18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • MSGT
    Üdv. Mindenkinek!

Lenne egy kis problémám! Nem tudom találkozott e már valaki olyannal hogy nem jegyzi meg a játékoknál vagy alakalmazásoknál a beállitott gamma értékeket!
    Minig visszaáll eredeti értékre de amikor kilépek az asztalon minden ok!
    Sajnos egy kicsit halodik már a monitorom és sötét a képernyöm!
    Segitséget elöre is köszönöm! msgt
  • Taptarap
    OMG
  • Met
    A monitor csatinak több a lába van, nem?
  • ollie
    Persze, és gondolom a joystick fura módon monitornak nézett ki, nemde?
  • Met
    Nekem is Ati kártyám van, ezen is van olyan hülye csatlakozó, adtak hozzá hülye átalakítót is és nem igazán az jutott az eszembe, hogy rádugjak egy joy-t.

Gondolkozz már csökött agyú, miért raknának egy VGA kártyára game portot.
    De tudod mit, dugd bele a hülye átalakítót és dugjál rá egy joyt. Mielőtt ezt megteszed nézd meg figyelmesen az átalakító másik felét és a képen látható kék csatlakozót. Szerintem fel fog tünni a hasonlóság.
  • NeoMaN
    Najó, nevicceljmár...
    az egy sima dvi-dsub átalakító, így sima analógon is rátod kötni a moncsit

Most szórakozol vagy komolyan írod ezeket a dolgokat?
  • Saddalim #18070
    na de most hé. nekem a videokártyán lévő hülye csatlakozóhoz adtak egy adaptert amivel a joystickot lehetett használni. itt egy kép róla:
  • PLackó
    köszi.
  • NeoMaN
    nézz át nekem légyszi a segítség totyikba... :(((
  • Borg
    Az AF a tőled kis szögben látható felületek távolságtól függő textúra homályosodását szűri ki.
    FPS-ekben pl ilyen a padló. Vagy szimulátorokban az út. AF nélkül ami messze van, az homályosabb.
  • PLackó
    nekem sem adatik meg,bár némely játékban be szoktam kapcsolni 2* vagy 4*-esre az élsimítást.
    a másik szűrő mit javít a képen?
  • Borg
    De van. Legalábbis itt láttam a múltkor árlistában, Sapphire X700pro 256MB AGP-t. Valami 170 euro volt.
  • Falconer
    Én, a 9600Prommal :D
  • Narancs
    Mivel szűrők használatával 6600GT sem számottevően gyorsabb, X700PRO-nál is valószínű ez a helyzet. És ki játszik manapság AA és AF nélkül?
  • cseneles
    de egy X700Pro 128bit 256RAM gyorsabb min egx 9800XT!!
  • Narancs
    Van AGP-s is, nem? Rialto híddal operáltak valamit. Vagy X700-as sorozat nem kapta meg ezt?
  • NeoMaN
    x700 talán csak PCI-E a 9800 meg agp
  • sure
    Növeli a prioritást = emeli az órajeleket?
  • Narancs
    9800 PRO a régi fölsőkategória, X700 meg az új közép. Lényeges eltérés a memória vezérlőben található, nevezetesen, hogy 9800PRO 256bites, míg X700 sorozat csak 128bites meminterféjsszel rendelkezik.
  • PxE
    HI mi a kulombseg 1 ati radeon 9800pro xt! ÉS 1 x700 as közöt!!!!
  • NeoMaN
  • ollie
    Joystick csatlakozó nincs videokártyán, csak hangkártyán.
  • Met
    micsoda?
    szerintem te a DVI csatira gondolsz, az nem joystick hanem digitális VGA kimenet TFT monitorokhoz
  • Saddalim #18053
    hello.
    gondoltam, ide írok, mert ezt nézik még a legtöbben...
    szóval van egy Radeon 9600XT-s kártyám. abból jön ki a joystick csatlakozója de valami hülye féle. adtak hozzá adaptert ami átalakítja normális csatlakozóvá, de az eltűnt :( tudja valaki, honnan lehet szerezni egy olyat? electro, media, mindben jártam már...
  • NeoMaN
    valamit nagyon furcsán művel a háttérben, mert akadozott néhány game, néha recsegett a hang, rángattak az AVI-k
    uninstalláltam és megszünt...
  • ollie
    Szerintem meg az ATI Tray Tools a legjobb.
  • edeleny
    Viszont nekem is kellene egy kis segitseg,lehet hogy felületesen olvastam vissza,de nekem olyan progi kellene alivel a PCI.-s kartyat is lehet kicsit piszkalni.
  • edeleny
    Akinek Ati VGA.-ja van a harom legjobb program az AtiTool,RadLinker,RadClocer.E ket utobbi legjobb tulajdonsaga,hogy külön alkalmazasonkenti beallitasokat is lehetöve tesz.Nalam ugy müködött a dolog,hogy ha a vinfos futott,filmet neztem alapn ment a VGA,es csak a jatekoknel novelte a prioritast,es az orajeleket.Ha valamiert a hivatalos ATi software nem engedne az orajelek buheralasat,a softmod oldalkarol le lehet tölteni modositott drivereket amik ezt engedik.
  • Narancs
    Nincsmit...
  • zolo15
    oké köszi szépen narancs a rengeteg segítséget
  • Narancs
    Még mindíg ezzel szenvedsz?
    Megjegyezted az órajeleket, amiket talált? Akkor uninstall ATi tool, tedd föl helyette a RadLinkert. Ez beépül a driverbe, ott fogod megtalálni. Kézzel be tudod állítani az órajeleket, amiket megjegyeztél. Azután pipáld be az órajelek megtartása, vagy órajelek használata indításkor vagy valami ilyen dobozt és meg is vagy.
  • zolo15
    #18042-re légyszi válaszoljon aki tud!!!
  • zolo15
    30 perc után nekem jó volt
  • Guer
    Mennyi idö amig végig megy kb a find max core?
  • zolo15
    na és az ATI Toollal hogyan kell megjegyeztetni a VGa húzást?
  • Crokin
    Neked meg én is csak gratulálni tudok :)))
  • Crokin
    Azért nem megy fel, mert előtte rendesen le kell szedni az előző drivert.
    Vezérlőpult/programok hozz. és törlése/ati softver removal vagy mi.
  • sure
    Problémáid voltak valamivel 5.7 alatt? Ha nem, akkor rakd vissza azt (vagy előzőt), aztán csá.

Mintha írnák is vagy a readme-ben, vagy az ATI oldalán, hogy ha minden faszául megy a mostani drájverünkkel, akkor felesleges cserélni. Nem tudom, a szuperhiper (x8xx) kareszoknál jelentős gyorsulást jelent-e egy új driver, bár SZVSZ az, hogy valami 56 vagy 58 FPS-sel fut, nem nagyságrendi különbség.
  • Munch
    Te nagyon ügyes gyerek lehetsz.
  • Guer
    Asszem holnap nekiállok huzni a kártyámat.
    Meg látjuk mi lessz belöle...