Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Russ!an
SE-t ne vegyetek !!
64 bit szar ramokkal. min. 9200 nem SE, vagy 9000Pro

ASUS P4C800 D.|3200/800HT|Zalman CNPS7000A-AlCu|2x512MB Samsung|2x Seagate SATA 80GB /ST380013AS/| 120GB /ST3120026AS/|CLUB3D 9800PRO@XT 128MB|Casetek CK-1018-2A|Chieftec HPC-360-202/LG 1730B

krob
Urak tanács kellene!
Haver vidkártyát fog venni és (mivel olcsót szeretne) 9200-es radeont tanácsoltam neki. Másnap vidáman közölte, hogy valóban olcsót sikerült találnia, 13e-ért, és a teljes neve 9200SE.
Gyanítom, hogy az az SE nem véletlenül van ott.
Még nem vásárolta meg, úgyhogy még le tudom beszélni róla.
Igazából nekem egy 9000pro-m van és az igényeimnek tökéletesen megfelel. Õ is hasonló erõsségût szeretne.
Várom a tippeket!
Köszi!

es jon a meglepo valasz: a jobb, dragabb kartya tenyleg jobb 😊
Hixer
Témaváltás: Radeon 9200 vagy jobb 128, inkább 256-os kártya????

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

Danny
Mikulasnak hivjak es ma van...

Cross into the blue... Owning the sky... Ready for anything... U\'42 air patrol... (#bf.unreal1942 @ Quakenet)

\"Mielőtt megszólalsz, gondold meg, hogy amit mondani akarsz, szebb-e, mint a csend, amit meg akarsz törni.\" WoT: Verghaust

Danny

Cross into the blue... Owning the sky... Ready for anything... U\'42 air patrol... (#bf.unreal1942 @ Quakenet)

Shep
de az az érdekes, hogy volt nemrég a gépben egy radeon9500 is és annál akkor csinálta ezt a hibát, ha a tweakelt drivert raktam fel hozzá amivel elvileg 9700 lett volna belõle ha megfelelõ a lapka de hát nem volt az, ja és az ment rendesen a sima driverrel

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
De csak a radeonnal csinálja, hát nem érdekes????

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Hixer
Elfogadható áron.

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

Hixer
GF4 Ti 256Mb, vagy feletti kártyát keresnék...

Hixer
Ki törölte ki a hozzászólásomat???

Met
directX

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

NeoMaN
Ti benyeltetek egy vírust szvsz ami az svchost.exe-t fertõzi. semmi köze a vga-hoz...

Shep
Srácok mi lehet a gond akkor, ha az ATI Radeon 9700 Prot a gépbe berakva /XP alá/ a drivert felrakja, de újraindítás után az egyéb kezelõ programok kibontásakor azt írja, hogy nincs elég rendszererõforrás a fileok kibontásához, aztán bejön a win, és egyetlen game sem indul el, mindegyik kiír mindenféle hibaüzenetet, a hardverkezelõ sem jön be, sõt a wincommander is csak egy hibaüzenet után /vmi I/o hibát ír/. A kárty rendesen lett berakva, elõtte sima VGA kártya lett a winben beállítva. A gef 4200 -al minden hiba nélül megy, ja természetesen az nvidia driver is uninstallálva lett. A netre sem lehet felcsatlakozni, ha a 9700 van benne a gépben, mert azt írja, hogy nincs elég rendszererõforrás a a kért feladat elvégzéséhez. Amúgy a ludas az svchost nevû file ami minden program elindításakor 100%-ra vágja a procihasználatot. ha a 9700 van bent.

Met
folyékony nitrogén?

NeoMaN
Amúgy most van egy srác, aki kapott egy 7500-os ATI-t, aminek meg van hackelve a biosa (vagy egy 9600pro-é van belesütve 😊 )
A kari alapból 340/400-on indul!!!!!!!!!!!
Nem tud vele mit csinálni, mert lángol a kari, és bekapcsolás után azonnal lefagy...
😊

NeoMaN
sosem tennék ilyet 5-10% sebességnövekedésért...
flash-elni b+

ollie
igen menne, kérj kölcsön egy pci-s kareszt

ollie
biztos azért nem indult intergrált vga-val, mert a biosban az volt beállítva, hogy az agp-s kareszrõl nyomja a képet elõszõr. tehát a biosban (mielõtt beletennéd a kareszt) át kell állítani ezt pci-re (ill. integráltra), és akkor már tudsz majd bootolni, meg flashelni.
amúgy hogy juthatott eszedbe a cas-al babrálni???

ollie
a core a gpu, a mem pedig a memória.
a core-nak 500-nak, a memnek meg 300(600)-nak kell lennie normális esetben 9600 XT-nél.

Nekem még semmi,de tényleg semmi gondom nem volt az ATi-val.(9500Pro)Mindegyig játék örült neki!!!

NeoMaN
azé furi hogy ilyet kérdez, az aláírásban meg CL2....

ollie
nem az a baj, hogy lassú a ram, hanem hogy több kell

ollie
így van

NeoMaN

Gyosabb valamivel, de nem lesz több

Bocsi, nem ide akartam irni ezt a kérdést...

Ha csak egy 256os ram van a gépembe, 400as, akkor az nem sokkal gyorsabb összességében, mint 1 db 256os 266MHzes, nem???
Szal egy bizonyos játék ugyanúgy könyörög a RAMért 400as rammal, mint mikor 266osnál tette, nem?

ZaJanga
Miután beállítottad az "alkalmazás szerint" pipákat ki kell venni ugye, hogy a Te beáll. lépjenek érvénybe.
Köszi a segítséget.
Tegnap teszteltem minden féle állítgatásokkal de 4280 pont volt a max amit kaptam.

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

ollie
A kompatibilitási cuccokat szeritnem ne piszkáld, minek tennéd.
Az AA és AF-t igen a smoothvisionnál állítod. Hogy mennyire állítod csak a kártyád teljesítményétõl és az ízlésedtõl függ. Nekem 4xAA és 8xAF mindig, és így még nem találkoztam olyan játékkal, ahol ez annyira lassítaná, hogy lejjebb kellett volna venni (bár igaz, hoyg húzva van a 9600 pro-m).

ZaJanga
Én midig is omegát használok.Azzal nem volt gondom viszont a sima cat-al volt!!
Lama kérdés : az AA és az AF-et hol kapcsolom? Az openGL/Direct3D füleknél a smoothvision állítások?Mire érdemes állítani?
Az openGL/kompatibilitási beállításoknál a két puffert mire állítsam?
A direct3D fül/kompatibilitási beállításoknál az Alt.pixelközéppontot és a DXT texturaformátumokat engedélyezzem vagy ne? HELP

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

ollie
Van néha gond, bár nagyon ritkán. Nekem a legtöbb bajom a 9100-el volt, de a 9600-al szinte soha semmi. Az egyedüli zavaró hiba álatlában az, hogyn éhány játékban ha be van kapcsolva az AA és az AF együtt, a betük mellett valamiért van egy pár pixel, de nem vészes, és csak nagyon kevés játékban (eddig olyan 50-100-ból, csak 2-ben tapasztaltam ilyet). Néha meg el tudják cseszni Atiék a Catalystot, pl a 3.7 és 3.8-ban van több hiba, de a 3.9-ben kijavították. Ha meg megint eg rossz Cat jön ki, akkor vissza lehet állni egy már jól beváltra addig, amíg nem jön ki egy jobb. Szerintem az idõnkénti driver hibák ellenére is érdemes ATI-t venni.

NeoMaN
ollie! elbizonytalanodtam az ATI-val kapcsolatban
Megnéztem egy csomó game readme-ját, hát bazz.....
Messze a leghosszabb hibalista, ilyen-olyan gond a radeonok-nál van.
Hozzátartozik, hogy nálam a NV-vel sose voltak olyan gondok, amiket ezekben a readmekben olvasok az ATI-ról...
Elfogultság nélkül légyszi: Télleg ennyire gázos?
Bár most mingyá jönnek az ATI-sok, és eskü alatt valják, hogy náluk minden klappol, soha semmi bajuk nincs a CAT-al.....

Met
Nem Te vagy az op

ollie
miért, az mi volt?

Miért törölte ki innen vki a 10-es hozzászólást?

\"Mielőtt megszólalsz, gondold meg, hogy amit mondani akarsz, szebb-e, mint a csend, amit meg akarsz törni.\" WoT: Verghaust

Sapphire 9800XT, gyári vízhûtéses...
ollie
Sokat nem segít, bármit is állítasz. szerintem egyedûl az SSE kódkészlet engedélyezését érdemes megpiszkálni (bekapcsolni) opengl alatt, de ugye ez nem befolyásolja a 3dmark pontszámot, ami d3d-s. Na meg nem árt, ha a procid tudja az SSE/SSE2-õt.

ollie
nem fog meghalni szerintem, csak nem szabad húzni

ZaJanga
Valaki aki járatos a Rage3d-beállításaiban.Mit kell állítani engedélyezni a minõség érdekében?Mennyire befolyásolják a 3dmark 03 eredménytezen beállítások egy 9800se 4/256 bites kártyánál?

ollie
nem ugyanaz, mert teljesen más a nyák is (kissebb a 9600 non pro nyák, és kevesebb cucc is van rajta). na meg a ramokat tutira nem fogod 300-ra húzni 200-ról, sõt valszeg egyáltalán nem húzható, csak a gpu.

NeoMaN
Tegyé rá ventit...

Sziasztok ismét.
N/A szóval egy gond lenne számomra csak ezzel a Connect 3D Radeon 9600-al. Ugye passzív hûtéses. Gondolom ebbõl kifojólag melegszik ennyire. De ez nagyon meleg. Ha hozzáérek kézzel, akkor csak úgy serceg a bõröm. 😊
De komolyan. És nem is húzom semennyire. Nekem ez is bõven elég, csak féle, hogy elpusztul itt nekem, aztán jöhet a hercehurca.

XBOX, és Playstation szervíz garanciával.

NeoMaN
Igen de sajna PRO-ból is van SE, amineknemtom mi értelme van.Tán még a simánál is lasabb...
Undorító ez a gfx piac, és sajna az ATI is átvette az NV basszukátazegyszerûusert politikát.

BaLeeX
Ha jól tudom a 9600 és a 9600pro között csak órajelben van eltérés?!

Érdemes 9600-ra váltani, azaz felhúzhatók ezek Pro szintre? vagy maradjak inkáb egyelõre a jó kis 8500-asomnál?
Sulinetben akartam pro-t de az nincs, 9600 sincs de azt talán tudnak hozni.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

ollie
166 -> 200-ra az 20%-os növekedés
325 -> 400-ra meg 23%

nem is olyan rossz, igaz?

ollie
legújabb dx fennt van? mindenesetre én újratenném a biztonság kedvéért a dx-t.

ollie
a gpu-nak kell bírnia 500 felett is, persze a jó hûtés nem árt

ollie
ja nem