18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Gerry
    Thx!
  • Russ!an
    ment az emil
  • Gerry
    Ár? Ha nem publikus akkor pls e-mailben dobd át, mert nagyon kíváncsi vagyok én is!
  • Ymdar
    De mér???
    Télleg érdekelne...
  • Russ!an
    Felhívtam :) kiváncsiságból már nincs neki 2db volt de elvitték 10p alatt. felcsigázott úgyhogy megkérdeztem hogy lesz-e még. lesz, de ASUS!!! jh. kedden. :)))))))
  • Gerry
    Ezt hol olvastad?
  • Russ!an
    HIRDETÉS
    "SAPPHIRE RADEON XT eladó, dobozos kivitel. Főbb paraméterei: GPU 412 Memória 730 Mhz. Kipróbálható, letesztelhető, viszont garancia nincs ( Japánból hozva. ) Radeon 9700 ill. 9800 nonpro vga- t beszámitok. "

Bocs az OFF-ért de ez nagyon komoly!
  • RelakS
  • Russ!an
  • Ymdar
    És nem is kell messze mennem!!!
  • Ymdar
    "De ha nem ismeri fel ez se akkor tökön szúrom magam."
    Aztatat én is meg akarom nézni!!!
  • Gerry
    Nem kizárt, de azért érdemes kipróbálni még pár flash-programot, hátha valamelyik felismeri a BIOS chipet... Ha meg nem, akkor marad a softhack.
  • Russ!an
    Kösz kiprobálom.
    De ha nem ismeri fel ez se akkor tökön szúrom magam.
    Attól tartok, (mivel kéz alol van) hogy akitöl vettem már megpiszkálta a kártyás és elk.rta a biost
  • firglisz
    Sziasztok,
    Dobozos vagy OEM ATI között mi a lényegi különbség ? Remélem csak a köritésben van, és nem a kareszon magán. Egész kellemes áron láttam ugyanis egy Sapphire 9800 Pro-t. Van netán valakinek ilyen ?
  • Gerry
    Próbáld ki EZT!
  • Russ!an
    Szerinted mivel próbálkozzak?
    mivel lenne érdemes megpróbálni?
  • Gerry
    Akkor az van, hogy nem ismeri a flashrom a kártyád BIOS-chipjét, vagyis másik flashprogramot kéne nézned.
  • Gerry
    Ez tényleg xar, egy ezeréves Compaq bill., és már párszor majdnem kilockoltam magam a gépről, mert a Win2k jelszó beírásakor is csomószor kihagy 1-1 karaktart... Otthonról nem szoktam hibázni a Logitech vagy a Samsung billentyűzeteimről.
  • Russ!an
    És mi van akkor ha beírod ezt flashrom -i és azt írja ki, hogy UNKNOWN CARD?
  • ollie
    én is mindig arra fogom
  • Gerry
    kée=kéne, bocsi, de szar a billentyűzet, és néha ütni kell, hogy írjon...
  • Gerry
    szóval ha kiadod ezt a parancsot: flashrom -i akkor kiír egy pár adatot a felismert kártyá(k)ról, többek között az azonosítót is, ha ez az egyetlen videokártya a gépedben, akkor elvileg ő a 0-as azonosítót kapja, tehát így kée tudni flash-elni: flashrom -p -f 0 b:\vgabios.bin értelemszerűen a vgabios.bin helyére beírod a letöltött biosfile nevét, ami ha floppyn van, és win98-as CD-ről bootolsz, akkor b: (NEM A:, mert jelen esetben az a RAMDRIVE, amit a Win98 boot CD létrehoz, ezért a kisfloppymeghajtó átcsúszik a B:-ra!!!!!)
  • Russ!an
    szóval tök mindegy hogy írni, vagy olvasni akarom akkor is ez a hibaüzenet.
    Leírnád nekem a kártyaazonosítót hogy pontosan mi alapján kéne odabigyeszteni, mert lehet hogy én cseszem el.
  • Gerry
    Olvasni igen, de a -p kapcsoló az az írást (flash-elést) jelenti. Amúgy a kártyaazonosítót jól írtad, asszem 0 ha csak ez az egy VGA kártya van a gépedben...
  • Russ!an
    De ha írásvédett attol még ki kéne neki tudni olvasni vagy nem?
  • Gerry
    Igen, -i a lekérdezés. Amúgy nem biztos, de lehet, hogy valamelyik kapcsolóval írásvédetté lehet tenni a BIOS-t, csak nem tudom mivel, lehet, hogy az csak másik programban volt benne, nézd meg, hátha ez a helyzet, és akkor előbb le kell venni az írásvédelmet.
  • Russ!an
    asszem és lekérdezni talán az l kapcs kell de erre most így nem emlx.
  • Russ!an
    flashrom -p <kártyaazonosítószám> <BIOS file név>
  • Gerry
    Mit írsz be parancssorba?
  • Russ!an
    Infineon 3,3n ramok elvileg ezt is szedtem le!
    Lehet hogy a parancssort b..szom el?
    de ha csak ki akarom iratni a képerny. a biost akkor is ezt irja ki!!!
  • NeoMaN
    lehet 99.99-es detonátorral

:))
  • TheZsenyka
    Nem tudom mi a sza.ommal mérték az FX5900-at, de kurvára nem visz annyit mint egy 9800PRO Aquamark3-ban. Teljesen véletlenül NEKEM VOLT ilyen FX5900-am.

Ugyanabban a konfigban:

FX5900- 35000 pont
    9800PRO - 42900 pont

2.4C + 1024MB
  • IMYke2.0.0.0
    Na ne magyarázza be nekem senki, hogy az NVidia "új" terméke jobb, mint az ATI XT-je. Beszarok!

Na meg a szaros 5900 Ultra sem tud annyit, mint a grafikonok mutatnak! PFFFFFFFFFF!

------------------------------------------
    .:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapomon ::. Sync
  • Gerry
    Jó, értem, akkor azt nézd meg, hogy milyen memória van a kártyádon (Infineon, Hynix, Samsung), és az ahhoz való BIOS-t kell letöltened. És esetleg megpróbálhatod a flashrom-nál a -f kapcsolót is, tehát valahogy így:
    flashrom -p -f <kártyaazonosítószám> <BIOS file név>

Ha így sem megy, akkor valami más gond lesz, írd le a pontos hibaüzenetet...
  • NeoMaN
    Nagyon kamu Nvidiás eredmények az eddigi sebességeik ismeretében.
    Nem hiszek nekik....
  • NeoMaN
    9800xt teszt
    Nvidia LOLOLOLOLOLOL
  • Russ!an
    Bocsi nem unknown bios, hanem unk. CARD!
  • Russ!an
    És még annyi hogy va az a Rad edit vagy mi nem emlex. munkahelyen vagyok és az se tudta beolvasni a biost!
  • Russ!an
    9500L-ram piros nyák fekete borda.
    Nemtom emléxel-é én voltam aki képtelen volt eldönteni, hogy milyen gyártmány. kéz alol vettem se doboz semi extra.
    a gyári szám csupa numerikus ati old. BBA 9700 nek mondja a nyák miatt. Software-se lehet huzni mint állat, bekapcs +4 pipe +256bit. és birja 350/320 a cucc!
    A hibaüzi Unknown Bios vagy mi a szösz
  • Gerry
    Elvileg ennek mennie kellene: Flashrom v2.17, de milyen hibaüzenetet kapsz? Amúgy biztosan olyan 9500-asod van, ami beindul 9700-ként? Kipróbáltad software-esen? Mert ha nem, és megflash-eled, akkor utána ha nem indul be, akkor csókolom, nincs mit tenni vele, kell szerezned egy másik kártyát...