18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#10494 azt tudtam csak nem tudtam logikus választ kapni rá mi értelem van de ez a két monitoros megoldás elég elfogadhatonak hangzik.
Köszööm a válaszokat. -
#10493 A feltételezhető következő kérdésedre válaszolva:D
Attól nem lesz jobb a kép ha a digitálisra dugod rá a hagyományos moncsit. -
#10492 semmire sem jó neked, viszont ha 2 crt-t akarsz párhuzamosan használni, máshogy nem tudod megtenni. 1.a hagyományos d-sub kimeneten másik a dvi-dsub átalakitón. -
#10491 Nem ezt kérdezte szerintem. -
#10490 DVI a LCD(tft)-knek van, digitális kimenet, bemenet! -
#10489 64 -
#10488 Azért kaptad, hogy így 2 crt monitort tudj rákötni, ha egyszerre 2 moncsival akarsz dolgozni. -
#10487 az Aida nem hazudik legalábbis nekem eddig nem tette. -
#10486 lesz egy lakikus kérdésem a VGA dobozában van egy DVI-Minitor kimenet átalakitó.
Mért jó az nekem ha nem a sima monitor bemenetre kötöm a moncsim hanem a DVI-re? -
#10485 Ha 64M-es és Gigabyte, akkor szerintem tutira 64 bites. -
#10484 Hallot valaki olyanról hogy Gigabyte 9600-os, az aida szerint 64 bites és passziv hűtés van rajta. most az télleg 64 bites, vagy az aida hülyéskedik?? -
Inquisitor #10483 Létezik 256bites is, de egyrészt nem lehet tudni 100%-ra, hogy melyek azok pontosan, másrészt meg tutira drágábbak. -
Akuma #10482 most már tényleg meg kell várni, hogy lemenjen az ára a 9800pro-nak!!! sokkal jobban meg fogja érni, mint most bármely kártya
ha tudtam volna, hogy ilyen radeon árzuhanás lesz, akkor én vártam volna... -
#10481 Szerintem semmi....:(
A helyedben várnék még a kártya cserével, a GF3 talán még nyárig kihúzza, addigra meg reményeink szerint a 9800asok ára is 40-50ropi közé fog lemenni, ami már nem rossz vétel!
De ha mindenképp most akarsz venni az FX5900XT sztem nem rossz vétel, ha figyelembe vesszük hogy fx5900ultrát gyárthatsz belőle, de mondom, én inkább várnék!
A haverom ugyanígy van a GF3-jával, de ő anno 70ért még mikor kijött és azóta el van vele, de azt mondta kivárja míg bejönnek az új kareszok, és akkor a "régiek" ára úgyis megzuhan! -
#10480 Ez inkább attól függ mennyi pénzed van rá:) -
Pill #10479 Akkor tényleg mi az a kártya ami most megéri?
Mostanában nem lehet olyank kártyát kapni jó áron ami hosszú távon is meg fog felelni. Itt egy példa. Tavaly elötti nyáron vettem a GF3Ti200 kártyámat, ami még most is van. Szóval ezt akkor 31e-ért vettem (bruttó). Ez a kártya másfél 1 évig húzta. Akkor már nem volt valami tökély egy 1000 cerka mellet. Ekkor eldöntötten hogy inkább veszek egy uj procit meg memot. Vettem is egy 2.6c p4-et meg 512 ram-ot. És a gép ujból0fellendült. A GF3-at meghúztam rendesen és minden gém max-on futott ujból. Talán most fél évvel a proci vétel után érzem hogy már öreg ez a kártya. Még most is minden jól fut de sz uj játékok pl: far cry demo meg HL2 alfa már akadoznak. Most éreztem ugyhogy vennem kéne egy uj videókártyát. Na de milyet? MI az ami megállja a helyét ennyi ideig mint a GF3-am? És ilyen áron???? Ez itt a kérdés.
Remélem tetszett. -
Borg #10478 Most még nagyjából hozza a 9600XT teljesítményét 1:1, de később ez az arány csak rosszabb lesz. DX9 nem az erőssége az FX-eknek. -
Pill #10477 Akkor ezek szerint nem érdenes megvenni.
És mi a véleményetek a GeForce FX 5900 XT-ről? Milyen árban van és mit tud? Az a helyzet hogy max bruttó 50e-ért szeretnék kártxát venni. -
#10476 én is láttam ezt a Zafírt hírdettni, de ott azt írták hogy 8 pipeline + 128bit...Így milyen? -
#10475 Azt, hogy kb. a 9600Pro szintjén van. A 9800SE olyan 9800 kártya, amelynek VPU-ja megbukott a minőségellenörzésen, mert egy- vagy több pipeline-ja hibás. A 4 pipe-t letiltanak (köztük a hibás pipelinet vagy pipelineokat), és csak 4 működő pipeline-t hagynak, a letiltott pipe-ket szoftmodal vissza lehet kapcsolni, de a legtöbb esetben a hibás pipe(ok) grafikai anomáliákat okoznak, persze ha kifogod, és nincs ilyen probléma, akkor a 9500Pro-nál valamivel erősebb kártya lesz jutalmad. Viszont a Sapphire 9800SE kártyáin 128bites memóriavezérlő van, így semmiképpen sem lehet 9800/9800Pro szintre visszavarázsolni... -
Pill #10474 Hello.
Most láttam hogy a Sapphire RADEON 9800SE 128 MB 35e nettóért lehet kapni.
MIt mondanátok el általánosságban a 9800SE kártyákról? Hány bites a memóriája, a ranglétrán kb hol helyezkedik el, hogy lehet tuningolni? Előre is köszi. -
#10473 ...az (allyukon) alján... -
#10472 az aljukon szokott lenni a matrica alatt, de találkoztam olyannal is , amin nem volt, ez nem vidkari venti volt! ventit is szét lehet szedni, egy vékony fémgyűrű fogja fel a venti részét,amit egy kis csavarhúzól leszedsz, és már kinnt is van! az olaj nem olyan jó, hamar elfogy és csak fröcsköl, ajánlom a szilikonzsírt! -
#10471 az addig ok, azt kiszedtem, az eddig is ment, de más ventiken van a ragasztott cimke, azt eltávolítva van egy kis üreg ahova be kell cseppenteni az olajat, kicsit megfuvatni, aztán megint megy darabig, nede ennél leszedem a cimkét és nincs ott a keresett lyuk, jó mondom biztos a tetején van, leszedem azt is hát ott sincs lyuk, na akkor hogy tudom megolajozni? -
#10470 nem is kell leszedni a bordát, a ventit fogja négy kis csavar, meg a tápcsatija, úgy könnyebb -
#10469 kártya hátlapját nézed, akkor van két rúdszerű pöcök, aminek a legtetején van egy kis lyuk, tűvel v. fogpiszkával nyomd le a lyukban található rúdszerű akármit és utána már könnyen lejönmáshogy nem tudom elmagyarázni.... -
#10468 9700 Pro ventijét/referencia/, hogy tudom szétszedni, hogy meg tudjam olajozni, mert se a tetején, se pedig az alján /kiemelve a bordából/ csak műanyag borítást találok. -
#10467 amugy most nyomtam egy fél órát és semmi gond nem volt. -
#10466 Ne azt tedd fel amit hozzá adtak, hanem vmelyik újabb Catalyst-et próbálj ki! -
#10465 Lenne egy kis problémám
Mostani kártyám Ati Radeon 9600XT 128Mb proci: Intel celeron 2,4Ghz
Nos a CoD 1024*768-as felbontásban és minden egyebet maxra fölhuzva 5perc játék után kifagy. De ha leveszek mindent normálra és 800*600ba nyomon akkor nem fagy ki. És ezt csak a CoDnál vettem észre. Driver az van fönn amit a kártyához adtak. Valakinek van avalami ötlete?
-
#10464 Köszi a választ.Nem számítottam többre, mert közben megnéztem, és újonnan 13-14000Ft az ára. -
#10463 SOF2-ben egyfolytában kifagy :((
STALKER ALPHA/BETA OK!!
DOOM III. BETA OK!!
nyáron veszek mellé még egy 2500+barton olcsó pénzért és akkor jó lesz. Szvsz ez a 1700+ AMD kevés neki. -
#10462 Sajnos csak nagyon olcsón, és akkor is csak valami baleknak, mert ez a kártya 3D teljesítményben sajnos valahol a Geforce4MX széria alatt van. Ha 10.000Ft-t sikerül érte kapnod, akkor már örülhetsz (valószinüleg nem ilyen válaszra vártál, de sajnos a 9200SE tényleg ilyen gáz...). -
#10461 Az ATi kétmegjelenítős szoftvere. Ha egyszerre akarsz két kimenetett használni (VGA/DVI v. VGA/VGA v. VGA/TV) akkor van csak értelme, és akkor is csak bizonyos esetekben.
Amúgy 2001-ben lehet, hogy kevesebb pontot produkál (már írtam valahol itt a Gef4-ekről, és a multitextúrázásban lévő pluszról, mivel azokban 2 TMU van, míg a Radeon 9500+ esetén csak 1 TMU van. Ha megvan a régi kártyád 2001-es reportja, akkor összehasonlíthatod, hogy mely tesztekben gyorsabb ill. lassabb az új kártyád!
Egyébként meg ne Mark eredményekről írj, hanem azt, hogy játékok alatt mit tapasztaltál :) -
#10460 most az egyszer! -
#10459 sorry -
#10458 hehehe...
komolyabban, ha lehet! -
#10457 1 üveg sörért? -
#10456 mennyiért lehet eladni mostanában egy Asus 9200SE 64Mb TV-OUT-os kártyát?kb. 1 hetes. -
#10455 mijaza a HYDRAVISION??