18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • gyraph
    Szerintem is, pedig sose húztam...
  • gyraph
    Ja és még annyit, hogy a 3Dmark03 is szépen végigfut általában, de egyszer már restartol abból is, miután produkált egy ZX Spectrum grafika szintű gépzúhanást az egyes tesztben....
  • TheZsenyka
    (A mellékelt gif-et elnézve.)
  • TheZsenyka
    Ez olyan videomemória hiba mint az állat.
  • gyraph
    Táp hiba miatt lehet ilyen szép képem ? :)
  • gyraph
    Szal...5letek? :)
  • gyraph
    Szóval a problémáim megmaradtak a kártyával( restartol D3D-s alkalmazásokból stb.) és mostmár szemetelni is elkezdett a kártya. Játékokba nem, de a desktop-on kegyetlenül...Számomra kezd biztos lenni, hogy kifogtam egy gagyi kártyát, de ezt a boltban nehéz lesz bizonyitanom, úgynis nem csinálja a kártya ezeket a hibákat állandóan, egyszer csak gondol egyet és széthullik a kép, vagy restartol stb. Arra gondoltam, hogy az egész gépet beviszem, és elmentek néhány ilyen képet, amikor hibázik a kártya...%letek?
  • mustar
    Ha nekem radeon 9800pro-m van akkor milyen speckó efektekre számíthatok, és ezek a tesztek az efektekkel készültek?
  • Met
    Hello!

Radeon9600Pro (új catalyst), win2000HUN, K-Lite codec pack.
    Mi a baj akkor ha megnyitok a BSPlayerben egy filmet az csak a monitoron látszik de ott is csak full screenben. A tv-n ott az asztalháttér meg az egeret is át tudom tolni.
    98 alatt nem volt vele gondom.
  • Borg

Ebből itélve 1024ben a 8500 is képes lesz 40-45FPSre majd. Persze minden flincflanc extra nélkül, alap grafikai beállitásokkal (még ha azok maxon is, DX8.1-el).
  • mustar
    Valaki válaszoljon a #6112-re
  • gonosz
    szerintem is folosleges. egyreszt eleg gyors, masreszt jelentoset amugysem tudsz huzni rajta.

(de pl ha egy lassabb thorougbred-ed, meg egy 9600pro -d lenne azt javasolnam huzd szarra, mert azzal nagyot lehet nyerni)
  • Borg
    Kell a francokat.
    Alapból is teljesen elegendő teljesitménye lesz egy ilyen gépnek.
    Ha húzod, azzal ezesetben csak felesleges rizikót vállalsz.
  • Mayday
    Erdemes egy kartyat "huzni"? Nem kockazatos? Nem tehetem esetleg tonkre vele? Mit nyerek vele, ha huzom?
    Ugyanez vonatkozik procira, most AMD Barton 2500+ van, azt is "kell" huzni?
  • bandia
    A Tweaker egy olyan szoftver amivel húzni tudod a kártya órajelét! Ha nem tudod mi az, valószínűleg nincs is neked! Úgyhogy csak a catalystot, meg a control panelt kell uninstallálnod!! De ha már van egy 9800prod, érdemes meghúzni egy tweakerrel! De előbb tedd fel a drivert meg a cpt, aztán a tweakert!
  • gonosz
    halflife2 vs 8500 tesztet nem tud valaki?
  • mustar
    9800np-t vagy pro-t
  • mustar
    Na sikerült a vid kártya tuning: radeon 9800np 325/580 @ 380/670, én rage3d tweakerrrel csináltam, 680-on már szemetel. Az a gondom a tweakerrel hogy amint újraindítom a gépet visszaáll az eredeti órajelekre. Semmi beállítást nem találtam. Próbáljam meg powerstrip-vel vagy mással? Előre is köszi ja és 3d mark03 4863@5434
  • Mayday
    A tweaker az mi?
  • Borg
    Catalyst, cpanel, tweakerek uninstall.

Kikapcs, kártya kivesz, betesz, majd mehet fel minden ujra.

Hiába egységes a catalyst, azon belül más más drivert tesz fel R350 és R200-hoz. Magyarul ujra kell installáld.
  • Mayday
    Sziasztok,
    Kb. 1-2 oraja boldog Ati Radeon 9800 Pro tulajdonos vagyok.
    Elozo kartyam (meg az van a gepben) 8500LE 128MB. Driver 3.7-es.
    Kerdes: kikapcsolta allapotban kicserelem, van-e meg teendom? kell valami ujrainstall, vagy siman kzelni fogja onnantol? Hova kell pluszba meg bekotni? (Valami ilyesmit mintha olvastam volna.)
  • gyraph
    Közben óvatossan iszogatok egy jó hideg Radebergert :))))
  • gyraph
    Alcohol-t feltettem...sajnos NEM támogatja az IMG-kiterjesztésű lemezfile-t :)))
  • ollie
    Az alkoholt lecsúsztatni szokás, nem feltenni
  • gyraph
    Okés kösz! Akkor felteszem az Alcoholt...aztán jelentek :)
  • Gerry
    Ja, bocs, figyelmetlen vagyok... Akkor próbáld Alcohol 120%-kal kiírni, vagy a CDRWin-nel. Alcohol támogatja az IMG kiterjesztésű képfile-okat.
  • gyraph
    Ezért kéne mindenképp Bootable CD-ROM létrehozznom :)...és ezért szedtem le azt a file-t.
  • gyraph
    Uram...de nincs floppy meghajtó a gépemben...mint az írtam.
  • gyraph
    :)))LOL
  • Gerry
    EZT töltsd le, és simán futtasd windowsból le az exe file-t, a többi adja magát, de miután lefuttattad az exe-t, a floppyt nem tudod majd olvasni windows alól... Szimplán bootolj be róla, és engedd hogy lefusson a standard test, ha az hiba nélkül lefut (alul nem ír ki hibás memóriacímeket), akkor a "C" billentyű lenyomásával előhívhatod a menüt, és lefuttathatod a full tastet!
  • Gerry
    Rosszat szedtél le, floppyról is müxik, nyomok egy linket, várj!
  • ollie
    Rájöttem, hogy mi a baj az FX-ekkel!
    Az Nvidia úgy számolt, hogy az Radeon/FX jelölések arányához viszonyul a telsítmény is!
    Tehát: 9800/5900 = 1.66, tehát az ATI 1.66-szor gyorsabb! ;DDD
  • ollie
    Ja én le is cseréltem 128-ra a 64-et rögtön :D
  • gyraph
    Szóval a file amit leszedtem az ajánlott Memtest oldalról, tartalmaz egy memtest.bin egy memtest.img és egy boot.cat file-okat....gondolom az IMG a képfile, de mivel tudom beolvasni, hogy bootolható is legyen a CD?
  • gyraph
    különbség és míg :)))
  • gyraph
    Az lehet...de azt hiszem abban mégis van külömbség, hogy nig a 3300-asban cserélhető a memori, addig a Gage-ben fix.
  • ollie
    Aha, akkor lejátsza. De érdekes, hogy olcsóbbnak mondják. Szerintem a 3300-as csak egy teszttelefon a Nokiának (mint a 3410-es a javaval).
  • B@dsector
    Itt van Bp. a tüzér utcában.
  • gyraph
    Az N-gage oldalon írja zenei támogatotságot, mint tulajdonság...
  • Gerry
    A KFKI ismerős, azt hittem, hogy téged személyesen kéne hogy ismerjelek...