Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PLackó
hmm pedig délután még nem volt semmi :)

B@ldrick

▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐

PLackó
5.7-rõl még nincs hír?

NeoMaN
Ati 9550XT (abit vagy hasonló) 128MB/128bit, vagy esetleg sima 9600

15k-m van rá max, sajna. De a tippet kösz, már találtam is mit.

Narancs
Amúgy én a helyedben körülnéznék kicsit PH!-n...hátha találsz vmi szépet.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Hát akkor majd max. arra cserélem a 9550-et a ha a 9800asnak számomra is elérhetõ lesz az ára... :/

Narancs
nagy...

Jó lenne, de nincs 20-30k zsém rá, a használtra se.Plusz 1600+ os procim van, sztem nem birná meghajtani rendesen a 9800at... Egyébként a 9600/9800 teljesitményben mekkora a különbség?

IMYke2.0.0.0
9800 / Pro / XT -ben gondolkozz...
Bár, még használtan is többe kerül, mint a bolti gagyibbak, de megéri.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Mégegyszer mindenkinek kösz hogy segit!!!<#integet2>

Ah, szóval nem birja kihasználni. Köszi! Alapból kártyamemóriába csak az épp használt textúrák mennek, a többi mind AGP-n át? Akkor tényleg tök felesleg.

Köszi mindenkinek az okítást !!!! :)))

13750 Ftért van Connect3D-s ugyanez, csak 128megával/128bit. Korrektebbnek látszik. A sitejuk tisztességes, annyira nem rajongok a gagyiért, csak gondoltam megkérdezem, hátha valakinek van és elégedett vele.. egyébként miért ne? Noname miatt?

Narancs
És mond, mi a fasznak kell ennyi ram egy ilyen teljesítményû kártyára?
Akkor kéne, ha lenne annyi kraft a kártyában, hogy minden 1600*1200 ban játssz. Különben felesleges, lassú, pénzkidobás.

Nagyon úgy néz ki. Memóriára gyanakodtam én is rögtön, de mivel a filmeknél néha csinálta, amikor szöszöltem a beállításokkal v még nem inditottam 3d-s alkalmazást, akkor meg nem, ezért reménykedtem hogy vmi csak szoftveresen van elbaszva.

már felhivtam, elméletileg holnap tali, még szeretnék hinni benne hogy nem szántszándékkal kúrtak át és ott lesz. Kicsit sûrû volt az elmúlt 3 nap, azért rohantam, tanulság hogy szép nyugisan csak mindent....

IMYke2.0.0.0
Ne vegyél ilyet.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Szal erre azt hiszem keresztet vethetek. Más.

Aquanál láttam az alábbit :

Wideland ATI Radeon 9550 256MB 128bit DDR TV+DVI OEM

12,500 Ft bruttó. Tud róla vki vmit, noném cucc az látszik, de ha nem gázos kit érdekel. 256 mega ram jól néz ki, ennyiért.

IMYke2.0.0.0
Drukkolunk! <#wink>

Narancs
Akkor vszínû elpukkant egy memchip a kártyán. Addig verd ki a pénzed a csávóból akitõl vetted, amíg tudod.
Tanulság: mielõtt használt cuccot veszel, próbáld ki!

Semmi sem segit :/ Kurva erõsen szemetel 3dben, levettem memóriasebbéget, coresebességet, ua.

Haver áthozta az Asus 9550-esét, primán ment csont nélkül.
Valszeg amin vettem beszarhatott a ram v csak az én gépemet nem szereti. Úgyhogy csere vissza - remélem.

Taptarap
gyári memoria órajel 400, szvsz vedd vissza az órajelet és megszünik a szemcsézés

CelionHUN SE (.)(.)R.I.P ThisisSparta Lvl72.DA.

NeoMaN
esetleg rosszul van az agp slotba nyomva a kari.....

NeoMaN
vagy túlmelegszik, vagy beszart a vga-n a ram

Hú, most kicsit megnyugodtam, úgy látom másnak is van ilyen problemje...

A segitség! topicban már föltettem a kérdést, de hátha itt kapok választ :

Ma vettem egy használt Sapphire Radeon 9600Pro Atlantist, 128Mb, 446Mhz-es DDR memóriával.

A gond vele a következõ : szemetel. kék, lila stb. pontocskák jellennek meg 3D-s alkalmazás lefuttatásakor, 3dmarknál v bármilyen játéknál.

Memóriahibára gyanakszom.. lehetséges az h az elõzõ tulaj húzással tönkrebaszta a memóriát? Vagy az én régebbi gépem nem tudja kezelni, esetleg az alaplapi 512Mb memória (ha jól emlékszem 266DDR-es, de már n régen vettem) nem elég gyors hozzá?

A gépem nem új darab, Soltek SL-75Drv2, 1600+ AMD proci.

Ötlet/tipp/mi a teendõ?

Falconer
Ez volt eleinte a 8X AGPvel is...

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Narancs
Ehh...

kircso13
Azért írtam hogy "meglátod"

Az élet eleme a lét!

Narancs
Mit lát meg? Hogy semmi különbség?

kircso13
vganfo.uw.hu Teszteket nézd meg és meglátod!

Az élet eleme a lét!

Mr Manson
AGP és PCI-e között mekkora külömbség van teljesitménybe? Érdemes váltani?

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Falconer
De gáz :( Bazzzz, bocs, nem tudok olvasni.... Álmos vagyok még... Aszittem 5k ért

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Ajánlom Gef2t, atiban nem tudom ezeket a régieket, a gef2 maga idején nagyon ász volt. Azt nem tudom, hogy a jól használhatón alatt mit értesz. Mire akarod használni?

IMYke2.0.0.0
ATI driverben ki lehet kapcsolni.

Na erre mit léptek?

Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,

Oké! Ezek megvoltak. Ki volt kapcsolva és 64 Mb-on volt. De a probléma továbbra is fennáll. Bár érdekes hogy a BIOS-ban a Fast Write ki van kapcsolva de a Windowsban a videókártya beállításainál a Smartgard menü alatt a gyorsírás funkció bevan kapcsolva és ott nem nyúlhatok hozzá. Valami ölet?

Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,

Milyen kártyát tudok venni mondjuk 50000ft-ért ami jó és használható??
Jöhetnek boltok is.

IMYke2.0.0.0
BIOS-ban a Fast Write-ot iktasd ki az AGP beállításai alatt.
Emellett az AGP Aperture Size az maximum a VGA-d videomemóriájának a FELE legyen!

Sziasztok nagy ATI Radeon szakértõk! Hozzátok fordulok végsõ elkeseredésemben. Egy-két hónapja egyszerûen nem bírom beállítani az AGP beállítáokban hogy 8x-ros legyen, pedig az alaplapom is támogatja ezt. Régen tökéletesen mûködött, most felhúzom és kéri hogy biztonsági okoból indítsam újra a gépet hogy beálljon a 8x-es AGP sebesség de mikor újraindítom akkor megint off-on van. Mi lehet a baj? Ja a modern játékok azok faszául futnak, semmi baj velük, de pl. a Madagascar az egy bizonyos résznél kifagy és csak a VPU Recorvery panaszkodik.

Loogan
Sztem max ez a legjobb amit kaphatsz (kapható). Kb 6-8000 HUF. Azt nem tudom milyen dx verziót támogat.
ATI Radeon 7000 PCI

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Vga kartyat keresek egy gepbe, a problema, hogy agp nincs benne sok, tehat pci-os kartya kell. (nem pcie! az oldschool valtozat :)

A lehetosegekhez kepest a letezo legjobb kene, olyan ami meg beszerezheto is, lehetoleg dx8.. Tudtok segiteni?
[NST]Cifu
Igazából fogós kérdés, valószinüleg a túlmelegedés okozza, rövid távon tényleg egy plusz venti lehet a megoldás, hosszú távon a hûtés lecserélése. Nézd meg ezt a cikket. Illetve a Prohardver többi, VGA kártyahûtõkkel foglalkozó cikkét.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Narancs
Nyár van. A 9800pro meg fórrófejû.
Lógass mellé egy 8 centis rendszerhûtõt, 500Ft ha nincs otthon...

Narancs
Csíkozni? Akkor túlmelegedés, esetleg vmilyen más eredetû memóriahiba.
Próbáld meg, hogy mit csinál ha mellé lógatsz egy 8 centis házhûtõ ventit...

rage
Két napja problémám van az amúgy egy éve tökéletesen mûködõ Radeon 9800-as kártyámmal (úgy látszik, rossz idõk járnak a 9800-ra)
(Powercolor Radeon 9800 Pro, 5.4-es Catalyst, nincs húzva, stb)

Szóval GTA SA közben hirtelen az úttesten piros - kék négyzetek jelentek meg
A játékban a video menübe lépve, akármilyen kis változtatást csinálva, majd vissza a játékba, ezek eltûntek, de 10 perc múlva újra elõjöttek

Majd hirtelen az egész kép szétesett , az emberekbõl - autókból hosszú, átlós csíkok lógtak ki minden irányba.

Másnap a GTA ezt újra elõadta, majd egybõl futtattam egy 3DMark 2005-öt, ahol kb 5 perc után apró színes pöttyök jelentek meg mindenhol
Letöltöttem az ATI Tool-t, s elkezdtem vele megkeresni a max core-t, úgy megindult lefelé , mint az állat, 380 helyett olyan 363-nál kötött ki, de még ott is talált 5 perc után artifactot.

A VGA kártyán lévõ venti mûködik, ugyanolyan gyors, mint eddig bármikor.
Most mi történt vele? Tönkrement, vagy melege van?
Mit tudok vele kezdeni ? Gyári hûtõ helyett tegyek fel másikat?
De igazából azt sem tudom, hol lehetne ilyet kapni, s van esetleg ahol fel is tudnák ezt tenni?

Köszi a választ!

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

Sziasztok

Olyan bajom van , hogy a astalon vagy game közben egy idõ után elkezd csikozodni a kép és szinte semmit nem látni (ez néha 5 perc után elõjön vagy olyan is volt hogy kellett 1 nap is neki)
Sapphire Radeon 9800 pro kártyám van.
Cseréltem már nagyon sok drivert (omega,sapphire oldalról letöltött drivert és a legujjabbat is)
Átraktam egy másik gépben és ott 3 napig tökéletessen ment.(alaplap asus a7v8x-x)
Az én gépembe visszraktam a régi 9500-as kártyámat és azis normálissan ment.
Cseréltem memoriat biost de nem segitett semmit:( ( alaplapom asus a7v8x)
Létszives ha tudok segitsetek mert már semmi tippem nincs:(
(A házam méri a vga hõmérsékletet és 51 foknál soha nemvolt több)

Segitségeteket elõre is köszönöm

ewuk
kösz a segítséget, nem tom miért, de egy bios frissítés megoldotta a dolgot.
ollie
esse mûködik chipset driver nélkûl

ollie
alaplapi chipset driver kell

kircso13
Omega driver!!!! Ott telepítéskor kitudod jelölni, hogy be vagy ki!!!
omegadivers.net

Az élet eleme a lét!