18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
jobb #7224 Az 3.8 catalystra épülő Omegadriver-nél is lehet gond -
#7223 Ha még nem olvastátok, akkor ezt mindenképpen vegyétek fontolóra: "Kártya- és monitorgyilkos" a Catalyst 3.8?
A 9800, 9800Pro és 9800XT tulajok vannak elsősorban veszélyben!!!
------------------------------------------
.:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapomon ::. Sync
-
#7222 Ja emberek, tegnap este tesztelgettem egy kicsit a 9600 pro-mat, és 530-as maggal is teljesen stabilan ment (magasabban már nem mertem kipróbálni). -
#7221 Mi ez a rossz fps? Nem éri el a 200-at? -
#7220 Radeon 9600 Pro, esetleg 9800 SE -
#7219 Hell!
Nekem cel300@450 + tnt1 16 MB vel is ment majdnem simán.Vmikor tényleg megakadt de az a proci csigasága miatt meg hogy 32 botottal volt..
A HL beállításaiban próbáltad már hogy D3D helyett OpenGLt állítasz be? Más játéknál nincs semmit gond?
-
#7216 Gigabyte Radeon 9000 Pro II 31 090,- Ft
????Pro 2???? -
Fam #7215 biztos vagy benne, nekem volt egy elektronikai cég által gyártott kábel amivel fekete volt és utána a normális átalakítóval meg színes... -
#7211 Miért kéne restart? Ha leokézod, már azon fog futni. -
#7210 De jó.
Kérdés: Ha mondjuk fúzom a GPU-t, miért nem kér restartot?
Vagy már azonnal azon az órajelen megy minden?
.:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapomon ::. Sync -
#7209 Nekem egy Sapphire Radeon 9000 Pro-m van 64Mbos. Menéztem a memóriachipeket ami rajta van és rájöttem hogy a chipeknek optimálisan a 300-303Mhz-en kéne futniuk a 275 helyett. Megvolt a 303Mhz-es tuning és teljesen stabil jelenleg is. A 3DMarkban pedig igencsak érezhető a teljesítménynövekedés!!!
-
#7208 Miért, nem jó a rage3d? -
#7207 Milyen progival tudom még megnézni a kártya órajeleit?
.:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapomon ::. Sync -
#7206 Ez teljesen változó. Nekem eddig pl csak Club3d-s radeonjaim voltak, a 9100-es gpu-t simán lehetett húzni, mert elég nagy volt hozzá a hűtő, és ugyanez vonatkozik a 9600 pro-ra, extrém magasságokba húzható. Egyébként nem csodálkoznék, ha a te kártyádon le lenne tíltva a húzás lehetősége biosból... -
#7205 OKé.
Mondjuk mivel gyári, azaz nem kifejezetten tuning hűtő van a GPU-n, gondolom extrém magasságokba nem húzható - nem is nagyon akarom.
.:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapomon ::. Sync
-
#7204 Ki tudja? A proci max értéke a hűtésétől függ, mert nem biztos, hogy olyan hűtőt kapott, amivel magasabb órajeleken is biztonsággal üzemeltethető hosszabb távon. A memcsi órajelei meg az elméleti maximumtól, valamint ugyancsak a hűtésétől is függ (itt nincs hűtés). -
#7203 Értem.
Tehát valahol a max értékek a korábbiak lesznek?
Fam #7202 azért először csak óvatosan azzal a csúszkával, kb 10mhz-enként toljad, futtass egy tesztet és ha minden ok, akkor +10mhz -
#7201 Ez azt jelenti, hogy a Rage3D-ben simán toljam fel a
- Core: 373.5 MHZ (ez a max a csúszkán)
- Memory: 299.25 MHz (ez lenne a 300 és ugye ez duplázva 600)
????????
Lámer vagyok még a VGA-tuningban...
Fam #7200 a fekete fehér kép a kábel miatt volt, szerintem, valamit rosszul kötögettek össze, láttam már ilyet -
Fam #7199 275/270-es sima 9500 (igaz 9700nyákon) ment 370/280-on is 3,6nanos ramokkal, neked ha minden igaz 3,3nanos ramok vannak, annak az elméleti határa kb 300Mhz -
Fam #7198 sima svideo-rca átalakító jó hozzá -
#7197 OKé. Ezt elfogadom.
És milyen MHz-értékeket (sőt, milyen beállításokat) lehet ill. kell beállítanom a Rage3D 3.9-ben?
Nem mintha nem lennék elégedett a kártyával, de az ördög sosem alszik - egy kis tuning sosem árthat.
-
HG #7196 Szia Kockásfülü nyúl! (Bocs a rövid ü-ért, nem lelem ezen a billentyüzeten). Nekem is problémát okoz, mert a 4 tüs csak akkor jó, ha van s-video bemenet a TV-n, vagy videon. Vettem egy kábelt, az van ráírva, Computer to TV, egyik fele 4 lábas s-video, másik Scart. Ha olyan TV-re dugom, ami nem ismeri az s-video jelet, akkor fekete-fehér a kép. Nem tudom, hogy általánosan érvényes-e, de én úgy vettem észre, hogy olyan TV kell, amin van S-video bemenet. Ha találsz valahol 7 tüset, feltétlenül értesíts, vagy itt a fórumon, vagy mail-ben. Köszi! (Ha valamit tudok, szólok)
Csáó! -
#7195 a válasz egyszerü 128bites :D -
#7194 Úgy tudom, hogy 9500 pro-ból csak és kizárólag 128 bites van (különben kapásból 9700 lenne). -
#7193 Srácok!
BBA ATI-m van (9500 Pro) - Rage3D felnyomva.
Kérdéseim:
- Hogy tudom meg, hogy 256 bites vagy 128 bites nyákon van?
(Piros nyák. Úgy lenne jó megtudni, ha nem kellene szétkapni a gépet...)
- Mennyit tudok kihozni a 275/270 -ből?
Válaszokat köszönöm.
#7192 Vagy 8 pipe és 128 bit, vagy 4 pipe és 256 bit. Érdeklődj pontosan utána. Ha 256 bites és 4 pipe-os jóval lassabb, mint a 8 pipe-os, viszont ha szerencsés vagy a 4 pipe-osnál be tudod kapcsolni a +4 pipe-ot. A gpu órajelét tutira tudod húzbi akár pro-ig is (bár ez függ a hűtástől), a memcsi lehet még zsákbamacska. -
#7190 Én eddig minden radeonhoz windvd-t kaptam (9100 és 9600 pro). -
Borg #7188 Nem igazán ez az a hely ahol ezt jelezned kell, illetve kitárgyalni.
btw, még ha létező probléma is lenne ez, akkor sem hiszem hogy teszünk ellene bármit, mivel nem titkolt cél az unregek kiirtása a fórumról ;) -
Inquisitor #7187 Az lehet, de a PowerDVD-ben sokkal elöbb benne volt a Radeon támogatása, és az ATI DVD Player új változatai is arra épülnek. Na meg nekem mindíg is szimpatikusabb volt, mint a WinDVD. :) -
Inquisitor #7186 "Ha pro lenne akkor megérné?"
Miért is? Mert akkor tutira nem húznád 9700-re ... -
#7185 Mind a PowerDVD-ben, mind a WinDVD-ben be lehet kapcsolni a hw dekódolást. -
#7184 héj moderátorok!
vagy negyed órán keresztűl próbáltam hozzászólni úgy, hogy nem jelentkeztem be (regisztráció nélküli nick-el), de állandóan azt az üzenetet kaptam, hogy a nick csak számmal vagy betűvel kezdődhet, holott, csak betűvel kezdődőeket próbáltam (pl: radirpok). Aztán már annyira ideges lettem, hogy inkább bejelentkeztem. Lécci valaki nézzen már utána mitől lehetett ez.
Köszi!
-
Tovi #7182 Mármint hogy eredeti Sapphire?? Rá van írva, esetleg az FCC szám alapján -
Borg #7179 41-et még a pro is csak éppen hogy ér meg... -
#7178 Milyen programra gondolsz? -
#7176 Akkor igen.
Bár lényeges, hogy nagyobb telejesítményre képes mint egy pro, mert abból a szerencsés szériából van, ami átalakítható 9700-re, DE a piaci ár szerint nem éri meg. -
#7174 Szerintem nem. Olyan 30-at ki lehetne adni érte a mai piaci árakat tekintve. -
#7172 A 9100 egyébként egy 8500 LE kártya, és alapból tud - mint minden ATI - hardveres dekódolást.