Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Big Daddy
Elfüstölni nem tud?/akkor inkább hagyom/

\"Se az FBI se a NASA se a pláza se az Isten háza Nem tud nyújtani menedéket ha neked szánják a lövedéket\"

Korrekt, csak egyet tennék hozzá: 3DMark 2003-at futtasson mindenképp, a grafikai hibákat hamarabb elõhozza. Nekem pl. a 9600-on ha az alap 300Mhz memmória órajelet felhúzom 350-ig, akkor a 3DMark 2001 hibátlanul lefut, de a 2003-nál a sötét részeken fehér pöttyök látszanak, ott már hibázik a ram.
Egyébként az AGP feszültség emelése mennyiben befolyásolja a tuningolhatóságot, van erre tapasztalata valakinek?

ollie
miért itt nem tájékozódhat?

Azt sajnos én nem tudom, de itt bõvebben tájékozódhatsz (ha van idõd):
HWSW

Laalee
apránként emelsz rajta kezd 10 es emeléssel aztán 5 és egyre kevesebb értéket emelve. minden emelés után futtas egy 3dmark ot ha szemetel, lefagy akkor vegyél visszább. igy biztonságosan ki lehet tapasztalni mit bir a kártya.

ha a kép szemetel, de amugy gyorsan és rendesen lefut a teszt akkor a memoriából kell visszavenni. ha kifagy akor a coreból

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Big Daddy
Azt meg tudjátok mondani,hogy a Sapphire 9700-as Karit meddig lehet biztonsággal húzni gyári hûtéssel?

\"Se az FBI se a NASA se a pláza se az Isten háza Nem tud nyújtani menedéket ha neked szánják a lövedéket\"

Big Daddy
Köszi,már ezt is tudom!

A legrosszabb választás a PS ATI alá. Feleslegesen sok erõforrást foglal, és semmi olyat nem tud, amit a catalyst+rage3D párositás nem oldana meg.

Big Daddy
A Power strip is jó.

Pl. innen töltsd le a Rage3D-t, telepítsd, tuningold:
Rage 3D Download

ollie
rivatuner vagy rage3d tweaker és egy google keresés csodákat mûvel

ProSatanos
Lehet hogy valahány 100 Hozzászóllással visszább már kérdezték, meg válasz is jött rá de párat visszaolvasva nem találtam: Honnan, és milyen progit lehet letölteni ami kiírja a VGA ram sebességét, meg esetleg lehet állítgatni is?

Egyszerübben 😊
Honnan lehet ATIhoz memoria frekvenciatesztelõt és tuningolot letölteni? 😊

ollie
Nem probléma, általában nem lehet megkülönböztetni a 9700-et a pro-tól, mert csak órajelekben különbözik.

ollie
9700-es kártyáról van szó, szóval nincs semmiféle +4 pipeline

ollie
Én 520-on hajtom az enyémet (bár club3d). Elvileg nem lehet probléma, hiszen ha túlmelegedne akkor úgy is fagyi lenne, ha meg normálisan mûködik, akkor nem melegszik túl...

Big Daddy
Az aida 32 is 9700 pro-t mond.Sok új játékkal játszom,de semmi gondom a karival.A3Dmark-ot letõttöm és azt is kipróbálom.
köszi.

ZaJanga
OK!
Akkó jó!
A "valami féle ati.sys-file csere" valszeg softmodolt sysfile volt.Azzal elõhívod a karesz lebutított erõit.Lehet, hogy ezért lát belõle prot vagyis engedélyezted a letiltott +4 pipe-ot.És az naonjó már csak az az érdekes, hogy jól mûködnek e. 3Dmark 03-at futtasd le és figyeld a moncsit látsz e szemetelést hibákat stb. Ha nem akkor fun ha de akko :-(

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Big Daddy
Na figyu! Én nemigen értek a pc-hez de szeretnék.Olvasom az újságokat,fórumokat,stb és próbálok tanulni.Ha látok vagy olvasok vmit megpróbálom megcsinálni,ezért lehet hogy hülyeségeket kérdezek,de nem szopatok senkit.Ha hülye a kérdés azt is írjátok meg de én akkor sem tudom hogy mit csináltam.
Nyah ennyi! Jó éjt mindenkinek

Big Daddy
Komolyan nemtom hogy mit csináltam!

Big Daddy
Cseréltem egyszer valami ati.sys fájlt de azt még a 3.2-es driver-ba.Ez lett volna a bios frissítés?

ZaJanga
Hogy neked jó e azt döntsd el.Nekem jó lenne, ha a 323-as bömösömbõl Vpower tankolás után 328-ast szégyenítõ menetteljesítmény jönne ki. ,-) Persze, hogy ha tényleg csak drivert frissítettél.De ha most csak játszod a "butát" és otthon röhögsz a reakciókon akkor

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Ez érdekes, vagy eleve is az volt már, vagy biost frissítettél a kártyán. Más ötletem nincs.

Big Daddy
Hi!
Sapphire 9700-as kártyám van.Felraktam a 3.9-es catalyst-ot azóta 9700 pro-nak írja a karit. Ez most nekem jó,vagy rossz? /komolyan kérdem/

Big Daddy
Ezt tényleg nem tudtam!

ZaJanga
Khmmm!

Engem is érdekelne, hogy hol kaptál 256bites 9800se-t.légyszi dob be ide a címet!

Más :Radeonokról infó

Ez pedig egy jó teszt:tesztek

Big Daddy itt egy kép az ASUS 9600XT-rõl de az elsõ linken is ott van nézd meg.

ZaJanga
,-Ð
Gyárt elég jókat, sõt!!Az XT-s kártyái high kategóriások!

Big Daddy
Lehet hogy hülye kérdés de az ASUS nem csak nvidia-s kártyákat gyárt?

ollie
Mit jelent hogy lassúak a játékok és milyen játékok? Mekkora felbontásban, van e élsimítás, aniso filter, stb. Milyen driverek vannak fent, van e dx, catalyst, stb telepítve? Milyen oprendszer, vírusírtó, stb...

Gerry
Egyetértek Ollie-val szerintem is csak 128bit-es, ezért kevés a pontszám.

Gerry
Mint ahogy már írtam, és Ollie kolléga is megerõsített benne, nem a RAM a 128bit-es, hanem a vezérlõ, vagy a nyák, amire a kártya épült.

Gerry
Vegyél egy használt 9700-at, 9600Pro-t, 9800SE-t, mindent odaver, és általában 50 körül mérik akik el akarják adni, de van szarintem már 45 körül is.

NeoMaN
Nemtom, de mi van akkor ha csak 128-bites ram van rajta?
Akkor hiába 256bites a nyák. Vagy 256bites nyákra nem is lehet 128-as ramot applikáni?

ollie
igen, csak 128 bit ezért csak ennyi a pontszám

Ja az lehet hogy csak 128 bites, és a 8 pipe mégis megy.

"húzva finoman, hogy a haver ne lássa meg : 317/290-re
3dM.01 teszt: 12554
3DM.03 teszt: 3755"

Nos szerintem kevés. Ha bekapcsolta volna a 8 pipe-ot akkor olyan 5400-5500 körül kéne hogy legyen, mert nekem az alap 9800 az ugye 325/290 tudott ennyit, 400/360-on meg 6100-at.És a 2003 nem hardver függõ, kifejezeten a vga-at teszteli, szvsz nem csinált semmit.

ollie
nyílván nagyon olcsó volt a karesz és úgy láccik ennyit tud. ha eddig sem tudott 256 bitet, akkor ezután sem fog.

ollie
igazad van

Met
Én szívesen kijavítanálak csak nemtudom, hogy igazad van e vagy nincs

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Gerry
Hm, tudtommal nem a RAM szabja meg, hogy 128 vagy 256bit-es e a memóriavezérlés, hanem a VPU, és hogy milyen nyák-ra épült a kártya. De javítson ki valaki ha tévednék!

Ruffi
nana...mivel a default 8500 orajelek 275/275
a BBA 8500 LE-k 250/250.en mennek...

Minden tiszteletem a mentősöké...ök minden nap áldozatot hoznak

nálam asszem 250/250.
viszont, tegnap nagyot szívtam. a VIA hyperion install/uninstallal. amint, tegnao leírtam...stb..
na, a javítókonzol sem engedte javítani az XP-met.újra kellett installálnom a WINXP-met. 😞(((
ja, kikapcsolta a fast writest a via hyperion....azt azzal fagyott rendszerem. másnál meg akkor fagy, ha enable-d.
az én gépemen minden fordítva müxik! 😊) 😞(

Minden vidkártya esetén mást jelent. A Te 8500-asodnál a memória csökkentett órajelen megy (250 helyett 200-230)

LóErõ .)

Russ!an
BBA 8500LE 64mb Mennyire elég?
Pontosan mi az az LE?

ASUS P4C800 D.|3200/800HT|Zalman CNPS7000A-AlCu|2x512MB Samsung|2x Seagate SATA 80GB /ST380013AS/| 120GB /ST3120026AS/|CLUB3D 9800PRO@XT 128MB|Casetek CK-1018-2A|Chieftec HPC-360-202/LG 1730B

Laalee
a 9100 es 250es core val megy a memória meg 250 230 között mozog. bár a szerencsésebbek 250/250 es 9100 et használnak

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Wanax
Most néztem, hogy az én Sapp. 9100esem (64 megás) valami light verzio? mert csak 250/230-on megy... és a tuningot se nagyon birja, max 10et bir mindkettõ aztán már fexik is a kártya... a hûtõjének meg nagyobb hangja van mint a gyári intel p4es hûtõnek 😊)

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

ollie
és mi van ha a sima catalystet teszed fel? akkor nem 8 pipe és 128 bit?

Met
Kikapcsolt állapotában szokás bedugni a kábelt a tv-be is és a gépbe is.
Lehet, hogy emiatt elszállt a tvkimeneted.

Met
Próbáld ki másik kábellel. Ha azzal is rossz akkor lehet, hogy nem jó a kártya.
A TV kimenetet meg ne fogdosd nem pina

Met
Húzd ki az antenna kábelt a tvbõl