meg azt szeretnem megkerdezni hogy ha van valakinek nem original ATI vagy SAPPHIRE, szoval valami mas (C3D, Hercules, FIC, vagy akarmi mas RadeOn) de ViVo!!! hogy milyen rajta a ViVo csip. Azokon is original ATI Rage Theater van??? -
#2606 Eredetileg probalta a WDM: 6.13.10.6168v1 aztan a legujabb januarit 6.14.01.6178v1, de semmi valtozas. Pedig a regi Rage128Pro-val a driver csere mindig megoldotta a problemat. Ha gond volt a legujabbal, akkor feltettem az elozot. Neked hogy viselkedik a RadeOn 9000 Pro ViVo? -
#2604 Az ATI kartyakat eleg nehez tokeletes mukodesre birni, de ha egyszer sikerul (leirod a egyes lepeseket) aztan total tuti, brutal, es utokepes!
Ezert vasarolom az ATI-t. -
#2596 tok ugyanaz ugyanott gyartjak.
a c3d is elfogadott ati gyarto, tehat a minoseg elvarhato reszukrol is. -
#2595 club3d 9500pro van olyan jó mint a sapphire vagy a herkules? ha roszabb mivel az? -
#2594 Megegy gond van a ViVo-val. Ha videot veszek fel, akkor mindig ott van a video tetejen (olyan 2 milimenter) csunya zold csik. Ha ilyet csinalt a Rage128-am akkor mindig segitett a driver upgrade/downgrade. Ezzel a Radeonnal probaltam mar a Catalist v2, v2.5, v3 es mind ugyanaz. A video capturenal is mar probalkoztam mindennel (croppal-es-annekul, MPG, AVI) mindig ott van. Ha van valakinek ViVo-ja, legyszi probalja ki es irjon be. Koszi. -
Orgi #2593 Ha jól tudom PowerColor=Club3D. Nem gagyi, nekem legalábbis Club3D van. Féltem tőle Gigabyte után, de alaptalan volt teljesen. Az meghalt, ez meg él:) -
#2592 1. GPU 275MHz / DDR 550MHz
2. sajnos nincs mivel lefenykepeznem, es a neten seholsem talatam meg pontossan ezt a tipust, meg a letezeset sem, nem meg a fenykepet. De hamarossan tesztelni fogok egy USB kamerat, es ha fog mukodni akkor lecsipem vele a kartyat, de sajnos csak ugy fogom tudni hogy benne van a gepbe. Asztam kiteszem! -
Borg #2591 1. hány mhz-en megy a kártya?
2. képet szúrhatnál be ide róla. -
#2589 Azt nemhiszem, mert a chip RV250-es, es mindenhol azt jelzi es a RadeOn 9000 Pro-t. Valaki segitsen mar. -
#2586 Nekem egy SAPPHIRE RadeOn 9000 Pro ViVo 64MB van. A gyartasi szame (part number): 1024-C176-04-SA. Hat hihetetlen, de ezt a kartyat sehol sem talaltam meg, de meg az original www.sapphire.com -on sem. Azert erdekelne mert van a kartyan egy plusz POWER konektor, de nemkaptam hozza kabelt, es nincs is bekotve. De a kartya mukodik! Akkor minek az a konektor ha nemkelll bekotni? Van valakinek ilyen kartyaja. A sapphire weben csak egy 1024-D176-04-SA -t talaltam, de az 128 MB RAM es az enyem csak 64 MB - sehol sem tudom megtalalni. Es konyveket sem kaptam hozza mint az oreg Rage128Pro ViVo-hoz. A CD-n nincs leirva a plusz power konektor es a weben sem talatam olyan dokumentaciot ami irna a plusz power konektor-rol. Kerlek segitsetek. Koszoszom. -
#2582 megoldódott a problémám! 1.2-es patch+a crackjei miatt szállt el!!!alap install+crack simán megy, csak akkor servert nem tudok csinálni lan-ban! -
#2577 akinek van radeon 9700pro-ja (built by ) próbálja már ki battlefield1942 alatt!!!PLEASE!!!! -
#2576 már nagyon ideg vagyok e miatt!!!!!akinek van radeon 9700pro-ja (built by ) próbálja már ki battlefield1942 alatt!!!PLEASE!!!! -
#2575 300 vagy nagyobb kell neki... elég érdekes, hogy minden más megy normálisan -
#2574 azt is próbáltam, más vinyóval is :( 400W-s táp van benne! -
#2572 help!!!! radeon9700pro( built by ati ), catalyst 3.0-as driverrel, battlefield 1942 alatt egy idő után állandóan leáll a vinyó!!! csak a battlefield alatt!!! please help!!!!! -
Tovi #2569 Bocsánat, de dolgoznom is kellett
Szóval egy Sappiretech 8500Le 64 megás kártyába, 4 ns-os Ramok vannak rajta. Eredetileg 250/250-el ment, 270/270-ig stabil volt a régi biosszal, ezt állítottam be a 9100-asban is.
eddig OK minden, az aniso gondot leszámítva. (a régi biossal nem csinálta ezt a fagyit) -
Borg #2566 www.rage3d.com
Amúgy én nem irtam cimet ott:) gondoltam egyértelmű:) -
Borg #2561 Haverom belerakta, 1gigás P3 + 8500 BIOS +cat3 6030, 9100as biossal, meg ugyanennyi.
2.5tel meg 6250 (eredeti biossal). Másik ismerösnek meg 1300@1500 cerkával is pont 6250... nekem meg 1400as P3al 8050.. persze mind alap 275ön, és 64megások. -
#2560 r9700 al megy rendesen, minden poccre -
Borg #2559 Amit a BIOSban megadtál radedittel, annyin kell mennie a kártyának.
Egyébként az aniso gondról irtak mások is, kiváncsi vagyok tényleg gond van e vele végülis.. -
Borg #2558 #2542 ... -
Tovi #2556 Beraktam a 9100-as biost, eddig gond nélkül megy. 3DMark 2001 alatt 300 pont gyorsulás tapasztalható.
Viszont ha bekapcsolom a 16x aniso filtert, akkor a Mark lefagy a körhintás (8 light) tesztnél. Lehet, hogy ez a proci ronggyá húzása miatt van, majd holnap megnézem.
Ja, a radeonator nem támogatja az Overclockot, aki ezt használja, az figyeljen oda. A Rage3d új verziója állítólag ismeri a 9100-ast. Így viszont fogalmam sincs mennyin megy a kártya. (Beírás előtt átírtam a frekiket, de leellenőrizni nem tudom).
-
#2555 Nekem ViVo van es van a kartya szelen valami speci konektor (uressen). Az minek van. Sehol namtalaltam ra magyarazatot. Meg a ATI shotokon sincs rajta. Mire valo az? Tudja valaki? -
#2554 Egyetertek hogy az ATI mar nemgyart ViVo-t, csak maximum TV-OUT vagy Wonder. Ezzel nagyon nemertek egyet az ATIval. De original ATI apszolut nemkaphato Europaban, csak Canada es USA. Enis feltem Powered by ATI-t venni, csakis Build by ATI-t akartam, de nincs nekik ViVo es itt Europaban nemis lehet szerezni. En attol feltem hogy milyen ViVo-t raknak ra a tobbi gyartok, es hogy esetleg nem az ATI Theater lesz rajta. De nagyon kellemesen meglepottem, minden rendben van. Az ATI Theater is a helyen van es az a tobbi licencalt gyarto szigoru ATI feltetelek alatt gyartanak. Nemakarom elkiabalni de egyenlore OK a kartya. -
Borg #2553 Egyébként a DX9 nem feltétel a cat 3-hoz. Csak lehetőség. 8.1-el is megy.