18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Amiga
    Ez egyértelmű volt szerintem mindenkinek Laalee üzenetéből is.

De mondjuk tök mind1. :-D
  • ollie
    szerintem te értetted félre

egy 9600 pro lassabb mint egy 9500 pro.
    a 9600 pro-t kell tuningolni, hogy elérje a 9500 pro-t.
    de ha tuningoljuk a 9500 pro-t, akkor sehol sincs a 9600 pro.
  • Amiga
    "tuninggal egy 9500pro teljesitményét is eléri".

Nem azt mondta, hogy egy tuningolt 9500pro teljesítményét.

Csak hozzászóltál, de minek?
  • Gladiator
    apámat rábeszélem egy ATi 9700 ALL IN WONDER-re. most TV-tuner kártyát akar, és majd beadom neki, hogy az abban lévő milyen fű de nagyon jó. mondjuk az a 125000 kicsit hátba vágott, de mire apám gépvásárlásrra adja a fejét, addigra az már egy elavult roncs lesz.
  • ollie
    nem. olvasd el újra :D
  • Amiga
    Most ennek nem sok értelme volt. :-)

Laalee is ezt mondta.
  • ollie
    na, ja de tuninggal. viszont a 9500pro-t is lehet húzni
  • Laalee
    azért tulzásokba ne essünk :D

9600pro ugyan 4/1 render pipeline os, viszont elég gyors a processzor, tehát lényegesen jobb mint egy mezei 9500 as, tuninggal egy 9500pro teljesitményét is eléri.

ha a pénz nem számit a leggyorsabb kártya a 9700 lesz a 3 választási lehetőségböl.
  • Amiga
    http://prohardver.hu/rios2_hir.php?id=3070

http://prohardver.hu/rios2_cikk.php?id=147

Tessék ezeket tanulmányozni!
  • ollie
    9700, mert sokkal jobb mint a 9600pro. a 9600pro-nálmég a 9500pro is gyorsabb. a 9600pro kb egy szinten van a sima 9500-al.
  • Gladiator
    ááááá.... vki most már végképp segítsen. nem tudom eldönteni, hogy R9600Prot- vagy R9700-t vegyek. mindenki mást mond. most vki konrétan mondja meg nekem, melyik i legyen, érvekkel alátámasztva. thx...
  • ollie
    nem tom, de lehet, akkor próbáld meg másikkal
  • ollie
    akkor mégis csak volt...
  • Amiga
    Hm. Gubanc nem volt. Sin nem fut Radeonon, az gubanc volt.
  • ollie
    "Már bocs, hogy megszakítom a baráti beszélgetést!"

nem tesz semmit

de egyébként nem az számít, hogy túl gyenge a hw-d. mint írtam valszeg valami kompatibilitási probléma lehet, esetleg béna programozás.
  • HG
    Köszi Ollie, megnyugtattál.
  • ollie
    "Az oké, hogy osztod az észt, de ne olyan konfigra hivatkozz, ami nem is volt neked"

ami a tied, az az enyém is, nem?
    amúgy meg a banshee helyett az r7000-re emlékeztem. de szerintem több gubanc volt ott, csak te emlékszel rosszúl.
  • ollie
    ja, de az mégis csak egy beton stabil intel chipset-es alaplap volt.
  • Amiga
    "sok játékkal tapasztaltam ilyen celeron 600-on (radeon 7000-el)"

Csak erre reagáltam. Az oké, hogy osztod az észt, de ne olyan konfigra hivatkozz, ami nem is volt neked. A Cel 600 a Rad 7000-rel egy betonstabil gép volt, ami egyáltalán nem fagyott, és kizárólag a hihetetlenül bénán megírt Casanova szaggatott. Egyébként meg Morrowind, Mafia sem a legalacsonyabb felbontásban ment rajta (bár igaz, a Morrowind 640*480 felett nem volt élvezhető).
  • ollie
    de az is megoldás amit írtál ;D
  • ollie
    na figyelj. gondoltam amúgy is odadnám neked az r9100-at, ha már annyira számít, hogy ati legyen a kártyád. ez kb 30%-al gyorsabb a mostani kártyádnál és tud dx8.1-et. elcserélhetjük mondjuk 3000 Ft-ért. ha nem akarod, akkor nem. de csak majd a jövő hónapban lesz aktuális.
  • ollie
    aha, nekem nem szaggatott celeron 600-al az i810. de mondjuk 384m ram volt hozzá.
  • Laalee
    az ati 7000 egy butitott 7200 as akkoriban sima radeon ddr néven futó kártya, mely egyetlen újitása a 2ramdac volt. jo hogy lassu, de arra a piacra ahova szánták nem is kell még most sem 3d teljesítmény.

az i810 rol meg ne is beszéljünk... egy 133fsb 933 as p3eb proci szaggat divx lajátszáskor... ez vicc, és ez a szuper i810miatt van
  • Amiga
    :-)

Igen, kitépem az alaplapot Imi gépéből, a kártyáért meg lemegyek Szegedre. :-D
  • ollie
    A videokártyával nincs semmi baj. az alaplappal meg sajnos nem tudok mit kezdeni. Nálam szinte soha sem fagyott. Majd elmegyek hozzád és megint megnézem a bios-t hátha valami el van állítva. Amúgy meg visszacsinálhatjuk az egészet. Szerezd vissza a régi alaplapodat + kártyádat, én meg visszaveszem, tőled az egészet ha nagyon akarod.
  • Amiga
    Szóval fagy a Simsem, ami magában 40 ezerbe van.

ATI pontosan ezekkel a kártyákkal került reflektorfénybe. A 9x-el nem a semmiből bukkant elő...
  • Amiga
    Egyébként a jelenlegi kombóm miatt nagyon haragszom rád. Az alaplap egy szemét, de újat persze sokáig nem tudok venni. A videokártya is harmatgyenge. Így állandóan fagy a Baldurs Gate, a Sims, a Tiberian Sun, a Heroes..., időnként szétesik a GTA3, és ki tudja, még mennyi játék nem fut normálisan... Minden ez, csak nem stabil.
  • ollie
    na de az ATI 7000 idejében nem az ATIé voltak a színvonalasabb kártyák. az meg mindegy, hogy mikor gyártották, mert ugyanaz, mint a legelső széria.
  • ollie
    persze, persze...
  • Amiga
    Miután az ATI most a legszínvonalasabb grafikus lapkákat gyártja, nem értem ezt az érvet. A Radeon 7000 PCI-s verzióját a legújabb driverrel 2002 tavaszán szállították...
  • Amiga
    De az tény, hogy a Cel 600-on egyedül a Casanova szaggatott, a Giants textúrái is valami kodekek miatt mentek el.
  • ollie
    így van. az mégis csak intel chipset volt az ati-val szemben...
  • Amiga
    Hölgyeim és uraim, élteti a 4 megás integrált vackát egy 64 megás Radeon 7000-rel szemben. :-)
  • ollie
    ilyen előfordul bárkivel. velem is volt már, hogy másnak ismert fel a rendszer.
  • HG
    Hoppá! Mivel nem túl régen fórumozok, hagy kérdezzem már meg tapasztaltabb kollégáimat, hogy lehetek én Ford ? Mert soha nem használtam ilyen nevet, és most is HG- ként vagyok bejelentkezve. Más fórumokon nem regisztráltam magam, és csak a HG-hez van jelszavam. Bocs az OFF-ért. Tehát előbbi Ford=HG ?????????
  • ollie
    elárulom, hogy az alaplapi i810 gfx chip gyorsabb volt, mint a te r7000-ed, a probléma ott volt, hogy csak 4 mega memória volt hozzá.
  • Amiga
    Mintha valami alaplapi sz*rral nyomultál volna...
  • Amiga
    Nem is tudtam, hogy neked is volt egy Radeon 7000-ed...
  • ollie
    aha, de kié volt?
  • Amiga
    :D