18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#11501 Közben felvetődött bennem még egy kérdés mégpedig az, hogyha teszem azt melegszik akkor máshol miért nem csinál ilyen pontozást, mondjuk a fa textúrán az embereken, miért csak a fegyvertartó kezen/fegyveren? -
sniper #11500 Biztos, nem probaltam. Tekintettel arra mingya' itt a nyar, nem is sietek megsutni a kartyat. -
#11499 hát ez megnyugtatott,:) és a zalman hűtővel elbír némi húzást a cucc? -
sniper #11498 Passz, nekem nem csinalja. Gondolom ez megnyugtat. :D -
#11497 referencia borda + global win p4 hűtő 6000-et pörög, a bordát megnéztem alig langyos, a kártya túloldalán meleg olyan 40-45 max 50 fokos lehet kb /rajta tudom tartani egy darabig a kezem, meleg ugyan de nem tűzforró/
LOW-ban nem csinálja, ellenben most visszaraktam a 4.1est és most azzal is csinálja, pedig délután nyomtam legalább 2-3 órát az FC-t és akkor em volt semmi, pedig az alatt bemelegedhetett volna rendesen, szóval vagy vmi effekt, vagy tényleg melegszik, de akkor meg elég érdekesen teszi. -
sniper #11496 De. -
sniper #11495 Lehet hogy tulmelexik. Hutese milyen? En pl. zalmannal vettem a 9800prot, de inkabb rapakoltam 1 ventit, mert szerintem elegge melegedett magaban, tuning nelkul is. Nyarra meg veszek szobaventit a gepnek is (1 van, de az nekem jobban kell :)). -
#11494 Valószinüleg a magasabb részletesség valami olyan effektet vesz igénybe, aminél a gond fellép. Sokkal okosabbak nem leszünk, de valami fogódzót mégis nyújt... -
#11493 ok megnézem, ha mondjuk lownál nem csinálja akkor mi van? -
#11492 Le lehet tölteni külön a drivert, a control panelt és a WMD drivert (az AIW kártyákhoz capture), illetve egyben (ez a 20MB feletti). -
#11491 a Control Panel nincs benne alapból a catalyst driverben?? -
#11490 Hmm...
Azt javaslom, hogy próbáld akkor végig a driverbeállításokat (vagy ha használsz Rage3D Tweakert ill. Radlinker-t, akkor a finomhangolást), hátha megtalálod mi a probléma - más ötletem így most hirtelen nincs...
Vagy nézd meg, hogy pl. Low details-nél is csinálja-e az artifactokat... -
#11489 én se értem a dolgot, pedig láttam már érdekes jelenségeket, de még csak ismerősöm sincs akinek az ismerőse állítólag ismer vkit aki már hallott ilyenről -
#11488 persze, élsimítást amúgy sem használom a farcryban, mert akkor 30 körüli az fps a kinti részeken az meg kevés -
#11487 Az driverben az AA-nál és az AF-nél az "alkalmazás szerint" be van pipálva? -
#11486 Ötlet van ezer (újra felrakni a drivert, directX-et, stb.), de ilyet még nem láttam, hogy az egyik driverrel csinál artifactot, a másikkal nem... -
#11485 na próbaképpen elindítottam az atitools artifact testerét + farcryt 4.4-es catalystal, beszenvedte a gép a játékot a kezén voltak villogások ezzel szemben az atitool semmit nem jelzett ő nem észelte a hibát, akkor viszont mi a lehet a rejtély kulcsa? -
#11484 Próbáld meg másik könyvtárba kitörömíteni a drivert, és onnan megpróbálni a telepítést...
A Driver Cleaner használatánál pedig tessék elolvasni a Readme-t!!!
ATI:
1. Unplug nic card or modem from net or disconnect
2. Remove ATI driver from add/remove programs then remove the control panel from add/remove programs
3. Reboot into safe mode (F8 during boot up)
4. On reboot into safe mode WinXP SP1/SP2 will auto detect and install drivers. Just let it do its thing. If you can cancel out of the auto install hardware wizard then skip the rest and run Driver Cleaner! If you can NOT cancel out of auto detect wizard then...
5. Navigate to device mgr->display adapter->uninstall and/or remove ATI display adapter but do not reboot
6. Run Cab Cleaner (not needed, but recommended)
7. Run Driver Cleaner
8. Empty recycle bin and reboot
9. Install the new drivers and control panel
Vagyis:
1.: Kapcsold ki a kábelmodemet/dial-up modemet - hogy ne legyen aktív net (mondjuk ez szvsz felesleges, de így írják)
2.: Távolísd el a régi drivert és contorl panelt a "programok telepítése és eltávolítása" alatt
3.: Indisd el Safe módban a WinXP-t (F8 boot alatt, majd Safe Mode)
4.: Elkezdené felismerni a videókártyát a Safe Mode-ban is, de te nyomsz rá egy Cancel-t.
5.: Ha nem tudsz (vagy elfelejtettél) Cancel-t nyomni, akkor az eszközkezelőből távolísd el a videókártyát - de ne rebootolj!
6.: Futtasd le a Cab Cleanert (csak ajánlott)
7.: Futtasd le a Driver Cleaner-t (ATi-ra)
8.: Indísd újra
9.: Telepísd fel az új drivert és control panelt -
#11483 de nincs tuningolva, totál alap órajel, minden úgy ahogy elő van írva és csak a 4.3-4.4 es catalystnál van a régebbieknél nem, akkor mi lehet? -
#11482 nincs hozzá magyarosítás??
mert nagyon cifra használni
amikor rámegyek hogy clean akkor letörli de ottmarad még néhány fájl.
szar az egész -
#11481 Azért mert hiba történt...;)
Bocsi...
Szóval ha az előzőt nem szedted le, akkor lehet gáz, javaslom a DriverCleanert én is...
-
#11480 Na Segítsetek
Miért van az hogy a catalyst instalja közben azt irja ki hogy: Hiba történt a megadott INF fájl másolása alatt.
miért van????? -
sniper #11479 En is tuningra gyanaxom, szokott ilyet produkalni. Sokan addig huzzak a frekit amig ki nem akad, pedig az nem jelent semmit, lehet hogy osszevissza szamol mar a kartya, csak epp nem szallt meg el. -
#11478 És ahhoz mit szólsz hogy a régi driverekkel nem csinálja a villódzást, akkor ez a melegedés dolog hogy van? -
#11477 ja bocsi
az van az ablakba hogy:
HIBA történt a megadott INF file másolása alatt -
#11476 Khm...
Te belinkeltél egy képet a saját wincsidről... azt mi ugye nem látjuk, és mivel a hibát nem írtad körül most max. találgathatunk mi a probléma... :)))
Látatlanban arra gyanakodhatok, hogy valamivel összeakad, ezért van gebasz - javaslom szedd le a Driver Cleaner-t, és takarísd le a korábbi drivereket vele a gépedről... -
#11475 Emlékeim szerint anno a készítők kérésére az nV driverből kikapcsolta az FSAA-t, mivel egész egyszerűen a program nem volt felkészítve annak használatára. Állítólag az 1.2b patch javított valamit FSAA terén, de erről többet nem tudok. -
#11474 mit csináljak????
-
#11473 Ez miért van a catalyst instalja közben?
-
#11472 DE az hogy van, hogy geforceon meg van FSAA-ing? Akkor Radeonon is kellene lennie nem? -
#11471 nincs tuningolva először én is azt hittem hogy melegszik és azért csinálja, de miután nagyobb gyorsabb ventit raktam a gyári helyére azután is csinálta, elkezdtem tesztelni az Atitoolal és az nem hozott ki hibát, csak akkor ha meg lett húzva.
Na de ha melegszik, akkor is melegszik ha csak 4.1es driver van fent és úgy meg nem csinálja csak a 4.3-4.4 el akkor ez hogy is van? -
#11470 Egyértelmű GPU melegedés. -
#11469 Nincs véletlenül tuningolva a videókártyád? Mivel semmi ilyesmit nem láttam sem nálam, sem máshol, pedig a 9600Pro-tól a 9800XT-ig és a 3.9-től a 4.4-ig elég sokféle felállásban láttam már...
A Splinter Cell esetén meg nyugodtan várhatsz, ugyanis a játék alkotói történetesen nem foglalkoztak az AA-va, így konkrétan magával a játékkal van a baj - nem a driverrel... -
#11468 Na ja, de nekem a 4.3-4.4-el a Farcry-ban villogó textúrák vannak pl. a fegyvert tartó kezén apró pontok de míg 4.3 alatt a tenyerénél addíg 4.4-ben meg az újjánál, és 4.3-ban nagyobbak 4.4-ben meg kisebbek a villogó pontok, 4.1el meg régebbiekkel ez nincsen, szóval várom a 4.5-öt hátha jó lesz, meg hátha működni fog végre a splinter cellben a FSAA-ing -
#11467 Én sem láttam ilyet! -
sniper #11466 Call of Duty alatt pl epp jobban. Far Crynal sokan panaszkodtak hogy nem laccik a partot moso viz, meg pixelhibas, meg stb, ebbol en semmi ilyet nem tapasztaltam (9800pro + 4.4 cata). -
sniper #11465 Ahogy elnezem, a 4.3 es a 4.4 kb egyforman teljesit. Hogy most epp melyik jateknal 100 fps az egyik, a masik meg 99.9, az kit erdekel? -
#11464 Aki észreveszi azt, hogy 48FPS helyett csak 45FPS van, az meg is érdemli... :) -
#11463 Ja amúgy a 4.4-es nállam se a legjobb, így maradtam a 4.1-nél -
#11462 nézdd meg ezt, lehet hogy erre gondolt mikor azt írta, hogy ...