18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • vaslav
    http://www.omegacorner.com
  • vaslav
    Csá. Van köztük amit át lehet alakítani. A ramok L alakban legyenek, és 128 Mb-os legyen a karesz. Non-pro.
    A legegyszerűbb, ha ezzel a programmal megpróbálod: rad_w2kxp_omega_2496b.exe, keress rá, 15Mb.
    Megkérdezi, hogy softmod-ot akarsz-e (9500->9700pro), vagy csak sima drivert. Előtte távolítsd el a catalystot, és a control-panelt. Vess keresztet, és rajta.
    Ha bug.mentesen lefut a 3dMark, akkor sikerült. A default órajeled 275core/275mem(550). Ezt lehet húzni (szerencsésebb esetben 370/315-ig), amíg a bug-os nem lesz a karesz. Sok szerencsét.
  • Ruffi
    ööö itt láttam vkit napokban aknek sikerült nézd végig a mai topicokban az aláirásokat és kérdezd meg
  • Ruffi
    van amelyiket igen van amelyiket nem
  • Met
    nem tudom megnézni, de ez a gyártótól függ mekkora nyákra teszi
  • rage
    Meg tudnád mondani, hogy a kártya hány cm hosszú?
    Elég, ha a kártya testet méred meg, a házhoz csavarozható fém nélkül

Ugyanis, jó lenne, ha 18-19 cm-nél nem lenne több :)
    (Ennyi helyem van ugyanis, ha csak a kártyatest hosszát nézem)
    :-)
  • Met
    Hello!

Nekem 9600Pro-m van és bejött. Szép éles képe van alul meg felül van csak fekete csík mint a moziban:)
    Ha nem OEM (zacsis) karit veszel akkor adnak hozzá átalakítót, neked csak a hosszabbító kábeleket kell megvenned a hanghoz és a videójelhez. És asszem bruttó 50.000 alatt van.
  • rage
    Tudtok tapasztalatokat mondani a 9600 Pro kártya TV kimenetének minőségéről?
    Ugye, Radeonokhoz nincs TVTool, így nem tudom, be lehet-e szépen lőni a képet a TV-hez.
    Mennyire villog a kép, van-e keret, színek, kép minőség milyen ?

Még nem döntöttem el milyen VGA-t vegyek, de a TV kimenet minősége fontos lenne.
    Adnak hozzá pl SVHS-RCA átalakítót ? Próbálta valaki így nézni vele TV-n ?

S van-e ehhez is valami TVTool szerű program, amivel pl a Macrovision védelem leszedhető, ha videora kötöm a gépet?

Van kb 50 ezrem, amit VGA vásárlásra tudnék elkölteni, s ezt javasolták teljesítmény / ár viszonylatban.
    De mondom, a TV Out is nagyon számít, ha valaki ebből a pénzből tud jobb kártyát, az is írja meg!

Köszi!
  • radical
    Sziasztok, van egy ELSA revelator 3d-s szemüvegem ami Nvidia kártyával frankón működött (stereo driver volt hozzá). ATIval ezt hogy lehet működésre bírni?
  • csabawarez
    Az a problémam hogy nem ismeri fel a tvt a kártya hiába van összekötve a tv out a tv-vel adapterkábellel(svideo-rca),igy nemtudom aktiválni a tv-t,mert nem lehet kijelölni.
  • Geeryy
    1.kikapcsolod a géped.
    2.ügyesen kiveszed a kártyát.
    3.és oda teszed ahova csak akarod
    Máskor kicsit bővebben fejtsd ki a problemad,akkor tanal tudnak is segiteni.
  • csabawarez
    Sziasztok!
    Segitsetek!
    Miért nem tudom tvre kitenni az ati radeon 9800pro kártyámat?
  • czky
    Hát persze, hogy érdemes. Nekem is ilyen van. Bár, ha vársz egy kicsit, akkor vehetsz 9600XT-t. Bár biztos, hogy drágább lesz.
  • Borg
    Biztosan nem a táptól melegszik ugyan, de 300w az elég kevéske manapság már. Szal ha instabil lenne, akkor ettől.
    Amúgy az R350 az ATI szerint még 110 fokon is elmegy. Mások a működési hőmérsékletei, mint egy procinak mondjuk.
  • Spenser
    Hali nekem is ez a kobóm van ASUS A7V8x + ATi 9800@9800 Pro.
    Nálam semmi gond nem tudom nálad mi lehet a gond:(.
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor magával az alaplappal van a gond!

------------------------------------------
    .:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapomon ::. Sync
  • vaslav
    Hello. Nekem 9500-öm van, de softmodolva, 256bit/8pipeline-ra, és kb 370core/317mem -re húzva. Ez így hot, de defaulton is az. / ha bug-os pl a 3dMark akkor vedd lejjebb / A 300-as táp lehet, hogy kevés lesz... / nálam a 3.8-as catalyst kb 8%-ot emelt, de most az omega van fent.
  • Gerry
    A7V8X még a nevében is benne van, hogy 8X, tehát 8x AGP... De valószínűleg tényleg a húzás miatt lehet a dolog. BIOS frissítés amúgy nem árt sosem!
  • Borg
    Nem tuningolod túlzottan a géped?
    A VIA chipset még nem tud FSB függetlenitést, és ha az AGP freki túl magas, akkor több alapnak is szokása visszavenni az AGP szorzót...
  • czky
    Csinálj egy BIOS frissítést.
  • czky
    Biztos nem támogatja az alaplapod a 8x AGP-t.
    Húzás: ATi Radclocker, Rage 3D Tweaker, Power Strip 3.45
  • Crazyn
    Meg amúgyis jobban néz ki sztem, ha nem olyan ocsmány átmeneti színe van, hanem szép egységes fehér az éle.
    Ezt most jómegasszontam mi?
  • Crazyn
    A kártya szélét akartam lefesteni szép fehérre. hogy az úvé neontól szép legyen
  • gonosz
    szerintem se lesz baja, de ha zavar tisztitsd le
  • ollie
    egyébként hogy folyhatott rá? csak kiváncsi vagyok...
  • Laalee
    nemhiszem, a festék nem vezető anyag, inkább szigetel
  • Crazyn
    lehet valami baja a 9700-omnak, ha egy kis festék ráfolyt a memória és a pcb "közé" meg 1 ellenállásra? A toll típusa: Edding 750 - Paint Marker
  • Laalee
    egy hely ahonnan rákattanhatsz :D
  • ollie
    ááááááááá mi az az n-gage reklám?????
  • ollie
    Szerintem próbálkozz a VirtualDub-al. Az legalább ingyenes.
  • Laalee
    programok beszerzése turkálj ott ez nem warez topic
  • Laalee
    nem a tx el van gond hanem a 9800 al, és valszeg máshogy hiv meg egy két utasítást a driver, ettöl melegszik jobban a kártya, átlagosan kb 6 fok ot :D ebböl lett a nagy hisztéria
  • jobb
    Köszi! És hol lehet letölteni? Feltörten?
  • ollie
    De nem csodálkozom a melegedésen, hiszen pont az a lényege az XT-knek, hogy a driver (3.8-as) magasabb órajeleken hajtja a kareszt, ergo jobban is melegszik. A gond ott lehetett, hogy valszeg nem mindig veszi időben észre, hogy vissza kell venni az órajeleket. De persze az is lehet, hogy olyan gépben tesztelték, ahol nem volt megfelelő szellőzés...
  • Laalee
    amióta felmerült az állítólagos probléma a 3.8 al senki sem jelezte, hogy elfüstölt volna a kártya ill a monitor
  • Laalee
    mondjuk multheti hir ez a tulmelegedés, de inkább idiota felhajtás mint értelmes figyelmeztetés. és tessék friss infokat is olvasni, valamint a PH hireket leszarni :D gyerekes komolytalan fordítgatások más oldalakrol, viszont a tesztjeik, cikkeik kimagaslóak.
  • IMYke2.0.0.0
    Adobe Premiere 6.5 és afelett
    Olyan, mint a Photoshop - külső jelforrásról is tud dolgozni és behívni.

.:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapomon ::. Sync
  • IMYke2.0.0.0
    Ezt még nem erősítették az Omega Driver Központ-tól, de - sajnos - el tudom képzelni, hogy gond lehet ezekkel a driverekkel is! Még ha csak józan paraszti ésszel is gondolsz bele: egyazon struktúra tuningolása tulajdonképpen...

• jobb
    Egy kicsit más téma: milyen progival lehet a moviemaker-en kívűl digitális kameráról (nem fényképező) levenni a filmet?
    És tömöriteni divx avi-ra?
  • jobb
    Az 3.8 catalystra épülő Omegadriver-nél is lehet gond?