Radeon 7X00/8500/9X00
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy másik teszt, németbõl fordítva by Babelfish (emiatt kissé nevetséges a szöveg, de érthetõ azért)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
És errõl mi a véleményetek? Csak 2500 br.
Akit érdekel, itt vannak még mindig a képek, stb: http://cwx.frontember.hu
Ugyanazt rakom majd rá, mint ami a 8500on volt. Viszont a VPUra is ki kell találjak valamit, mert annak a hûtésével nem vagyok elégedett..
A ramok hûtésére létezik ramhûtõ, amit rá kell ragasztani a memóriachipekre.
A VPU hûtése már kérdéses, én két megoldást ismerek, az egyik a Zalman hûtõ, (ZM-80C, ha tuningolod akkor ZM-OP1 venti mellé) de ez messze nem tuningra termett. Tuningra ideális a vízhûtés, de az kissé macerásabb...
Van egy Sapphire Radeon 9600pro-m, és az a kérdésem hogy ha 530/340-en hajtom gyári hûtéssel(csak a magon van) akkor lehet valami baja? Ha igen akkor tudtok valami jó hûtõt rá?
Egyébként így stabilan megy, nem szemetel.
A válaszokat elõre is köszönöm.
Cross into the blue... Owning the sky... Ready for anything... U\'42 air patrol... (#bf.unreal1942 @ Quakenet)
Cross into the blue... Owning the sky... Ready for anything... U\'42 air patrol... (#bf.unreal1942 @ Quakenet)
Ennyit megért nekem, fõleg hogy 30 rugóért jutottam hozzá, majdnem egy év garral.
Így alapórajelen is többet tud, mint a 8500, igaz, sebességben csak pár %, de tudásban annál több (AA/AF stb).
Még jóval több is lenne a VPU-ban szerintem, ha lecserélném a gyári hûtést, mert ez bizony nem egy csúcs rajta... úgyértem hût persze, de elég lazán van rajta, meg nem is egy nagy darab, ez az alumínium. Majd szikrázok valami jókis rezet rá, aztán hajrá, lesz ez több is.
Ha sikerül olyat találni, aki megveszi 45e Ft-ért, akkor szuper, de reálisabb a 40e Ft körüli ár.
Szvsz ez amúgy visszalépés, anno a 8500-akra rászitázták a kártya tipusát (8500/8500LE/8500LELE)...
HIS Excalibur 9700
HIS Excalibur 9700Pro
A kártya hûtõje más (Pro: Fekete szinû, nP: Fémszinû) és a dobozon is ott a felirat korrektûl.
A sima (non-Pro) 9800 ára (ha éppen kapható) olyan 70-80 ezer forint bruttó, és jóval gyorsabb a 8 pipeline-nak és a 256bites memóriavezérlésnek köszönhetõen, mint a 9600XT.
A hütést majd ráheggesztem 😊
Sikerült tegnap hozzájutnom egy Sapphire 9600xt FireBlade-hez 37.800-ért. Akinek van valamilyen tapasztalata hogy lehet-e még húzni a kártyát irjon. Jelenleg 532/331-en megy (eddig húzta az atitool), viszont csak a gyári hütés van rajta ami hát..izé elég kicsi. Szerintetek ha rakok rá egy zalman hütést meg bordákat a ramokra akkor tudom még húzni?