18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
#11541 Normális, mivel az ATi oldalán a GDDR2 ram effektív sebességét írják, ami amiatt, hogy egy órajel alatt történik le- és feltöltés is (ezért is Double Data Rate), megduplázódik a sebessége a "sima" ramhoz képest.
Szóval a te kártyád 340Mhz-en fut, de ez effektive 680Mhz-et jelent. -
#11540 Most így visszaemlékezve hallottam valami olyan dologról, hogy 2x szorzó van. Ezt esetleg lelehet valahol ellenőrizni, hogy bevan-e kapcsolva? -
#11539 Megnéztem Ati honlapját, ott azt írják 9800Pro 128 DDR-re, hogy a Memory Clock-nak 680on kéne ketyegnie, de látom sokaknak és köztük nekem is csak 340en megy. Ez normális? :( -
#11538 Nem hiszem, mert Geforce-okkal is ugyanez a helyzet (persze lehet hogy az ATI titokban belerondított az nvidia drivereibe :))). -
#11537 Mivel engem nem érint túlzottan a TV-out, nem is vágom a témát annyira, ezért inkább utánanéztem:
Idézet a HWSW fórumáról, nyunyu részletesen leírta a dolgokat:
Naszoval, jatszogattam egy picit a TV-vel.
Elso korben irthattam le a Rage3D Tweak-et, mert mar megint 720x480 felbontasunak ismerte fel a TV-met a kartya. (rolleyes smiley helye)
Reboot.
Meg mindig, igy Cat 3.7 le, Cat 3.9 fel, most jo.
Kabelezest nem irom le, gondolom azzal nincs gond. (ha fekete-feher a kep helyes beallitasok eseten, akkor S-Video-Composite atalakito+RCA kabel kell, nem S-video...)
TV beallitas: be kell allitani PAL B-re a szabvanyt (illetve automatikusan arra all, ha a WinXP-ben Magyarorszag szerepel a Regionalis Beallitasok-nal)
Ezt a Displays ful TV sorara kattintva megjeleno ablakban lehet:
Masik az Overscan beallitasa, izles szerint: (csak Cat 3.8-tol!):
Ha ez be van kapcsolva, akkor a TV szelein korbe par centit ki fog logni a kep, igy kitoltve a teljes kepernyot.
Ha nincs bekapcsolva, akkor a teljes kep megjelenik, korulotte fekete kerettel. Ekkor bizonyos hatarok kozott tologathato ide-oda a kep.
Terjunk ra, hogyan rakhato ki TV-re teljes kepernyos video.
Ket modszer van ra, attol fuggoen, hogy a masodik kimenet (esetunkben TV) az Klon uzemmodban van, vagy Kiterjesztett Asztal-ban.
Klon uzemmod:
Ez az, amikor a masodik kimenet kepe ugyanaz, mint az elsoe.
Beallitasa, nincs pipa az "Extend my Windows desktop onto this monitor" mellett:
Bekapcsolt TV eseten a kovetkezo kep fogad a Displays fulon:
Ha mindket kimenet mellett a celtabla van kivalasztva, akkor mindket kijelzon pontosan ugyanaz a kep fog megjelenni, a gyengebbik parameterei szerint. (esetunkben a monitor fog a TV 640x480 50Hz interlaced-jehez igazodni...)
a mindez megvan, akkor BARMILYEN video alkalmazast elinditva a monitoron megjelenik ablakban a film, mig TV-n azonnal teljes kepernyoskent.
Ha a TV Kiterjesztett Asztal uzemmodban van:
Ennek az az elonye, hogy a ket kimenet teljesen fuggetlen egymastol, pakolgathatjuk az ablakokat ide, oda, stb. (igazabol ket monitor eseten van ertelme, poen volt 2 21"-essel programozni, elson a fejlesztokornyezet, masodikon a doksija)
Beállítása:
Ebben az uzemmodban igy nez ki a Displays ablak:
Celtabla es Atmeretezes gombok helyett "1" es "2" szerepel, itt lehet allitani, melyik kijelzo legyen az elsodleges, melyik a masodlagos.
Ennek annyi szerepe van, hogy az elsodleges kijelzon van a teljes asztal bal oldala, masodlagoson a jobb, ertelemszeruen igy az elsodleges kepernyot jobbra elhagyva kerul a kurzor a masodlagos kepernyore.
Ebben az uzemmodban a Theater-nek nincs szerepe, hanem ugy tudunk filmet kirakni a TV-re, hogy athuzzuk a lejatszot a TV-re es ott atkapcsoljuk teljes kepernyore.
(Ekkor persze nem latjuk a monitoron...)
TV-n film nezesre a Klon uzemmod celszerubb, hiszen azt talaltak ki arra. -
#11536 mi lehet a hiba? -
#11535 elindult rendesen megminden,de amikor a gépen elinddítom a filmet,akkor a tv-n csak egy fekete kép látszik.mediaplayernél meg bsplayernél is. -
#11534 Légy már egy kicsit kreativ....
Képernyő tulajdonságai -> Beállítások -> Speciális -> Megjelenítők -> itt a TV feletti gomb (ha piros) benyomni, és utána be lehet lépni a TV-kapcsolat menüjébe
De egyel lejjebb ott a Hydravision linkje... -
#11533 tehát akkor hogy kell csinálni?összekötöm a gépet és a tv-t,és utána? -
#11532 ?????
Még Radeon 8500-on simán kinyomtam TV-re a képet, teljesképernyősre raktam a videólejátszót. De amúgy létezik a Hydravision nevű segédprogram direkt ilyen célra - rajta kell lennie a telepítőCD-n, illetve letölthető a fenti linken az ATi honlapjáról... -
sniper #11531 Nemtom ahhoz milyen kulon progi kell, egyszeru tvoutos gf4-en is csak annyit kellett hogy 2 kepernyo, athuzni a lejatszot a tv-re, aztan alt+enter, maris tv-n ment a moka. -
#11530 Ja, biztos... nálam a full FarCry-al konkrétan 1x sem volt semmi gebasz, pedig a 4.2-től a 4.4-ig fentvolt ugye 3 féle driver (plusz 1 Omega, de az csak egy napra, kisérletképpen). Dehát biztos az ATi driverei szarok... -
#11529 milyewn progi van az ati kártyákhoz,amellyel lehet filmet nézni tv-n?mert a tvtool csak nvidiához van asszem. -
sniper #11528 Vagy az ATI driverei szarok. -
Akuma-D #11527 Köszi a tanácsokat, ha hazaértem melóból megpróbálkozom ezekkel. De valszeg veszek mindenképpen plusz hűtést. -
#11526 A Far Cry eléggé gányul van megírva, egyik kártyán jól működik, a másikon meg szemetel. Sőt vannak olyan kártyák, amelyeken egyszerűen el sem indul (pl a haverom 9700 pro-ján sem indul). -
#11525 Nem vagyok gazdag, de nekem otthon csak 2 programot kellett megvennem a játékokon kívűl. WinXP és Total Commander (bár az utóbbit nem kellett volna, mert megvagyok nélküle is). Ezen kívűl csak játszok a gépen, de ha bármi más kell vannak ingyenes képszerkesztő és office programok szép számmal, melyek tökéletesek otthoni felhasználásra. Bár az is igaz, hogy egy Photoshop még nem árt, de szerencsémre kaptam egy licencet-t a digi fényképezőmhöz (bár az "csak" Photoshop Elements). -
#11524 Ha semmi különbség, akkor ott valami nem stimmel... -
#11523 Csak 128M-eset vegyél, mert a 256M-esek lassabbak! -
#11522 4xAA és 8xAF-et akartam írni. -
#11521 Hidd el, az előző kártyám (9600 pro) a játékok 95%-ban kitűnő teljesítményt nyújtott 4xAA és 4xAF mellett is. Persze a 6xAA már sok volt neki az új játékokhoz, de az árához képest nagyon jó kis kártya. Persze egy 8 pipeline/256 bit kártya nyílván sokkal jobb, amit soha nem is vitattam (ezért van most nekem 9800 pro-m :). -
#11520 Még 1 ötlet: próbáld meg durván visszavenni a kártya sebességét (pl. AtiTool-al), így is szemetel?
Mivel ugye jóval kisebb a hőterhelés, ha hűtési probléma, akkor nem szabadna jelentkeznie (vagy legalábbis sokkal később). -
#11519 Közben a HWSW.hu-n olvastam egy hasonló problémával küzködő srácról, neki egy 9500-öse van, amelynél csúnya artifactot voltak, csak a FarCry alatt (szines pixelek tönkelege)...
Ott olvastam pár javaslatott még:
-Lehet alaplapi hiba is (esetleg Fastwrites kikapcsolása segít?)
-Rakj fel egy sokkal régebbi drivert (3.2-őt írtak konkréta), hátha azzal nem csinálja (Driver Cleaner!) -
#11518 A Control Panel "megjelenítők" részén kell bekapcsolni (ha csatlakoztatva van TV, akkor magától észreveszi). -
#11517 Driver Cleanert lelehet szedni vhonnan, keress rá! -
#11516 Az előző drivert töröld le!!!
Méghozzá a Driver Cleaner nevű okossággal, de előtte ajánlom olvasd el a Read me fájlt!
Ha leszedted az előzőt, akkor tedd fel a Catalystot!
-
#11515 Radeon 9200-asom van, tv outtal, bekötöttem a tv-re, de nem tudom beállítani, nincsen olyan kezelőprogramja, mint az nvidia drivernek a másik gépen, az alap driver van felrakva. Amikor a catalyst drivert akartam felrakni, hátha azon van kezelőprogram, azt nem lehetett, mert vmi olyasmit írt ki, hogy driver inf file not found, meg hogy állítsam alap vga-ra es ugy rakjam fel, at is allitottam, de igy is ugyanazt irja ki, plz help, előre is köszi! -
#11514 Hát, például Borgtól lehet venni réz ram bordákat, fönnt vannak a weblapján, csak már elfelejtettem a címét...
-
Akuma-D #11513 akkor vennem kell rá külön hűtést ezekszerint... mit ajánlotok? -
#11512 Az általábana videókártya memóriamelegedésre utal... -
Akuma-D #11511 ja amúgy ez a vonalkás pöttyös elmosódós szemetelés fajta... szal az amikor túlmelegszik a kártyesz vagy túlvan húzva... -
Akuma-D #11510 már 2d-ben is csinálta és csak egy idő után.. (kb5 perc) és a hűtés a gyári venti, amit lekéne cserélnem mer kúvaszar... de most érdekes módon abbahagyta... és jah alapfrekin megy a kártya most...
frissítettem alaplapi drivereket, meg biosban levettem mindent alapra és most megy normálisan... ehhh -
#11509 A szemetelés milyen jellegű? Már 2D-ben is szemetel? Mindezt alap frekin?
Ha csak egy idő után csinálja, akkor melegedés lehet a probléma, a kártya hűtése rendben van? -
sniper #11508 Semmivel, en ugy vettem a kartyat hogy rajta volt a zalman, csak az op-1 ventit vettem kulon. -
Akuma-D #11507 Üdv emberek!
Vannekem egy olyan problemám, hogy az új Connect3D márkájú 9800pro-m ma elkezdett már boot után 5 perccel szemetelni a képernyőre. Tegnap még semmi baja nem volt... Nincs húzva, bár az ati tool-lal próbáltam, de visszaraktam defaultra(set-teltem a clockot, meg loadoltam a default profilt..és ez még 3 napja volt). A 4.3-as és 4.4-es catalysttel is ezt csinálja... winXP sp1-es van fent...
Bármilyen segítséget szívesen veszek... -
#11506 olyan 8 körül jön ki a ventivel együtt ugye? a gpu-n maradt pasztát mivel szedted le? -
sniper #11505 Nemtom, mer raraktam a haz oldalat, azota nem fogdostam. Venti nelkul is ment az rendesen, csak biztonsag kedveert raktam ra, tuningolni se tuningoltam, szal biztos huvosebb mint anelkul. -
#11504 ez egy rejtély, de amúgy megfogtam, a kártya túloldalára raktam a 6000-et pörgő ventit, másik oldalra vissza az alapot és úgyis csinálta, lehet beruházok egy zalman cuccra aztán ha úgy is csinálja akkor a fene se tudja mi lehet.
Neked a plusz ventivel a bordák melegek? -
sniper #11503 Raadasul mondod hogy mostmar egy korabbi driverrel is csinalja, amivel regebben nem. Most akkor az is megromlott utkozben mint a szendvics? :) -
sniper #11502 Ugyanez masik oldalrol: ha a driver hibaja lenne, masnal miert nem csinalja?