Radeon 7X00/8500/9X00
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
" Recommended:
600 MHz processor
256 MB of RAM
32 MB 3D video card
DirectX® 8.1 compatible sound card "
mellesleg nem akarom leszolni mert nagyon jokis jateknak tartom, de grafikailag a wc3 enyhen szolva nem egy uttoro dolog.
(ja es sajat szemmel is hasonlitottam ossze kb otvenszer, 32mb vs 128mb -s kartyan, mindketto itthon, tesommal szoktunk multizni)
600 MHz processor
256 MB of RAM
32 MB 3D video card
DirectX® 8.1 compatible sound card "
mellesleg nem akarom leszolni mert nagyon jokis jateknak tartom, de grafikailag a wc3 enyhen szolva nem egy uttoro dolog.
(ja es sajat szemmel is hasonlitottam ossze kb otvenszer, 32mb vs 128mb -s kartyan, mindketto itthon, tesommal szoktunk multizni)
9600PRO 531/7xx... szal elég meggyõzõ. És ez már kompenzálja a -4 pipelinet is..
Nemsokára lehet nekem is ilyenem lesz, feltéve hogy meg tudom boltolni, nem akarok sokat ráfizetni...
Nemsokára lehet nekem is ilyenem lesz, feltéve hogy meg tudom boltolni, nem akarok sokat ráfizetni...
akkor neked valami akkor felre volt allitva 😊
(vagy valami gf2-rol cserelted, azert ugrott meg a grafikai szinvonal. ha ez az eset all fent, nem kommentelem😊
(vagy valami gf2-rol cserelted, azert ugrott meg a grafikai szinvonal. ha ez az eset all fent, nem kommentelem😊
9600pro LE -> mit tudtok rola?
5-10% alkalmazástól függõen
Nemsokára lesz személyes tapaszatalatom!
De a netes tesztek alapján elég jól bírja a gyûrõdést!
De a netes tesztek alapján elég jól bírja a gyûrõdést!
A 9600pro-t mennyire lehet húzni? kinek milyen tapasztalata van?
kicsit késõn reagálok, de
nekem 9100 128M van, és már 2002-ben is jelentek meg nem erõmûvet igénylõ játékok (pl Warcraft3), melyek igenis kihasználják 128M-et. A játék sokkal részletesebb lett, miután kicseréltem a 64M-es kártyámat egy 128M-esre és nem a gyorsaság miatt, mert már az elõzõ kártyán is minden maxon ment 1024x768 ban mindenféle szaggatás nélkül. A különbség olyan nagy lett, hogy össze sem lehet hasonlítani. Valamint több játék részletesebb textrákat használ.
Ja és nem elméletrõl beszélek, hanem saját tapasztalatról. Egyébként meg a 64M-es 9100-nak kissebb az órajele is mint a 128M-esnek.
nekem 9100 128M van, és már 2002-ben is jelentek meg nem erõmûvet igénylõ játékok (pl Warcraft3), melyek igenis kihasználják 128M-et. A játék sokkal részletesebb lett, miután kicseréltem a 64M-es kártyámat egy 128M-esre és nem a gyorsaság miatt, mert már az elõzõ kártyán is minden maxon ment 1024x768 ban mindenféle szaggatás nélkül. A különbség olyan nagy lett, hogy össze sem lehet hasonlítani. Valamint több játék részletesebb textrákat használ.
Ja és nem elméletrõl beszélek, hanem saját tapasztalatról. Egyébként meg a 64M-es 9100-nak kissebb az órajele is mint a 128M-esnek.
128 bit memória, ami igazán akkor számít, ha élsimítást, valamilyen szûrést raksz egy-egy alkalmazásra. Ámbátor szerintem játékoknál simán is dob az FPS-en egy keveset.
más nem nagyon marad, hûtést probáld meg jobban megoldani, de elötte egy telefont megér hátha kicserélik gariban, vegülis az elõirt feltételek szerint, nem mûködik normálisan a kártya, csakhát magyar kereskedõkre nem igazán jellemzõ, hogy érdekelje mi van veled a vásárlás után.
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Akkor nem tudom, lehet, hogy melegük van picit. Próbáld ki, hogy reggel játszasz, amikor sokáig nem ment a gép, és nincs olyan meleg. Ha ilyenkor (tovább) jó, a melegben, vagy hosszabb játék után megint jelentkezik, akkor valszeg melege van. Lehet nyárra meg kell válni a szép ablakos oldallaptól. 😄D
8500LE PowerMagic kártya és Unreal 2 alatt néha szemetel alap órajelen is..vigyem vissza a kareszt?
igaz van vagy 40fok a szobában
igaz van vagy 40fok a szobában

nem, nekem a club3d 9100 250/250-en megy. ez az alap. nem hiszem hogy 275/250-en menne bármelyik is alapból. de az enyémet gond nélkül lehet nyomnni 300/250-ig. a ram tolásához valszeg a feszültségen is kellene variálni...
The 3DMark2003 shader optimizations found in previous CATALYST™ releases have been removed
hoppá! ez a 3.5 catalyst readme-jébõl
hoppá! ez a 3.5 catalyst readme-jébõl
Hala istennek, nekem erkezik egy lassan.Ha mar kint lakik batyjam, megkertem hozzon mar egy 9600pro-t szulinapomra. 😊)
Eddig meg ugy se volt ATI kartyam es most ugy erzem , hogy ideje valtani, mert nekem nem igazan tetszik ez az atbaszunk a palankon Nvidia uzletpolitika.
Eddig meg ugy se volt ATI kartyam es most ugy erzem , hogy ideje valtani, mert nekem nem igazan tetszik ez az atbaszunk a palankon Nvidia uzletpolitika.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Mé fagy a 9700-am ut2k3 alatt egyes pályákon, ha be van kapcsolva az fsaa?
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Én egyszer a GeF3-asomról lekaptam, nem nagy cucc, aztán mielõtt vissza raktam volna, fel is kentem ezüst hûtõzsírral.
Én szedtem le, hogy a kártya hátulján a körmeimmel összenyomtam a két pöcök végét, így simán ki lehetett õket húzni a nyákból.
Én szedtem le, hogy a kártya hátulján a körmeimmel összenyomtam a két pöcök végét, így simán ki lehetett õket húzni a nyákból.
El akarom távolítani a Radeon 9500-ömrõl a hûtõt és helyébe akarok rakni egy Thermaltake Giant II-õt. Szerintetek veszélyes mutatvány a gyári hûtõ leszedése, valami apró tipp hogy csináljam?? Kicsi fogóval akarom kipattintani a helyérõ a két pöcköt ami a kártyáhot rögzíti. Nektek valami más ötlet, bocsi a hülye kérdésért, de nagyon félek, hogy elcseszem!! 😄
A Sapphire azt írja a 9600PRO leírásában, egész az elején, a Features-nél, hogy 256 bites a memóriabusza. Ez ugye csak elírás, vagy galád marketing, vagy igaz? 

Sapphire király, meg asszem a Connect is rajta van a Powered By Ati támogatási listán, és gondolom ha az Ati is ajánlja, nagyon rossz nem lehet. 😉
Így igaz ... kivéve ha annyira dzsunka a gyártó, hogy a ram 250 helyett 200-230MHz-en megy 😞
Nem fogja leirni neked senki, több okból is.
Olvass visszább.
Olvass visszább.
Nem, de ha el akarom adni, akkor jól jön, hogy azt mondhatom, hogy még van rá mondjuk 2 év gari!
tulajdonképpen semmi..mivel a 8500 jobban teljesít(gyorsabb),mint a 9000-es,ezért átnevezték 9100-nak...újítottak picit a tv-kimeneten, tudtommal,de nekem a boltban inkább a PM 8500-at ajánlották a 9100 Sapphire helyett,mert annak volt vmi problémája a tv-outtal.
gyenge tap az lehet, haveromnal is azert fagyogatott a gep mikor rakott bele uj vga-t.
akkor sztem 8500le,azzal még több is lesz sportprogikban,mint 25fps,és csak 20000bruttó.
nekem is az van..
nekem is az van..
sztem egy radeon 9100ason hiába állítod 128 megánál a részletességet az egekig,a játék élvezhetetlen lesz..vagy nem?
Akkor nézd meg pl. a Splinter Cell-t, hogy meddig tudod állítani a kidolgozottsági szinteket egy 64 megás és egy 128 megás kártyán...
Szia Kerdes!
Nekem 9000 -esem volt, nem PRO. Celeron 1.2-es tualatinnal. Nekem nem volt olyan játék, ami ne ment volna 1024-ben, persze le kellett mondani a fullos beállításokról komolyabb Game-ekben. Ha leírnád, mire használnád a gépedet, és milyen géped van, könnyebb lenne tanácsot adni. A TNT2 -nél nagyságrendekkel jobb a Radeon 8500 , 9000 PRO, 9200. Ha ennyi pénzed van, (25 ?) akkor jó választás lehet egy 8500 vagy 9000 PRO. Nekem a már említett konfigban 5200 pontot hozott 3dmark2001SE -ben alapbeállításokon a sima 9000. A 9000 PRO kb. 1200 ponttal többet. Az enyém BBA volt, a haverom Pro-ja meg sapphire. Minõségileg mindkettõ jó, de a többi márkáról sem hallottam még rosszat. HG.
Nekem 9000 -esem volt, nem PRO. Celeron 1.2-es tualatinnal. Nekem nem volt olyan játék, ami ne ment volna 1024-ben, persze le kellett mondani a fullos beállításokról komolyabb Game-ekben. Ha leírnád, mire használnád a gépedet, és milyen géped van, könnyebb lenne tanácsot adni. A TNT2 -nél nagyságrendekkel jobb a Radeon 8500 , 9000 PRO, 9200. Ha ennyi pénzed van, (25 ?) akkor jó választás lehet egy 8500 vagy 9000 PRO. Nekem a már említett konfigban 5200 pontot hozott 3dmark2001SE -ben alapbeállításokon a sima 9000. A 9000 PRO kb. 1200 ponttal többet. Az enyém BBA volt, a haverom Pro-ja meg sapphire. Minõségileg mindkettõ jó, de a többi márkáról sem hallottam még rosszat. HG.
tenyleg semmit.. ha visszalapozol lathato hogy ugy egy eve komoly vita ment errol. Sokan erveltek a 128 mb mellett azzal hogy meg nincs ra szukseg, de a kesobbi progiknak kell majd. Hat eljott az ido mikor erkeznek a "jovo jatekai", es meg ezeknel sincs differencia (kb 2-3 szazalek kulonbseg van) (pl doom3-al is bencheltek, 3dmark03-ban is ugyanannyit hoz, pedig ezeknek aztan kell videoram)
sokszoros fsaa+magas felbontas eseten jon jol a 128 ram, de 9700 koruli kartya alatt ezek hasznalatat el lehet felejteni, annyira lassit.
sokszoros fsaa+magas felbontas eseten jon jol a 128 ram, de 9700 koruli kartya alatt ezek hasznalatat el lehet felejteni, annyira lassit.
ezeknel pontosan semmit.
hat lehet hogy tevedek de ez csak akkor tobb egy 9000 -esnel, ha 8x agp -t tamogat az alaplapod..
amugy mindenkepp jobban jarsz egy 9100/8500 -assal
amugy mindenkepp jobban jarsz egy 9100/8500 -assal
vagy sztem mégis csak 8500le az egy jo kártya
Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak