18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#8589 Hát ja.
A kártya tuti nem melegszik. Nem vagyok egy tuning-őrült, a gyári hűtők kitűnőek, ne bíztassatok semmi Zalmann-ra vagy ilyesmire, ennyire nem vagyok kezdő
A probléma az, hogy teljesen friss install után sem látja a rendszer az AGP Texture Acceleration-t! Azt ugye mindenki tudja, hogy ehhez semmi köze a VGA-nak, csak annyiban, hogy őt érinti.
A probléma előtt nem csináltam semmit a géppel. Főképp nem tuningoltam. Minden a megadott specifikációkon futott és fut.
------------------------------------------
.:i2k:.
------------------------------------------ -
#8588 Az original nevű file a saját kártyám biosa, úgyhogy becsüld meg! -
#8587 Köszike, ez elég egyszerű volt csak jól elrejtették. :) -
#8586 Nekem semmi gondom:)
Imykének beszarás:) -
#8585 Hm? Neked nem a bios volt a gond? Imyke -nek volt valami hasonló acceleration problémája. -
#8584 Az a besz@rás, hogy friss ghost után sem találja a dxdiag a textura acc...ot. Biosban nem lehet azt kikapcsolni? -
#8583 Inkább ugyanazt a kártyát másik gépben nem? Sok értelme nincs másik kártyára cserélni, mert valszeg azzal menne... -
#8582 Lehet, hogy behalt valami a kártyán, próbálj ki egy másikat -
#8581 Nekem is olyan kártyám van mint láthatod, ugyanez a jelenség bejött amikor melegedett, és legutóbb melegtől függetlenül valami játékdemótól azonnal, le is töröltem. -
#8580 Bios csak neked feltöltöttem
ne kérdezd, hogy mivel flasheltem mert már nem emlékszem. -
#8579 Egy fél éves cuccon nehezen - amúgy ellenőriztem. Megy, nem állt le és testmeleg közelében mozog.
Memória túlmelegedés kilőve.
#8578 Attól, hogy nincs tuning még a hűtőventi elromolhat. -
#8577 Ja, korábban már írtam.
De leírom újra:
Abit KR7A-133
AMD XP 1700+ (1466MHz)
2*256MB DDR (266MHz, Samsung)
ATI [BBA] Radeon 9500 Pro 128MB (270/275)
DirectX 9.0b
Catalyst 3.10
Semmi tuning! Tehát melegedés abszolúte kizárva!
BBking #8576 Látom neked is BBA9500Prod van.Simán húztad,vagy Biost cseréltél?Ha lecserélted akkor szúrd be hogy melyiket. -
#8575 Első probléma: Melegedés, ramok hibáznak.
Második: Biosban nyomj egy load optimized defaults -ot
Nem írtad milyen kártya, milyen alaplap stb. -
#8574 Srácok. Eddig minden szép és jó volt a VGA-mmal. De...
Szimptómák: D3D-s játékok esetében (Max Payne 2 és Unreal 2 XMP) előbb apró kis "szemetelés", majd a betöltés, vagy pályaváltás után iszonyat durva kaleidoszkószerű színes kavalkád fogad, semmit sem látni a sok színes, összevissza pacától. háromszögtől stb.
Ez mitől van?
Emiatt feltettem újra ghost-ból a rendszert (3.9-es Catalyst volt benne), feltettem újra a Max Payne 2-őt, ami azzal fogadott a telepítés végén, hogy nincs AGP Textúra Accelerting a gépemen és forduljak a VGA gyártójához...!
Teljes újrainstall (3 óra, minden progival) és 3.10-es Catalyst mellett az újra feltett Max Payne 2 megint a fenti hibaüzenetet írta!
Elindítom a DirectX Diagnostic Tool-t és a "Display" fül alatt valóban nincs támogatva az "AGP Texture Acceleration".
Most mi a fütyit csináljak? Eddig minden ment klafán...
Segítsééééééééééééééééég!
#8573 ja, az átfedésnél klón mód beállításai. -
#8572 A tv kimenet és minden ahhoz kapcsolódó dolog az amiben minden jobb mint az nVidia. Különösen az Ati, amiben egyszerűen zseniálisan van megcsinálva. Egyszerű beállítás: videokártya beállításai, speciális, átfedés beállításai, mindegyiken azonos, klikk oszt örülünk. -
#8571 Akkor ez az egy dolog van amiben jobb az N'Vidia. :( -
#8570 Szerintem ez természetes, bár emlékeim szerint 1-2x véletlenül előfordult, hogy ment a tv-b a film és közben láttam a monitoron is 85hz-en. De amúgy nekem is csak a tv-b látszik de minden más megy a kettőn egyszerre.
Mindenesetre érdekes. -
#8569 Helló! Szerintetek az miért van, ha a TV kimenetre rákötöm a tévét és videót akarok nézni, akkor a film csak úgy látszódik a TV-n, ha a monitor frekvenciája is 50Hz(minden egyéb látszódik, csak a videók nem)? Valakinek valami ötlete?
Win XP pro SP1, Ace mega codec 5.93 (minden mást is kipróbáltam), Catalist 3.7 (újabbakkal is próbáltam) Konfig alul. -
the Godfather #8568 [email protected] -
UnConnecteD #8566 Geeryy : http://www.depo.hu/?page_number=5&tcsid=8&lid=1&point=3&sort= -
joe69 #8565 nézd meg vmelyik bolt honlapján, ilyen egyszerű -
#8564 valaki megmondaná hogy 9600 PRO és XT között mennyi az ÁRBELI kül.? -
#8563 Szerintem keress vissza a fórumban, amikor aktuális volt le lehetett írva párszázszor. Amúgy én nem tudom de valami programmal is meg lehetett olvdani a végére nem is kellett hozzá a kártyát basztatni. Vagy majd valaki elmondja neked aki tudja a választ. -
#8561 a monitor állitó gombjaival! utána beállitásokat megjegyzi a monitor. -
#8559 Ha át lehet alakítani 9700-é akkor simán egyébként zsákbamacska. Egy sima 9500 használtan nem nagyon ér annyit, egy Pro viszont annál inkább. -
#8557 Ha digitális monitorod van (gondolom az) akkor nyomj egy pauset ahol el van csúszva a kép és állítsd be, hogy ne legyen elcsúszva, ennyi. Utána elvileg megjegyzi a beállításokat. -
joe69 #8555 inkább 5900xt, vagy ha nagyon ati fan valaki, akkor Asus -
adamadam #8553 hali! nem ismer valaki egy olyan programot ATI kártyához mint a TvTOOL Nvidia-s kártyához? -
the Godfather #8552 ha nyomatsz egy emilcimet..neked elküldöm..az okosságot -
Jarlaxle #8551 Megvettem a sapphire 9600xt atlantist. A gpu alapban 500mhz a memoria 325(650). Királyul néz ki.
Eddig bírta a tuningot mag:610,mem 365. Nem semmi.
És ezt mind alap hűtővel! Zafír a király!
Vegyen mindenki azt. -
joe69 #8550 nézz be a 96xt topicba -
#8548 és a connect 3D-ről? :) -
#8547 milyen prgival kell huzni a karikat? -
antijedi #8546 GeXcube márkárol mit tudtok? (connect 3d-hez és HIS Excaliburhoz viszonyitva ha lehet :P) -
#8545 Enyhén tévedsz!
9500np 2900-3200pont
9500pro 3600-3800pont
9700np 4200-4500pont
9700pro 4800-5100pont
Drivertől, vastól föggően!
Nekem volt mind ugyhogy nehezen tudsz meggyőzni. :)
-
#8544 Nekem egy Radeon 9500 van 64 ramos es ganej? -
skristof #8543 hellosztok!
nah, lett uj konfig, benyögök énis egy pontszámot! :P
a gép:
amd 2500+ barton
2*512 hinyx ram
ati radeon 9600xt 128mb
asus lap
sajna a 3dmark csak vmi probaverzio az áprilisi gamer cd-ől....
de azért megteszi...
3695 pont
ez jo? rossz? pont elég???
amugy kellemes karácsonyt mindenkinek!!