Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hykao
Jah: utolsó bios a KD7-hez: 2003.08.28... :)
hykao
Videókártya miatt? Ne má', ez lehetséges lenne? Amúgy majd megnézem, de még az is lehet, hogy az utolsó BIOS van most beégetve, mert amikor a 2600+-os procit vettem, akkor muszáj volt frissítenem, mert azt valóban nem ismerte még...s a BIOS-t az ilyen régebbi alaplapokhoz nem naponta frissítik az tuti...de megnézem...

Viszont új fejlemény: tegnap éjjel (vagy ma hajnalban - kinek, hogy tetszik...) még beraktuk az egyik haverom gépébe (aki hozta nekem a kártyát...), erre bepittyeg a gép, ahogy kell, BIOS kiírások bejönnek, majd valami iszonyú képfrissítéssel elõtûnik a semmibõl a win logó...s a 4 db RAID-be kötött vinyó valami hihetetlen kerregést vágott le...gép gyorsan kikapcs, vidkártya kihajít, vissza a régi...erre ugyanaz a téma: kb. 2 FPS-sel tûnik elõ a win logó, vinyók ugyanúgy kerregnek...hmm...kis házban nézelõdés, vezeték mozgatások, de semmi arra utaló jel, hogy valami ki- vagy lecsúszódott volna...pár ismételt gépindítások után viszont megint minden jó lett...a srác megígérte, hogy holnap (azaz ma) még megpróbálja, hátha nem a videókártya okozta a dolgokat...nemrég hívott, hogy megpróbálta, s már nála sem boot-ol be a gép, ugyanúgy a videókártya BIOS kiírásai után megáll a gép...
[Jakuza]
Esetleg BIOS frissites ?

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

hykao
Már kipróbáltam azt is, hogy lehúztam mindent (DVD, vinyó), sõt még a Realmagic Xcard-ot is kivettem, de úgy sem indult...hihetetlen...nagyon félek tõle, hogy alaplapcserére kényszerülök...nem nagyon akarom bolygatni, mert évek óta betonstabil a gépem, már vagy 3 éve nem volt az XP sem újrainstallálva...s ha valami jól mûködik, már nem nagyon szeretem babrálni...
hykao
Inno3D, és természetesen ki lesz cserélve, ha vele van a baj, holnap kipróbálom még 2 másik gépben is...
hykao
Ááá, ez nem valószínû, ez max. processzorok esetében lehet így sztem...
hykao
Hát azért 6600GT és 9800pro között épp elég a különbség...de egyelõre el kéne, hogy valahogy induljon... :(
NeoMaN
ez hüleség....

via_mala
Szerintem meg vidd vissza, sok a 6600Gt-sek között a selejtes (állítólag). Inno3D?

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Szerintem csak az a gond, hogy az alaplapod nem ismeri fel a 6600gt-t, mert az 'o koraba' nem volt 6600gt. Probalkozz egy bioszfrissitessel, es szerintem 100% hogy el fog indulni.

A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit

Enis a gt-re gondoltam. De sztem nem tul nagy lepes. Legalabbis en azt hiszem, ami jatszhatatlanul lassu 9800pro-n, az gt-n sem fog szaguldani. 4xaa + 8xaf mellett 1280-ban a friss jatekokhoz szerintem keves.
hykao
A biztonság kedvéért csináltam egy BIOS safedefault-ot, de így is csak a videókártya BIOS kiírásáig jut... :(
hykao
6600-ra nem is cserélném le, de a 6600GT pont annyival erõsebb, amennyire szükségem van.
A jó öreg 15"-os Scott LCD-met cserélem le, aminek bár gyönyörû a képe, és valóban truecolor (16.7m) színeket tud, de a válaszideje nem az igazi, szal lecserélem egy 17"-os jobb válaszidejû (bár csak 16.2m-et tudó) valamire...így már csak 1280x1024-ben gondolkodhatok, viszont ehhez már nem biztos, hogy minden játékban elég lesz a 9800pro (4xAA és 8xAF mellett), ezért döntöttem a 6600GT mellett, mert úgy tûnik ez a legjobb vétel most ár/teljesítmény tekintetében...

Nos ez a BIOS dolog jó ötlet, belenézek, hogy mi az ábra, bár attól tartok, hogy az AGP 66-on megy - én nem buheráltam nagyon semmit a BIOSban...de hátha...
hykao
Ezt ki fogom még ma próbálni mindenképp, csak ugye tegnap éjjel már nem akartam senkit zargatni ilyennel... :)
Punkerwork
6600GT az nem 6600, és 9800Pro-nál erõsebb.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

9800pro -t sztem nem kellett volna lecserelni 6600-ra, nagy differencia nincs koztuk..

Az alaplappal sztem nem lesz gond, nekem sokkal regebbi rendszerben mukodik(szinten abit).. Agp-t mekkora frekin nyomatod? Nekem ugyanigy nem indult a ketyere a vga-csere utan, erre kiderult, hogy 75mhz-en ment az agp -m, ami a regi vga-t nem zavarta, az ujat pedig igen. Visszaraktam 66-ra es ment szepen. Csak egy otlet. Ha visszaallitod a biost defaultra, ezzel kizarva a beallitasi okokat, es akkor sem jo, akkor garis csere tema.
Punkerwork
más gépben megy a kártya?

hykao
kis OFF:

Rászántam magam - bár nehéz szívvel - egy 6600 GT-re (9800pro-t lecserélendõ), berakom, erre nem indul a gép, csak a videókártya bios infó kiírásáig jut, néha még addig se, de egyszer már eljutottam a mem leszámolásáig is...vissza a 9800pro, azzal meg megy hibátlanul, ahogy eddig is...mi frász lehet vajon?!
Az alaplapom Abit KD7, lehet, hogy ez már öreg neki vagy mi a szösz? Bár nem hinném...
NeoMaN
sztem meg varrj bele a gépbe inkább egy PCI-E-s 6600GT-t.....

igen, és kevésbé szerencse hogy nincs benne feltüntetve az xt. csak azért azzal hasonlítom össze, mert egy árban vannak. bár gondoltam hogy az újabb a jobb , de ezt a radeonoknál azért nem lehet általánosítani, mert érhetnek bárkit meglepetések. az x700-asoknál kell vmi típusjelzésre külön figyelni, mint mondjuk a geforcéknál az "se"? mert amit kinéztem az rx 700pro. mi az az r? a többit tudom

PLackó
de azért mi is tartsunk össze:)

Az X700pro erõsebb és újabb tecnologia is. Bár igaz, hogy nincs rajta a táblán de erõsebb. Meg én ahogy figyelgettem csak a PCI-E-es van ugyanabban az árban mint a 9600XT. De ha neked van PCI-E akkor x700pro

deszar. nemelég ,h a sima x800nincs rajta dehogy a 9600xtsem....

http://thenamelessphoto.com/

Punkerwork

melyik az erõsebb kártya, a radeon 9600xt vagy az rx700pro? mert árban ugyanott vannak

hykao
Valószínûleg nem távolítottad el tökéletesen a korábbi ATI drivert kontroll panelestül...
...de ha pontosan leírnád, hogy mit, hogyan csináltál, akkor könnyebb lenne kiszûrni a hibát.
Figy nekem sincs ott és én külön felraktam a RayAdams Ati SystemTrayTool progit.
Ott is elég jó beálítási lehetõségek vannak. Azt próbáld ki. Csõ.

Magnum PI
Hi All! Felraktam a legujab omega drivert radlinkerrel, és a control panelen nincs se radlinker fül sem pedig az a fül ami alatt a D3D/OPENGL beállítások szoktak lenni. Mi lehet a baj?

hykao
nm
Muchos gracias...

hykao
pl: RadLinker vagy AtiTools
Milyen progival is tudom megnézni/állítani a vga órajelét?

duracellmumus
az elõzõkben a ZM 80D-HP céloztam ez nagyon pöri,szép meg minden DE! a hõleadó felület csak 1300cm2 a a VM-101 2800cm2 éhez képest

Apunak mindig igaza van! Most is.

duracellmumus
ja! 16v-os ESR kondi alá ne adjátok!! kb3cm re kilõgnak de átmérõre beférnek az eredeti helyére. itt azok vannak elõnyben akik!NEM! kétoldalas passzívhûtõt használnak(( !!VIVA CSEND,VIVA VM-101+!! ) itt a "+" jol megtervezett,hõmérsékletvezérelt,12cm-es,2golyos,ventikkel megoldott szellõtt jelent,nem szélvihart..! aki az idegesítõ zajt szereti az etra utolsó sort felejtse el).... ....más: lehet hasonló probléma ha a molex csatikat elosztóval vagy gyenge tápról hajtod..

duracellmumus
nálam volt hasonlló nem vártam meg míg kihal minden,nálam a kondik szartak be a lapon meg a videokarin (a kapacitás lecsökkent 3300mikroF-ról 120mikroF-ra valószínûsíthetõ hogy a kínaiak ferde szemmel néznek a minõségi kondikra.kicseréltem,ment a kari a gép pedig szinte megtáltosodott.. plusz 1300 pont a 2003 ban. szerintem a táp is szar volt azt is kicseréltem.

Nos, hát leszaladtam a sarokra, és vettem gyorsan egy North Pole 1000-et.
Sajnos már nem segített, ugy néz ki, teljesen behalt a videókari.<#szomoru1>
Hiába figyeltem a hõmérsékletet, alaphelyzetben nem történik semmi, de 3Dmark lefuttatásánál ugy néz ki, mint az adásszünet, csak szinesek a "hangyák"...
na meg mindenféle krix-kraxok is vannak...

hykao
No ezzel már mûködik rendesen a softmod is: http://www.omegadrivers.net/drivers/ati/rad_w2kxp_omega_2625a_7z.exe
Ha egy VGA ramjai 2,2ns-osak akkor azt mire kell érteni? A CAS Latency-re vagy másra.Mert néztem az ati tool nevû progival és nekem arra 4-et ír. Pedig az enyémen a ramok 3.3-asok.

Zalman ZM80D-HP (dual heatpipe) ez

én a 9800promra egy vga silencer rev.3at raktam. 4k volt itt

Apropó!
Milyen VGA hûtõt ajánlotok, ami nem túl drága? (max7-8k)

Ha az, akkor hogyan lehetne a hibát megállapítani? Csak azt ne mond, hogy cseréljek tápot. 6 hónapos 360w chieftec dualfanos tápom van. Nem elképzelhetetlen, hogy az, de ezt valahogy lokalizálni kéne...

dardevil
Köszi, akkor felrakom.

A vga hûtõcserét már eltökéltem, a tisztítás nem segített, egyébként is elég jó a porszûrés, ami volt, az nagyon elenyészõ a régi gépemhez képest. A proci nem fujja rá a meleget, 7 darab házventillátor gondoskodik arról, hogy azt eltávolítsa a házból.
Gariba csak akkor vinném, ha behal, mert nem biztos, hogy ott is produkálja a hibajelenséget...

táp esetleg?

hykao
Vagy nem megfelelõ a hûtése (ezen könnyen segíthetsz egy tisztítással vagy hûtõ cserével) vagy pedig valami hardveres probléma lesz (ilyen baja volt pl. Kata kártyájának is - ezesetben csere, ha még garanciális...) ...esetleg a házban érdemes még bekukkantani, hogy nem-e a proci hûtõje okádja a kártyára a hõt...stb...
Radeon 9800pro-m van, és iszonyatosan melexik a videókártya. Bár nem t'om, mennyire melegedett annak elõtte, de mostanában rendszeresen hibázik. Fps játékoknál mindenféle szines dolgokat meg csíkokat látok,pl ilyeneket:

3D mark lefuttatásánál meg egészen egyszerûen kikapcsol, a monitor meg kiírja, hogy nincsen csatlakoztatva...

hykao
Akit a softmod hidegen hagy, azok nyugodtan felrakhatják.
(softmodot akkor érdemes használni, ha modolható 9500-asunk vagy 9800SE-nk van...más kártyásoknak érdektelen a téma...)
dardevil
Akkor most azt mondod - ne tegyük fel ? Várjunk még vele ?
A softmodot mikor érdemes használni ?

hykao
Hehe, természetesen nem...csak használom a netet... :)