18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • hykao #17716
    Jah: utolsó bios a KD7-hez: 2003.08.28... :)
  • hykao #17715
    Videókártya miatt? Ne má', ez lehetséges lenne? Amúgy majd megnézem, de még az is lehet, hogy az utolsó BIOS van most beégetve, mert amikor a 2600+-os procit vettem, akkor muszáj volt frissítenem, mert azt valóban nem ismerte még...s a BIOS-t az ilyen régebbi alaplapokhoz nem naponta frissítik az tuti...de megnézem...

Viszont új fejlemény: tegnap éjjel (vagy ma hajnalban - kinek, hogy tetszik...) még beraktuk az egyik haverom gépébe (aki hozta nekem a kártyát...), erre bepittyeg a gép, ahogy kell, BIOS kiírások bejönnek, majd valami iszonyú képfrissítéssel előtűnik a semmiből a win logó...s a 4 db RAID-be kötött vinyó valami hihetetlen kerregést vágott le...gép gyorsan kikapcs, vidkártya kihajít, vissza a régi...erre ugyanaz a téma: kb. 2 FPS-sel tűnik elő a win logó, vinyók ugyanúgy kerregnek...hmm...kis házban nézelődés, vezeték mozgatások, de semmi arra utaló jel, hogy valami ki- vagy lecsúszódott volna...pár ismételt gépindítások után viszont megint minden jó lett...a srác megígérte, hogy holnap (azaz ma) még megpróbálja, hátha nem a videókártya okozta a dolgokat...nemrég hívott, hogy megpróbálta, s már nála sem boot-ol be a gép, ugyanúgy a videókártya BIOS kiírásai után megáll a gép...
  • [Jakuza]
    Esetleg BIOS frissites ?
  • hykao #17713
    Már kipróbáltam azt is, hogy lehúztam mindent (DVD, vinyó), sőt még a Realmagic Xcard-ot is kivettem, de úgy sem indult...hihetetlen...nagyon félek tőle, hogy alaplapcserére kényszerülök...nem nagyon akarom bolygatni, mert évek óta betonstabil a gépem, már vagy 3 éve nem volt az XP sem újrainstallálva...s ha valami jól működik, már nem nagyon szeretem babrálni...
  • hykao #17712
    Inno3D, és természetesen ki lesz cserélve, ha vele van a baj, holnap kipróbálom még 2 másik gépben is...
  • hykao #17711
    Ááá, ez nem valószínű, ez max. processzorok esetében lehet így sztem...
  • hykao #17710
    Hát azért 6600GT és 9800pro között épp elég a különbség...de egyelőre el kéne, hogy valahogy induljon... :(
  • NeoMaN
    ez hüleség....
  • via_mala
    Szerintem meg vidd vissza, sok a 6600Gt-sek között a selejtes (állítólag). Inno3D?
  • DirtyPio
    Szerintem csak az a gond, hogy az alaplapod nem ismeri fel a 6600gt-t, mert az 'o koraba' nem volt 6600gt. Probalkozz egy bioszfrissitessel, es szerintem 100% hogy el fog indulni.
  • Zsoldos
    Enis a gt-re gondoltam. De sztem nem tul nagy lepes. Legalabbis en azt hiszem, ami jatszhatatlanul lassu 9800pro-n, az gt-n sem fog szaguldani. 4xaa + 8xaf mellett 1280-ban a friss jatekokhoz szerintem keves.
  • hykao #17705
    A biztonság kedvéért csináltam egy BIOS safedefault-ot, de így is csak a videókártya BIOS kiírásáig jut... :(
  • hykao #17704
    6600-ra nem is cserélném le, de a 6600GT pont annyival erősebb, amennyire szükségem van.
    A jó öreg 15"-os Scott LCD-met cserélem le, aminek bár gyönyörű a képe, és valóban truecolor (16.7m) színeket tud, de a válaszideje nem az igazi, szal lecserélem egy 17"-os jobb válaszidejű (bár csak 16.2m-et tudó) valamire...így már csak 1280x1024-ben gondolkodhatok, viszont ehhez már nem biztos, hogy minden játékban elég lesz a 9800pro (4xAA és 8xAF mellett), ezért döntöttem a 6600GT mellett, mert úgy tűnik ez a legjobb vétel most ár/teljesítmény tekintetében...

Nos ez a BIOS dolog jó ötlet, belenézek, hogy mi az ábra, bár attól tartok, hogy az AGP 66-on megy - én nem buheráltam nagyon semmit a BIOSban...de hátha...
  • hykao #17703
    Ezt ki fogom még ma próbálni mindenképp, csak ugye tegnap éjjel már nem akartam senkit zargatni ilyennel... :)
  • Punkerwork
    6600GT az nem 6600, és 9800Pro-nál erősebb.
  • Zsoldos
    9800pro -t sztem nem kellett volna lecserelni 6600-ra, nagy differencia nincs koztuk..

Az alaplappal sztem nem lesz gond, nekem sokkal regebbi rendszerben mukodik(szinten abit).. Agp-t mekkora frekin nyomatod? Nekem ugyanigy nem indult a ketyere a vga-csere utan, erre kiderult, hogy 75mhz-en ment az agp -m, ami a regi vga-t nem zavarta, az ujat pedig igen. Visszaraktam 66-ra es ment szepen. Csak egy otlet. Ha visszaallitod a biost defaultra, ezzel kizarva a beallitasi okokat, es akkor sem jo, akkor garis csere tema.
  • Punkerwork
    más gépben megy a kártya?
  • hykao #17699
    kis OFF:

Rászántam magam - bár nehéz szívvel - egy 6600 GT-re (9800pro-t lecserélendő), berakom, erre nem indul a gép, csak a videókártya bios infó kiírásáig jut, néha még addig se, de egyszer már eljutottam a mem leszámolásáig is...vissza a 9800pro, azzal meg megy hibátlanul, ahogy eddig is...mi frász lehet vajon?!
    Az alaplapom Abit KD7, lehet, hogy ez már öreg neki vagy mi a szösz? Bár nem hinném...
  • NeoMaN
    sztem meg varrj bele a gépbe inkább egy PCI-E-s 6600GT-t.....
  • steweee
    igen, és kevésbé szerencse hogy nincs benne feltüntetve az xt. csak azért azzal hasonlítom össze, mert egy árban vannak. bár gondoltam hogy az újabb a jobb , de ezt a radeonoknál azért nem lehet általánosítani, mert érhetnek bárkit meglepetések. az x700-asoknál kell vmi típusjelzésre külön figyelni, mint mondjuk a geforcéknál az "se"? mert amit kinéztem az rx 700pro. mi az az r? a többit tudom
  • PLackó
    de azért mi is tartsunk össze:)
  • MasterJay
    Az X700pro erősebb és újabb tecnologia is. Bár igaz, hogy nincs rajta a táblán de erősebb. Meg én ahogy figyelgettem csak a PCI-E-es van ugyanabban az árban mint a 9600XT. De ha neked van PCI-E akkor x700pro
  • CUCLI
    deszar. nemelég ,h a sima x800nincs rajta dehogy a 9600xtsem....
  • Punkerwork
    még szerencs hogy van VGA táblázat.
  • steweee
    melyik az erősebb kártya, a radeon 9600xt vagy az rx700pro? mert árban ugyanott vannak
  • hykao #17691
    Valószínűleg nem távolítottad el tökéletesen a korábbi ATI drivert kontroll panelestül...
    ...de ha pontosan leírnád, hogy mit, hogyan csináltál, akkor könnyebb lenne kiszűrni a hibát.
  • MasterJay
    Figy nekem sincs ott és én külön felraktam a RayAdams Ati SystemTrayTool progit.
    Ott is elég jó beálítási lehetőségek vannak. Azt próbáld ki. Cső.
  • Magnum PI
    Hi All! Felraktam a legujab omega drivert radlinkerrel, és a control panelen nincs se radlinker fül sem pedig az a fül ami alatt a D3D/OPENGL beállítások szoktak lenni. Mi lehet a baj?
  • hykao #17688
    nm
  • HITMorpheus
    Muchos gracias...
  • hykao #17686
    pl: RadLinker vagy AtiTools
  • HITMorpheus
    Milyen progival is tudom megnézni/állítani a vga órajelét?
  • duracellmumus
    az előzőkben a ZM 80D-HP céloztam ez nagyon pöri,szép meg minden DE! a hőleadó felület csak 1300cm2 a a VM-101 2800cm2 éhez képest
  • duracellmumus
    ja! 16v-os ESR kondi alá ne adjátok!! kb3cm re kilőgnak de átmérőre beférnek az eredeti helyére. itt azok vannak előnyben akik!NEM! kétoldalas passzívhűtőt használnak(( !!VIVA CSEND,VIVA VM-101+!! ) itt a "+" jol megtervezett,hőmérsékletvezérelt,12cm-es,2golyos,ventikkel megoldott szellőtt jelent,nem szélvihart..! aki az idegesítő zajt szereti az etra utolsó sort felejtse el).... ....más: lehet hasonló probléma ha a molex csatikat elosztóval vagy gyenge tápról hajtod..
  • duracellmumus
    nálam volt hasonlló nem vártam meg míg kihal minden,nálam a kondik szartak be a lapon meg a videokarin (a kapacitás lecsökkent 3300mikroF-ról 120mikroF-ra valószínűsíthető hogy a kínaiak ferde szemmel néznek a minőségi kondikra.kicseréltem,ment a kari a gép pedig szinte megtáltosodott.. plusz 1300 pont a 2003 ban. szerintem a táp is szar volt azt is kicseréltem.
  • HITMorpheus
    Nos, hát leszaladtam a sarokra, és vettem gyorsan egy North Pole 1000-et.
    Sajnos már nem segített, ugy néz ki, teljesen behalt a videókari.
    Hiába figyeltem a hőmérsékletet, alaphelyzetben nem történik semmi, de 3Dmark lefuttatásánál ugy néz ki, mint az adásszünet, csak szinesek a "hangyák"...
    na meg mindenféle krix-kraxok is vannak...
  • hykao #17680
    No ezzel már működik rendesen a softmod is: http://www.omegadrivers.net/drivers/ati/rad_w2kxp_omega_2625a_7z.exe
  • MasterJay
    Ha egy VGA ramjai 2,2ns-osak akkor azt mire kell érteni? A CAS Latency-re vagy másra.Mert néztem az ati tool nevű progival és nekem arra 4-et ír. Pedig az enyémen a ramok 3.3-asok.
  • MasterJay
    Zalman ZM80D-HP (dual heatpipe) ez
  • CUCLI
    én a 9800promra egy vga silencer rev.3at raktam. 4k volt itt