18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • HellBurner
    szoval ha valahogy jól lehütöm akkor feltudom huzni, nem fog szemetelni meg ilyenek?

A hütést majd ráheggesztem :)
  • ollie
    Ja, hogy 9700-es hűtést akarsz rápakolni. Hát előszőr is meg kéne tudnod, hogy rá megy e egyáltalán a 9600-ra. Ha igen, akkor talán még meg is éri, hiszen a 9600 alig melegszik a 9700-hez képest, még extra tápcsati sincs rajta.
  • HellBurner
    bocs ez elég hülye mondat lett + elgépelgettem
  • HellBurner
    Igen azt tudom, de én ugy tudom hogy még egy 9700-est is le lehet vele hüteni ezen az xt meg akkor hütés van mint egy ötvenforintos tudod ilyen kerek borda de semmi bordázat csak egy kicsit a venti körül, és ráadásul amikor szereltem be a kártyát észretevettem hogy olyan lazán van rajta a hütés hogy majdnem fityeg (ez mondjuk lehet nem normális) és még igy is lehüti.
  • ollie
    Nem hinném hogy sokkal jobban húzható lesz, hiszen a Zalman nem azért Zalman, hogy agyonhúzhass vele mindent, hanem hogy csendes legyen.
  • HellBurner
    Nem
  • Laalee
    megéri az a max 5% a 10K körüli befektetést?
  • HellBurner
    Ati tulajdonos lettem és boldog vagyok :)
    Sikerült tegnap hozzájutnom egy Sapphire 9600xt FireBlade-hez 37.800-ért. Akinek van valamilyen tapasztalata hogy lehet-e még húzni a kártyát irjon. Jelenleg 532/331-en megy (eddig húzta az atitool), viszont csak a gyári hütés van rajta ami hát..izé elég kicsi. Szerintetek ha rakok rá egy zalman hütést meg bordákat a ramokra akkor tudom még húzni?
  • ollie
    Szóval mi a konklúziód a kártyával kapcsolatban?
  • ollie
    márc 10 :))
  • Shep
    VGAbios vagy mi a progi neve pont erre való
  • BBS
    Két kérdésem lenne.
    1, meglehete azt oldani hogy szoftveresen kicseréljem a bioszt úgy, hogy nem flash-elem bele az újat? Tehát amig megy a gép addig használja a feltöltött bioszt.

2, van-e olyan biosz editor, vagy bármi más prg. amiben a memoria késleltetés is állítható mit mondjuk az alaplap bioszában.

BORG: A tippem arra , hogy a 3,3memoriáid mért mennek olyan jól, szerintem magas a memoria késleltetés és ezért bírja a gyürődést. (ala rendszer memoria)
  • Borg
    Vsync always off:)

Holnap majd próbálgatom, asszem 16xAF továbbra is alap lesz, 2-4x AA meg meglátjuk...
  • [NST]Cifu
    De kipróbálhatnád AA-val is - ha már úgy is 100-as FPS-esed van, bőven belefér :)
  • [NST]Cifu
    Vagy csak be van kapcsolva a V-sync? :)
  • Borg
    FPSt kiirja a BF is, de nem látok különbséget, 100nál limitál (vagy mi).
  • Borg
    Ja, csak nekem ez igy nem gyo. Néztem én is ezt a beállítást.

Nekem 85Hz-en kell a desktop (1280x1024), és 100Hz-en a játékok (1024x768).

De ez a reforce tökéletesen megoldotta.
  • [NST]Cifu
    Szvsz a BF-nél megpróbálhatod az AA-t is. Az FPS kiíratásához meg ott a FRAPS.
  • [NST]Cifu
    Megjelenítés tulajdonságai -> Speciális -> Megjelenítő eszközök

Itt a monitor feletti fülre kattintasz, és a Frissitési frekvencia felülírása (legördülő menü). Nálam gondjai vannak a helyes frekikkel, alaból csak 85Hz-t engedélyez max. (Belinea 10 60 20 moncsi), ezért az itt lévő DCC információ alkalmazása kikapcs, és beállítottam a 160Hz-et, mint maximális képfrissités, és a Frissitési frekvencia felülírása beállítva 100Hz-re. Így minden egységesen 100Hz-en megy (egészen 1152x864-es felbontásig).

A refreshlock, Rage3D Tweak meg hasonló kéfrissitési frekivencia lock programot sajnos kerülöm, mivel egyes játékok beépített képfrissités állítási lehetősséggel rendelkeznek, és ezek házsártosak a lock-programokra (pl.: SW:Kotor, Homeworld 2).
  • Borg
    Na most próbáltam battlefieldet (DC), és itt viszont simán látni a különbséget.

Szerintem sokkal nem lehet több FPS, viszont stabilabb, érezhetően. Teljesen simán fut, 1024-ben minden maxon, meg se reccen sehol. Ráadásul a színek is szebbek, és élesebbek a textúrák jóval.
  • NeoMaN
    aakor a powerstrip a brutality
  • Borg
    flawless victory:)
    Ügyes progi.
  • Zsoltee_a_bator
    refreshlockot ne hasznaljatok, ugyanis lassit, kb 10 szazaleknyi fps-t. eleg fura de igy van. legalabbis nalam.
    borg: ami abszolut tuti az a refresh force, avagy reforce,
    mivel kiirtja a monitor lehetseges beallitasait es csak azt hagyja meg amit beallitasz. szoval a winnek fizikai keptelenseg hogy atvaltsa.. (ertelemszeruen a kepernyo beallitasoknal a monitor fulnel a "hide modes that your monitor cant support" gombot ikszeld be, kulonben a dolog ertelmet veszti.)
  • Borg
    Ki hogyan oldja meg a refresh rate beállitást?
    Eddig a radeonator refreshlockját használtam, de az már nem akarózik működni:)
    Catalystból hol kell beállítani ezt?
    Érdekes módon most rage3dtweakben beállítottam, de nem igazán reagál rá semmi...
  • fdi-brutal
    Márc.7-én leszek 30.Te?:DDD
    Valahol arra lehetsz te is!?
  • Borg
    3dmark03 csalóka, mert nincs még olyan játék, aminek ez tükrözné a teljesítményét. Szal ilyen formában tényleg nincs sok értelme azt nézni.
  • Borg
    Dehogynem, több az FPS, de látható különbség mégsincs.
    Tehát ahol eddig diavetítés volt, ott most is (3dmark03 bizonyos tesztjei), ahol meg eddig is jól ment, ott most is jól megy:)

Szal itt az AA-AF tesztek lesznek a mérvadóak, meg a játékok, de arra még nem volt időm.

Mindenesetre azon gondolkodok épp, hpgy 3.3ns ramból hogy a fenébe jön ki 360 egy hiba nélkül...
  • NeoMaN
    Uccsó komment a 2003-asra vonatkozik jelenleg.
  • NeoMaN
    Cifu! A 3DMark pont arról szól, hogy vegyé új karit, azzal milyen gyors lesz. Ez a való életben nem realizálodik annyira...
  • NeoMaN
    Köszi! Végre objektív valaki, erre számítottam. Parasztvakítás ezerrel...
    Ok, AA+AF, de azé 50-nért má kéne valami gyorsulás.
    Itt egyértelműen a 4x1 a ludas, ez szart sem ér, még órajellel sem egy jól megcsinált (8500, Gef4) 4x2-vel szemben...
  • [NST]Cifu
    Khm....

Azt ne mond, hogy a 3Dmark game teszteknél nem kaptál nagyobb FPS-t, mert azt nem hiszem el :)
  • Borg
    Jah, még annyit:

L*fasz látható gyorsulás nincs.
    Azt leszámítva, hogy 3dmark03-ban most minden teszt lefut, a 8500hoz képest, semmi látványos sebességnövekedés nincs.
    Egyedül O/C értékekkel kezdett érezhetővé válni a különbség.
    Persze mondom még játékokat nem néztem.
  • Borg
    Na kérem.

Nagyon baba a cucc:)

Alapórajel 400/300
    3dmark2001: 11133
    3dmark03: 3333

ATiTool-al megkerestem a max értékeket: VPU 470, MEM 360. Bár hozzátenném, hogy noha 3.3-as ramtól csodával határos érték, egyetlen hiba sem jött elő, csak egyszerűen nem vitte feljebb:) Nemtom mivan.

460/350-en hajtottam egy órát, tesztelgettem:
    3dmark2001: 12362
    3dmark03: 3886

Játékokkal egyelőre nem volt időm tesztelni, nomeg rage3d tweak stb kell még. Amúgy Catalyst 4.2-t raktam fel egyből.
  • ollie
    Szerinted ő nem elfogult ATI-s? :)))
  • Shep
    Akkor estére nem várunk
  • NeoMaN
    Majd OBJEKTÍV-an tudosíts plz! Sok az elfogult ati-s...
  • [NST]Cifu
  • Borg
    Na megjött a dlágaszágom :)
    Ha estig sem irok, akkor éppen szívok vele. :)
  • antijedi
    sima boltban is lehet néha egész jo áron találni cuccokat :)
  • ollie
    De te bolti áron vetted? Mert olyan olcsón nem láttam 9600 XT-t sehol, sőt még a sima pro is ritka.