18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • hykao #11621
    Milyen alaplapod van egyébként???
  • ollie
    próbáld, veszteni nem vesztesz vele...
  • Mr Manson
    Nekem alaplapi szutykom van, de EAX2 tudja... probáljam kikapcsolni én is?
  • ollie
    Az SB Live! driverek soxor bekavarnak sajna...
  • Mr Manson
    Nálam is ez volt a probléma, de én nem jöttem rá a megoldsára!

Elfeketedett a képernyő és egy idő után viszajött! Ezért nem vettem meg anno az ATI-t!

Akkor mi is nálad a megoldás?
  • Faki
    Hmmm. Na ezt nem értem... fogtam magam végső elkeseredésemben lelőttem a hangkártyának a ficsörjeit (eax meg ilyenek) Erre most megy és nincs VPU recover. De amikor fagyott a zene ment tovább, szal erre nem is gyanakodtam. Erre csak annyit mondok: LOL
  • [NST]Cifu
    Azthiszem a hivatalos forgalmazó a Pixel.
  • Mr Manson
    Zalmant hütőket ki forgalmazza magyarországon? Tudja valaki?
    A lehetndő ATI-m szeretne egyet...
  • [NST]Cifu
    Szvsz inkább ezt a kártyát próbáld ki egy másik gépben :)
  • Faki
    Gondoltam már én is a hűtésre, de pörög rendesen, downlockoltam is, és mégis beszarik.
    Van úgy hogy a Far cry megy több órán keresztül és egyszercsak eljutok egy olyan mapra amit képtelen betölteni, mert VPU rec. De más mapot be tud tölteni, csak azt a bizonyosat nem. Szal kicsit fura.
    Painkiller is érdekes, ahogy nagy tér vagy helyszínváltás van, általában fagy.
    Asszem kölcsönkérek egy kártyát, ha azzal is ez lesz, akkor valszleg AGP szállt el...
  • [NST]Cifu
    A VPU recover a videókártya védelmét szolgálja, valami miatt úgy "érzi", hogy a GPU v. memória hibázik.

Amit javasolni tudok:
    -Nézd meg a kártya hűtését. A 8500 már nem mai gyerek, és lehet, hogy a hűtőventi haldoklik. (ez esetben azonban minden 3D alkalmazásnál jelentkezik a hiba)
    -Ha nem a hűtés, akkor próbáld meg kikapcsolni a VPU recover-t, ezt a driver kezelőpaneljén meg tudod tenni.
    -Ha a fentiek sem váltak be, próbáld meg kikapcsolni a Fastwrites-t az AGP beállításoknál, sőt, kisérletképpen vissza is veheted az AGP sebességet 4x-re (ha eddig 8x-oson volt).

Én mondjuk sanszosnak találom, hogy a hűtéssel van a bibi...
  • Faki
    Szenvedek már egy ideje magam, de most közkincsé teszem bajom :)
    Szal van nekem egy ATI 8500-as karim, ami általában DX9-es gameknál (főleg FPS gamek) szétfagy és jön a VPU recover. Namost gyanakodtam a Codegen tápomra, hogy nembírja a strapát, ma vettem egy Chieftechet. Hát a baj továbbra is maradt. Na nembaj van egy jó tápom :) De egyszerűen nem tudom megfejteni hogy mi a baja a kártyának. Drivercserék tömkelege megvolt. Egyszerűen tanácstalan vagyok.
  • sniper
    Abban jobb, foleg hogy a gf4 nem dx9-es kartya.
  • antijedi
    jah oks csak ugy tünt az irásodbol hogy az itt most a fő lényeg ami maitt krátya kell :)
  • Mr Manson
    Vietnamot példának hoztam!
  • Mr Manson
    Mert?
  • antijedi
    ez azért van mert szvsz bf-nek egy ritka szar engine-t sikerült irni... :D
  • antijedi
    jahbf d3d de mivel dx9et nem támogatja annyira nagyon igy szvsz emiatt az egy game miatt nemsok értelme váltani...
  • Mr Manson
    huu... ezt nem tudom. Hol lehet megnézni?

De azért az is durva hogy azért igaz nem egy csucskategória de nem is olyan gagyi a gépem és csak LOW beállításokkal mennek az uj dolgok.
  • [NST]Cifu
    A BF játékok D3D-sek :)))

Amúgy havernál jól fut a BFV, sőt, elvileg Mr Manson-nál is jól kellene futnia...
  • ollie
    Na most ez a játék d3d vagy opengl alatt müxik? Mert opengl-ben a 9600 xt egy kicsit még lassabb is mint a gef4, d3d-ben meg pont fordítva.
  • antijedi
    bfv még nem nagyon van eleresztve dx9 terén...
  • Mr Manson
    BF Vietnam az egyik amiért kéne váltani!
    1GB DDR
    MSI KT4
    AMD XP Barton 2500 @2800

És LOW grafikan szagatt, nem nagyon de néha észrevehető!
    Ezért gondoltam az ATIra!
  • ollie
    Ja hát ha a DX9 nagyon fontos neked, akkor persze a 9600 XT sokkal jobb. Egyébként én tutira lecserélném a helyedben 9600 XT-re, de próbáltam bemutatni a "hátrányait" is a dolognak.
  • [NST]Cifu
    Természetes úgy kell érteni, hogy mondjuk a FarCry alatt a Ti4200-nél nagyságrendel nem lesz gyorsabb a Radeon 9600XT, "csak" itt ugye lesznek Dx9-es effektek...
  • Mr Manson
    9600XT nem annyival jobb TI4200-nél?
    DX9 környezetben?
  • ollie
    Azért hozzátenném még, hogy a prohardveren rengeteg arc lecserélte a 4200-jét 9600 pro/xt-re, és minegyik meg van elégedve a cserével annak ellenére, hogy a különbség főleg képminőség és AA ill AF használata esetén szembetűnő, tehát a kártya nem sokkal gyorsabb.
  • [NST]Cifu
    Akkor már csak a pénzkérdés áll. A 9600Pro kártyák 30-35e Ft körül vannak, a 9600XT-k 35-40e Ft, a 9800Pro kártyák meg jelenleg olyan 65e Ft körül. Szerintem a 9600-os kártyák árai max. párezer forintal mennek majd lejjebb, a 9800Pro kártyák meg olyan 50-60e Ft körül lesznek két hónap múlva.

Én ennyit tudok hozzátenni, de innentől neked kell döntened a pénztárcád és a jövendölésem alapján...
    (ez marha jó, mindjárt ki leszek kiáltva kuruzslónak... )
  • ollie
    Hát a 9600 XT sem lenne nagyságrenddel gyorsabb, szóval vagy veszel egy 9800-at, vagy vársz még...
  • Mr Manson
    Hát 2-3 hónapja tervezem, rámférne már mert most GF4Ti4200 egy kicsit már nagyon nagyon lassu...
  • [NST]Cifu
    Jó kérdés...

Ezt sajnos csak a jósok tudhatják. Az X800 itthon szvsz nyár elött nem lesz kapható, és ha meg is jelenik, korábbi hírekből úgy lehet sejteni, hogy a 9800 széria piacon marad még legalábbis idén, mivel az R420 az utolsó AGP-portos ATi chip, vagyis az AGP piacon valószinüleg a felállás valahogy így lesz: alapszint (100$ alatt): Radeon 9550, középszint (100-200$): Radeon 9600, felső középszint (200-300$): Radeon 9800 és a csúcskártya (300$ felett) a Radeon X800...

Legalábbis én így látom. Ezek alapján a 9800 ára valahol 45-60e Ft körül kellene, hogy stabilizálódjon, a 9600 ára viszont nem fog változni (20-40e Ft között). (megjegyzés: az nV roadmapjai is valami hasonlót hoznak, ott is a csúcskategóriás GeForce 6800 lesz az utolsó AGP kártya, az alatti árszinten marad az FX széria...). Ha jó a meglátásom, akkor kb. egy nagyságrenddel fog még lejjebb menni a 9800Pro ára, és a 9800XT-t meg kivonják. De a 9600/Pro/XT marad. Valószinüleg árban is...

Semmi sem biztos, de ha nem sűrgős a váltás, akkor szerintem várj egy-két hónapot, és gyűjts még...
  • Mr Manson
    Érdemes beruházni 9600XT szériába amugy, ugy hogy küszöbön az uj ATI cucc?
  • Shep
    nem teljesen ideillő de az sg ftp címe mi?
  • Shep
    a lényeg hogy működik a dolog, de hogy nekem miért nem jutott eszembe azt is kipróbálni azt nem tudom a radeon tweakerbe már minden egyes beállítás ki be kapcsolásával végignéztem de nem volt semmi, erre a legkézenfekvőbbet meg nem próbáltam.
  • cifuatwork
    Szivesen!

(amúgy ez már csak találgatás szinten ment... de legalább bejött :))
  • Shep
    ÁÁÁ az ég áldjon meg, megspóróoltál nekem kb 8e FT-ot, mert már teljesen abban a hitben éltem, hogy melegszik a gpu és már majdnem meg is rendeltem a neten a Zalman hűtőt, de még jó, hogy előbb azért ide beolvastam, mert így kipróbáltam a fastwrites off -ot és láss csodát 4.4es catalyst és nincsenek apró pontok a figura kezén, mondjuk én is gondoltam a fastwritesra, csak mivel eddig nem volt gondom vele, nem is jutottam el addig, hogy kipróbáljam.

Mégegyszer kösz.
  • Jinchuu
    OK, köszi!
  • Borg
    500/3X0
  • Jinchuu
    Hi.
    A Radeon 9600XT mekkora frekin megy? Mármint a memoria és a core?
  • Torry
    Jaja már rájöttem... szánalmas én.