18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#4561 Szerintem dobj hozzá még 1 kis lóvét és inkább Ati 9500 Pro v. 9600 Pro. -
DVDMester #4560 ez az ár csak az említett alkatrészek költsége, a többi nagyjából megvan -
#4559 attól függ, hohy még mi jön hozzá (ház, táp, cd-rom drive, dvd-rom drive, stb). de jónak tűnik -
DVDMester #4558 ja és leginkább játékra + filmézésre lesz. -
DVDMester #4557 Most akarok új gépet összerakni. Szerintetek ez így megéri:
Asus A7V8X Athlon XP 2000+ 512 DDR RAM 333MHz Connect 3D ATI Radeon 9100 128M
Mindezért leperkázok fával együtt 76,862 hufot.
-
Anee #4556 Már radeon7200-on is élvezhető sebességgel tolta....9100-zon bátran be lehet kapcsolni mai játékoknál még....... -
#4555 Végülis így is lehet fogalmazni. :P -
gonosz #4554 Kicsit pontosabban nem a tavoli texturakat, hanem amikre kis szogben esik a ralatas. Es nem elesiti, "csak" hatekonyabban szuri. -
Inquisitor #4552 Kijött a 3.5 Catalyst OMEGA változata ... -
#4551 Már van 1 ideje 3.5-ös Cat is. Anisót meg hagyd úgy (app pref), kiélesíti a távolabbi textúrákat, de 9100-on nem biztos be kell lennie kapcsolva... -
gonosz #4549 az nem az olaj miatt ment tonkre, hanem mar tulsagosan elkophatott. a muszerolaj pont ilyen kis mutyur tengelyek kenesere vannak kitalalva. gyarilag szaraz ventik behalnak egy ido utan, kell a buher. a felnyitastol szerintem nem lesz semmi baja, ha nem homokviharban csinalod :) -
Xboxman #4548 h betű kimaradt:Saphire -
Xboxman #4547 Nem tudjátok hol a legolcsobb a Shappire Radir 9800? -
#4546 Nem tudok rola, hogy lenne a 3.5hoz egyenlore. -
#4545 3.5-ös Catalyst-hez is van már patch-elt file?
Mert nekem a 3.5-ös van fent, és pár progi jobban müxik vele, mint a 3.4-el, ezért nem szeretnék visszatérni a régi driverhez, viszont hajt a kíváncsiság, hogy mennyit módosít az eredményen a "buherált" driver. -
#4544 A softpatch feltetele.
"1. Uninstall előző control panel, uninstall előző driver. Megfelelő helyeken reboot. RegCleaner futtatása javasolt.
2. Amikor a windows megtalálja az új hardvert, és elindítja a varázslót, kövér Cancel nyomása kötelező.
3. Driver .exe fájl futtatása jöhet. Miután kicsomagolja a telepítő a fájlokat a C:\ATI\SUPPORT\wxp-w2k-radeon-driver_verzió könyvtárba, fájlmenedzser elindít, és ott a \2KXP_INF\B_xxxxx\ könyvtárból az ati2mtag.sy_ nevű fájl töröl. Ide a patchelt fájl bemásol.
4. Telepítés folytat, reboot. Conrtol panel teleít, reboot.
5. 3DMark fill rate teszt futtat, megfelelő eredmény láttán örül." -
#4543 Pont az elobb tortent meg , mert kibaszottul idegesitett mar a VGA venti hangja. :)
Most ismet csond koltozott be a szobamba. -
#4542 Akkor peched volt, de itt többeknek jól megy a dolog, köztük nekem is már több ventillátorom lett szétszedve, SŐT kimosva (!) és olajozás óta mind mind csendesen és nagyfordulatszámon megy, még egyik sem állt meg. Úgyhogy attól hogy neked peched volt (lehet, hogy már amúgy is az utolsókat rúgta a kereplőd), attól még egyáltalán nem biztos, hogy törvényszerű lenne, hogy bekrepáljon minden szétszedett ventillátor. Szerintem évente 1x érdemes szétszedni, kitisztítani és megolajozni, akkor minden rendben lesz! -
Borg #4541 Én is anno egy p3 gyári hűtön játszottam el ezt, 2 hétig ment utána még, aztán csapágyas lett.. sima varrógép műszerolaj... -
#4540 Én a 8500LE kártyámról teljesen leszedtem a gyári hűtést (bordástól), és felraktam egy régi P1-es méretű vaskosabb hűtőbordát. A ház oldalába ventillátort szereltem így a levegő egy része pont azon a tájékon áramlik, ezért nincs szükség külön kereplőre a videokártyán. -
gonosz #4539 igen, pont azert nem ertem en sem, miert lettem ennyire leteremtve :) "felnyitas sem tesz jot neki" -> ha nem nyitom fel mit lehet vele csinalni? max kidobni a szemetbe. -
#4538 Én szilikonolajjal szoktam kenni a ventik csapágyát, és eddig még mind jól müxik, pedig van közöttük már néhány 2 évnél is régebben "kezelt" darab! -
nemcsakfél #4537 mit ajánlotok kb. 20 ért, ami ViVo-s? -
#4536 Én is szoktam műszerolajjal 'kezelni' a ventiket, és jól bírják. ;) -
gonosz #4535 hm. hat nemtom a tapasztalat teljesen mast mond. azert mertem masnak is ajanlani. sokszor csinaltam mar. tesom cpu-ventijet ezzel kentem anno es azota 3. eve megy tokeletesen. (intel venti egy amd k6-3 -on :)
a legdurvabbat a voodoo2 -esemmel kovettem el anno: epp egy lan-partyn voltam es nem volt semmi alkalmas, csak napraforgo-olaj :) ott tenyleg cserelni kellett a ventit kb fel even belul. -
#4534 zsirral hónapokig elmegy,mert elég sok belefér abba a pici résbe.és használat közben automatikusan töltődik,mint egy zsírzógomb. -
BBking #4533 Hogyan kell a softpatch-et feltenni.A sys-el mit kell csinálni? -
#4532 Hogyan szedted le a régi nVidia drivereket? -
Borg #4530 2 hét múlva először hangoskodni kezd, majd be fog állni a ventid. Ezt boritékolom neked itt, most.
A műszerolaj a lehető legrosszabb amit tehettél vele. Amellett hogy a felnyitás sem tesz jót neki, legalább zsirral kellett volna. -
gonosz #4529 8500-om elkezdett zakatolni es el is akadt neha a huto.. lecsavaroztam a ventit, a hatlapjarol leteptem a kis szigetelo matricat es egy kis muszerolajat cseppentettem a tengelyhez. Sajna altalaban gyarilag nem kenik meg ezeket es szepen el is kopnak. Na csak azert irtam, ha vkinek ilyen problemaja van, vagy esetleg meg szeretne elozni a gondot akkor szanjon ra 5 percet. -
#4526 Erre. Patch for 9700->9800
Amugy szimpla gyari hutessel.
Ugye az 588 az 2*294nek ertendo -
#4520 Amugy egyik haveromnak igy megy a Sapphire 9700.
Sapphire Radeon 9700 @344/588mhz -
#4519 Itt mindent megtalalsz ami kellhet.
T2K oldala -
#4518 Igen huzhato. + tedd ra a softpatchet is. -
#4516 Miert lenne keves ?
-
gonosz #4514 ja telleg.. veletlen a pro ertekeit irtam. -
#4513 275/270 -
gonosz #4512 azt hiszem a gpunak 340787200 hz -en, a ramnak meg 314572800 hz -en kell uzemelnie. -
#4510 club 3d-hez lesz tv-out és dvi és mindenképpen 128M-eset vegyél, mert a 64M-esnek kissebbek az órajelei... -
#4509 egyáltalán nem rosz, nekem olyan van és elég kircsi!