Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
na figyelj. gondoltam amúgy is odadnám neked az r9100-at, ha már annyira számít, hogy ati legyen a kártyád. ez kb 30%-al gyorsabb a mostani kártyádnál és tud dx8.1-et. elcserélhetjük mondjuk 3000 Ft-ért. ha nem akarod, akkor nem. de csak majd a jövõ hónapban lesz aktuális.

ollie
aha, nekem nem szaggatott celeron 600-al az i810. de mondjuk 384m ram volt hozzá.

Laalee
az ati 7000 egy butitott 7200 as akkoriban sima radeon ddr néven futó kártya, mely egyetlen újitása a 2ramdac volt. jo hogy lassu, de arra a piacra ahova szánták nem is kell még most sem 3d teljesítmény.

az i810 rol meg ne is beszéljünk... egy 133fsb 933 as p3eb proci szaggat divx lajátszáskor... ez vicc, és ez a szuper i810miatt van

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Amiga
:-)

Igen, kitépem az alaplapot Imi gépébõl, a kártyáért meg lemegyek Szegedre. :-D

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

ollie
A videokártyával nincs semmi baj. az alaplappal meg sajnos nem tudok mit kezdeni. Nálam szinte soha sem fagyott. Majd elmegyek hozzád és megint megnézem a bios-t hátha valami el van állítva. Amúgy meg visszacsinálhatjuk az egészet. Szerezd vissza a régi alaplapodat + kártyádat, én meg visszaveszem, tõled az egészet ha nagyon akarod.

Amiga
Szóval fagy a Simsem, ami magában 40 ezerbe van.

ATI pontosan ezekkel a kártyákkal került reflektorfénybe. A 9x-el nem a semmibõl bukkant elõ...

Amiga
Egyébként a jelenlegi kombóm miatt nagyon haragszom rád. Az alaplap egy szemét, de újat persze sokáig nem tudok venni. A videokártya is harmatgyenge. Így állandóan fagy a Baldurs Gate, a Sims, a Tiberian Sun, a Heroes..., idõnként szétesik a GTA3, és ki tudja, még mennyi játék nem fut normálisan... Minden ez, csak nem stabil.

ollie
na de az ATI 7000 idejében nem az ATIé voltak a színvonalasabb kártyák. az meg mindegy, hogy mikor gyártották, mert ugyanaz, mint a legelsõ széria.

ollie
persze, persze...

Amiga
Miután az ATI most a legszínvonalasabb grafikus lapkákat gyártja, nem értem ezt az érvet. A Radeon 7000 PCI-s verzióját a legújabb driverrel 2002 tavaszán szállították...

Amiga
De az tény, hogy a Cel 600-on egyedül a Casanova szaggatott, a Giants textúrái is valami kodekek miatt mentek el.

ollie
így van. az mégis csak intel chipset volt az ati-val szemben...

Amiga
Hölgyeim és uraim, élteti a 4 megás integrált vackát egy 64 megás Radeon 7000-rel szemben. :-)

ollie
ilyen elõfordul bárkivel. velem is volt már, hogy másnak ismert fel a rendszer.

Hoppá! Mivel nem túl régen fórumozok, hagy kérdezzem már meg tapasztaltabb kollégáimat, hogy lehetek én Ford ? Mert soha nem használtam ilyen nevet, és most is HG- ként vagyok bejelentkezve. Más fórumokon nem regisztráltam magam, és csak a HG-hez van jelszavam. Bocs az OFF-ért. Tehát elõbbi Ford=HG ?????????
ollie
elárulom, hogy az alaplapi i810 gfx chip gyorsabb volt, mint a te r7000-ed, a probléma ott volt, hogy csak 4 mega memória volt hozzá.

Amiga
Mintha valami alaplapi sz*rral nyomultál volna...

Amiga
Nem is tudtam, hogy neked is volt egy Radeon 7000-ed...

ollie
aha, de kié volt?

Amiga
😄

Szia Laalee! Nem tudtam pontosan hogy írják, köszi! A Mb elírás, bocs. A winyózással kapcsolatban én is így gondolom, de hát benne volt az 512 DDR ram 333-as, dual módban. A Win98 nem kezelné jól? Lehet. Egyébként minden javítást örömmel fogadok, amit tudok, nagyrészt tõletek tudom (Fórumozóktól), meg a saját káromon 😊
Jó pap holtig él! Csáó!
Amiga
Ha már az én gépemmel ékeskedsz.. :-D Ne csodálkozz.

Amiga
???

Laalee
leginkább a tehetségtelen programozóra vezethetõ vissza 😄

ollie
ki kérdezett?

Amiga
"A helyzetet felfrissítve az van, hogy minden megy a játékban, csak kb. 1-2 FPS-el, de a menü is!"

Cel 600, Rad. 7000 alatt nem csinálták ezt a játékok, oLLika. A woodoo banshe alatt csinálta az Empire Earth magasabb felbontásban, a Daikatana meg extrémen a menüben is szaggatott, meg a Giants, a Casanova is. Ezek videokártya-beállításokra vezethetõek vissza, de bekavar a kártya típusa, a memória nagysága és gyorsasága, a driver is.

Szóval hw-csere nélkül szinte reménytelen az ilyenek megoldása.

Laalee
ilyet az uj tombraider csinal nekem 😄 de a másik gépen szintugy 9700pro val megy tökéletesen, szoval ez sem ati hiba. sajna a hiba igazi okára nemtudok rájönni.

ollie
aha, ilyen nekem is volt a régi gépemen. valamilyen kompatibilitási hiba lehet. sok játékkal tapasztaltam ilyen celeron 600-on (radeon 7000-el), de elõfordult még celeron 1300-on is (gf2mx400-al). ahogy megfigyeltem bizonyos játékok, bizonyos proci+karesz kombinációnál csinálják ezt, még akkor is, ha hw kiépítése messze magasabb, mint a játékhoz ajánlott hw.

ollie
hát pedig ez igaz.

Laalee
én még nem találkoztam olyan programmal ami az ati miatt nem indult volna el, vagy bármivel is rondább lett volna mint nvidian. a 3.5 ös catalyst meg szar.

ollie
itt megjegyezném, hogy nekem sem minden indul el radeonon, holott minden futott gf4mx-en. a gta3-at egyáltalán nem tudom futtatni (pölö). de újabban a catalyst 3.5 alatt akartam futtatni a wizardry 8-at (3.4 alatt mûködött rendesen), de akonfigon egyszer sem jutottam túl, mindig lefagyott a hw detektálásánál. na most vért izzadtam mire kiderült, hogy a legújabb catayst a ludas a dologban.

szerintem továbbra is szorgalmasan próbálj drivereket cserélgetni, de ha nem megy, valszeg bele kell törõdnöd, hogy nem is fog... én is szívtam néhány progival.

ollie
"1.7-es cerka gyenge a 128 Mb cash"

bárcsak 128 mega lenne ;D

Más gépben is ezt csinálja?
Laalee
az hogy a jatek ne toltson vinyorol játék közben, csak memória kérdése, ha beletölt és ez zavar, kell venni memóriát. minek w98? 😄 a cachet nem cash nak irják akkor már inkább kess 😄

Hi Gonosz! Azt hiszem ezt írtam én is, hogy az 1.7-es cerka gyenge a 128 Mb cash miatt. :"Ami számíthat esetleg, a Tualatin 256, az 1.7 csak 128 Cash memóriával rendelkezik, ami nagyon sokat ront az 1.7 teljesítményén. " Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, de ezt akartam érzékeltetni. A Winyó ügyben valószínû igazad lehet, azt nem tapasztalatból tudom, csak hallomásból. Igen, az lenne az ideális, ha nem használná a winyót játék közben, de 98' alatt a 2400+ os gép folyamatosan használta, és ahogy felvillant a led, már akadt is a GTAIII. XP alatt tökéletes (Hozzáteszem Win98-ban gondok vannak a hangkártya kezelésével is.) Csáó!
Gerry
Alaplapi chipsetdriverek fent vannak? Mert ha nincsenek akkor a winyó néha nagyon elkezdhet kerregni, és az megakaszt minden játékot 1-2 mp-re.

ollie
hááát, egy fx5600 és egy r9600pro kb ugyanannyiba kerül, viszont a 9600pro sokkal gyorsabb. találjátok ki, melyiket venném...

ollie
az 1.7-es cerka tényleg egy nagy rakás ... , de nekem is volt radeon kártyával sok akadás win98/me alatt, ami csak win xp install után szûnt meg...

Laalee
fx5600 vs 9600pro

http://prohardver.hu/rios2_cikk.php?id=232&p=3

kicsit kavaras van itt, az 1.7 -es celeron az p4 alapu, nem tualatin. Es joval lassabb mint egy 1.2 -es tualatin. A 7200 -as vinyo meg alig gyorsabb valamivel mint az 5400, azzal nem lehet baj. Sot jatek kozben idealis esetben a vinyo nem nagyon hasznalodik.. (jo magyarossan 😊 Vmi beallitas gond lesz ott, bioszfrissites kell, uj driver, uj alaplapi driverek. Amugy vice 256 mb ram mar tud swappelest okozni amitol lehet a gond, bar altalaban ez 1-2 ora jatek utan szokott elojonni.
Szia Csacsis! Szerintem ne kapkodj! Ha tudod, vidd vissza a 9200-ast, és kérjél vagy 9100-at,vagy 9000 PRO -t, de ha tudsz egy kicsit várni, lesz magyarországon is 9200 Pro. A fagyás oka máshol keresendõ szerintem. Mindenképp új Win, Alaplapi driverek, és azután a Catalyst valahányas. Nekem egyébként 1.2-es tualatinnal a 9000 -es sima, nem PRO 5200 pontot csinált.
Szia Wanax! Milyen oprendszer van a gépen? Win 98? Win Me? Tesómnak most vettünk gépet, AMD 2400+, Ati Radeon 9600Pro, 512 Ram, stb... Win 98 alatt GTAIII piszkosul akadozott, Win XP alatt simán megy. Gond lehet még állítólag, ha a Winyód lassu. Nem árt, ha 7200 -as. Én is tettem már fel 1.7-es cerkára Radeon 9000-el, és akadt, míg 1.2 -es Tualatinnal simán ment, ugyanezzel a VGA kártyával. Ami számíthat esetleg, a Tualatin 256, az 1.7 csak 128 Cash memóriával rendelkezik, ami nagyon sokat ront az 1.7 teljesítményén. Szerintem próbáld ki XP-vel, hátha. Egyébként a GTAIII és Vice City sokaknak akadozik. Volt még egy leírás valahol, hogy a CD-rõl a zene könyvtárat be kell másolni Winyóra, a játék zene mappájába. Ha érdekel megkeresem, mit- hova. Szia!
Wanax
Hali! Lenne egy kérdésem... van egy 1,7es celeronos 9100-es radeonos gépem, 256 ddr rammal. az a nagy helyzet, hogy a Vice City nem igazán megy jól, néha pillanatkora befagy a kép játék közben, nem lassul mert kevés az fps, hanem megáll, majd vár egy keveset és megy a játék tovább. nincs valakinek tippje hogy mitõl van ez? már volt winreinstall, töredezettségmentesítés is, meg minden 😊 valakinek tipp? nem lehet hogy a vidkártya a ludas?

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

Csacsis
Szétnéztem.
Azért Hoztam elõször 9100-at.
De mivel nem ment, és mikor visszavittem nem tudtak mást adni, gondoltam jó lesz ez is.
Hát tévedtem.

ollie
ja, egyébként a passzív hûtés miatt azt gondolom, hogy alacsony órajelû kártyád van (talán LE), ami szívás, mert még ha azonos órajelen menne is a 9100-al, akkor is lassabb lenne, de így...

ollie
a 9200 télleg gagyibb mint a 9100, a 9100-al jobban jártál volna. de szerintem nem lenne szabad fagynia. nincs valami túlhúzva a gépen (mem vagy proci), mert azzal lehetnek problémák. leszedted az elõzõ driver-t a géprõl? hogyan?
igazából az lenne a legjobb, ha újrainstallálnád az egész rendszert. ha ez után is fagy, akkor lehet csak hw probléma, de nem hiszem, mert kicsi az esélye, hogy 2 kártya is rossz legyen. nekem nincs semmi gondom a 9100-al (nem is volt), legalábbis nincs fagyi.

Csacsis
Hi!
Akkor mondom!
Saphire 9100-ast beszereztem.
Driver cd-vel nem indult a 3d-mark, Elite force2-ment.
Uj Driverrel 3dmark(2001/2003) ment, de a játékok nem mentek, illetve fagyott. (pl:Generals 5 perc elteltével)
Kártyát visszavittem, nem volt már csak 9200-es, így aszt is elfogattam.
Most az uj driverrel a 3dmark2003 fagy, 3dmark2001 rosszabbul teljesít mint a hozzáadott driverrel.
A hozzáadott driverrel viszont a 3dmark lefutott(2003 zene nélkül DEMO modban. ez progihiba???)
A generals viszont itt is fagyott, igaz elõször 10- majd kb 90perc után. (baverom azt mondta hogy pár nap és "bejáródik" a kártya, majd nem fog fagyni)
És a KÜLÖNBSÉGEK:3dMark2001:
9100:6001 pont :Aktiv hûtés
9200:4145 pont (4x-es AGP) 😛asszív hûtés
Namost a 2. kártyám is hibás, vagy ilyen gagyi lenne a 9200-as?

Hála féreg megyónak és bandájának kénytelen vagyok elhalasztani a szgép vásárlást mert napról napra többe kerülnek az alkatrészek.
bizony, a 9200 az 9000 alapu
sok szempontbol alulmulja a 9100-at
[Jakuza]
Es erdemes elkerulni a 64MBs valtozatokat, mert tobb gyarto azoknal is babralt a memoria savszeleseggel.
Lattam mar nem egyszer olyat , hogy a 64MBs-k es a 128asok kozott 60% sebesseg kulonbseg volt azonos CFGban.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.